Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ UNFOLLOW,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΤΗΣ AEGEAN ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΟ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ,ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.


 
 Τον περασμένο Φεβρουάριο, το Unfollow δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου για την Aegean Oil και τα ΕΛΠΕ. Από τότε, έχουν συμβεί τα εξής:

Την 1η Φεβρουαρίου, άτομο που συστήθηκε ως Δημήτρης Μελισσανίδης τηλεφώνησε στα γραφεία του Unfollow –από αριθμό καταχωρημένο στην Aegean Oil- και απείλησε τη ζωή του συντάκτη του άρθρου.
Το συμβάν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία. Ο συντάκτης του Unfollow κατέθεσε μήνυση.
Στις 5 Φεβρουαρίου, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ασφαλώς και είναι σε γνώση του κ. Σαμαρά ότι ο προσωπικός φίλος του και συνεργάτης του, κ. Φαήλος Κρανιδιώτης είναι ταυτόχρονα και δικηγόρος του κ. Μελισσανίδη ο οποίος κατηγορείται από τους συντάκτες του περιοδικού UNFOLLOW για απειλητικά τηλεφωνήματα με σκοπό τη φίμωση της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Έως εδώ, τα πράγματα είναι γνωστά. Η υπόθεση όμως φαίνεται πως έχει και συνέχεια. Μήπως μπορεί ο Πρωθυπουργός να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα που γεννιούνται από τη διεκδίκηση του προς ιδιωτικοποίηση κερδοφόρου οργανισμού ΟΠΑΠ από εταιρεία συμφερόντων του κ. Μελισσανίδη και αν είναι νόμιμη και ηθική η διπλή ιδιότητα του κ. Φ. Κρανιδιώτη ως συμβούλου του πρωθυπουργού και ταυτοχρόνως δικηγόρου του κ. Μελισσανίδη; Η υπόθεση μυρίζει διαπλοκή».

Στις 7 Φεβρουαρίου, σε συζήτηση για το θέμα στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε τις απειλές κατά της ζωής του συντάκτη του Unfollow «πλημμέλημα της πλάκας».

Τα ελληνικά ΜΜΕ –με ελάχιστες εξαιρέσεις- αποσιώπησαν τις απειλές κατά της ζωής του συντάκτη του Unfollow αλλά δεν έκαναν το ίδιο τα ξένα ΜΜΕ.

Στο τεύχος Απριλίου του Unfollow –που βρίσκεται στα περίπτερα- υπάρχει ρεπορτάζ για το σκάνδαλο της Aegean Power/Hellas Power, όπου βάσει των στοιχείων του ρεπορτάζ, το περιοδικό θέτει το ερώτημα:

«Γιατί τότε ο μοναδικός κατηγορούμενος είναι ο Βασίλης Μηλιώνης και όχι ο μέχρι τότε συνέταιρός του Γιώργος Μελισσανίδης, γιος του Δημήτρη Μελισσανίδη, ιδρυτή του ομίλου Aegean;»

Στις αρχές Απριλίου, δυο μήνες μετά το ρεπορτάζ του Unfollow για το λαθρεμπόριο πετρελαίου, ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατέθεσε αγωγή κατά του συντάκτη του περιοδικού και ζητάει 500 χιλιάδες ευρώ.

Φυσικά, η δίκη της Aegean Oil για λαθρεμπόριο πετρελαίου και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος έχει αναβληθεί 8 φορές και έχει οριστεί νέα ημερομηνία για τις 30 Απριλίου.

Σήμερα, ο ΟΠΑΠ φαίνεται να καταλήγει στην Emma Delta, εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη.

Δηλαδή, την ώρα που η ελληνική δικαιοσύνη, με αφορμή το ρεπορτάζ του UΝFOLLOW που κυκλοφορεί για την Aegean Power/Hellas Power, αναζητά τις πιθανές ευθύνες του γιου του Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιώργου Μελισσανίδη, στο μεγάλο σκάνδαλο της Ενέργειας, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να του χαρίσει τον ΟΠΑΠ, έναντι πινακίου φακής.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως, παρότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει ερώτηση για το θέμα εδώ και 20 ημέρες (03/04/2013), η επιτροπή Ενέργειας της Βουλής δεν συνέρχεται.

Θα σας αφήσω να βγάλετε τα συμπεράσματα μόνοι σας.

Για τους φίλους αναγνώστες που δεν αντιλαμβάνονται πού οφείλεται η επιθετικότητα του πρωθυπουργικού γραφείου, δημοσιογράφων που είναι στο payroll και άλλων λούμπεν στοιχείων εναντίον μου, να θυμίσω πως μπορεί να μην είναι δικά μου τα επίμαχα ρεπορτάζ αλλά συμμετέχω στο Unfollow και στις 5 Φεβρουαρίου του 2013, στο κείμενο «Τι όμορφα που δένουν όλα», είχα γράψει στο μπλογκ μου:

«Τι όμορφα που δένουν όλα. Ο αυτοδημιούργητος –θαύμα θαύμα!- εφοπλιστής, ο υπερπατριώτης σύμβουλος του Σαμαρά που, εντελώς τυχαία, είναι δικηγόρος του αυτοδημιούργητου εφοπλιστή, το ακροδεξιό σάιτ που χρηματοδοτείται από την Νέα Δημοκρατία και άλλες τέτοιες όμορφες σχέσεις.»

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καλοί μου άνθρωποι.

(Διαβάστε, οπωσδήποτε, το εξαιρετικό άρθρο της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και του Αυγουστίνου Ζενάκου «Ομάδα Αλήθειας Νέας Δημοκρατίας, Χαλκείο με Πρωθυπουργική Σφραγίδα» -το άρθρο είναι από το Unfollow που κυκλοφορεί- για να μάθετε πώς κάνει δουλειά η παρεούλα του Αντώνη Σαμαρά.)

http://pitsirikos.net/

 ΠΗΓΗ:prezatv.blogspot.gr

Οι Έλληνες εφοπλιστές αγοράζουν πλοία λόγω του κίνδυνου “κουρέματος”




Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι Έλληνες εφοπλιστές αγοράζουν πλοία, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές τιμές, προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενο κούρεμα στις καταθέσεις τους.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, μέχρι στιγμής πέντε Έλληνες εφοπλιστές έχουν αποκαλύψει στην Lion Shipbrokers Ltd. ότι το ενδεχόμενο κουρέματος των καταθέσεων είναι ένα από τα κίνητρά τους για την αγορά πλοίων.

Επίσης, σημαντικός παράγοντας είναι και η πτώση των τιμών στα πλοία, καθώς ένα τάνκερ 5ετίας χωρητικότητας 2 εκατ. βαρελιών πετρελαίου, κοστίζει σήμερα 55 εκατ. δολάρια, από 160 εκατ. δολάρια που κόστιζε το Σεπτέμβριο του 2008.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Συνάντηση ΓΣΕΕ-ΟΤΟΕ-ΣΥΕΤΕ με Πρόεδρο Δημοκρατίας




Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχουν αύριο Τρίτη 23/4/2013 ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ και Σωματείο Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα.
Η συνάντηση η οποία γίνεται μετά από αίτημα των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων καθώς και ο Πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ θα επισημάνουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους φόβους τους σχετικά με την επιχείρηση αφελληνισμού του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, ενώ θα καταθέσουν τις τεκμηριωμένες προτάσεις τους σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αναγκαιότητα προστασίας του συνόλου των θέσεων εργασίας. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Συνάντηση των κοινωνικών εταίρων την Πέμπτη 25 Απριλίου


Στο τραπέζι του διαλόγου η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Μετά από αίτημα της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Απριλίου η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για τη διαμόρφωση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση έληξε στις 14 Φεβρουαρίου και βασικά αιτήματα στη συνάντηση της Πέμπτης θα είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και οι εξασφάλιση των θεσμικών όρων που περιελάμβανε η προηγούμενη Σύμβαση.

Η Εθνική Συλλογική Σύμβαση βρίσκεται πλέον στο στάδιο της τρίμηνης μετενέργειάς της, η οποία εκπνέει στις 15 Μαΐου. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Μετεωρίτης έκανε την νύχτα μέρα στο Santiago, τρόμος από το χτύπημα - Βίντεο !



Ένα ισχυρό παράξενο φως έκανε την νύχτα ημέρα κυριολεκτικά, στο Santiago. 
 Ο ουρανός τρόμαξε χιλιάδες ανθρώπους που έτυχε να βρίσκονται το βράδυ του Σαββάτου έξω. Ήταν ακριβώς στις 3:20 τοπική ώρα, η εκθαμβωτική λάμψη συνοδευόταν από....
ένα δυνατό θόρυβο που προκάλεσε τρόμο. 
 Το φαινόμενο παρατηρήθηκε και στο Τουκουμάν. Η αστυνομία ερευνά το περίεργο φαινόμενο, διότι οι κλήσεις είναι αδιάκοπες από πολίτες που συνειδητοποιούν το γεγονός. 


ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΔΥΟ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥ Ισλαμιστές απήγαγαν στην Συρία τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο




Ισλαμιστές αντάρτες απήγαγαν τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο κοντά στην συρο-τουρκική μεθόριο σε μία κίνηση που αποδεικνύει για άλλη μια φορά αυτό που - δυστυχώς μόνο - το defencene.gr έχει καταδείξει: Ότι οι ελληνορθόδοξοι διώκονται απηνώς στην Συρία από την ισλαμική ισλαμική αντιπολίτευση ενώ η Δύση κωφεύει και η Ελλάδα, το υπουργείο Εξωτερικών του Δ.Αβραμόπουλου, όχι απλώς αδιαφορεί, αλλά εκδίδει ανακοινώσεις στήριξης των ισλαμιστών και τους βοηθά στο "θεάρεστο" έργο τους!

Για την ακρίβεια (και...) διά της ψήφου του Δ.Αβραμόπουλου, η ΕΕ αποφάσισε να επιτρέψει σε ευρωπαϊκές εταιρίες να πραγματοποιήσουν συναλλαγές για πετρέλαιο, σε περιοχές όπου ελέγχονται από τους επαναστάτες. Επίσης, να πραγματοποιούν επενδύσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Συρίας, εάν έχουν εξασφαλίσει την υποστήριξη από τους αντάρτες.

Την απόφαση την επέβαλε η Γερμανία με το επιχείρημα του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ότι "έτσι θα καταδειχθεί στους Σύρους, ότι υπάρχει εναλλακτική πέραν του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ".

Την ίδια ώρα απήγαγαν στην Συρία τον Παύλο, ενώ σκότωσαν τον οδηγό και τον διάκονο του Μητροπολίτη.

H απαγωγή σημειώθηκε όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Μητροπολίτης μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια είχε περάσει στο έδαφος της Συρίας από την Τουρκία.

Η είδηση της απαγωγής έχει συγκλονίσει το Πατριαρχείο Αντιοχείας, καθώς ο Πατριάρχης είναι κατά σάρκαν αδελφός του Μητροπολίτη Παύλου. 

Ο Αμπντουλάχ Στεΐφο, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης της Συρίας, είπε ότι οι δύο ιερωμένοι απήχθησαν όταν ο επίσκοπος Ιωάννης πήγε να υποδεχθεί τον Μητροπολίτη Παύλο όταν εκείνος βρέθηκε σε έδαφος της βόρειας Συρίας.

Να σημειωθεί ότι πριν δέκα ημέρες το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα.

Εν μέσω συνεχιζόμενων πληροφοριών για σφαγές, ισλαμιστής θρησκευτικός ηγέτης  προτρέπει  τους «εξεγερμένους αντάρτες» στη Συρία, οι οποίοι προσπαθούν να ανατρέψουν  το καθεστώς Άσαντ, να βιάζουν γυναίκες, αρκεί αυτές να είναι άλλων δογμάτων, όπως αναφέρει και η αμερικανική εφημερίδα Washington Times.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον  Γιασέρ Αλ-Aιλαουνί, ο οποίος κατάγεται από την Ιορδανία, όμως ζούσε επί 20 σχεδόν  στη Δαμασκό. Ο συγκεκριμένος, μέσω του YouTube, καλώντας τους μουσουλμάνους πιστούς σε «νόμιμο φετβά» (πόλεμο) εναντίον του  Άσαντ,  προτείνει στους «επαναστάτες» να θέσουν σε εφαρμογή μια «κυβέρνηση σαρίας».

Οι βιασμοί χριστιανών γυναικών ή αλεβιτισσών είναι επιτρεπτοί, επιβεβαιώνοντας πως στόχος των δυνάμεων που πολεμούν τον Άσαντ είναι μια  ισλαμική Συρία χωρίς χριστιανούς.

Στο βίντεο, ο ισλαμιστής ηγέτης αναφέρεται σε μη-μουσουλμάνες σεξουαλικές σκλάβες, ενώ θυμίζουμε πως άλλος συνάδελφός του, ονόματι Χασσίμ  Καμένα, πρόσφατα υποστήριξε (σε καναδική εφημερίδα μάλιστα, την «Τoronto Sun»), πως «οι γυναίκες φταίνε που βιάζονται, και εφ’ όσον θέλουν να είναι ασφαλείς πρέπει να ντύνονται πιό σεμνά».

Άλλος θρησκευτικός ηγέτης, ο Σαουδάραβας Μωχάμμεντ Αλ Αρίφι, αφού υπενθύμιζε πως «οι τζιχαντιστές που μάχονται στη Συρία έχουν δύο χρόνια να πάνε με γυναίκες» (οι καημένοι!!!), ως εκ τούτου δικαιολογείται να χρησιμοποιούν γυναίκες ως σεξουαλικά εργαλεία, αρκεί αυτές να είναι πάνω από 14 ετών (!!!) και να συνάπτεται ένας γάμος διάρκειας «ολίγων ωρών», ώστε να δικαιολογείται μέσω  κορανίου ο βιασμός. 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr