Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΙΕΝΕ: Πάνω Από 80% η Εξάρτηση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών Από το Πετρέλαιο

Από το energia.gr
Σε πάνω από 80% διαμορφώνεται η εξάρτηση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ) από το πετρέλαιο, με το κόστος να καταγράφεται υψηλό και τις εκπομπές αερίων ρύπων μεγάλες, επισήμανε ο ερευνητής του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), Αλέξανδρος Περέλλης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εξεύρεσης λύσης τουλάχιστον για τα Καστελόριζο, Αγ. Ευστράτιος, Οθωνοί και Ερεικούσσα, που όπως διευκρίνισε, δεν πρόκειται..

Roadshow στις 18-19/9 στο Λονδίνο και book building για τα ΕΛΠΕ

Από το mononews.gr
Όλες οι προβλεπόμενες από τη χρηματιστηριακό πλαίσιο διαδικασίες θα ακολουθηθούν για την πώληση του 35,5% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο και εν προκειμένω το ΤΑΙΠΕΔ στα Ελληνικά Πετρέλαια, ξεκαθαρίζουν πηγές του βασικού μετόχου στο mononews.gr, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το πρωί της Τετάρτης, πιέζοντας την μετοχή στο ταμπλό του Χ.Α. μέχρι τα 8,52 ευρώ (σ.σ. στα 8,65 ευρώ κινείται αυτή την ώρα).

Τι σημαίνει αυτό;

Αν κι εφόσον η κυβέρνηση επιλέξει..

Χρήση drones από την BP για την παρακολούθηση εκπομπών μεθανίου στη Βόρεια Θάλασσα

Από το worldenergynews.gr
Ένα σημαντικό πιλοτικό έργο για την παρακολούθηση των εκπομπών μεθανίου στη Βόρεια Θάλασσα ξεκίνησε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και αερίου στον κόσμο.

Ο λόγος για την βρετανική εταιρεία BP, η οποία θα αξιοποιήσει το drone σε όλα τα περιουσιακά της στοιχεία στη Βόρεια Θάλασσα το 2020.

Μάλιστα, η δοκιμή..

Με discount 25% στα 7 ευρώ θα διατεθούν τα 108 εκατ μετοχές των ΕΛΠΕ στο αμερικανικό fund που έχει βρει ο Λάτσης (Paneuropean)

Από το bankingnews.gr
Στα επίπεδα των 7 ευρώ θα διατεθούν τα 108 εκατ μετοχές ή 35,5% του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Πετρελαίων μέσω του χρηματιστηρίου σε διεθνή επενδυτή… που έχει βρεθεί.
Πρόκειται για discount τουλάχιστον 25% επί των τιμών την τρέχουσα περίοδο στο χρηματιστήριο στα 9 ευρώ.
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να διατεθούν τα 108 εκατ μετοχών των ΕΛΠΕ στα 6 ή 7 ευρώ που σημαίνει εύρος τιμήματος 640 με 750 εκατ ευρώ έναντι τρέχουσας αξίας 970 εκατ ευρώ.
Το bankingnews σε ανύποπτο χρόνο..

Η Φινλανδία θα αυξήσει τον φόρο για τα ορυκτά καύσιμα

Από το worldenergynews.gr
Η νέα κυβέρνηση της Φινλανδίας θα προτείνει, αργότερα φέτος, αύξηση φόρου για τα ορυκτά καύσιμα που χρησιμοποιούνται για τις μεταφορές καθώς και μέτρα για τη διευκόλυνση της επέκτασης δικτύων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ανέφερε το υπουργείο περιβάλλοντος της χώρας στο Reuters τη Δευτέρα 9/9/2019.
Η κυβέρνηση, από τον Ιούνιο, θέλει να..

Ν.Παππάς: Ενδεχόμενη πώληση των ΕΛΠΕ αποτελεί πολιτικό σκάνδαλο

Από το avgi.gr
«Η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη δεν αφορά όλους. Ούτε καν μερικούς. Αφορά συγκεκριμένους», σχολιάζει ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσιεύματα περί σχεδίου πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ

«Η εμμονή της ΝΔ στην πολιτική της καθολικής αποχώρησης του Δημοσίου από κρίσιμες για τη χώρα υποδομές είναι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ


Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΠΟΕ εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου στηρίζει το συνάδελφο εργαζόμενο στην εταιρεία ΑΣΠΡΟΦΟΣ, Σόλωνα Φιλόπουλο που μέχρι πρόσφατα ήταν εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρείας και ο οποίος διεκδικεί άρση αδικιών που έγιναν σε βάρος του σε σχέση με τη ΣΣΕ.

Η πλήρης δικαίωσή του..