Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Οι περιπέτειες των ελληνικών πετρελαίων – Ρωσικές αποκαλύψεις και βρετανικές ερωτήσεις

 


Αποκαλυπτικά για τα μυστικά σχέδια του Sir Basil Zaharoff, του διαβόητου εμπόρου όπλων που ενεπλάκη στο πετρελαϊκό παρασκήνιο της χώρας μας, παραμένουν ορισμένα έγγραφα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου και την δημόσια καταγγελία της μυστικής συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης του 1915 που προβλέπει την κατοχή της τότε οθωμανικής..

Ποια είναι η νορβηγική PGS που αναζητά συνεταιρισμό η ΕΔΕΥ

 


Τη νορβηγική εταιρεία Petroleum Geo-Services προσεγγίζει η ΕΔΕΥ με στόχο να εξασφαλίσει ένα ισχυρό συνεταίρο για την χρηματοδότηση και τις επενδύσεις που θα χρειαστούν οι έρευνες και οι γεωτρήσεις, αν τελικά προχωρήσουν για τους υδρογονάνθρακες.

Το εγχείρημα θεωρείται εξαιρετικά κοστοβόρο και απαιτεί υψηλή τεχνογνωσία που δεν διαθέτουν ελληνικές εταιρείες, ενώ προς το παρόν είναι αμφίβολο αν θα...

«Πυρά» Τζιτζικώστα προς ΕΛΠΕ για τον εφιάλτη της δυσοσμίας: «Έχω πολλά παράπονα»

 


«Καρφιά» προς τη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) εκτόξευσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή το ζήτημα της δυσοσμίας που ταλαιπωρεί επί χρόνια τους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης και ιδίως του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τα έργα που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός έθιξε εκ νέου το πρόβλημα με τη δυσοσμία, υπογραμμίζοντας ότι..

Υδρογονάνθρακες: Απρόθυμη για τις έρευνες στην Κρήτη φέρεται και η ExxonMobil – Οι επαφές της ΕΔΕΥ και το εναλλακτικό σχέδιο

 



Χωρίς ιδιαίτερη θέρμη για τη συνέχιση της επόμενης φάσης του ερευνητικού προγράμματος των θαλάσσιων παραχωρήσεων της Κρήτης, φέρεται να είναι η πετρελαϊκή ExxonMobil.

Η αμερικανική πολυεθνική, αναφέρουν..

ΗΠΑ: εταιρεία αιολικών καταδικάστηκε να πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, και δεν φαντάζεστε γιατί!

 




Το πουλί της εικόνας είναι ένας φαλακρός αετός και θεωρείται το εθνικό πουλί και σύμβολο των ΗΠΑ. Ως "εθνικό πουλί" και "σύμβολο" θεωρητικά είναι απολύτως προστατευόμενο, αλλά αυτό ίσχυε πριν μπουν ανεμογ@@ήτριες, που στα αγγλικά είναι γνωστές ως bird choppers (τεμαχιστές πουλιών). Όταν ωστόσο ο τεμαχισμός αφορά το εθνικό προστατευόμενο πουλί, τα πράγματα διαφοροποιούνται και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε στις 5/4/2022 ότι η ESI..

Οι περιπέτειες των ελληνικών πετρελαίων – To παρασκήνιο στους Βαλκανικούς



 Κατά την διάρκεια των τελευταίων πέντε δεκαετιών ακούγονται και γράφονται πολλά για τον ελληνικό ορυκτό πλούτο, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των πετρελαίων. Συχνά τα σχόλια υιοθετούν επιτιμητικό ύφος για την εκάστοτε στάση των ελληνικών κυβερνήσεων. Αρκετοί μάλιστα φθάνουν ή ακόμα και υπερβαίνουν τα όρια της συνωμοσιολογίας, καταγγέλλοντας πως διάφοροι σκοτεινοί κύκλοι που..

Ενεργειακός οργασμός στο προσυνέδριο του ΠΑΣΟΚ- Αρβανιτίδης, Δούκας, Μανιάτης, Ζερβός



 

Σε μια δίκαιη κοινωνικά απάντηση στην ενεργειακή κρίση έδωσε έμφαση το προσυνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την ενέργεια, που διοργανώθηκε στην Κοζάνη δίνοντας και πάλι βήμα στους ειδικούς και στην κοινωνία των πολιτών για την συνδιαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων...