Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ExxonMobil: Νέα Τεχνολογία Fracking Μπορεί να Διπλασιάσει την Παραγωγή Πετρελαίου

 




Η επανάσταση του σχιστόλιθου στις ΗΠΑ αναδιαμόρφωσε δραστικά τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας. Η μέθοδος διάτρησης του σχιστόλιθου ήταν μια από τις πιο εντυπωσιακές ιστορίες ανάπτυξης, από την απογείωση της παραγωγής το 2008 μέχρι που το Permian κατάφερε να κλέψει το μανδύα από το Ghawar της Σαουδικής Αραβίας ως το πιο παραγωγικό κοίτασμα πετρελαίου στον..

Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύει τις μεγάλες διαφημίσεις πετρελαίου για παραπλανητικά μηνύματα σχετικά με την πράσινη ενέργεια

 




Η Αρχή Προτύπων Διαφήμισης του Ηνωμένου Βασιλείου απαγόρευσε την Τετάρτη τις τηλεοπτικές, διαδικτυακές και εφημερίδες διαφημίσεις των Shell, Repsol και Petronas, στις οποίες οι πετρελαϊκοί γίγαντες υπερεκτίμησαν τις προσπάθειές τους για την προώθηση της πράσινης ενέργειας, «παραπλανώντας» το μεγάλο..

Οι αεροπορικές εταιρείες προτρέπουν τη συνεργασία για τον περιορισμό των εκπομπών

 




Οι αεροπορικές εταιρείες ζήτησαν την Τρίτη για συνεργασία σε ένα ευρύ μέτωπο για την επίτευξη «πολύ σκληρών» στόχων εκπομπών και δεσμεύτηκαν στο τέλος μιας τριήμερης συνόδου κορυφής να απελευθερώσουν τους ενδιάμεσους κλιματικούς...

Η ζήτηση ντίζελ στις ΗΠΑ μειώνεται παρά την οικονομική ανάπτυξη

 






Η ζήτηση ντίζελ στις ΗΠΑ θα μειωθεί έως το 2024 παρά την αυξανόμενη οικονομική δραστηριότητα, επεκτείνοντας μια πρόσφατη ρήξη από την παράδοση όπου η ζήτηση για καύσιμα φορτίου αυξάνεται με το ΑΕΠ, προέβλεψε την Τρίτη η Υπηρεσία..

ΑΝΑΚ.ΠΕ.ΣΥ. ΒΕΘ Εκδήλωση Ομάδας Μπάσκετ ΠΣΕΕΠ-ΠΕΣΥ ΒΕΘ Εργασιακού Πρωταθλήματος ΕΚΘ

 


Γ. Βαρδινογιάννης: Τα απρόσμενα κέρδη έχουν δικαίως φορολογηθεί – Προέρχονται 85% από εξαγωγές και αποτελούν το 40-45% του συνόλου


 




Μιλώντας σήμερα (7/6) στη Γενική Συνέλευση της Motor Oil, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης αναφέρθηκε στη φορολόγηση των κερδών, επισημαίνοντας τα εξής:

Παγκόσμια Συνθήκη για τα Πλαστικά: πρέπει να μειώνει την παραγωγή πλαστικού, αλλιώς θα αποτύχει


 



Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 2 Ιουνίου, το βράδυ, στο Παρίσι, η δεύτερη συνάντηση της Διακυβερνητικής Επιτροπής Διαπραγματεύσεων της Περιβαλλοντικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την πλαστική ρύπανση στο Παρίσι (INC2), και αυτό που έγινε ξεκάθαρο είναι ότι οι χώρες-παραγωγοί πετρελαίου και η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποδυναμώσουν τη Συνθήκη και να καθυστερήσουν..