Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΗ ΖΩΗ!



Ενημερωθήκαμε ότι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ με σκοπό την προαγωγή της υγείας των εργαζομένων του Ομίλου, σε συνεργασία με το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, πρόκειται να εφαρμόσουν ένα σύγχρονο πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος.


Τις ενέργειες αυτές τις επιβραβεύουμε! 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ Ιδού που υπάρχουν τα... λεφτά Στις καταθέσεις των πολιτών!



Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τις προθέσεις του ΣυΡιζΑ, όταν γίνει κυβέρνηση έδωσε σήμερα το πρωί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» το στέλεχος του κόμματος κ. Δ. Στρατούλης. Οπως είπε, ο ΣυΡιζΑ θα επιβάλλει δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες, εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών, αλλά θα τις χρησιμοποιήσει για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, θα αποκαταστήσει μισθούς και συντάξεις, θα επιστρέψει το ειδικό τέλος ακινήτων που έχει εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα κουρέψει η θα διαγράψει τα ιδιωτικά χρέη προς τις τράπεζες και θα προχωρήσει σε ανακατανομή του πλούτου


ΠΗΓΗ: http://www.kerdos.gr/

Άμεση σύγκλιση του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ ζητά ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την ΕΣΣΕ




Την άμεση σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ζήτησε στη συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προκειμένου να τεθεί το θέμα της υπογραφής της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Σωματείο θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία και θα κινήσει κάθε διαδικασία για την έναρξη απευθείας διαπραγμάτευσης της Σύμβασης με τη Διοίκηση της ΔΕΗ.
"Ακόμα και τούτη την ώρα, επιδεικνύοντας και αποδεικνύοντας τις καλύτερες προθέσεις μας, καλούμε τη ΓΕΝΟΠ να υπογράψει ΕΣΣΕ, με τα όποια χαρακτηριστικά, κριτήρια και προϋποθέσεις αυτή νομίζει πως θα καλύπτουν καλύτερα τους εργαζόμενους", τονίζει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
"Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επιμένει στη θέση του πως: ΔΕΝ δικαιολογείται ούτε και συγχωρείται η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης, που θα εξασφαλίσει το σύνολο των εργαζομένων και την επιχείρηση, δίνοντας σανίδα σωτηρίας και απαλλαγής από τα δεινά που επέβαλε ο Νόμος 4046. Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (με αυτόν ακριβώς τον γνώμονα) θα συνεχίσει την προσπάθεια για την άρση κάθε κωλύματος, που αυτή τη στιγμή δημιουργεί πλείστα προβλήματα για την υπογραφή της ΕΣΣΕ,  με πολλές προεκτάσεις στους εργαζόμενους", καταλήγει το σωματείο. 
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr

Νέες προσφορές προς τους καταναλωτές από την ΕΠΑ Αττικής




Ένα νέο πακέτο προσφορών και κινήτρων που δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και να απολαύσουν τα πολλαπλά οφέλη της χρήσης του ανακοίνωσε η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής. 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η προσφορά αυτή ισχύει για υπογραφή σύμβασης σύνδεσης παροχής φ.α. από την Τετάρτη 9 Μαΐου και μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012, και περιλαμβάνει:
Σημαντικές εκπτώσεις έως 100% στα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο φ.α. (*)
Συγκεκριμένα, εκπτώσεις 100% είναι διαθέσιμες στα τέλη σύνδεσης, όπου ήδη υπάρχει δίκτυο φ.α. για κεντρικές θερμάνσεις (με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 140.000kcal/h), αυτόνομες θερμάνσεις (με συνολική εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη 170.000kcal/h ανά νέο παροχετευτικό αγωγό) κ’ επαγγελματίες (με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 200.000kcal/h). 50% έκπτωση επίσης στα τέλη σύνδεσης μπορούν να πετύχουν ακόμα και κεντρικές θερμάνσεις κτηρίων με εγκατεστημένη ισχύ από 50.000 kcal/h μέχρι 140.000kcal/h, 5 και άνω αυτόνομες θερμάνσεις ανά νέο παροχετευτικό αγωγό αλλά και όλοι οι επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 50.000kcal/h.
Χρηματοδότηση εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου
Παράλληλα, συνεχίζεται και το πρόγραμμα χρηματοδότησης εσωτερικής εγκατάστασης σε κεντρικές θερμάνσεις πολυκατοικιών απευθείας από την ΕΠΑ Αττικής. 
Συγκεκριμένα, μια πολυκατοικία μπορεί να συνδεθεί με το φυσικό αέριο χωρίς να πληρώσει αρχικά κανένα ποσό για την εγκατάσταση θέρμανσης, ενώ το κόστος θα αποπληρωθεί απ’ ευθείας στην ΕΠΑ Αττικής σε διμηνιαίες δόσεις (18 ή 30) πληρωτέες μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης.
Η χρηματοδότηση ισχύει για κτήρια με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα άνω των 140.000kcal/ kcal/h. Το χρηματοδοτούμενο ποσό καθορίζεται από την εγκατεστημένη ισχύ του λέβητα του κτηρίου και καλύπτει το ανώτερο μέχρι το ποσό των 12.300€ συμπ. ΦΠΑ.
Τα προγράμματα προσφορών της ΕΠΑ Αττικής έρχονται να ενισχύσουν την εξοικονόμηση που απολαμβάνει ο καταναλωτής φυσικού αερίου, καθώς αποδεδειγμένα το φυσικό αέριο αποτελεί την πιο οικονομική επένδυση στον τομέα της θέρμανσης ειδικά τώρα που οι τιμές των συμβατικών καυσίμων καθίστανται σχεδόν απαγορευτικές. Το φυσικό αέριο αποτελεί την καλύτερη λύση για τον οικιακό καταναλωτή κι επαγγελματία καθώς εκτός των άλλων αποτελεί ιδανική λύση για θέρμανση, ζεστό νερό και νόστιμο μαγείρεμα, είναι άμεσα διαθέσιμο κάθε στιγμή από το δίκτυο, είναι καθαρό χωρίς δυσάρεστες οσμές και υπολείμματα πετρελαίου, παρέχει ακρίβεια στη μέτρηση της κατανάλωσης χάρη στον εγκατεστημένο μετρητή ενώ συμβάλλει σε ένα καθαρότερο περιβάλλον αφού οι εκπομπές ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα είναι μειωμένες.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης Καταναλωτών 1133 ή να απευθυνθούν στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπορικών Συνεργατών της ΕΠΑ Αττικής και στο κατάστημα εξυπηρέτησης πελατών της Εταιρείας στο Σύνταγμα.
*Η προσφορά ισχύει εφόσον ο καταναλωτής έχει ενεργοποιήσει την εγκατάστασή του εντός 3 μηνών από την τοποθέτηση μετρητή (με εξαίρεση τις νέες οικοδομές για τις οποίες δίνεται διάστημα 12 μηνών).
Εξαιρούνται όλες οι συνδέσεις για τις οποίες απαιτείται πίεση άνω των 23 mbar ή ωριαία κατανάλωση άνω των 100 Νm3/h. 
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr

Δημόσια Διαβούλευση του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού – Οδικός Χάρτης για το 2050



Δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση αναλυτικό κείμενο του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού, που συνέταξε η Επιτροπή Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού η οποία, όπως σημειώνεται, είναι άμισθη.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δίνοντας στη δημοσιότητα για διαβούλευση στις 4 Απριλίου τη σύνοψη του σχεδίου Οδικού Χάρτη Πορείας της Ελλάδας στο Τομέα της Ενέργειας με ορίζοντα το 2050, ξεκίνησε τη διαδικασία διαλόγου σχετικά με τη χάραξη ενός ολοκληρωμένου ενεργειακού οδικού χάρτη για τη χώρα μας μέχρι το 2050.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ενεργειακός σχεδιασμός σε εθνικό επίπεδο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην πορεία υλοποίησης της αναπτυξιακής πολιτικής μιας χώρας, καθώς η δρομολόγηση και επιτυχής υλοποίησή του θα επηρεάσει το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και το πλαίσιο διαμόρφωσης τόσο γεωπολιτικών συνεργασιών, όσο και επενδυτικών δραστηριοτήτων.
Στο πλαίσιο αυτό, σε συνέχεια της διαδικασίας διαλόγου που ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, το ΥΠΕΚΑ με αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη τα έως τώρα σχόλια δίνει σήμερα στη δημοσιότητα για διαβούλευση αναλυτικό κείμενο του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού, στο οποίο βασίζεται η συνοπτική παρουσίαση του οδικού ενεργειακού χάρτη για το 2050.
Μπορείτε να διαβάστε τη διαβούλευση εδώ:
http://www.opengov.gr/minenv/?p=4207
Καταληκτική ημερομηνία είναι η 28η Μαΐου 2012.
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr/

Μείωση 16,3% στη μέση χρέωση αερίου προτείνει ο ΔΕΣΦΑ





Μέση χρέωση μειωμένη κατά 16,3% μέση χρέωση, σε σχέση με την ισχύουσα, προβλέπει για τους χρήστες του ΕΣΦΑ η τελική εισήγηση του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) για τον κανονισμό τιμολόγησης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μεθοδολογία που εφαρμόζεται στον κανονισμό τιμολόγησης είναι απολύτως συμβατή με τις αντίστοιχες μεθοδολογίες των διαχειριστών στην Ευρώπη και στηρίζεται στην αρχή της ανάκτησης ενός απαιτούμενου εσόδου για τις βασικές δραστηριότητες μεταφοράς και εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... 
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr

«Ευρωπαϊκές Ηλιακές Ημέρες»: 9-15 Μαΐου γιορτάζει ο Ήλιος στην Ευρώπη




Με σκοπό την καλύτερη γνωριμία των Ευρωπαίων καταναλωτών με την ηλιακή ενέργεια ξεκινά από αύριο στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις η γιορτή του Ήλιου.
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνονται οι «Ευρωπαϊκές Ηλιακές Ημέρες» υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών συνδέσμων φωτοβολταϊκών και στις οποίες συμμετέχουν φέτος 20 ευρωπαϊκές χώρες (Νορβηγία, Σουηδία, Βρετανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Δανία, Πολωνία, Ελβετία, Τσεχία, Ουκρανία, Σλοβακία, Αυστρία, Ιταλία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Σερβία).
«Ηλιακή ενέργεια: ακόμη όλο και περισσότερα γι’ αυτήν. Ορισμένοι έκαναν το πρώτο βήμα, άλλοι ακόμη διστάζουν. Πολλά ερωτήματα δεν βρίσκουν άμεσα απάντηση με αποτέλεσμα πολλοί να μην την προτιμούν: πόσο κοστίζει; πως λειτουργεί;» αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής ένωσης φωτοβολταϊκών.
Οι «Ευρωπαϊκές Ηλιακές Ημέρες» είναι απλώς η ευκαιρία και η αφορμή να γνωρίσει ο κόσμος αυτήν την νέα ενεργειακή πηγή, να λύσει όλες τις απορίες του, να δει από κοντά τις νέες τεχνολογίες που την αφορούν.
Με αφορμή τις «Ευρωπαϊκές Ηλιακές Ημέρες», στην Μασσαλία την εμφάνιση του θα κάνει το MS Tûranor, προκειμένου όποιος επιθυμεί να επιβιβαστεί σε αυτό το «φουτουριστικό, γιγάντιο, καινοτόμο και εξαιρετικά ελαφρύ» πλοίο το οποίο είναι καλυμμένο από 537 τ.μ. φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ στην Γαλλία προβλέπεται στο διάστημα αυτό 4 εκατ. μαθητές σε 40.000 σχολεία να συμμετάσχουν σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα παιχνιδιών ώστε και οι πιο νεαρές ηλικίες να έρθουν σε επαφή με τον «Ήλιο».
Ο θεσμός γεννήθηκε στην Αυστρία το 2000, έκτοτε σημειώνει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερη επιτυχία.
Το 2011 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 8.000 εκδηλώσεις σε 19 χώρες της Ευρώπης κατά την διάρκεια της διοργάνωσης 
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr

Κοινή Εκδήλωση ΚΕΠΠ-ΙΕΝΕ για Ενέργεια και Επενδύσεις στην Ελλάδα



Συνέδριο με θέμα «Ενέργεια και Επενδύσεις στην Ελλάδα» διοργανώνουν από κοινού το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) την Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 (16:30-19:30) στο ξενοδοχείο Divani Caravel (αίθουσα Ιλισσός). Στόχος της εκδήλωσης αποτελεί η ανάδειξη της ενέργειας ως βασικού πυλώνα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας στη σημερινής συγκυρία της κρίσης.
Ο Πρόεδρος του ΚΕΠΠ κ. Γιάννος Παπαντωνίου (πρώην Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών και Άμυνας) και ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ Δρ. Γιάννης Δεσύπρης θα κηρύξουν, με τις ομιλίες τους, την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου. 
Στη θεματική για τις «Νέες Επενδυτικές Πρωτοβουλίες», ο κ. Ιωάννης Κωστόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος, Ελληνικά Πετρέλαια – ΕΛΠΕ), ο κ. Χάρης Σαχίνης (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Δημόσια Επιχείρηση Αερίου – ΔΕΠΑ) και ο κ. Κωνσταντίνος Κουκλέλης (Πρόεδρος, Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας -ΕΒΙΚΕΝ) θα αναφερθούν στις επενδύσεις που πραγματοποιούνται σήμερα στον ελληνικό ενεργειακό τομέα.
Η θεματική με τίτλο «Ενέργεια: Μοχλός Ανάπτυξης» επικεντρώνεται στις ευκαιρίες που προσφέρει σήμερα στην Ελλάδα ο εγχώριος ενεργειακός τομέας, αλλά και το διεθνές ενδιαφέρον που προσελκύει. Ομιλητές στο τμήμα αυτού του Συνεδρίου είναι οι κκ. Didier Sire (Executive President Strategy, GDF Suez Energy Europe), Γιώργος Περιστέρης (Πρόεδρος, Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - ΕΣΗΑΠΕ) και Κωστής Σταμπολής (Γενικός Διευθυντής ΙΕΝΕ).
Υποστηρικτές του Συνεδρίου «Ενέργεια και Επενδύσεις στην Ελλάδα» που συνδιοργανώνουν το ΙΕΝΕ και το ΚΕΠΠ είναι οι εταιρείες ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ και η ΕΒΙΚΕΝ.
Για πληροφορίες για την εκδήλωση και τους όρους συμμετοχής στο site του ΚΕΠΠ
http://www.kepp.gr 
Επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική (διαθέσιμη ταυτόχρονη μετάφραση). 
ΠΗΓΗ:http://www.iene.gr

ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΑΗ ΤΟΥ ‘36


      Την Τετάρτη 9 Μάη 2012 η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τους φορείς της πόλης να συμμετέχουν στην εκδήλωση – κατάθεση στεφανιών στη μνήμη των ηρωικών νεκρών που στις 9 Μάη του 1936 έπεσαν από τις σφαίρες της χωροφυλακής του Ντάκου.
           Η κατάθεση στεφανιών θα πραγματοποιηθεί ώρα 10:30π.μ. στο Μνημείο του Εργάτη (μπροστά στο ΕΚΘ).
        Θυμόμαστε και τιμούμε τους αιματοκυλισμένους αγώνες των εργαζομένων.
                Αγώνες που στη σημερινή Ελλάδα παραμένουν επίκαιροι. 
ΠΗΓΗ:http://www.ekth.gr

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Ελέγχουμε τις αλλεργίες μας




Με αφορμή την Παγκόσμια ΗμέραΥγείας Κατά των Αλλεργιών, από 7 έως 12 Μαΐου 2012, σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ – ΕΥΡΩΔΙΑΓΝΩΣΗ – ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ, στο πλαίσιο των Δράσεων Ε.Κ.Ε. που υποστηρίζει, προσφέρει σε όλους τους πελάτες του, μικρούς και μεγάλους, τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τον Έλεγχο Ευαισθησίας σε 12 βασικά Αλλεργιογόνα με τη συμβολική χρέωση 10€ (συνολικής αξίας 468€).
Η ανοσολογική εξέταση ελέγχει την ευαισθησία σε δώδεκα (12) βασικά αλλεργιογόνα όπως 
ακάρεα σκόνης, επιθήλια σκύλου και γάτας, μούχλα, γρασίδι, γύρεις δέντρων, αγριόχορτο, πεντάνευρο, περδικούλι…
Στο πλαίσιο των ημερών αυτών, οι εξεταζόμενοι μπορούν να επωφελούνται και από τις παράλληλες προσφορές που θα ισχύουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αφορούν σε εξειδικευμένα πακέτα εξετάσεων με ειδική προνομιακή τιμή
Αλλεργική νόσος - Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται
Οι αλλεργίες είναι οι έντονες αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος που πραγματοποιούνται ως αντίδραση σε αβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Πρόκειται δηλαδή για μια αντίδραση υπερευαισθησίας του ανοσοποιητικού συστήματος του πάσχοντα, που αντιλαμβάνεται λανθασμένα αβλαβείς ουσίες του περιβάλλοντος ως επικίνδυνες για την υγεία ουσίες που χρήζουν αντιμετώπισης. Οι ουσίες αυτές καλούνται αλλεργιογόνα. Το ανοσοποιητικό σύστημα των αλλεργικών ατόμων, την πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με κάποιο αλλεργιογόνο, το αναγνωρίζει, το απομνημονεύει, επειδή το θεωρεί επικίνδυνο και βλαβερό για τον οργανισμό και παράγει αντισώματα, τις ειδικές ανοσοσφαιρίνες Ε (IgE), οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες να αντιμετωπίζουν και να εξουδετερώνουν το συγκεκριμένο αλλεργιογόνο. Οι αλλεργίες συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο κοινών ιατρικών διαταραχών. Στην Ελλάδα παρουσιάζεται ιδιαίτερη αύξηση στα κρούσματα σε όλες τις ηλικίες και συγκεκριμένα παρουσίασαν υπερτριπλασιασμό κατά τη δεκαετία 1990-2000. Επιπλέον, πρόσφατες κλινικές μελέτες καταδεικνύουν ότι ακόμα και όταν ηρεμεί ο αλλεργικός, μένει στο αναπνευστικό σύστημά του μια ελάχιστη φλεγμονή, που καθιστά πιο ευάλωτο το τραχειοβρογχικό δένδρο κι έτσι η αλλεργία πυροδοτείται ξανά από άλλες μη ειδικές συνθήκες, όπως λ.χ. τους ρύπους της ατμόσφαιρας, ένα κρυολόγημα, το άγχος κ.ά. Σημαντικός αριθμός αλλεργιών οφείλεται στα διάφορα είδη γύρης που είναι κυρίως υπεύθυνα για τις ανοιξιάτικες αλλεργίες στην Ελλάδα και είναι: 1) παριετάρια (περδικούλι ή ελξίνη), 2) αγριοσιτηρά, γρασίδι και καλλιεργημένα δημητριακά, 3) ελιά και 4) ακάρεα της οικιακής σκόνης που πολλαπλασιάζονται αυτή την εποχή γιατί θέλουν ζεστό και υγρό καιρό. Πάνω από το 85% των Ελλήνων αλλεργικών είναι ταυτόχρονα ευαισθητοποιημένοι σε περισσότερα από ένα αλλεργιογόνα.
Αντιμετώπιση 
Είναι σημαντικό οι ασθενείς που πάσχουν από αλλεργία να γνωρίζουν καλά τις λεπτομέρειες της πάθησής τους όπως και τις επιλογές που προσφέρονται, για να μπορούν να επιλέξουν ολοκληρωμένη λύση. Αρχικά, ο ασθενής μαζί με τον ειδικό ιατρό θα πρέπει να κάνουν μία έρευνα στις συνήθειες του ασθενούς που θα καταδείξει ποιό ή ποιά είναι τα αλλεργιογόνα που ευθύνονται για την ανάπτυξη των συμπτωμάτων. Εν συνεχεία θα πρέπει ο ασθενής να ελεγχθεί για τα ειδικά αλλεργιογόνα που θα του συστήσει ο ιατρός του και ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να αποφασιστεί η βέλτιστη αντιμετώπιση. Η πρώτη και πιο απλή μέθοδος αντιμετώπισης είναι η αποφυγή των αλλεργιογόνων, πχ. στην περίπτωση των τροφικών αλλεργιογόνων, αποφεύγουμε τις συγκεκριμένες τροφές, ενώ αν πρόκειται για αλλεργία στην γύρη, αποφεύγουμε να βγαίνουμε έξω όταν τα επίπεδα της γύρης είναι πολύ υψηλά στην ατμόσφαιρα και διατηρούμε τα παράθυρα στο σπίτι και το αυτοκίνητο κλειστά. Εάν η αποφυγή των αλλεργιογόνων δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα, τότε είναι απαραίτητη η θεραπευτική αγωγή, με αντιισταμινικά, αποσυμφορητικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα που θα χορηγήσει ο θεράπων ιατρός.
ΜΟΝΑΔΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε.


 ΠΗΓΗ:http://www.agelioforos.gr

Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας


Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας

Πάσχουν δεκαπέντε εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο
Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας ή αλλιώς Μεσογειακής Αναιμίας. Έχει ως στόχο την αφύπνιση και ενθάρρυνση... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...
ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/

Εξαιρέθηκε το επάγγελμά σας από τη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά; Μπορείτε να συνεχίσετε να ασφαλίζεστε στα βαρέα προκειμένου να πάρετε το βαρύτιμο έπαθλο που είναι –φυσικά- η συνταξιοδότηση έως και πέντε χρόνια νωρίτερα. Δείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις. Δείτε επίσης πώς να εξαγοράσετε ένσημα που σας λείπουν με μόλις 40 ευρώ τον μήνα (εφάπαξ) ή 47,07 ευρώ τον μήνα τοις μετρητοίς


Πώς να εξαγοράσετε «βαρέα» ένσημα με μόλις 40 ευρώ τον μήνα

Εξαιρέθηκε το επάγγελμά σας από τη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά; Μπορείτε να συνεχίσετε να ασφαλίζεστε στα βαρέα προκειμένου να πάρετε το βαρύτιμο έπαθλο που είναι –φυσικά- η συνταξιοδότηση έως και πέντε χρόνια νωρίτερα. Δείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις. Δείτε επίσης πώς να εξαγοράσετε ένσημα που σας λείπουν με μόλις 40 ευρώ τον μήνα (εφάπαξ) ή 47,07 ευρώ τον μήνα τοις μετρητοίς
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, «παρέχεται η δυνατότητα συνέχισης της ασφάλισης στο καθεστώς ασφάλισης των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων των εργαζομένων σε χώρους, ειδικότητες και εργασίες που εξαιρέθηκαν από 1-1-2012 από το νέο πίνακα βαρέων υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Α. Οι υπαχθέντες σε φορέα κοινωνικής ασφάλισης μέχρι 31-12-1992, που έχουν συμπληρώσει μέχρι 31.12.2011 3600 ημέρες ασφάλισης στα ΒΑΕ και οι υπαχθέντες σε φορέα κοινωνικής ασφάλισης από 1-1-1993, που έχουν συμπληρώσει μέχρι 31.12.2011 3.375 ημέρες ασφάλισης στα ΒΑΕ οι οποίοι έχουν πραγματική απασχόληση σε χώρο, ειδικότητα, ή εργασία που έχει εξαιρεθεί από τον νέο Πίνακα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, εξακολουθούν να ασφαλίζονται στο καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων για όσο χρόνο παρέχουν εργασία στις ως άνω ειδικότητες.
Β. Στους ασφαλισμένους οι οποίοι μέχρι 31-12-2011 δεν έχουν συμπληρώσει 3.600 ημέρες ασφάλισης στα ΒΑΕ (παλαιοί ασφαλισμένοι) ή 3.375 ημέρες ασφάλισης στα ΒΑΕ (νέοι ασφαλισμένοι) παύει μεν η ασφάλισή τους σύμφωνα με τον ΚΒΑΕ (επομένως και η υποχρέωση καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών βαρέων επαγγελμάτων για κύρια και επικουρική σύνταξη), δίνεται όμως η δυνατότητα αναγνώρισης με εξαγορά του χρόνου πραγματικής τους απασχόλησης σε εργασίες ή επαγγέλματα τα οποία εξαιρέθηκαν με τις διατάξεις του νέου Πίνακα. Η δυνατότητα αναγνώρισης και εξαγοράς των εν λόγω χρόνων πραγματικής απασχόλησης, παρέχεται μόνο στους ασφαλισμένους που θα απασχοληθούν κατά το χρονικό διάστημα 1.1.2012 έως 31.12.2015 σε εργασίες ή επαγγέλματα που εξαιρέθηκαν με τις διατάξεις του νέου πίνακα και οι οποίοι χρειάζονται έως και 1200 ημέρες ασφάλισης μέχρι 31.12.2015 για τη συμπλήρωση των ελάχιστων χρονικών προϋποθέσεων στα ΒΑΕ, δηλαδή για τη συμπλήρωση 3600 ημερών ασφάλισης στα ΒΑΕ εκ των οποίων 1000 την τελευταία 13ετία πριν από τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης (προκειμένου για υπαχθέντες στην ασφάλιση έως 31.12.1992( ή για τη συμπλήρωση 3375 ημερών ασφάλισης στα ΒΑΕ για ασφαλισμένους από 1.1.1993 και εφεξής.
Η εξαγορά του χρόνου αυτού ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 1200 ημέρες ασφάλισης, γίνεται στο μεν ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για κάθε μήνα αναγνώρισης με ποσοστό εισφοράς 3,6%, στους δεν φορείς επικουρικής ασφάλισης με ποσοστό εισφοράς 2%, υπολογιζόμενων επί του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη όπως αυτό ίσχυε την 31.12.2011 (25*33,57*3,6%=30,2 ευρώ) για κάθε μήνα αναγνώρισης στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ και 25*33,57*2%=16,87 ευρώ για κάθε μήνα αναγνώρισης στους φορείς επικουρικής ασφάλισης.
Παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι θέλει κάποιος να εξαγοράσει 1200 ένσημα για κύρια και επικουρική ασφάλιση. Θα πρέπει να πληρώσει:
• 47,07 ευρώ για τα 25 ένσημα ή
• 2259,36 ευρώ για τα ένσημα που αντιστοιχούν σε 48 μήνες ή 1200 ημέρες ασφάλισης.
• Τα 2259 ευρώ μπορεί να τα πληρώσει τοις μετρητοίς και να ρίξει το κόστος στα 1920,45 ευρώ. Μπορεί επίσης, να ζητήσει να πληρώσει σε τόσες μηνιαίες δόσεις όσοι και μήνες που αναγνωρίζει (εν προκειμένω 48 μήνες των 47,07 ευρώ).
Η εξόφληση του ποσού της εξαγοράς γίνεται είτε εφάπαξ εντός τριμήνου από την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης αναγνώρισης, οπότε παρέχεται έκπτωση 15%, είτε σε μηνιαίες δόσεις ο αριθμός των οποίων ισούται με τον αριθμό των αναγνωριζόμενων μηνών με παρακράτηση του ποσού κάθε δόσης από τη σύνταξη. 
ΠΗΓΗ:http://www.fpress.gr

Αύξηση της Ζήτησης για LNG Προβλέπεται στις Επόμενες Δύο Δεκαετίες




Αύξηση της ζήτησης για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) αναμένεται στα επόμενα 20 χρόνια σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ocean Shipping Consultants. Σήμερα, όπως σημειώνει η εταιρεία, ο στόλος των πλοίων μεταφοράς LNG, είναι μεταφορικής ικανότητας 53 εκατ. κ.μ.
Λόγω της αύξησης της ζήτησης, θα πρέπει η χωρητικότητα να αυξηθεί κατά 90 εκατ. κ.μ. δηλαδή από τα 360 πλοία σήμερα ο στόλος θα πρέπει να αυξηθεί σε περισσότερα από 900 το 2030. Δηλαδή ο αριθμός των πλοίων θα πρέπει να τριπλασιασθεί.
Το παγκόσμιο εμπόριο LNG θα αυξηθεί από 310 δισ. κ.μ. το 2011 στα 570 δισ. κ.μ. το 220 και τα 880 δισ. κ.μ. το 2030. Η αύξηση θα οφείλεται κυρίως στην άνοδο των εισαγωγών από Κίνα και Ινδία, αφού οι δυο αυτές χώρες θα αυξήσουν τις εισαγωγές τους τόσο από το Κατάρ όσο και την Αυστραλία. Επίσης οι χώρες που θα εισάγουν υγροποιημένο φυσικό αέριο θα φθάσουν τις 40 μέχρι το 2030 
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

Τα SOS της φορολογικής δήλωσης




Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το ετήσιο ραντεβού με την Εφορία καθώς από τις 9 Μαΐου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πύλη της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ενώ ήδη οι ΔΟΥ δέχονται τις πρώτες χειρόγραφες δηλώσεις. Η εκκαθάριση των εφετινών φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να οδηγήσει σε αυξημένους φόρους για 8,5 εκατομμύρια φορολογουμένους καθώς το αφορολόγητο όριο μειώθηκε σε 5.000 ευρώ από 12.000 ευρώ πέρυσι, οι φοροαπαλλαγές υπέστησαν δραστικό «ψαλίδι», τα τεκμήρια έχουν αυξηθεί έως και κατά 200% και καταργήθηκε η έκπτωση φόρου για όσους υπέβαλαν περισσότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις. Υποχρεωτικά εφέτος όσοι μισθωτοί έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους με ηλεκτρονικό τρόπο, υποχρέωση που δεν αγγίζει τους συνταξιούχους, και η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει για όλα τα φυσικά πρόσωπα στις 15 Ιουνίου.
Αλλαγές υπάρχουν και στο βασικό έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συμπλήρωσή της για να αποφύγουν την ταλαιπωρία των διορθώσεων ή ακόμα και το ενδεχόμενο έξτρα φόρων. Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέξουν 20 σημεία-κλειδιά της δήλωσης:
1 Οταν συμπληρώνεται η ένδειξη «έγγαμος», είναι απαραίτητο να συμπληρώνεται ο ΑΦΜ της συζύγου σε κάθε περίπτωση που συμπληρώνονται κωδικοί-ποσά που αφορούν τη σύζυγο στη δήλωση Ε1.
2 Στον πίνακα 5 στον νέο κωδικό 205 γράφεται το οκταψήφιο τμήμα του αριθμού παροχής ρεύματος, ο οποίος αφορά μόνο την κύρια κατοικία. Ο κωδικός αυτός συμπληρώνεται προαιρετικά για πληροφοριακούς λόγους.
3 Στον πίνακα 6 στους νέους κωδικούς 657-658 γράφονται τα εισοδήματα τα οποία εξαιρούνται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
4 Στον πίνακα 6 στους κωδικούς 661-662 γράφεται το επίδομα του ΟΑΕΔ που έχει εισπραχθεί μέσα στο 2011.
5 Οταν συμπληρώνονται οι κωδικοί που αφορούν την κύρια και τις δευτερεύουσες κατοικίες, θα πρέπει να συμπληρώνονται και οι κωδικοί των ποσοστών συνιδιοκτησίας. Τα στοιχεία της μισθωμένης κύριας κατοικίας μεταφέρονται στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης.
6 Οταν συμπληρώνονται στοιχεία κυκλοφορίας αυτοκινήτων θα πρέπει να δηλώνονται και οι αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.
7 Οι τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας θα πρέπει να μεταφέρονται και στους κωδικούς 727-728 του πίνακα προσδιορισμού ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης.
8 Οταν συμπληρώνονται τόκοι για στεγαστικά δάνεια απόκτησης πρώτης κατοικίας, θα πρέπει το συνολικό ποσό των δανείων να συμπληρώνεται στους κωδικούς 069-070 του πίνακα δαπανών.
9 Στον πίνακα 2 στους κωδικούς 029-030 σημειώνεται Χ επάνω στη λέξη ΝΑΙ αν έχετε περιουσία στο εξωτερικό.
10 Στο τεκμήριο για τις κατοικίες πρέπει να δηλώνονται οι μήνες ιδιοκατοίκησης της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών.
11 Στο τεκμήριο για τις κατοικίες υποχρεωτικά δηλώνεται η επιφάνεια της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών ενώ είναι συμπληρωμένα όλα τα υπόλοιπα στοιχεία.
12 Οταν δηλώνεται ένδειξη που αφορά συνταξιούχο ηλικίας άνω των 65 για τον υπόχρεο ή τη σύζυγο, θα πρέπει να υπάρχει και εισόδημα από συντάξεις.
13 Οταν συμπληρώνονται κωδικοί που αφορούν τη σύζυγο, θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί ο ΑΦΜ συζύγου.
14 Για δηλώσεις φορολογουμένων που έχουν αποβιώσει θα πρέπει να έχει καταχωριστεί η ημερομηνία θανάτου στο Μητρώο της ΔΟΥ.
15 Διαζευγμένες ή χήρες συμπληρώνουν τους κωδικούς της δήλωσης που αφορούν τον υπόχρεο και όχι τη σύζυγο.
16 Οι εν διαστάσει σύζυγοι θα πρέπει να διαγράψουν τον ΑΦΜ της πρώην συζύγου.
17 Για σκάφη αναψυχής εκτός από τα μέτρα θα πρέπει να συμπληρώνεται και η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης.
18 Η φορολογική δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά από κάθε υπόχρεο που ασκεί επιχείρηση ή επάγγελμα, καθώς και από κάθε άλλο υπόχρεο του οποίου η δήλωση υποβάλλεται από εξουσιοδοτημένο λογιστή.
19 Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά υποβάλλεται η δήλωση από φορολογουμένους με εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα από αλλοδαπή κ.λπ., όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημά τους, που φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.
20 Από την υποχρέωση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός και αν αποκτούν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα. 
ΠΗΓΗ:http://www.tanea.gr