Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Με το αριστερό μπήκε το καλοκαίρι για την αγορά καυσίμων

Από το capital.gr
Τα μειωμένα μεγέθη του εισερχόμενου τουρισμού και το γεγονός ότι οι εκλογές μετέθεσαν για το δίμηνο Ιουλίου Αυγούστου τις διακοπές των Ελλήνων, έπαιξαν το ρόλο τους ώστε η καλοκαιρινή σεζόν να μπει με αρνητικό πρόσημο για την αγορά καυσίμων.

Αυτό του τουλάχιστον μαρτυρούν τα στοιχεία του υπουργείου ενέργειας, βάσει των οποίων το μήνα Ιούνιο οι πωλήσεις βενζίνης συνέχισαν..

Η Ευρώπη «ψηφίζει» αμερικανικό LNG

Από το naftikachronika.gr
Οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς και τον Μάιο του 2019 έφτασαν στα επίπεδα ρεκόρ των 4,7 δις κυβικών ποδιών/ημέρα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας της χώρας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην τρίτη θέση των κορυφαίων εξαγωγέων LNG, ενώ κατά τους πέντε..

ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ «Μία ακόμη κίνηση κομματικοποίησης από την κυβέρνηση»

Από το matrix24.gr
«Σε μια ακόμη κίνηση ακραίας κομματικοποίησης και "ικανοποίησης" ιδιωτικών συμφερόντων προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την τοποθέτηση διοίκησης στα ΕΛΠΕ ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις του κ. Λάτση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του σχολιάζει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων όλες τις εξαγγελίες της για αξιοποίηση στελεχών πέρα από κόμματα και παρατάξεις, διορίζοντας..