Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Μπαίνουν οι υπογραφές με TOTAL, EXXON και ΕΛΠΕ για τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης

Από το hellasjournal.com
Αύριο Πέμπτη θα γίνει η μονογραφή των συμβάσεων παραχώρησης έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων για τα δυο θαλάσσια «οικόπεδα» νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, καθώς και για το θαλάσσιο μπλοκ 10 στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Ιωάννη Μπασιά και εκπροσώπους των εταιρειών που έχουν επιλεγεί. 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα ακολουθήσει..

Ξενόφος: Μέσα στο 2018 ελπίζουμε να έχουμε πάρει την προσφορά για τα ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Ολοκλήρωση της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Αθηνών στην ΔΑΑ ΑΕ μέσα στο έτος εκτιμά ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άρης Ξενόφος, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον Alpha 989, επισήμανε ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας αυτή, το ΤΑΙΠΕΔ θα είναι σε θέση στις αρχές του 2019 να προχωρήσει στην έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 30% της εταιρείας ΔΑΑ ΑΕ.

Σχετικά με τα ΕΛΠΕ, είπε ότι "είναι ένας ενδιαφέρων και δύσκολος διαγωνισμός.

Πλειοψηφικό πακέτο και πολύ..

Οι νέες ευρωπαικές επενδύσεις σε διυλιστήρια και η έναρξη λειτουργίας του τουρκικού Star

Από το worldenergynews.gr
To WEN παρουσιάζει τις ευρωπαικές επενδύσεις που λαμβάνουν χώρα στα διυλιστήρια ενόψει και της εφαρμογής του  ΙΜΟ για τα καθαρότερα καύσιμα που θα χρησιμοποιούν τα πλοία από το 2020.

Το κεντρικό σημείο του συγκεκριμένου θέματος είναι η επιβολή κανόνων που θα αφορούν τα νέα καύσιμα, η χρήση των οποίων εξασφαλίζει..

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη Χαλυβουργική, οι οποίοι δίνουν νέο αγώνα αντιδρώντας αυτή τη φορά, στην εκ περιτροπής εργασία που επιβάλλει η εργοδοσία για το σύνολο των εργαζομένων.

Μετά την τρίμηνη διαθεσιμότητα, μία συνήθης πρακτική των τελευταίων 5 ετών, η διοίκηση της επιχείρησης λαμβάνει τώρα..

Νέα εγκύκλιος για συνταξιοδότηση των παράλληλα ασφαλισμένων

Από το euro2day.gr
Δημοσιεύθηκε νέα εγκύκλιος του ΕΦΚΑ σχετικά με τη συνταξιοδότηση των υποχρεωτικά παράλληλα ασφαλισμένων μέχρι 31.12.2016 σε περισσότερους του ενός ενταχθέντες φορείς κύριας ασφάλισης ή στο Δημόσιο, λόγω άσκησης διαφορετικής επαγγελματικής δραστηριότητας.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή στην παρ. 2 της ενότητας 6 της ανωτέρω εγκυκλίου, που αναφέρεται ..

Ο ΟΠΕΚ είναι ο παραγωγός ενός πολύ αβέβαιου μέλλοντος

Από το capital.gr
Με την προσοχή να στρέφεται στην αδιαφορία που έδειξε ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) προς τον Ντόναλντ Τραμπ, το άλλο μήνυμα του Οργανισμού πέρασε απαρατήρητο το Σαββατοκύριακο.

Η συνεδρίαση της επιτροπής που εποπτεύει την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών πετρελαίου (κυρίως της Ρωσίας) δεν οδήγησε στην αύξηση της παραγωγής που σχεδόν..

Εντοπίστηκαν για πρώτη φορά αμμοθύελλες στον Τιτάνα

Από το naftemporiki.gr 
Δεδομένα από το διαστημόπλοιο Cassini της ΝASA αποκάλυψαν κάτι που φαίνεται να είναι γιγαντιαίες αμμοθύελλες/ θύελλες σκόνης σε περιοχές του ισημερινού του Τιτάνα, φεγγαριού του Κρόνου. Η ανακάλυψη αυτή, που περιγράφεται σε paper το οποίο δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου στο Nature Geoscience, καθιστά τον Τιτάνα το τρίτο σώμα του ηλιακού μας συστήματος- μαζί με τη Γη και τον Άρη- όπου παρατηρούνται τέτοιες θύελλες.

Η παρατήρηση αυτή βοηθά τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα το περιβάλλον του μεγαλύτερου φεγγαριού του Κρόνου. «Ο Τιτάνας είναι ένα πολύ..

Η Vitol σταματά τη συνεργασία με το Ιράν μετά την έναρξη των κυρώσεων από τις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr 
Η Vitol θα σταματήσει να συνεργάζεται με το Ιράν, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινούν τις κυρώσεις για το πετρελαϊκό εμπόριο της Τεχεράνης από τις 4 Νοεμβρίου, δήλωσε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας την Τρίτη 25/9/2018.

"Οι επιχειρήσεις με το Ιράν ή οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με το Ιράν πρέπει να τελειώσει", δήλωσε ο Mike Muller, ο οποίος διαχειρίζεται..