Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Χιλιάδες εγκαταστάσεις αφαλάτωσης παράγουν περισσότερα απόβλητα από ό,τι πόσιμο νερό

Από το naftemporiki.gr
Περισσότερες από 16.000 μονάδες αφαλάτωσης σε ολόκληρο τον πλανήτη παράγουν περισσότερα απόβλητα από ό,τι πόσιμο νερό, σύμφωνα με νέα παγκόσμια εκτίμηση των βιομηχανικών αποβλήτων του τομέα, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Για κάθε λίτρο φρέσκου νερού που εξάγεται από τη θάλασσα ή τις υφάλμυρες υδάτινες οδούς, ενάμιση λίτρο αλμυρού αποβλήτου, που ονομάζεται άλμη, απορρίπτεται απευθείας στον ωκεανό ή στο έδαφος.

Η υπερβολικά αλμυρή ουσία καθίσταται..

Νέες εκθέσεις ανά χώρα διερευνούν τις προσεγγίσεις για την ασφάλεια και την υγεία στις ΠΜΜΕ σε ολόκληρη την ΕΕ

Από το osha.europa.eu
Οι πλέον πρόσφατες εκθέσεις ανά χώρα του EU-OSHA εξετάζουν τις ρυθμίσεις για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία (ΕΑΥ) στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (ΠΜΜΕ) σε διάφορους οικονομικούς κλάδους, σε εννέα κράτη μέλη της ΕΕ: Βέλγιο, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε μια δέσμη εκθέσεων ανά χώρα εξετάζονται οι εμπειρίες στον τομέα ΕΑΥ των εργαζομένων και των ιδιοκτητών-διευθυνόντων και καταγράφονται..

Baker Hughes: Μεγάλη μείωση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ- Περιορίζονται οι γεωτρήσεις το 2019

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας μείωσαν κατά 21 τις πλαρφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας την μεγαλύτερη μείωση από τον Φεβρουάριο του 2016, ακόμη και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ενισχύσουν την ηγετική τους θέση ως ο πρώτος παραγωγός στον κόσμο.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατα 21 οι εξέδρες την εβδομάδα έως τις 18 Ιανουαρίου, μειώνοντας το συνολικό αριθμό σε 852, το χαμηλότερο από το Μάιο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της  Baker Hughes.

Η καταμέτρηση της εξέλιξης των ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης..

Absurdität, Energiewende absurd, Irrsinn in Irsching: ο παραλογισμός αφαιμάζει συστηματικά τους καταναλωτές.


Από το greeklignite.blogspot.com
Τον Απρίλη 2015 έγραψα πρώτη φορά για τα δυο νεότατα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στο Irsching της Βαυαρίας. Η μονάδα 4 (Ulrich Hartmann), ισχύος 561MW, μπήκε σε λειτουργία τον Ιούλιο 2011 και είναι το καμάρι της Ε.ΟΝ, πλέον της θυγατρικής Uniper, καθώς πρόκειται για τη μονάδα συνδυασμένου κύκλου με τον υψηλότερο συντελεστή απόδοσης στον κόσμο, 60,4%. Έχει έναν απ' τους πιο μοντέρνους και μεγάλους στροβίλους, το καμάρι της Siemens, το SGT5-8000H. Η μονάδα 5 μπήκε σε λειτουργία..

Θα ενισχυθεί η ηγετική θέση των ΗΠΑ στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου το 2019 σύμφωνα με τον ΙΕΑ

Από το worldenergynews.gr
Στο γεγονός ότι η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ θα αποτελέσει για ακόμα μία φορά έναν σημαντικό παράγοντα για την ενεργειακή αγορά το τρέχον έτος, αναφέρθηκε σήμερα (18/1) ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, μέσω της μηνιαίας του έκθεσης, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον 
αναμένεται να επανεπιβεβαιώσει τη θέση της ως ο κορυφαίος παραγωγός αργού.

Ειδικότερα, η έκθεση έρχεται μερικές ημέρες μετά την εφαρμογή της νέας συμφωνίας των χωρών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, η οποία..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Από τις 2 Μαΐου που αναλάβαμε θέση ευθύνης στο Προεδρείο του Σωματείου, θέσαμε ως πρωταρχικό στόχο μας, την ουσιαστική επαναλειτουργία του Συνδικάτου αλλά και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης που είχε χαθεί από τους εργαζόμενους απέναντι στο Σωματείο μας.

Στο σοβαρό θέμα του ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ για εμάς, η πραγματική μάχη, ήταν μονόδρομος. Επιλέξαμε από την αρχή να αφήσουμε στην άκρη θεατρινισμούς και παχιά λόγια χαράσσοντας μία στρατηγική ουσιαστικού Αγώνα με συγκεκριμένα στάδια και επιχειρήματα, η οποία έφερε τα όποια θετικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής αλλά και βρίσκετε σε πλήρη εξέλιξη ώστε να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα βήματα που έρχονται.

Με Αποφασιστικότητα, Επιμονή και ανυποχώρητη..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ - ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

 

Δεύτερη ευκαιρία στην ΕΛΦΕ από ΔΕΗ - Νέα σύμβαση και απειλή ότι αν δεν τηρηθεί θα προβεί σε άρση εκπροσώπησης

Από το energypress.gr
Σε διακανονισμό με την εταιρεία ελληνικών λιπασμάτων (ELFE) για τα χρέη της (κοντά στα 20 εκατ), προς τη ΔΕΗ, φιλοδοξεί να έρθει η τελευταία. Στη πράξη, ακολουθώντας το μοντέλο ΛΑΡΚΟ, η ΔΕΗ επιδιώκει να αναγκάσει την ELFE να συνάψει μαζί της νέα σύμβαση, και μόνο αν αυτή δεν τηρηθεί, τότε θα προχωρήσει σε άρση της εκπροσώπησης.

Δίνει δηλαδή στα λιπάσματα μια ακόμη ευκαιρία, μέσω μιας νέας σύμβασης, την οποία παραμένει άγνωστο αν αυτά θα τη τηρήσουν. Το χθεσινό Δ.Σ της ΔΕΗ, ενέκρινε ..

Δρομολογείται η κατασκευή δικτύου φ. αερίου 1.132 χλμ.

Από το naftemporiki.gr
Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται η προκήρυξη των διαγωνισμών από τη ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) για την κατασκευή των υποδομών, συνολικής έκτασης 1.132 χλμ., που θα δώσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο στο 100% των αστικών ιστών 18 πόλεων στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ξεμπλόκαρε την «άφιξη» του φυσικού..

Υδρογονάνθρακες: Ξεκίνησε το πρόγραμμα για τα αντισταθμιστικά οφέλη

Από το insider.gr
Ξεκίνησε πρόγραμμα που αφορά αντισταθμιστικά οφέλη προς το Δημόσιο και τις τοπικές κοινωνίες τα οποία προβλέπονται στις συμβάσεις μίσθωσης παραχώρησης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Την Πέμπτη αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» Υπουργική Απόφαση (ΥΑ), η οποία υπεγράφη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και αφορά υποχρεώσεις του αναδόχου προς το Δημόσιο στη σύμβαση..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛΠΕ