Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Shrinking Spare Capacity Will Only Send Oil Prices Higher

 


When OPEC+ agreed to boost its monthly production growth target from 432,000 bpd to 648,000 bpd last week, many politicians in Europe and the White House across the Atlantic must have breathed a sigh of relief. But it wasn't a lengthy relief. Following the OPEC+ announcement, oil prices should have..

Γ. Μανιάτης: Δεν χρειαζόταν να έχουμε χάσει 6.5 χρόνια στην εξοικονόμηση ενέργειας

 


Ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης με ανάρτησή του σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τις προτάσεις που είχε κάνει από το 2014 για μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια κτίρια χωρίς αυτές να ληφθούν υπόψιν από κανέναν σύμφωνα με τον ίδιο.

Δεν χρειαζόταν να έχουμε χάσει 6.5 χρόνια, για να πάρουμε μια..

Η Petroecuador ανοίγει διαγωνισμούς για εκσυγχρονισμό υπεράκτιων κοιτασμάτων και διυλιστηρίων

 



Η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Εκουαδόρ Petroecuador ανακοίνωσε την Πέμπτη δύο δημοπρασίες, ελπίζοντας να προσελκύσει προσφορές ιδιωτικών εταιρειών για ένα εμβληματικό υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου και μια σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του διυλιστηρίου Esmeraldas.

Η Petroecuador αναζητά μια..

Η ζήτηση υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα στη διύλιση θα μπορούσε να φτάσει τους 50 Mtpy έως το 2050

 


Η πιθανή ζήτηση υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα (πράσινο ή μπλε) από τον παγκόσμιο τομέα διύλισης θα μπορούσε να φτάσει τα 50 MMtpy έως το 2050, λέει η Wood Mackenzie, μια επιχείρηση Verisk. 

Η διύλιση πετρελαίου είναι μία από τις..

ΕΛΠΕ: Πριν το τέλος του καλοκαιριού οι αποφάσεις για το κοινοπρακτικό σχήμα στις θαλάσσιες παραχωρήσεις υδρογονανθράκων της Κρήτης – Πιθανή η είσοδος επενδυτή

 


Σε ένα με δύο μήνες προσδιόρισε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων τις τελικές αποφάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης.

Για την ακρίβεια ο Ανδρέας Σιάμισιης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ετήσιας γενικής συνέλευσης μετόχων της εταιρείας ρωτήθηκε για..

Μία φωτιά στον κόλπο του Μεξικού αναστάτωσε την αγορά φυσικού αερίου



 

Για τους περισσότερους από εμάς, το Freeport LNG μάλλον δεν λέει πολλά πράγματα, ή μάλλον δεν έλεγε πολλά πράγματα μέχρι σήμερα. Μάθαμε λοιπόν πως η Freeport LNG είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται ένα από τα πιο μεγάλα εργοστάσια υγροποίησης φυσικού αερίου, στις ακτές του Τέξας, στις ΗΠΑ. Το βράδυ της Τετάρτης..

Επιστήμονες ανακάλυψαν τεράστια διαρροή μεθανίου στο πετρελαϊκό κοίτασμα της Pemex στον Κόλπο του Μεξικού

 


Η μεξικανική κρατική εταιρεία πετρελαίου Petroleos Mexicanos απελευθέρωσε χιλιάδες τόνους αερίου μεθανίου στην ατμόσφαιρα από μια πλατφόρμα πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).

Αόρατο και άοσμο, αλλά πολύ πιο επιβλαβές για το περιβάλλον από..

Αντιδρούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην απόφαση της ΕΕ για απαγόρευση οχημάτων βενζίνης – diesel



 Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) διαπίστωσε με την ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν πρόκειται να αλλάξουν οι στόχοι μείωσης των εκπομπών CO2 στα αυτοκίνητα και στα ελαφρά φορτηγά. Ωστόσο, προτρέπει τους Ευρωβουλευτές και τους Υπουργούς της ΕΕ να εξετάσουν όλες τις αβεβαιότητες που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς προετοιμάζεται για..