Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Πούτιν: «Η δύναμη της Ρωσίας θα μεγαλώσει με τη Σιβηρία»

 





Η χλωρίδα και η πανίδα της Αρκτικής είναι εξαιρετικά ευάλωτες και εύθραυστες, οπότε οποιεσδήποτε οικονομικές ή επιχειρηματικές δραστηριότητες στις περιοχές αυτές θα πρέπει να είναι καλά οργανωμένες, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι. Τις σκέψεις αυτές..

Χτύπημα Τραμπ στην άγρια φύση: Περισσότερες εξορύξεις πετρελαίου στην Αλάσκα



 Σε ένα από τα τελευταία χτυπήματά τους κατά της άγριας φύσης της Αμερικής, ο Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε την Τετάρτη να προχωρήσει σε εξορύξεις στο Καταφύγιο στην Αρκτική.

Το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Αρκτικής, το οποίο καλύπτει μια έκταση περίπου 78.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, περιγράφεται..

The World’s First Major Hydrogen Hubs Are In The Making

 


A profuse literature on hydrogen is coming forth from companies, governments, and energy market analysts. All are seeking the most likely paths forward for what is anticipated to be a key energy intermediary in a future carbon-free economy.

It is all conceptual for now, as hydrogen production for industrial use remains quite carbon-intensive. It looks to later..

Νορβηγία: Στο 54% της Συνολικής Αγοράς Αυτοκινήτων το 2020, οι πωλήσεις Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων

 


Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στη Νορβηγία ξεπέρασαν πέρυσι τις συνολικές πωλήσεις βενζινοκίνητων, ντιζελοκίνητων και υβριδικών οχημάτων, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen να αντικαθιστά την Tesla ως κορυφαία παραγωγός οχημάτων με μπαταρίες, όπως έδειξαν σήμερα νέα δεδομένα.

Τα αποκαλούμενα ηλεκτρικά οχήματα..

Το deal της Silk Oil, οι πονοκέφαλοι και τα… «πρατήρια του χθες»

 


Η κίνηση του ισχυρού κυπριακού ομίλου Petrolina να εξαγοράσει την Silk Οil ανεβάζει κι άλλο τον πήχη του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, ενός ανταγωνισμού που ήταν σκληρός ακόμη και πριν από την περυσινή σημαντική πτώση της ζήτησης που παρατηρήθηκε λόγω της πανδημίας.

Ενδεικτικό είναι το ότι η Coral (ένας από τους..

Στρατηγική συνεργασία ADNOC ‒ Eni



 Η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC) ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας παραχώρησης εξορυκτικών δραστηριοτήτων με κοινοπραξία εταιρειών με επικεφαλής την Eni Abu Dhabi, θυγατρική του ενεργειακού γίγαντα της Ιταλίας Eni, και την PTTEP MENA, μέλος της PTT Exploration and Production Public Company Limited της Ταϊλάνδης (PTTEP).

Η συμφωνία αυτή έρχεται..

ΗΠΑ: Καθυστερήσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου Mountain Valley λόγω νέων κανόνων

 


Οι περιβαλλοντικές ρυθμιστικές αρχές της Βιρτζίνιας πρότειναν κανόνες διέλευσης που, σύμφωνα με τους αναλυτές, ενδέχεται να καθυστερήσουν την έναρξη του αγωγού φυσικού αερίου της Mountain Valley έως το 2022, αλλά οι εμπλεκόμενες εταιρείες ανακοίνωσαν την Τρίτη 5/1/2020 ότι εμμένουν στον στόχο τους στα τέλη του 2021.

Η Natalie Cox, εκπρόσωπος της Equitrans Midstream Corp, μιας από τις εταιρείες που κατασκευάζουν τον αγωγό από τη Δυτική Βιρτζίνια προς τη Βιρτζίνια, δήλωσε..