Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΕΛΠΕ: Τεχνική βλάβη στη μονάδα υδρογόνου της Ελευσίνας

Από το euro2day.gr 
Εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικής βλάβης παραμένει από το Σάββατο 8 Ιουλίου, η μονάδα υδρογόνου στο διυλιστήριο της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με στελέχη των ΕΛ.ΠΕ εξειδικευμένα συνεργεία του ομίλου διέκοψαν τη δραστηριότητά της λόγω του προβλεπόμενου συναγερμού που σήμανε από τα αυτόματα συστήματα που εντόπισαν το πρόβλημα.

Οι ίδιες πηγές..

IEA: Έκρηξη επενδύσεων (53%) στην εξόρυξη πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2017

Από το capital.gr
Μετά από δύο χρόνια σημαντικής υποχώρησης των επενδύσεων στην έρευνα και την παραγωγή πετρελαίου (upstream oil investments), ο κλάδος φαίνεται επιτέλους να ανακάμπτει το 2017 και όλα συγκλίνουν σε ένα πράγμα: σε ένα τεράστιο άλμα στις επενδύσεις σε projects σχιστολιθικού πετρελαίου. 

Ειδικότερα, σε έκθεσή του ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA), εκτιμά πως ..

Γιατί από αύριο οι γεωτρήσεις στην Κύπρο μπαίνουν σε «αχαρτογράφητα» νερά

Από το energypress.gr
Στην πιο σημαντική περίοδο, όσον αφορά τις έρευνες υδρογονανθράκων, μπαίνει αυτή την εβδομάδα η Κύπρος. Πρώτον θα αποδειχθεί αν υπάρχουν κι άλλα αξιοποιήσιμα κοιτάσματα, δεύτερον θα φανεί μέχρι που μπορεί να φτάσει η αντίδραση της Τουρκίας.

Το γεωτρύπανο West Capella που έχει μισθώσει η «λατινική» κοινοπραξία των εταιρειών TOTAL και ENI, θα βρεθεί αύριο Τετάρτη στις 3:00 τα ξημερώματα στο προκαθορισμένο σημείο της γεώτρησης στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ και θα ξεκινήσει αμέσως προετοιμασία ώστε εντός 24 ωρών να πιάσει δουλειά.

Η έλευση του γεωτρύπανου και..

ΕΛΠΕ: Πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών

Από το energypress.gr
Το πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών για το χρονικό διάστημα από την 11η Ιουλίου 2017 και για χρονικό διάστημα έως και την 5η Δεκεμβρίου 2018, ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν

IHS Markit: Η πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ θα φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο της το 2018

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο της στην ιστορία, υπερβαίνοντας τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, δήλωσε σήμερα (11/7) ο αντιπρόεδρος της IHS Markit Ντάνιελ Γιέργκιν.

Μιλώντας στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου στην Κωνσταντινούπολη, ο Γιέργκιν είπε, ότι «είτε αργότερα φέτος, είτε στις αρχές του επόμενου έτους, οι ΗΠΑ θα φθάσουν..

Καιρός να συμφιλιωθείτε με την πραγματικότητα, κ. Παναγιωτάκη. Και ν' αρπάξετε το φραγγέλιο!

Από το greeklignite.blogspot.gr
Βούιξαν πριν λίγο καιρό τα μέσα ενημέρωσης, πως κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις 24 Μαΐου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο Τσίπρας είπε για τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Μαν. Παναγιωτάκη τη φράση "Θα πρέπει να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα". Η φράση πρέπει όντως να ειπώθηκε, καθώς δεν είχα δει κάπου κάποια διευκρινιστική δήλωση. 

Την περασμένη Παρασκευή έγινε η ετήσια Γενική Συνέλευση Μετόχων της ΔΕΗ, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που κάνουν όλες οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες, όπου συνήθως οι διοικήσεις δίνουν και το στίγμα τους  για την πορεία που χαράσσουν για την εταιρεία. Στη Γενική Συνέλευση Μετόχων της ΔΕΗ η κυβέρνηση αυτή τη φορά παραβρέθηκε δια του Υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη, του ίδιου εκείνου Υπουργού που επισκέφθηκε πρόσφατα τα ερείπια του λιγνιτωρυχείου στο  Αμύνταιο για να δηλώσει ότι "Το Δημόσιο, από την πλευρά του, ως μεταλλειοκτήτης, οφείλει..

Μια ανάσα από τη γεώτρηση βρίσκεται η Κύπρος

Από το energypress.gr
Στην πιο σημαντική περίοδο γεωτρήσεων εισέρχεται από την ερχόμενη Τετάρτη η Κύπρος.

Το πλοίο - γεωτρύπανο West Capella, αναμένεται να φθάσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο κοίτασμα «Ονησίφορος», του τεμαχίου 11.

Μετά την άφιξή του στην Κύπρο το πλοίο γεωτρύπανο θα προχωρήσει σε κάποιες δοκιμές πριν από την γεώτρηση. Οι δοκιμές και οι έλεγχοι αναμένεται..

Η Shell σχεδιάζει επενδύσεις 1 δισ. δολ. ετησίως στην καθαρή ενέργεια έως το 2020

Από το worldenergynews.gr
Ο πετρελαϊκός κολοσσός Royal Dutch Shell σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισ. δολάρια ετησίως στην καθαρή ενέργεια, καθώς η μετάβαση προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιταχύνεται, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ολλανδο-βρετανικού κολοσσού Ben Van Beurden σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη «σε ορισμένα μέρη του κόσμου βλέπουμε ότι ..