Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Πεσιμισμός στις αγορές πετρελαίου, με τις τιμές να αγγίζουν τα $40/βαρέλι

Πεσιμισμός στις αγορές πετρελαίου, με τις τιμές να αγγίζουν τα $40/βαρέλι
Τα hedge funds νιώθουν λιγότερο οπτιμιστικά όσο οι τιμές του πετρελαίου πλησιάζουν τα $40/βαρέλι για πρώτη φορά από τον Αύγουστο.

Τα αποθεματικά πετρελαίου στις ανεπτυγμένες χώρες έχουν πιάσει ρεκόρ σχεδόν 3 δισ. βαρελιών λόγω της μαζικής προσφοράς από τους παραγωγούς, τόσο του OPEC όσο και αυτούς που δεν ανήκουν στην ομοσπονδία. Το WTI (West Texas Intermediate) έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο.

Ακόμη κι ο OPEC ανέφερε πως τα ...

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009 η τιμή του αργού που πωλεί ο ΟΠΕΚ


Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009 έχει υποχωρήσει πλέον η μέση τιμή πώλησης του αργού από τις χώρες του ΟΠΕΚ, τη στιγμή που το καρτέλ συνεχίζει τις προσπάθειές του για καταπολέμηση της αμερικανικής παραγωγής μέσω της διατήρησης υψηλών ρυθμών στις δικές του πετρελαιοπηγές.

Η μέση τιμή του «καλαθιού» που αποτελείται από διάφορες ποικιλίες αργού υποχώρησε, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, στα 39,21 δολάρια το βαρέλι. Σημειώνεται ότι η τιμή αυτού του «καλαθιού» είναι συνήθως χαμηλότερη από τα επίπεδα στα οποία διαπραγματεύονται τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού (WTI) και του Μπρεντ.

Από το καλοκαίρι του 2014 οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, καθώς ...

Κατασκευάζεται ο πρώτος σταθμός μόνιμης απόρριψης πυρηνικών αποβλήτων στον κόσμο


Η Φινλανδία ενέκρινε την κατασκευή του πρώτου σταθμού με δυνατότητα μόνιμης απόρριψης πυρηνικών αποβλήτων στον κόσμο, ο οποίος θα είναι σε θέση να αποθηκεύει απόβλητα για 100.000 χρόνια. Η εγκατάσταση θα χτιστεί εντός βράχων και θα αποτελείται από υπόγειες σήραγγες σε βάθη μεταξύ 400 και 450 μέτρων, οι οποίες έχουν ήδη κατασκευαστεί.

Εκτιμάται ότι όταν ολοκληρωθεί, η εγκατάσταση θα έχει τη δυνατότητα να διατηρεί 6.500 τόνους αποβλήτων υψηλής ραδιενέργειας. Πυρηνικά απόβλητα χωρίζονται σε χαμηλής, μέσης και υψηλής ραδιενέργειας. Τα απόβλητα χαμηλής ραδιενέργειας περιέχουν ως...

Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 - Εισβολή