Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η αποκάλυψη που πρέπει να διαβάσει κάθε Έλληνας - Η Σύμβαση “Cooper”


 Η Σύμβαση «Cooper” υπάρχει στο Yπουργείο Bιομηχανίας (άγνωστο αν έχει περιέλθει τώρα στο υπουργείο Οικονομικών ή το Ανάπτυξης) και παραδίδεται – σαν “ιερό κείμενο”- από υπουργό σε υπουργό! Στην Σύμβαση αυτή, δεσμεύονται τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδος, μαζί με τον υδάτινο μας πλούτο, από ένα Αμερικανικό consortium εταιρειών!

Η Ελλάδα έχει υπογράψει και δεσμεύεται από την Σύμβαση «Cooper»...
της οποίας η χρονική ισχύς, εληξε την 31η Δεκεμβρίου του 2010, ενώ η διάρκειά της ήταν για 70 έτη!Αν, μάλιστα, η σημερινή κυβέρνηση δεν προβεί στις ανάλογες ενέργειες, δηλαδή αν δεν απαντήσει αρνητικά στην εταιρεία Hugh Cooper & Co Inc Chemical Construction Corporation, προβλέπεται αυτόματη ανανέωση της σύμβασης για άλλα 25 έτη!!!Διαβάστε μερικά ορυκτά που έχει το ελληνικό υπέδαφος που στο ρεπορτάζ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε λεπτομέρειες…..

Λιγνίτη – Αλουμίνιο – Βωξίτη – Μαγγάνιο – Νικέλιο – Σμηκτίτες – Μαγνήσιο – Χρωμίτη – Ουράνιο – Οσμιο και φυσικά Πετρέλαιο και Φυσικό αέριο. Εύστοχος ήταν ο τίτλος της Αθηναϊκής το 1999 όταν χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα «Θησαυροφυλάκιο». Βέβαια αφήσαμε τελευταίο τον Χρυσό που εκμεταλλεύεται ως ένα σημείο ο Τζώρτζ Σόρος.
Τώρα, όμως γεννάται, ένα ερώτημα: Τώρα που λήγει αυτή η επαχθής σύμβαση Cooper θα την ανανεώσουμε; Θα βρεθούν πολιτικοί που θα συναινέσουν σε επανάληψη του εγκλήματος ή θα πάρουμε τον πλούτο μας στα χέρια μας και θα ξεχρεώσουμε και διαολοστείλουμε ΔΝΤ και Τοκογλύφους στον αγύριστο;

Το θέμα έφερε στη βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος που ερωτά τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου: Η 70ετής ισχύς της Συμβάσεως, αληθεύει ότι εκπνέει, την τελευταία ημέρα του επομένου μηνός Δεκεμβρίου; Ποιοι απαρτίζουν αυτό το Αμερικανικό «consortium» εταιρειών; Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση;
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΣΗ
Τη Σύμβαση «Cooper» αποκάλυψε ο Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο του «Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Τα νέα βιβλία» το 1947! Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Δ.Μπάτσης μαζί με τον Ν. Μπελογιάννη το 1952!!!Ο οικονομολόγος και δικηγόρος Δημήτρης Μπάτσης αναλύει στο εν λόγω βιβλίο τους μηχανισμούς παράνομου πλουτισμού που συνδέθηκαν με την παραλαβή, κατεργασία και διανομή των εφοδίων της ΟΥΝΡΑ στη μεταπελευθερωτική Ελλάδα.
Γράφει ο Μπάτσης: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Αυστηρή προειδοποίηση στα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων...



Το Συνδικάτο στη σχετική ανακοίνωση τονίζει:
"Λάθος πόρτα χτύπησαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν "νταβατζηλίδικα" να πλασάρουν φθηνούς εργάτες σε υπεργολάβο σε οικοδομή στην Καλλιθέα. Προειδοποιούμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ και του ναζισμού να μην ξαναεπιχειρήσουν να απειλήσουν κανένα οικοδόμο, γιατί θα βρουν απέναντί τους το Συνδικάτο και όλους τους οικοδόμους Ελληνες και μετανάστες. Τα νταηλίκια τους δεν περνάνε εδώ.
Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Αν δεν γνωρίζουν, λόγω περιορισμένης αντίληψης και εμπειρίας τι σημαίνει Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, τότε καλά θα κάνουν να ρωτήσουν κανένα παλιότερο από το σινάφι τους ή ακόμα καλύτερα να ρωτήσουν τα αφεντικά τους. Αυτοί θα τους πουν στα σίγουρα πώς λύνουν τα ζητήματα οι οικοδόμοι με μπροστάρη το...
ταξικό τους συνδικάτο.
Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν φασίστα, σε κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το δηλητήριο του ρατσισμού μέσα στους εργάτες για να αθωώσει το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό το σάπιο σύστημα γεννά και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα της εργατικής τάξης με στόχο να διαφυλάξει και να διευρύνει την κερδοφορία των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοκατασκευαστών. Αυτό το σύστημα υπηρετούν και οι φασίστες. Γι' αυτό το εργατικό κίνημα θα σκορπίσει και αυτούς, μαζί με τους άλλους κολαούζους του συστήματος".
 ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Αυτά ειναι τα σπουδαία


Συνάντηση 50 πρώην στελεχών του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση 50 πρώην στελεχών του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και ενώ  ο δρόμος για ένα αστικό  αντιμνημονιακό κεντροαριστερό κόμμα είναι ανοικτός. Το κενό που αφήνει το ΠΑΣΟΚ βγάζει μάτι
Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, συναντήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου περίπου 50 ιστορικά πρώην στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ από όλη την Ελλάδα.
Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν αποχωρήσει εδώ και καιρό -κάποιοι μετράνε και χρόνια- από το Κίνημα και συμμετείχαν τα τελευταία τρία χρόνια σε όλες τις αντιμνημονιακές δράσεις και αγώνες στον τόπο μας.
Όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρες πηγές, οι συμμετέχοντες -όλοι προερχόμενοι από το αριστερό και πατριωτικό ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη- συναντήθηκαν για να μοιραστούν τις κοινές τους αγωνίες «για μια Ελλάδα που αγαπάμε και οραματιζόμαστε, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Αξιοπρέπειας και της Αυτοδιάθεσης» και να συντονίσουν τις δράσεις τους ώστε όχι μόνο να αναχαιτιστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου, αλλά και να διερευνηθούν τρόποι και δυνατότητες αυτοοργάνωσης του δημοκρατικού λαού προς μια δημοκρατική και πατριωτική προοπτική.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το ραντεβού αυτό δεν ήταν το τελευταίο…
Πληροφορίες από tsantiri 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ "Με το δάχτυλο στην σκανδάλη" οι πάντες από το Αιγαίο μέχρι τον Κόλπο - Aντίστροφη μέτρηση 11/03/2012 - 18:50



Η αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση στην Συρία έχει ξεκινήσει, και μπορεί να συμπαρασύρει και το Ιράν σε μια πιθανή προσπάθεια της Δύσης να καθαρίσει δύο "εκκρεμότητες" σε ένα με μια γιαγντιαία πολεμική επιχείρηση όσο και αν το Ιράν είναι τελείως διαφορετικό μέγεθος από την Συρία.
Οι εκτιμήσεις του γνωστού για τις επαφές του με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, ιστότοπου DEBKA συμπίπτουν απόλυτα με αυτά που δημοσίευσε χθές το defencenet.gr περί άμεσης έναρξης επιχειρήσεων μετά τις αμερικανικές εκλογές, και πάντως όχι πέραν του Νοεμβρίου.
Οι πληροφορίες που έρχονται από όλα τα μέτωπα δείχνου αυξημένη πολεμική προπαρασκευή:
- Οι αμερικανικές αεροναυτικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στην Ερυθρά Θάλασσα στα νησιά Σοκότρα και στο νησί Μαζίρα που ανήκει στο Ομάν στον Περσικό Κόλπο.Από τα μέσα Οκτωβρίου οι ΗΠΑ διατηρούν συμπληρωματικές δυνάμεις σε Τουρκία, Ιορδανία και Ισραήλ, ενώ στην βάση της Σούδας αυξάνουν τα αποθέματα σε καύσιμα και πυρομαχικά.
- Βρετανία και Γαλλία έχουν συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις στην μεγάλη ναυτική βάση του  Port Zayed και στην αεροπορική βάση του Al Dhafra και τα δύο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καμμία επίσημη ανακοίνωση ακύρωσης της αυριανής εκδήλωσης της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας



Σχετικά με την πρόκληση του κόμματος των Τσάμηδων “Ερυθρόμαυρη Συμμαχία”, το οποίο διοργανώνει επίσημη εκδήλωση την Κυριακή στις 10:00π.μ. στο κέντρο της Αθήνας, το ξενοδοχείο stanley απαντάει σε όσους επικοινωνούν μαζί του ότι η εκδήλωση έχει ακυρωθεί.
Εντούτοις στην επίσημη σελίδα του Τσάμικου κόμματος στο Facebook (http://www.facebook.com/aleancakuqezi ), η οποία αριθμεί 90.000 υποστηρικτές, η πρόσκληση στην εκδήλωση φιγουράρει με μεγάλη αφίσα, εκατοντάδες like και διθυραμβικά σχόλια. Δεν έχει ανακοινωθεί καμία ακύρωση  Συμπεραίνουμε πως το πιθανότερο το ξενοδοχείο Stanley σε συνεννόηση με τους Αλβανοτσάμηδες της “Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας”, απαντάει στα τηλέφωνα οτι υπάρχει ματαίωση για να μην υπάρξουν αντιδράσεις.
Η εκδήλωση συνεχίζει να διαφημίζεται κανονικά από το Τσάμικο κόμμα και οι εσωτερικές τους κινητοποιήσει προφανώς είναι σε πλήρη εξέλιξη.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΕ ΑΓΚΥΡΑ Ρωσία και Ιταλία απορρίπτουν το τουρκικό τελεσίγραφο για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ




Ρωσία και Ιταλία απέρριψαν τις τουρκικές "εκκλήσεις" να μην λάβουν μέρος στις έρευνες για ανεύρεση υδρογονανθράκων στα βυθοτεμάχια ("οικόπεδα") της κυπριακής ΑΟΖ με σχετικές διαρροές από τα υπουργεία Εξωτερικών τους. Πριν από λίγο πηγή του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών ανέφερε στο defencenet.gr ότι "Η Κύπρος είναι ένα κυρίαρχο κράτος και έχει συγκεκριμένα κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβτητήσει". Και από ιταλική πλευρά αναφερόταν οτι "Η Κύπρος είναι χώρα μέλος της ΕΕ και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχει δικαίωμα να δώσει άδειες για έρευνες στην ΑΟΖ της".
Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Ρωσία μέσω θυγατρικών της Gazprom, όσο και η Ιταλία μέσω της Εni, έχουν λάβει συμβόλαια για έρευνες μαζί με την Γαλλία και τη Ν.Κορέα σε τέσσερα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.
Πριν λίγες ώρες η Τουρκία απείλησε τις χώρες αυτές με αποκλεισμό από τα ενεργειακά έργα της Τουρκίας μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημοσιογράφοι με σφραγίδα Μέρκελ!




Το ίδρυμα Αντενάουερ, που ανήκει στο κόμμα CDU της Γερμανίδας καγκελαρίου, διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης νέων Ελλήνων δημοιογράφων στην Αθήνα. Δεν μας έφταναν οι ιδιοκτήτες των ελληνικών media που είναι πιο μνημονιακοί και από την Τρόικα, η επόμενη γενιά δημοσιογράφων θα έχει υποστεί κατήχηση απευθείας από το Βερολίνο. Μεταξύ των εισηγητών του σεμιναρίου, ο Γερμανός πρέσβης Βολφγκάνγκ Ντολντ, το μέλος της Task Force, Γενς Μπάστιαν και -φυσικά- ο Τάσος Τέλλογλου!
Από το αυριανό πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας Το Χωνί. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΣΟΥΣΙ, ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !...



Με αφορμή τον θόρυβο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ» και τη γενικότερη συζήτηση που έχει ανάψει για τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, μπορούν να γίνουν ορισμένες γενικότερες διαπιστώσεις για τη φερεγγυότητα όσων ψωμίζονται βρίζοντας την τρόικα και τους Ευρωπαίους, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.
Τα τελευταία δύο χρόνια εκατοντάδες προβεβλημένοι δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί και αναλυτές μάς παραδίδουν μαθήματα αντίστασης και καλούν τους Ελληνες να επαναστατήσουν εναντίον των ξένων «δυνάμεων κατοχής». Πολλοί από αυτούς (όσοι παρακολουθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον δημόσιο διάλογο στα ΜΜΕ γνωρίζουν σε ποιους αναφέρομαι) είτε είναι ξένοι είτε είναι Ελληνες που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό. Ο μισθός τους καταβάλλεται δηλαδή κάθε μήνα σε σκληρό νόμισμα, οι καταθέσεις τους είναι ασφαλείς σε λίρες, δολάρια ή ευρώ και εκείνοι εργάζονται σε πανεπιστήμια, μέσα ενημέρωσης ή θεσμικά όργανα της καπιταλιστικής Δύσης (και όχι της Κούβας περιέργως).
Με άλλα λόγια, γνωρίζουν ότι καμία επίπτωση δεν θα έχουν στη ζωή τους αν εμείς ακολουθήσουμε τη συμβουλή τους και -εκδιώκοντας τους Ευρωπαίους- επιστρέψουμε στη δραχμή. Δεν έχουν να χάσουν τίποτε, οπότε λένε ό, τι θέλουν. Εφόσον όμως είναι τόσο σίγουροι για το μαγικό ελιξίριο κατά της κρίσης που μας προτείνουν, γιατί δεν μεταφέρουν τις αποταμιεύσεις τους στη χώρα μας και δεν ζητάνε από τους εργοδότες τους, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τη χειμαζόμενη Ελλάδα, να καταθέτουν κάθε μήνα τον μισθό τους σε ελληνικές τράπεζες; Γνωρίζουν άλλωστε την αγγλική έκφραση που προκαλεί όσους λένε μεγάλα λόγια να «βάλουν τα λεφτά τους εκεί που είναι το στόμα τους», οπότε διερωτώμαι αν σε αυτήν την περίπτωση θα είχε τέτοια ζέση ο ανένδοτος κατά της Ευρωζώνης αγώνας τους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άγριο τσεκούρι στο εφάπαξ- Μειώνεται έως 83%



Μείωση στο εφάπαξ από 41,2% έως 63,91% θα έχουν οι υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι υπάλληλοι φαρμακευτικών εργασιών ενώ έως 83% θα φτάσει η μείωση στον τομέα πρόνοιας εργοληπτών δημοσίων έργων του ΕΤΑΑ.
Οι μειώσεις θα γίνουν σε 23 ταμεία πρόνοιας, που καταβάλουν υψηλότερες παροχές, σε σχέση με τις εισφορές που έχουν εισπράξει ενώ θα υπάρξει και νέα μελέτη για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του βοηθήματος, κάτι που , όπως εκτιμάται, θα οδηγήσει σε νέες περικοπές, μετά το 2013.
Το «ψαλίδι» στο εφάπαξ δεν αγγίζει σχεδόν 60.000 άτομα, που έχουν υποβάλλει τα χαρτιά τους και δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα ενώ οι μειώσεις αφορούν ασφαλισμένους μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992 που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν από την υπηρεσία τους από την 1η Αυγούστου 2010 και μετά.
ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Έντονος προβληματισμός στο ΥΠΕΞ για τους 3.000 μουσουλμάνους "μισθοφόρους" στη Θράκη



Σκληρή απάντηση ετοιμάζει το υπουργείο Εξωτερικών στα παιχνίδια της Τουρκίας στην περιοχή της Δυτικής Θράκης είναι η Αθήνα καθώς οι προκλήσεις της Άγκυρας στην περιοχή έχουν προκαλέσει προβληματισμό.
Ήδη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, ανώτερα στελέχη του υπουργείου δεν αποκλείουν την πιθανότητα, εφόσον το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή συνεχίσει να τρομοκρατεί και να απειλεί όσους δεν υπηρετούν τα ανθελληνικά σχέδια του, να υπάρξουν ακόμα και απελάσεις διπλωματών και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο.
Οι πληροφορίες των Παραπολιτικών αναφέρουν ότι συνολικά το τουρκικό κράτος μισθοδοτεί με «μαύρο» χρήμα μέσω του προξενείου περισσότερους από 3.000 ανθρώπους στη Δυτική Θράκη, καθένας από τους οποίους αμείβεται με ποσά που ξεκινούν από τα 1.200 και φτάνουν τα 2.000 ευρώ κάθε μήνα. Τα πρόσωπα αυτά βρίσκονται στις υπηρεσίες της Άγκυρας και επιχειρούν να ποδηγετήσουν τη μουσουλμανική μειονότητα, η συντριπτική πλειονότητα της οποίας συνυπάρχει απολύτως αρμονικά με το χριστιανικό στοιχείο της περιοχής.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Προκαλεί η Τουρκία: Ζητεί να μην γίνουν έρευνες στη ΑΟΖ Κύπρου


Έκκληση στις διεθνείς εταιρείες πετρελαίου να μην πάρουν μέρος στις έρευνες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, απευθύνει εκ νέου η Άγκυρα, απειλώντας τις εταιρείες και τις σχετικές χώρες με αποκλεισμό από τα ενεργειακά έργα στην Τουρκία.
Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών γίνεται λόγος για «συνομιλίες με διεθνείς εταιρείες σχετικά με οικόπεδα στη δήθεν ΑΟΖ της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου» στο πλαίσιο «του δεύτερο διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί παραβλέποντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».
«Οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα και αδιαίρετα δικαιώματα, όπως και οι Ελληνοκύπριοι, επί των φυσικών πηγών που βρίσκονται στο σύνολο της υφαλοκρηπίδας του νησιού".
"Η παράβλεψη της πραγματικότητας αυτής και η συνέχιση των μονομερών και προκλητικών δραστηριοτήτων εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων, είναι απαράδεκτη για την Τουρκία και την ΤΔΒΚ» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζονται επίσης τα εξής:« Επανειλημμένως έχουν υπογραμμιστεί οι κίνδυνοι που θα προκληθούν από τη δραστηριότητα διεθνών εταιρειών πετρελαίου στις εν λόγω αμφισβητούμενες περιοχές στις οποίες έχουν δικαιώματα και οι Τουρκοκύπριοι".
"Όπως έχει αναφέρει ο πρωθυπουργός και επαναληφθεί επανειλημμένως εκ μέρους του υπουργείου μας, οι εταιρείες που θα συνεργαστούν με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου δεν θα περιληφθούν στα ενεργειακά έργα της Τουρκίας. Για τον λόγο αυτόν, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τις σχετικές χώρες και τις εταιρείες πετρελαίων να κινηθούν με σωφροσύνη, ιδιαίτερα να μην προχωρήσουν σε δραστηριότητες στις θαλάσσιες αυτές περιοχές που είναι αμφισβητούμενες από πλευράς Κυπριακού ζητήματος και να αποχωρήσουν από τον εν λόγω διαγωνισμό».
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Λιαντίνης - Ζούμε σε βάρος των μελλοντικών γενεών




Ο θρυλικός Δημήτρης Λιαντίνης είχε προφητέψει την κατάντια της χώρας μας γιατί έβλεπε μακριά όπως και όλα τα μεγάλα μυαλά. Η "προφητεία" είναι αποτέλεσμα ταχύτατων γεωπολιτικών αναλύσεων που λαμβάνουν χώρα σε εγκεφάλους διευρυμένης συνείδησης όπως του θρυλικού καθηγητή.Ας μην μιλήσουμε για ιδρυτές θρησκειών, για φιλοσόφους τύπου Αριστοτέλη, και για τους Άγιους της Ορθοδοξίας όλοι αυτοί είχαν όντως διευρυμένες συνειδήσεις.
Τα έλεγε σε μάθημα στους μαθητές του και τον κοιτούσαν με ανοιχτό το στόμα. Τα διάβαζε σε απόσπασμα από το τελευταίο του βιβλίο "Γκέμμα".
Ο Δημήτρης Λιαντίνης, τα είχε προβλέψει όλα. Έφυγε σαν γραφικός, τρελός ή άρρωστος να που όμως ήρθε ο καιρός της πλήρης δικαίωσής του και της αποκατάστασής στου στο Πάνθεον των μεγάλων Μυστών, και ο συγκεκριμένος ήταν ο τελευταίος μεγάλος Έλληνας Μύστης, τώρα που τον χρειαζόμαστε δυστυχώς δεν τον έχουμε.
Τα έλεγε, όμως τότε κανένας δεν τον πίστευε...
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

GOKTURK-2 Τα "μάτια" της Τουρκίας πάνω από την Ελλάδα τον ερχόμενο Δεκέμβριο



Σε δυο μήνες από σήμερα η Τουρκία θα αποκτήσει τα δικά της μάτια στο διάστημα αφού ο κατασκοπευτικός  δορυφόρος Göktürk-2 ο οποίος αναπτύχθηκε από το τουρκικό κρατικό ερευνητικό ίδρυμα TUBITAK UZAY και την κρατική εταιρεία TAI θα εκτοξευτεί στις 15-25 Δεκεμβρίου 2012 από το κινεζικό κέντρο διαστημικό Jiuquan.
Ο συγκεκριμένος δορυφόρος θα έχει διακριτική ικανότητα 2,5 μέτρα και θα μπορεί να μεταδίδει πληροφορίες συνολικού όγκου 15 Gbit. Ο Göktürk-2 πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες την περίφημη ΜΙΤ και πρόσφατα δοκιμάστηκε για την απόδοση του στην Γαλλία.  Το συμβόλαιο για την ανάπτυξη και κατασκευή του δορυφόρου υπογράφηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν στις 13 Απριλίου του 2007 και το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή την 1 Μαΐου του 2007.  Ο κατασκοπευτικός δορυφόρος Göktürk-2 θα τεθεί σε τροχιά 700 χλμ από την επιφάνεια της Γής, η κάθε περιστροφή του θα διαρκεί 98 λεπτά, ο χρόνος μετάδοσης δεδομένων στο σταθμό ελέγχου στην Γής θα διαρκεί 40 λεπτά την κάθε ημέρα, το δε βάρος του δορυφόρου είναι 409 κιλά. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς θα μειωθούν οι συντάξεις – Περικοπές από 5% έως 15%




- Τρεις οι κλίμακες για τις περικοπές
- Οι μειώσεις θα ισχύουν απο 1-1-2013
- Πόσα χάνουν το χρόνο οι συνταξιούχοι
Τρεις κλίμακες για τις περικοπές στις συντάξεις, που θα σταματούν στο 15% προβλέπει το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση που ελήφθη χθες έπειτα από νέα εισήγηση του οικονομικού επιτελείου.
Το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε μειώσεις στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ με πέντε κλίμακες (5%, 10%,15%, 20% και 25%), αποσύρθηκε χθες το μεσημέρι και οι περικοπές θα είναι τελικά 5%, 10% και 15%.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελύθερου Τύπου οι περικοπές που θα ισχύσουν για όλους τους συνταξιούχους διαμορφώνονται ως εξής:
- Σε άθροισμα συντάξεων (κύρια,επικουρική,μέρισμα) από 1.000,01 ως 1.500 ευρώ, μείωση 5%.
- Σε άθροισμα από 1.500,01 ευρώ ως 2.000 ευρώ, μείωση 10%.
- Σε άθροισμα συντάξεων από 2.000,01 ευρώ και άνω μείωση 15%.
Οι μειώσεις αφορούν όλες ανεξαιρέτως τις συντάξεις και οι απώλειες για τους συνταξιούχους κυμαίνονται μεταξύ 800 και 7.470 ευρώ το χρόνο 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Τριπλή «επίθεση» στα μεσαία εισοδήματα



Ολοκληρώνεται μέρα με τη μέρα το παζλ της νέας φορολογίας εισοδήματος και όπως φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, το λογαριασμό θα πληρώσουν τα αποκαλούμενα μεσαία εισοδήματα, καθώς θα δεχθούν τριπλή "επίθεση" από το υπουργείο Οικονομικών.
Το πρώτο πλήγμα θα προέλθει από τη κατάργηση του γενικού αφορολογήτου των 5.000 ευρώ, το οποίο με βάση το σενάριο που προκρίθηκε, θα δώσει τη θέση του σε μια έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, η οποία θα μειώνεται όσο αυξάνεται το εισόδημα πάνω από τις 18.000 ευρώ.
Το αποτέλεσμα είναι ότι εισοδήματα πάνω από 43.000 ευρώ, δεν θα έχουν πλέον κανένα αφορολόγητο. Το δεύτερο πλήγμα θα προέλθει από την εφαρμογή της νέας κλίμακας, η οποία δεν θα έχει παρά μόνο τρεις συντελεστές, με αποτέλεσμα ο ανώτατος συντελεστής 45% να ξεκινάει από τις 48.000 ευρώ αντί των 100.000 ευρώ που εφαρμόζεται σήμερα!
Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω πληγμάτων θα προκαλέσει επιβαρύνσεις που φτάνουν ή ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ για εισοδήματα λίγο κάτω ή πάνω από τις 40.000 ευρώ! Το τρίτο πλήγμα θα προέλθει από τη κατάργηση των φοροαπαλλαγών, ακόμα και όσον αφορά στις ιατρικές και νοσοκομειακές δαπάνες, οι οποίες θα παραμείνουν σε ισχύ μόνο για τα χαμηλότερα εισοδήματα.
Ως... ασπιρίνη, το υπουργείο Οικονομικών θα φέρει διατάξεις που θα προβλέπουν ότι εισοδήματα από "μπλοκάκι" κι από ακίνητα, τα οποία σήμερα προστίθενται στα εισοδήματα που φορολογούνται με τη κλίμακα, θα φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστές 10- 45%, κάτι που σημαίνει, όμως, ότι όσοι έχουν εισοδήματα αμιγώς από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις και φτάνουν στα επίπεδα των 40.000 ευρώ, δεν πρόκειται να έχουν το παραμικρό όφελος.
Ο αντίλογος του οικονομικού επιτελείου είναι ότι από τη νέα κλίμακα θα ωφεληθούν εισοδήματα έως 25.000 ευρώ και μάλιστα από 1/1/2013 καθώς η παρακράτηση θα γίνεται με τη νέα κλίμακα. Ωστόσο, λόγω της κατάργησης του πρόσθετου αφορολογήτου των παιδιών, ακόμα κι αυτό το μικρό όφελος εξανεμίζεται για όσους έχουν ένα παιδί μετά από τις 12.000 ευρώ, ενώ όσοι χαμηλόμισθοι έχουν δύο παιδιά, θα υποχρεωθούν να καταβάλουν μεγαλύτερο φόρο από τις 10.000 ευρώ και πάνω!!!
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

ΣΟΚ: Μέσα σε δύο χρόνια αυτοκτόνησαν 2.500 Έλληνες



Όλες οι πτυχές  του φαινομένου συζητήθηκαν χθες σε επιστημονικό Συμπόσιο της Κλίμακας «Πρόληψη της Αυτοκτονίας». Η ΜΚΟ έχει καταθέσει στο Υπουργείο Υγείας σχέδιο για τη χάραξη εθνικού προγράμματος πρόληψης της αυτοκτονίας, το οποίο θα περιλαμβάνει από εκπαίδευση γιατρών και εκπαιδευτικών έως σύσταση ειδικών κέντρων σε όλη τη χώρα και θεσμοθέτηση δεοντολογίας για τον τρόπο δημοσιοποίησης.
Παγκοσμίως το 1,5% των θανάτων ετησίως προκύπτουν από αυτοκτονίες, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) ο αριθμός αυξάνεται διαρκώς. «Είναι μια ατομική πράξη με κοινωνικές διαστάσεις όμως, καθώς υπολογίζεται ότι μια αυτοκτονία επηρεάζει καταλυτικά πέντε μέλη της οικογένειας του αποθανόντος και περίπου είκοσι άτομα από το ευρύτερο περιβάλλοντος του» δηλώνει ο Dr. Lanny Berman, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Πρόβλεψης της Αυτοκτονίας. Ο ιδιος ανέφερε πλείστα μέτρα προλήψης του φαινομένου, που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες. «Μια ενδεικτική περίπτωση είναι οι αυτοκτονίες στο Μετρό της Αθήνας, που από 3 ή 4 ανά έτος έφθασαν πέρυσι τις 9». Μια αυτοκτονία θα μπορούσε να αποτραπεί με φωτεινές επιγραφές, ενημέρωση των εργαζομένων, κάμερες, τοποθέτηση εμποδίων κτλ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Και σχέδια για κλιμακωτό φόρο έως 45% στα ενοίκια Από το 2013 το «πόθεν έσχες» για τα ακίνητα




Να φορολογήσει τους πολίτες  για εισοδήματα που η εφορία θα υπολογίζει από μόνη της, ασχέτως  του τι δήλωναν οι ίδιοι τα προηγούμενα  χρόνια, σκοπεύει η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας ουσιαστικά ένα  χρόνο νωρίτερα το «πόθεν έσχες» στην αγορά των ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει  από την 1η Ιανουαρίου 2013 να υποχρεώσει τους φορολογουμένους να δηλώνουν πού  βρήκαν τα χρήματα για την απόκτηση οποιουδήποτε ακινήτου κατέχουν. 
Η εφαρμογή του «πόθεν έσχες» στην απόκτηση ακινήτων είχε ανασταλεί το 2010 με προοπτική να επανέλθει από την 1η-1-2014 αλλά  το υπουργείο Οικονομικών θέλει να επισπεύσει την εφαρμογή του μέτρου. Με το σύστημα αυτό, αλλά και βάσει της νέας νομοθεσίας, αν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που δεν θα μπορέσουν να βρουν τρόπο να επικαλεστούν ικανά εισοδήματα για να πείσουν την εφορία, θα κληθούν να πληρώσουν βαρύ φόρο (μέχρι και 45%) για το ποσό που δεν δικαιολογείται. 
Το «πόθεν έσχες» σχεδιάζεται να ισχύσει για όλα τα ακίνητα, ακόμη και για την πρώτη κατοικία και οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δικαιολογήσουν  με τα εισοδήματα τους την κάθε δαπάνη για αγορά ή ανέγερση κατοικίας ή οποιουδήποτε άλλου κτίσματος, για την αγορά οικοπέδου, αγροτεμαχίου ή οποιασδήποτε άλλης εδαφικής έκτασης.   
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο 45ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΟΥ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ | makeleio.gr

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ



PIMCO: "Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει"




Ο διαχειριστής της Pimco, Άντριου Μποσομγουόρθ, εξέφρασε τις έντονες αμφιβολίες του για την δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της, συμπληρώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως αναγκαστεί να δεχθεί απώλειες στα ελληνικά ομόλογα που κατέχει.
«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κανείς οποιοδήποτε τρόπο, οποιαδήποτε δυνατότητα για να αποπληρώσει η χώρα το χρέος της, χωρίς να λάβει περαιτέρω βοήθεια», σε συνέντευξη που παραχώρησε από τη Ρίγα της Λετονίας.
«Η Ελλάδα είναι αναξιόχρεα και θα χρεοκοπήσει. Το ερώτημα είναι πως και πότε θα το πραγματοποιήσει», συμπλήρωσε ο Μποσομγουόρθ, σύμφωνα με το Bloomberg.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Προς τους σοσιαλδημοκράτες οδεύει στο Ευρωκοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ



Πολλοί αναρωτήθηκαν τι ήθελε προ ημερών ο Χάνες Σβόμποντα στην Κουμουνδούρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Ευρωβουλή, ανήκει στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ ο Σβόμποντα είναι επικεφαλής του κόμματος των Σοσιαλιστών – Δημοκρατών. Τι γύρευε, λοιπόν, η αλεπού στο παζάρι; Αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι τις προηγούμενες φορές που είχε έρθει στην Αθήνα έβλεπε μόνο τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ (Παπανδρέου, Βενιζέλος) το οποίο είναι μέλος της Ομάδας της οποίας ηγείται ο Σβόμποντα στο ευρωκοινοβούλιο, το μυστήριο μεγαλώνει. Για να πάρει μεταγραφή ο Σβόμποντα στον ΣΥΡΙΖΑ, αποκλείεται. Άρα, η μόνη λογική εξήγηση είναι μήπως «ψήνεται» μεταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ στους Σοσιαλιστές – Δημοκράτες.
Κι αυτό, κομμάτι δύσκολο μου φαίνεται. Τουλάχιστον για την ώρα. Αύριο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση δεν αποκλείεται να τον συμφέρει να είναι σε μια μεγάλη και ισχυρή ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο. Ίσως και να του ταιριάζει περισσότερο ο χώρος, αφού θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ του 1981.
Κάτι τέτοιο θα το ήθελε και ο Σβόμποντα για να μη μειωθεί η δύναμη των ευρωσοσιαλιστών, αφού το ΠΑΣΟΚ από 8 που έχει σήμερα, το 2014 πιθανολογείται ότι θα εκλέξει έναν ή το πολύ δύο ευρωβουλευτές. Πρόβλημα να είναι δυο κόμματα από την ίδια χώρα στην ίδια ευρωομάδα δεν υπάρχει, αφού έχουμε το παράδειγμα της Κύπρου. Αυτές τις λογικές σκέψεις που κάνω εγώ, λέτε να μην τις συζήτησε ο Σβόμποντα με τη Ρένα Δούρου, τον Δημ. Παπαδημούλη και τον Ν. Παππά;
Είμαι σίγουρος ότι τις συζήτησε και διαπιστώθηκε «ευρεία σύνθεση απόψεων». Αντίστοιχη με αυτή που διαπιστώθηκε και στο θέμα της οικονομικής κρίσης που επίσης συζητήθηκε εκτενώς και σε βάθος. Προβλέπω ότι εφεξής ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από τον Πιερ Λοράν και την ηγεσία του GUE – NGL θα συζητά, όταν πηγαίνει στις Βρυξέλλες, και με τον Χάνες Σβόμποντα. 
ΠΗΓΗ:matrix24.gr

Σαμαράς – Βενιζέλος έτοιμοι για το … Κολοσσαίο


Το Κολοσσαίο

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χωρίς … το ΠΑΣΟΚ, το οποίο τον έχει εγκαταλείψει παίζει τα ρέστα του με σύμμαχο τον Αντώνη Σαμαρά, μιας και ο Φώτης Κουβέλης με τη Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν το σκληρότερο πακέτο μέτρων που θα έχει επιβληθεί (αν περάσουν τα μέτρα) ποτέ σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα δύο αυτά πολιτικά πρόσωπα φιλοδοξούν να σώσουν τις τράπεζες και πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να υπερψηφιστεί το πακέτο των μέτρων το οποίο θα ισοπεδώσει την ελληνική κοινωνία. Η αισιοδοξία του μπλοκ των μνημονιακών δυνάμεων, τις προηγούμενες ημέρες, έχει μετασχηματιστεί σε τρόμο μετά την ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης, η οποία έδειξε ότι το κυβερνητικό σχήμα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο και τα πολιτικά κόμματα που το στηρίζουν ασταθή. Ειδικά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να επιβάλλει την κομματική της γραμμή.
Εκτός από τις κομματικές «γραμμές» υπάρχει και ο ψυχολογικός παράγοντας. Το Periodista ρωτάει ξανά: Ποιος είναι ο βουλευτής που με την γκιλοτίνα των νέων μέτρων θα τολμήσει να  "κόψει τα κεφάλια" των Ελλήνων; Οι πιέσεις πάντως προς τους βουλευτές, αλλά και προς τον Φώτη Κουβέλη ασκούνται με παραδοσιακούς τρόπους. Στη δημοσιότητα έρχονται διαρροές από την Ιπποκράτους, από τα γραφεία τα οποία αδειάζουν μέρα με την ημέρα, οι οποίες αναφέρουν ότι ο (τελευταίος;) πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του άλλοτε κραταιού κινήματος των μη προνομιούχων, το οποίο μετατράπηκε στο ισχυρότερο δεκανίκι της νεοδεξιάς του Αντώνη Σαμαρά, στέλνει τα δικά του τελεσίγραφα στον Φώτη Κουβέλη: Ή ψηφίζεις ή βγαίνεις από την κυβέρνηση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχεται το φιλί της ζωής από τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες ο πρωθυπουργός προορίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για αντιπρόεδρο της ετοιμόρροπης κυβέρνησης, της οποίας ουσιαστικά η θητεία ολοκληρώνεται την ημέρα της ψήφισης των μέτρων.
Την ίδια ώρα πληροφορίες, οι οποίες ήδη δημοσιοποιούνται......... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ