Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Κιαρτζής (ΕΛΠΕ): Αιτήσεις 300 MW στην αποθήκευση από τον όμιλο - Πρόβλημα το κόστος των πρώτων υλών για τις μπαταρίες

 


Αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα μια ριζική επανατοποθέτηση του ομίλου ΕΛΠΕ με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2, ανέφερε ο Σπύρος Κιαρτζής, Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας του Ομίλου, μιλώντας στο Renewable & Storage Forum.

Τα ΕΛΠΕ διαθέτουν..

Is The U.S. Still A Swing Producer Of Oil?



 Less than two years ago, the United States was the world’s largest producer of crude oil. It was the new major swing producer that moved prices up or down with a shrug of the shoulder, challenging OPEC’s long-standing role as..

Η ΕΕ θα Πιέσει να Σταματήσει η Εξόρυξη Ορυκτών Καυσίμων στην Αρκτική

 




Aκόμη και όταν η έλλειψη ενέργειας επηρεάζει τις χώρες και τις εταιρείες σε όλο τον κόσμο, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της και θα πιέσει για τον τερματισμό της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου της Αρκτικής, του πετρελαίου και του άνθρακα. Οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν συνομιλίες με τους εταίρους για μια πιθανή πολυμερή..

H Motor Oil αναζητά να προσλάβει Hλεκτρολόγο Μηχανικό για τις εγκαταστάσεις στην Κόρινθο

 




H MotorOil ιδρύθηκε το 1970 και η πρώτη χρονιά λειτουργίας του διυλιστηρίου της ήταν το 1972. Κατέχει ηγετικό ρόλο στο χώρο της διύλισης αργού πετρελαίου και της εμπορίας προϊόντων πετρελαίου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, προμηθεύοντας την περιοχή..

Ζαχαριάδης: Το κόστος της ενεργειακής μετάβασης εξαρτάται από την τιμή του φυσικού αερίου

 



Το κόστος της ενεργειακής μετάβασης εξαρτάται από την Marginal Clearing Price, που εξαρτάται από την τιμή του φυσικού αερίου. Κατ’ επέκταση, όσο χαμηλότερη είναι η τιμή του φυσικού αερίου, τόσο χαμηλότερο είναι και το κόστος της ενεργειακής μετάβασης, τόνισε..

ΕΛΠΕ: Στη δημοσιότητα το Σχέδιο Διάσπασης με απόσχιση του κλάδου διύλισης, εφοδιασμού και πωλήσεων πετρελαιοειδώ

 


Στο ΓΕΜΗ καταχωρήθηκε το Σχέδιο Διάσπασης των ΕΛΠΕ δι’ απόσχισης του κλάδου διύλισης, εφοδιασμού και πωλήσεων πετρελαιοειδών και πετροχημικών με σύσταση νέας εταιρείας.

Παράλληλα τα σχετικά έγγραφα δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο της εταιρείας.

Αναλυτικότερα τα ΕΛΠΕ αναφέρουν τα εξής: