Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι εισαγωγές πετρελαίου για την Κίνα

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας από τη Σαουδική Αραβία αυξήθηκαν κατά 15% τον Ιούνιο σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, καθώς τα διυλιστήρια προέβησαν σε ρεκόρ παραγγελιών καυσίμων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όταν οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν, ενισχύοντας τη θέση του Βασιλείου ως κορυφαίου προμηθευτή..

Σε δεύτερη Ουκρανία εξελίσσεται η Τουρκία για το ρωσικό αέριο

Επίσημα η Τουρκία αναζητά διεξόδους για να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο και για πρώτη φορά διακόπτει εντελώς τον ανεφοδιασμό της από τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό της Gazprom. Σύμφωνα με την τουρκική κρατική εταιρεία διαχείρισης φυσικού αερίου BOTAŞ, το πρόγραμμα μείωσης προμηθειών προβλέπει διακοπή λειτουργίας του αγωγού Turkish Stream από τις 27 Ιουλίου.

Ο αγωγός λειτουργεί από τον Ιανουάριο και ανεφοδιάζει αποκλειστικά και μόνον την Τουρκία, αλλά παραμένει ανενεργός από τα τέλη Μαΐου. Όμως, από..

Η απαγόρευση αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ κινδυνεύει να βλάψει τους φτωχότερους Προειδοποιούν οι βρετανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Οι κατασκευαστές και οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων της Μεγάλης Βρετανίας προειδοποίησαν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να σταματήσει σταδιακά τις πωλήσεις αυτοκινήτων βενζίνης και πετρελαίου ενέχει ρίσκο να επιβαρυνθούν οικονομικά τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα από την κατοχή οχημάτων, ενώ θέτονται σε κίνδυνο ..

Αναγκαία η ισορροπία μεταξύ της στήριξης των τιμών και της διατήρησης της παραγωγής αργού στις ΗΠΑ

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του πρέπει να βρουν μια ισορροπία μεταξύ της στήριξης των τιμών του πετρελαίου και της διατήρησης της παραγωγής αργού στις ΗΠΑ, δήλωσε ο John Driscoll της JTD Energy Services στο CNBC.

Οι ιστορικές περικοπές παραγωγής της συμμαχίας 9,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως έληξαν στις 31 Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Από τον Αύγουστο, οι περικοπές θα μειωθούν στα 7,7 εκατομμύρια bpd.

Σήμερα (3/8), οι τιμές του μαύρου ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                          ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ
                                                                            για μια 
                                                ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
                                                        των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε 
   
        Πέρασαν σχεδόν δυο μήνες από το κάλεσμα μας, για μια ευρύτερη συσπείρωση των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, μέσα σε ένα ξεκάθαρο, συγκεκριμένο και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ πλαίσιο αξιών, υπεράσπισης δικαιωμάτων και διεκδίκησης.
        Προσηλωμένοι σε ότι έχουμε..

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Το ΕΚΕ-ΔΑ ζητάει από την Κυβέρνηση να σταματήσει τις όποιες λογιστικές αλχημείες εφευρίσκει και να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων και να καταβάλλει τα ποσά έτσι όπως ακριβώς προβλέπεται.

Από το ekeda.gr

Καύσιμα: Τα αιτήματά τους παρουσίασαν οι πρατηριούχοι στον Γ. Πατούλη

Ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των πρατηρίων καθώς και στην αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην εξυπηρέτηση των επαγγελματιών από τις διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν..

Η προκρινόμενη λύση για τον Πρίνο: Κρατικές εγγυήσεις για δάνειο και είσοδος του δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Energean Oil & Gas.

Θέμα λίγων ημερών είναι πια οι ανακοινώσεις για το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου να διασωθεί το κοίτασμα πετρελαίου του Πρίνου αλλά και για να συνεχίσει η δραστηριότητα για άλλα τουλάχιστον 15 χρόνια.

Καλά πληροφορημένες πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις ενέργειες των δύο συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκτιμούν πως η τελική λύση που φαίνεται να καταλήγει η κυβέρνηση προβλέπει:

Πετρέλαιο: Πού θα φτάσουν οι τιμές φέτος και το 2021

Το πετρέλαιο έχει περάσει φέτος από σαράντα κύματα. Η πανδημία και το «πάγωμα» της οικονομικής δραστηριότητας, που αυτή προκάλεσε, αλλά και ένας αιφνίδιος πόλεμος τιμών ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία οδήγησαν το πρώτο τρίμηνο σε πλήρη κατάρρευση την αξία του. Ακολούθησε η ανακωχή των δύο πετρελαϊκών δυνάμεων και μία νέα συμφωνία για μείωση της προσφοράς, η οποία συνοδεύθηκε..