Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Θαυμάστε ανακοίνωση του «σοσιαλιστικού και δημοκρατικού» ΠΑΣΟΚ

Θαυμάστε ανακοίνωση του «σοσιαλιστικού και δημοκρατικού» ΠΑΣΟΚ
«Η αποκατάσταση της νομιμότητας, η ελεύθερη και καθολική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι επιβεβλημένο καθήκον των συντεταγμένων αρχών της πολιτείας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.


Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ακόμα ότι «η συνέχιση της παράνομης κατάληψης της ΕΡΤ στρέφεται εναντίον των εργαζομένων που, αν και έχουν αξιολογηθεί αξιοκρατικά, δεν μπορούν να πιάσουν δουλειά, κατά της ανασυγκρότησης και αναβάθμισης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, κατά της προετοιμασίας της Ελλάδας εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Υποστηρίζει δε ότι «οι μόνοι που αντιδρούν είναι αυτοί που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων καλύπτοντας μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων» και πως «κανείς σήμερα δεν μπορεί στο όνομα του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού να σταματήσει την αναβάθμιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».



Σημ.: Τίποτα απ΄αυτά που αναφέρονται δεν έγιναν ποτέ

 ΠΗΓΗ:ertopen.com

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Μ. Βαρβιτσιώτης: Παραιτήθηκε εν τοις πράγμασι από την ΑΟΖ του Καστελόριζου


Σε απίστευτες για Έλληνα πολιτικό δηλώσεις προέβη πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφορικά με το αν συνιστά ή όχι ΑΟΖ η περιοχή του συμπλέγματος των νήσων του Καστελόριζου (Μεγίστη)  και ειδικότερα ποιά η εθνική προτεραιότητα για τη κυβέρνηση σε ότι αφορά την ΑΟΖ.

Ενώ αντί να ζητήσει συγνώμη από το ελληνικό λαό που πριν από 24 ώρες το Λ.Σ – Ακτοφυλακή του οποίου προΐσταται ως αρμόδιος  υπουργός επέτρεψε σε λαθρομετανάστες  να κάνουν ουσιαστικά απόβαση σε απόσταση αναπνοής από ένα το τάγμα εθνοφυλακής που προστατεύει την πόλη της Ρόδου, προχώρησε στην παρακάτω απίστευτη δήλωση.

Είπε μεταξύ άλλων ο Μ. Βαρβιτσιώτης:

"Είναι αλήθεια ότι το Λιμενικό Σώμα, όπως πολύ σωστά ανέφερε ο συνάδελφος κ. Κούζηλος, έχει μια πολυδιάστατη αποστολή. Κάνει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, επιχειρήσεις προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και μια τεράστια επιχείρηση για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, στην οποία σήμερα είναι δεσμευμένοι περίπου δύο χιλιάδες άνδρες και γυναίκες και τριάντα πέντε σκάφη και σχεδόν όλα τα εναέρια μέσα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας.

Όσοι δηλαδή μπαίνουν στην ξηρά από τον Έβρο -ο οποίος προφυλάσσεται με φράκτη, ενώ φράκτη δεν μπορείς να στήσεις στη θάλασσα ανά χιλιόμετρο-μπαίνουν και στη θαλάσσια ζώνη, πράγμα που δείχνει ότι ακριβώς οι άντρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος έχουν υπερβάλλει εαυτόν και νομίζω ότι η Πολιτεία πρέπει να τους ευχαριστεί γι’ αυτήν την προσφορά τους.

Θα αναφερθώ τώρα στην προετοιμασία μας για την αντιμετώπιση της πολύ μεγάλης πρόκλησης που είναι η επιτήρηση της ΑΟΖ αλλά και η επιτήρηση όλων εκείνων των θαλασσίων πεδίων στα οποία θα γίνουν έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Γιατί μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι η ΑΟΖ εκτείνεται μόνο στα νοτιανατολικά μας παράλια και γύρω από το Καστελόριζο ως πιο επικίνδυνη περιοχή, αλλά σίγουρα το πρώτο μας μέλημα είναι να προστατεύσουμε τις επενδύσεις, οι οποίες θα γίνουν για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης".

Δηλαδή ο υπουργός καθιστά σαφές ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και «πρώτο της μέλημα»  όπως ο ίδιος είπε, δεν είναι το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να ανακηρύξει ΑΟΖ βάσει του δικαιώματος που απορρέει από την Εθνική κυριαρχία αλλά και να προστατεύει με τις δυνάμεις του ΛΣ την κυριαρχία επί των νήσων του συμπλέγματος της Μεγίστης  όπως και ευρύτερα αλλά το Ιόνιο και η Νότια Κρήτη, χωρίς όμως να μας πει τι ακριβώς απειλές  διακρίνει εκεί.

Πρακτικά πρόκειται για την πρώτη δήλωση κυβερνητικού στελέχους με την οποία η κυβέρνηση βάζει στο «ράφι» την ανακήρυξη ΑΟΖ στο Ν.Α. Αιγαίο προκειμένου να μην ενοχληθεί η Τουρκία, η οποία φυσικά δεν αναγνωρίζει ότι το Καστελόριζο συνιστά την δική του αποκλειστική Οικονομική Ζώνη

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΠΔΧΒ για ΕΦΟΔΟ ΜΑΤ στο ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ στις 4.30 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ και ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 16.30 έξω από το κτίριο της ΕΡ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ

Εγκύκλιος - σοκ εγκλωβίζει 200.000 ασφαλισμένους με διαδοχική ασφάλιση σε υψηλότερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Εγκύκλιος - σοκ εγκλωβίζει 200.000 ασφαλισμένους με διαδοχική ασφάλιση σε υψηλότερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
Ανατροπή σοκ έρχεται στη διαδοχική ασφάλιση, καταργώντας από χιλιάδες γυναίκες και κυρίως από μητέρες ανηλίκων τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν με χαμηλά όρια ηλικίας εφόσον άλλαξαν Ταμείο και ασφαλίστηκαν από τον ΟΑΕΕ στο ΙΚΑ από το 2011 και μετά. 

Οι ανατροπές επηρεάζουν πάνω από 200.000 ασφαλισμένους, οι οποίοι εγκλωβίζονται σε υψηλότερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης  καθώς, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο "Ελεύθερος Τύπος" το υπουργείο Εργασίας παρά τις επιστολές που αντηλλάγησαν με το ΙΚΑ δεν απέσυρε τις οδηγίες που είχε εκδώσει η αρμόδια διεύθυνση τον περασμένο Φεβρουάριο με τις αλλαγές στη διαδοχική και πλέον επίκειται εντός των ημερών η πλήρης εφαρμογή αυτών των οδηγιών που φέρνουν τα πάνω - κάτω στο ασφαλιστικό. 

Όπως γράφει η εφημερίδα, σύμφωνα με την εγκύκλιο - βόμβα, κριτήριο για το αν θεμελιώνουν ή όχι δικαίωμα σύνταξης όσοι έχουν διαδοχική ΟΑΕΕ και ΙΚΑ δεν θα αποτελεί ο συνολικός χρόνος ασφάλισης που έχουν διανύσει ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα Ταμεία, ούτε το αν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα, αλλά θα εξετάζεται αν πληρούν τις προϋποθέσεις που ισχύουν στο τελευταίο Ταμείο που έχουν επιλέξει για την ασφάλισης τους, ανεξάρτητα από το αν είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα. 

Στην πράξη καταργείται το δικαίωμα της κατοχύρωσης και για τη συνταξιοδότηση θα ισχύουν πλέον τα όρια ηλικίας που ισχύουν τη στιγμή που ο εργαζόμενος ασφαλίζεται στο τελευταίο Ταμείο. 

Για παράδειγμα, μία μητέρα που ξεκίνησε από το ΙΚΑ, ασφαλίστηκε στη συνέχεια στον ΟΑΕΕ και πήγε ξανά στο ΙΚΑ το 2010. Αν είχε ανήλικο παιδί και 5.500 ημέρες ασφάλισης, τη στιγμή της τελευταίας ασφάλισης της στο ΙΚΑ, τότε κατοχυρώνει σύνταξη στα 55 αν όμως ασφαλίστηκε το 2011 στο ΙΚΑ και το παιδί έπαψε να είναι ανήλικο, τότε χάνει το δικαίωμα της κατοχύρωσης και οδηγείται για πλήρη σύνταξη στα 67 ή στα 62 μειωμένη !

Σημειώνεται πως οι οδηγίες του υπουργείου είχαν εξειδικευτεί με εγκύκλιο του ΙΚΑ τον περασμένο Απρίλιο, αλλά εξαιτίας των αντιδράσεων που υπήρξαν η διοίκηση του Ιδρύματος είχε ανακοινώσει ότι παγώνει την εφαρμογή της εγκυκλίου μέχρι να βρεθεί λύση και να υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας. 
  
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ !...

Τη ζωή που λατρεύω…


Πεθαίνω…

Ναι πεθαίνω. Και το έχω πάρει απόφαση.

Με ενοχλεί μερικές φορές πλέον. Όχι συνέχεια. Πιο παλιά δεν μπορούσα να κλείσω μάτι το βράδυ από τις σκέψεις. Ίσως επειδή δεν ήξερα πότε θα πεθάνω ακριβώς. Και τώρα δεν ξέρω, αλλά είπαμε… το πήρα απόφαση.

Τα άφησα όλα στον Θεό. Έτσι κι αλλιώς δεν κάνω κουμάντο εγώ πλέον.

Άλλα ήθελα, άλλα μου βγήκαν.

Ξέρετε πως το πήρα απόφαση; Όταν σταμάτησα να είμαι εγωιστής. Εκείνο το «γιατί σε μένα;» έδωσε τη θέση του  στο «δεν είσαι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Πολλοί έχουν φύγει από τη ζωή χωρίς να έχουν κάνει λιγότερα από όσα εσύ. Οπότε μη χαλιέσαι τζάμπα».

Και το πήρα απόφαση.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Νέο χαράτσι 20 ευρώ για κάθε εργαζόμενο!

ika
Θα πληρωθεί από τους εργοδότες…

Ένα νέο φόρο επινόησε το ΙΚΑ για να κλείσει τις μαύρες τρύπες. Τα λογιστήρια των επιχειρήσεων θα λάβουν ένα e-mail το οποίο θα αναφέρει ότι θα υποχρεούνται να πληρώσουν 20 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που απασχολούσαν μέχρι και τον περασμένο Αύγουστο. Σε αυτό, θα υπάρχει και καταληκτική ημερομηνία πληρωμής, μέχρι τις 29 Νοεμβρίου.

Όπως αποκαλύπτει το Capital.gr ”η εργοδοτική αυτή εισφορά αφορά όσους εργαζόμενους απασχολήθηκαν με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και μισθοδοτήθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της ημερήσιας ή μηνιαίας απασχόλησής τους”.

Ο αναπάντεχος αυτός φόρος έρχεται να καλύψει το κενό στα ταμεία του ΙΚΑ από την κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς προς τον ΟΕΚ.

Το χαράτσι αυτό βαφτίζεται ως ”Ειδικός Λογαριασμός Παιδικών Κατασκηνώσεων”, και στην ουσία πρόκειται για συνεισφορά των εργοδοτών στα προγράμματα φιλοξενίας παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε θερινές παιδικές κατασκηνώσεις.

Το ΙΚΑ ξεκαθαρίζει πως το χαράτσι αφορά και στους απασχολούμενους στα οικοδομοτεχνικά έργα και πως η είσπραξη του δεν θα έχει αναδρομική ισχύ για το 2011 και το 2012.

Η είσπραξη για το νέο φόρο των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο θα γίνει μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΔΙΑΣ όπως ακριβώς και οι τρέχουσες εισφορές.

Εαν οι εργοδότες δεν πληρώσουν το νέο αυτό ”αναπτυξιακό” μέτρο θα αντιμετωπίσουν τις διατάξεις περί αναγκαστικής είσπραξης, ενώ εαν καθυστερήσουν να το πληρώσουν θα επιβαρυνθούν με πρόσθετα τέλη, όσο δηλαδή είναι και το επιτόκιο της ΕΚΤ! Δεν λέτε πάλι καλά που το μείωσαν σήμερα στο 0,25%;

 ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΨΗΦΙΣΜΑ


           Σήμερα τα ξημερώματα ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ παρουσία εισαγγελέα εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
           Το κυβερνητικό πραξικόπημα ενάντια στη Δημοκρατία και στην αλήθεια, που ξεκίνησε με το «μαύρο» στην ΕΡΤ, ολοκληρώνεται.
           Το Σωματείο μας ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ τη φασιστική αυτή ενέργεια και απαιτεί την απόσυρση των ΜΑΤ από το κτίριο.
           Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στους εργαζομένους της ΕΡΤ και καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 16:00 έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.


ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ Δ.Σ.