Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΗΠΑ: Δικαστήριο "μπλόκαρε" την κατασκευή του αγωγού Keystone XL - Πυρά από τον Trump

Από το worldenergynews.gr
Tην αναστολή της κατασκευής του αγωγού Keystone XL, που θα μεταφέρει πετρέλαιο από τον Καναδά στις ΗΠΑ, διέταξε σήμερα 9/11/2018 oμοσπονδιακός δικαστής της Μοντάνα, επιφέροντας σφοδρό πλήγμα στον Αμερικανό πρόεδρο D. Trump, αλλά και στον Καναδό πρωθυπουργό J.Trudeau.

Η απόφαση πλήττει επίσης..

Η Μισθωτή Απασχόληση στην Ελλάδα 2004-2016

Η στρατηγική ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος φέρνει ξανά με νέους όρους στο προσκήνιο το ζήτημα των κοινωνικών συμμαχιών. Η τακτική των κοινωνικών συμμαχιών, για να είναι αποτελεσματική για τα συνδικάτα, οφείλει να λαμβάνει υπόψη της μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της ταξικής σύνθεσης του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού. 

Ιδιαίτερη έμφαση είναι αναγκαίο να δοθεί στη μισθωτή εργασία, λόγω του γεγονότος ότι συμπεριλαμβάνει στο εσωτερικό της πολλές διαστρωματώσεις, με συνέπεια να..

Έλλειψη πετρελαίου το 2020 προβλέπει η Goldman Sachs

Από το dikaiologitika.gr
Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες παγκοσμίως προσπαθούν όλο και περισσότερο να επενδύουν σε τομείς με χαμηλότερο άνθρακα στον ενεργειακό τομέα, καθώς αντιδρούν στην πίεση για καθαρότερη ενέργεια, τόσο από κυβερνητικές πολιτικές, όσο και από τους επενδυτές.

«Στο 2020 θα έχουμε μια σαφή φυσική έλλειψη πετρελαίου, επειδή κανείς δεν μπορεί να επενδύσει πλήρως στη μελλοντική παραγωγή..

Γερμανική ταινία που αποτελεί πεδίο προβληματισμού κερδίζει το κινηματογραφικό βραβείο για τους ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας 2018

Από το osha.europa.eu
Η ταινία Marina κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ταινίας με θέμα γύρω από την εργασία. Η ταινία εξετάζει την εκμετάλλευση των γυναικών που φεύγουν από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και αναζητούν εργασία στον τομέα της περίθαλψης σε χώρες της Δύσης.

Ο νικητής της φετινής χρονιάς ανακοινώθηκε..

Ιδού η Ρόδος, ιδού και…οι «αστοχίες» της κυβέρνησης στην ενεργειακή πολιτική

Αυτή τη φορά είναι το νησί της Ρόδου που έμεινε για περίπου τρεις ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω γενικού «μπλακ άουτ» που προκλήθηκε από τεχνική βλάβη. Και ενώ είναι γνωστά τα προβλήματα, με τη Ρόδο να βιώνει αντίστοιχα φαινόμενα και πέρσι, δεν έχουν γίνει όλες οι οφειλόμενες ενέργειες για την αντιμετώπισή τους από πλευράς αρμοδίων.

Τα φαινόμενα χαμηλών φορτίων ρεύματος που υπάρχουν..

Σ. Αραβία: Το κυβερνητικό think tank εξετάζει τις επιπτώσεις μίας ενδεχόμενης αποχώρησης της χώρας από τον ΟΠΕΚ

Από το worldenergynews.gr
Το κυβερνητικό think tank της Σαουδικής Αραβίας εξετάζει τις επιπτώσεις που θα είχε μία αποχώρηση της χώρας από τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ), μετά από έξι δεκαετίες συμμετοχής όπως μεταδίδει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Βέβαια, αν και πρόκειται απλά για μία μελέτη σύμφωνα με τον επικεφαλής του think tank (Adam Sieminski), η είδηση έρχεται..

Η εταιρεία holding για τους υδρογονάνθρακες είναι ο νέος κόμπος στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ - Επαφές του ΥΠΕΝ με Λάτση και μνηστήρες

Από το energypress.gr
Αν και το αγκάθι της δημόσιας πρότασης που απαιτούσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει φύγει από την υπόθεση αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ, εντούτοις ένα άλλο, και μάλιστα μεγαλύτερο, παραμένει.

Αφορά στη πρόθεση του Δημοσίου να διατηρήσει μετά τη πώληση των ΕΛΠΕ, τον έλεγχο του 51% ή ακόμη και του..