Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Πρώτη γεώτρηση στον Πατραϊκό Κόλπο για πετρέλαιο το 2018

Από το newsplus.gr
Eντός του 2018 προγραμματίζουν τα ΕΛΠΕ την πρώτη γεώτρηση στην υποθαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου, με την προοπτική εντοπισμού κοιτάσματος τουλάχιστον 100 εκατ. απολήψιμων βαρελιών.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε προ ημερών από την Πάτρα ο γενικός διευθυντής Ερευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων του ομίλου, Γιάννης Γρηγορίου, μιλώντας στην 1η ημερίδα για τη Δυτική Ελλάδα που διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας. «Ο πρωτεύων γεωλογικός στόχος έχει εντοπιστεί και εάν περιέχει πετρέλαιο θα αναφέρεται σε κοίτασμα τουλάχιστον 100 εκατ. απολήψιμων βαρελιών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου και συμπλήρωσε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα επιβεβαιωθεί μόνο με την εκτέλεση των γεωτρήσεων.

Ο κ. Γρηγορίου υπογράμμισε ότι..

ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ?

Από το dikigorosergatologos.gr
Ακραία καιρικά φαινόμενα που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν
ακόμα και με μέτρα άκρας επιμέλειας είναι δυνατόν να απαλλάξουν τις μέρη από τις υποχρεώσεις τους. Από την πλευρά του εργοδότη, τέτοια φαινόμενα συνιστούν ανωτέρα βία, επομένως δικαιολογούν τη μη αποδοχή εργασίας και τον απαλλάσσουν από την καταβολή μισθών. Από την πλευρά των εργαζομένων, οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες αποτελούν σπουδαίο λόγο που τους απαλλάσσει από την παροχή εργασίας, δεν τους στερεί όμως τις αποδοχές τους. Χάριν της εύνοιας υπέρ των εργαζομένων, υπερισχύει η ρύθμιση κατά την οποία αυτοί απαλλάσσονται από την παροχή εργασίας, ενώ ο εργοδότης εξακολουθεί να τους καταβάλει μισθούς.

Πως η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου μπορεί να ενισχύσει τελικά το ρόλο του λιγνίτη

Αποτέλεσμα εικόνας για λιγνίτης
Από το worldenergynews.gr
Οι λιγνιτικές μονάδες ενδέχεται να καταστούν και πάλι φθηνότερες από τις μονάδες φυσικού αερίου
Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί η ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας την εξέλιξη των διεθνών τιμών του πετρελαίου καθώς η ανοδική πορεία του τελευταίου διαστήματος, θα επηρεάσει την τιμή του φυσικού αερίου και ως εκ τούτου ενδέχεται να προκαλέσει ανακατατάξεις στην χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. 

Όπως είναι γνωστό η τιμή του φυσικού αερίου των αγωγών, με το οποίο κατά βάση προμηθεύεται η ελληνική αγορά, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τιμή του πετρελαίου την οποία και ακολουθεί με χρονική υστέρηση ενός εξαμήνου. 

Με βάση αυτό το δεδομένο, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, που το τελευταίο διάστημα κινείται στην περιοχή των 50 δολαρίων το βαρέλι, αναμένεται να αποτυπωθεί στην τιμή του φυσικού αερίου που προμηθεύονται οι Έλληνες ηλεκτροπαραγωγοί από την ΔΕΠΑ, γύρω στον Απρίλιο και ενδέχεται να αλλάξει ..

Ο Ν. Ζαχαριάδης νέος εκτελεστικός πρόεδρος στην ELPEDISON

Αποτέλεσμα εικόνας για ζαχαριάδης νίκος
Από το energyworld.gr
Καθήκοντα Εκτελεστικού Προέδρου στην ELPEDISON ανέλαβε από τις 2 Ιανουαρίου 2017 ο κ. Νίκος Ζαχαριάδης, διαδεχόμενος τον κ. Σπύρο Ανδρεά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ο κ. Ζαχαριάδης προέρχεται από τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια, όπου από το 2014 κατείχε τη θέση του επικεφαλής του Συγκροτήματος του Διυλιστηρίου, των Πετροχημικών και των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, κατά την ίδια περίοδο, διατελεί Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας DIAXON, θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο κ. Ζαχαριάδης, κάτοχος Διπλώματος Χημικού Μηχανικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πτυχίου Φυσικής του ίδιου Πανεπιστημίου, ξεκίνησε ..

Μανιάτης: Πιο ακριβή η Αμοργός από τη Γενεύη στα καύσιμα

Αποτέλεσμα εικόνας για μανιατης
Από το energypress.gr
"Τιμές βενζίνης: Γενεύη 1,32€/lt, Παρίσι 1,39€/lt, Αμοργός 1,9€/lt. Ένα ακόμη κατόρθωμα των απερίγραπτων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ", αναφέρει σε δήλωση του ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης.

"Την ίδια στιγμή ο αρμόδιος υπουργός τους δηλώνει σήμερα ότι 'οι τιμές είναι ελεγχόμενες'", σημειώνει ο κ. Μανιάτης και προσθέτει: "Οι άνθρωποι που αύξησαν με περισσή κοινωνική αναισθησία τον ΕΦΚ στα καύσιμα κατά 25%, όταν εμείς τον είχαμε μειώσει κατά 30%. Οι ίδιοι απερίγραπτοι κυβερνώντες που περηφανεύονται ότι δεν αύξησαν το Φ.Π.Α. στο ρεύμα από 13% στο 24%. Αυτό που ο αγαπημένος τους κ. Τόμσεν ζητούσε από εμάς και το 2012 και το 2013 και το 2014. Ασφαλώς δεν το κάναμε, του απαντούσαμε με ένα ξερό ΟΧΙ, χωρίς όμως να το παίζουμε και ήρωες.

Κρίμα για την αριστερά των πραγματικών κοινωνικών αγώνων με την οποία δεν τους συνδέει τίποτα".

Το Ιράκ ανακοίνωσε ότι μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά 160.000 βαρέλια την ημέρα

Από το worldenergynews.gr
Ο υπουργός Πετρελαίου Τζαμπάρ Αλί αλ-Λουαΐμπι εξέφρασε την ελπίδα, ότι έως τα τέλη του μήνα η παραγωγή θα μειωθεί κατά 210.000 βαρέλια την ημέρα

Το Ιράκ μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά 160.000 βαρέλια την ημέρα από τις αρχές του Ιανουαρίου, βάσει της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, όπως αναφέρει σε σημερινή (10/1) του ανακοίνωση το υπουργείο Πετρελαίου της χώρας.

Ο υπουργός Πετρελαίου Τζαμπάρ Αλί αλ-Λουαΐμπι εξέφρασε..