Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Norway’s $1.2-Trillion Wealth Fund To Fight Corruption At National Oil Companies

 


Norway’s oil fund, as the world’s biggest sovereign wealth fund is commonly known, will expand its scrutiny for possible corruption at national oil companies under strengthened guidelines from the fund’s ethics council, Bloomberg News reported on Thursday, citing the council’s updated plan it had seen.

The Norwegian fund, Government Pension Fund Global, which..

Ολοένα και πιο "σφιχτή" η αγορά πετρελαίου με μείωση αποθεμάτων και χαμηλή παραγωγή φέτος

 



Οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου διεθνώς αναδεικνύουν την ανάγκη για περισσότερη παραγωγή στο β' εξάμηνο του έτους προκειμένου να συγκρατηθεί η απομείωση των αποθεμάτων, καθώς η πανδημία εκτιμάται ότι θα αρχίσει να εξομαλύνεται.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το Reuters, τα αποθέματα..

Shell: Κλειδί για την ζήτηση πετρελαίου η ανάκαμψη του δικτύου αερομεταφορών

 




Η Royal Dutch Shell αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα επανέλθει σε κάποια ομαλότητα το επόμενο έτος, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ben van Beurden.

«Πιστεύω ότι το 2022 θα επιτευχθεί η επιστροφή στην κανονικότητα αναφορικά με την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου που αρχίζει..

“Ενεργειακά Αποθέματα της Ελλάδας. Υπάρχει Ακόμη Χρόνος…”

 


Αν ένας επισκέπτης της χώρας μας διαβάσει τι δημοσιεύει το σύνολο σχεδόν των εφημερίδων και ιστοσελίδων σχετικά με τα ενεργειακά θέματα, μάλλον θα πιστέψει πως στην Ελλάδα του 2021 η ενέργεια παράγεται αποκλειστικά από ήλιο και άνεμο που κινούν μέχρι και τα αυτοκίνητα, πως η χώρα μέσα σε οικονομική αισιοδοξία και τεχνολογική άνθιση κατακτά “περιβαλλοντικές πρωτιές” μπροστά και από τους στόχους, τους εγχώριους ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φοβάμαι πως τα παραπάνω δεν είναι μόνο εντυπώσεις ενός απληροφόρητου..

Η σύγκριση Motor Oil και ΕΛΠΕ με Royal Dutch Shell που εκπλήσσει θετικά

 




O πετρελαϊκός κολοσσός Royal Dutch Shell αύξησε το μέρισμα α΄τριμήνου 2021 κατά 4%, παρά το γεγονός ότι, το 2020 εμφάνισε τα χαμηλότερα κέρδη εδω και δυο δεκαετίες.

Αν και για προφανείς λόγους μεγεθών δεν συγκρίνονται τα ελληνικά διυλιστήρια με τους..

Πετρέλαιο : Η κρίση ταυτότητας στον κλάδο φέρνει ανατροπές σε κράτη-επιχειρήσεις

 




«Ήταν ένα έτος-σταθμός και το δυσκολότερο στην καριέρα μου». Έτσι χαρακτήρισε το 2020 ο διευθύνων σύμβουλος της British Petroleum, Μπέρναρντ Λούνεϊ, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του ομίλου του, ο οποίος κατέγραψε ζημίες 5,7 δισ. δολαρίων, για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία.

Αιτία γι’ αυτό, όπως είναι..

Τα σχέδια της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή θα έχουν γεωπολιτικές επιπτώσεις





 Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050 θα έχει «βαθιές γεωπολιτικές επιπτώσεις», συμπεριλαμβανομένων των απότομα χαμηλότερων εσόδων σε γειτονικές χώρες εξαγωγείς πετρελαίου και φυσικού αερίου όπως η Ρωσία, η Αλγερία και η Λιβύη εκτιμούν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο και δύο think-tanks σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι εισαγωγές..