Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Κίνα και Ινδία ενδιαφέρονται για μερίδιο της Rosneft αξίας 11 δισ. δολαρίων

Αποτέλεσμα εικόνας για Rosneft αξίας 11 δισ. δολαρίων
Από το newmoney.gr
O Vladimir Putin μελετά την πώληση ενός εκ των "κοσμημάτων" της ρωσικής βιομηχανίας στην Κίνα και την Ινδία, τη στιγμή που προσπαθεί να ακολουθήσει τις υποσχέσεις του για τη δημόσια οικονομία, με μακροπρόθεσμο βλέμμα στις γενικές εκλογές σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Η Ρωσία προσπαθεί να βρει αγοραστές για το 19,5% της Rosneft OJSC εδώ και καιρό, ενώ τώρα φαίνεται να θέλει μία συλλογική συμφωνία με δύο χώρες να προωθούν την ανάπτυξη στην παγκόσμια αγορά οικονομίας.

Οι Ρώσοι αναμένουν να..

Προκήρυξη για τις Θέσεις Προέδρου, Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΔΕΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energia.gr
Σε πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ ΑΕ), προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη-πρόκληση:

«1) Οι υποψήφιοι πρέπει να ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΣΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για αιμοδοσια
Συναδέλφισσα – Συνάδελφε

Σε προσκαλούµε στην τακτική αιµοδοσία που θα πραγµατοποιηθεί στα Ιατρεία των ΒΕΑ και ΒΕΕ τις κάτωθι ηµεροµηνίες και ώρες

ΕΛΠΕ: Αίτηση για Τροποποίηση σε ΣΗΘΥΑ των Αδειών Ηλεκτροπαραγωγής σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το energia.gr
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΡΑΕ, τα ΕΛΠΕ, ως κάτοχος της υπ’ αριθμ. Α.Π.Δ5-ΗΛ/Γ/Φ28/13/2355/01-06-2001 (Αρ. Μητρώου Αδειών ΡΑΕ - ΑΔ.00017) Άδειας Παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 50 MW εντός του διυλιστηρίου Ασπροπύργου και της υπ’ αριθμ. Α.Π.Δ5-ΗΛ/Γ/Φ28/678/7713/07-06-2010 (Αρ. Μητρώου Αδειών ΡΑΕ - ΑΔ.01594) Άδειας Παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 22 MW εντός του διυλιστηρίου Ελευσίνας, αιτούνται την τροποποίηση των ανωτέρω δύο αδειών αναφορικά με τον χαρακτηρισμό τους ως Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ).

Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να υποβάλλει στη ΡΑΕ αιτιολογημένες αντιρρήσεις εντός 15 ημερών από την δημοσιοποίηση της παρούσας. (Δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων μέχρι 7.07.2016).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ
Συναδέλφισσες –οι

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου θητείας της Διοίκησης των ΕΛΠΕ – της οποίας η ανάληψη των καθηκόντων συνέπεσε με το τραγικότερο δυστύχημα στην ιστορία των ΒΕΑ- θα θέλαμε να καταθέσουμε την άποψη μας για τα πεπραγμένα της ως σήμερα.

Όλοι μας διαπιστώνουμε καθημερινά ότι ουσιαστικά τίποτε δεν έχει αλλάξει. Οι «αποχωρήσαντες» είναι εδώ!!! Η Διοίκηση της εταιρείας περιορίζεται κυρίως σε ρόλο διαχειριστή και συνεχιστή των πεπραγμένων της προηγούμενης διοίκησης και αδυνατεί να προβεί στις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται στον τρόπο λειτουργίας και ελέγχου της Εταιρείας.  Ο υψηλός δανεισμός της εταιρείας συνεχίζει να υφίσταται και η διαχείριση και η αποπληρωμή του γίνεται συνεχώς δυσκολότερη μέσα σε ένα περιβάλλον ύφεσης και αβεβαιότητας που χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια την οικονομία της πατρίδας μας.  Οι προηγούμενοι παρέδωσαν στους επόμενους και μαζί με τα χρέη παρέδωσαν και την ίδια σε γενικές γραμμές κουλτούρα διοίκησης.

Παρεοκρατία , ανακύκλωση του ίδιου φθαρμένου προϊόντος, αναξιοκρατία, ρουσφέτια, περιθωριοποίηση ικανών στελεχών,  προσλήψεις ημετέρων, σκανδαλώδεις αναθέσεις, πληρωμένα δημοσιεύματα και ..

Οι πολύ αιολικές Δανία και Ισπανία πήραν κάτω απ' τη βάση στη μείωση των εκπομπών "αερίων του θερμοκηπίου".


Από το greeklignite.blogspot.gr
Όπως είχαμε προαναγγείλει στις 15/6, θα δούμε σήμερα τα απολογιστικά στοιχεία για τη συμμόρφωση των χωρών στους στόχους του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Μεσολάβησε εκτάκτως η πολύ σημαντική ανάρτηση για τη νέα μελέτη που και αυτή, σε συνέχεια άλλων, αποσυνδέει πλήρως το λιγνίτη από καρκίνους και λοιπά σοβαρά νοσήματα του αναπνευστικού, του κυκλοφορικού, κλπ.

Το Πρωτόκολλο του Κιότο υιοθετήθηκε το 1997 κι έθεσε στόχους μείωσης των εκπομπών "αερίων του θερμοκηπίου" την περίοδο 2008-2012 ως προς τα επίπεδα εκπομπών του 1990 για 38 χώρες, όπως φαίνεται στον πιο κάτω πίνακα. Ωστόσο οι ΗΠΑ δεν το επικύρωσαν ποτέ, δίνοντας άλλοθι στον Καναδά να αποσυρθεί με τη σειρά του. Απέμειναν έτσι 36 χώρες στο ρόλο του "σταυροφόρου", για να "σώσουν τον πλανήτη" απ' τα "αέρια του θερμοκηπίου". Η πρώτη περίοδος συμμόρφωσης στις υποχρεώσεις του Κιότο έληξε στις..

Οι ομαδικές απολύσεις και η απόβαση των "Σοφών" στην Αθήνα για το νέο Εργασιακό

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι ομαδικές απολύσεις και η απόβαση των "Σοφών" στην Αθήνα για το νέο Εργασιακό
Από το capital.gr
Μπαράζ συναντήσεων με τον Υπ. Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, τον ILO και τους κοινωνικούς εταίρους θα έχει σήμερα και αύριο η 8μελής διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το νέο Εργασιακό στην Αθήνα.

Η Επιτροπή αυτή έχει συσταθεί από το Υπ. Εργασίας και τους θεσμούς με στόχο την έκδοση ενός πορίσματος (τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη 2016) στο οποίο θα περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο θα "ευθυγραμμιστεί" το ελληνικό εργασιακό θεσμικό πλαίσιο με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Τα μέλη της επιτροπής έχουν ήδη συναντηθεί δύο φορές, στις Βρυξέλλες και στο Άμστερνταμ.

Στο επίκεντρο των αλλαγών που πρέπει να γίνουν σύμφωνα και με το συμπληρωματικό μνημόνιο αφορούν ..

Νέα συμφωνία για μονάδα LNG στην Βαλτική

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέα συμφωνία για μονάδα LNG στην Βαλτική
Από το naftikachronika.gr
Στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom και ο αγγλο-ολλανδικός πολυεθνικός κολοσσός πετρελαίου και φυσικού αερίου Royal Dutch Shell υπέγραψαν συμφωνία για ένα νέο σχέδιο κατασκευής μονάδας παραγωγής LNG στην Βαλτική, στο ρωσικό λιμάνι του Ust-Luga.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από την πλευρά της Gazprom ο διευθύνων σύμβουλός της Αλεξέι Μίλερ, και από την πλευρά της Shell o διευθύνων σύμβουλος Μπεν Βαν Μπέουρντεν.
Στόχος του νέου έργου είναι η διαφοροποίηση και περαιτέρω ενίσχυση των πωλήσεων LNG της Gazprom.

Η νέα εγκατάσταση θα συνδέεται μέσω ..

Δώρον-άδωρον τα συστήματα εισροών εκροών εξαιτίας των ανύπαρκτων ελέγχων. Τα τρία βήματα στον πόλεμο της παράνομης διακίνησης καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για συστήματα εισροών εκροών εξαιτίας των ανύπαρκτων ελέγχων.
Από το energypress.gr
Η υπερφορολόγηση στην αγορά καυσίμων, αποτέλεσμα της κοντόφθαλμης πολιτικής που ακολουθήθηκε – και συνεχίζει να ακολουθείται – τα τελευταία χρόνια εκτός του ότι έχει αποδώσει λίγα στο μέτωπο των εσόδων, εξαιτίας της πτώσης της κατανάλωσης, αλλά επιπρόσθετα έχει δημιουργήσει συνθήκες «νέας άνθισης» των φαινομένων παράνομης διακίνησης. Και αυτό παρά το γεγονός ότι σχετικά πρόσφατα έγινε  το μεγάλο βήμα της εγκατάστασης των συστημάτων εισροών εκροών στα πρατήρια, που θεωρητικά περιορίζει δραστικά το πεδίο όσων επιδιώκουν να αποκομίζουν οφέλη από την παράνομη διακίνηση.

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για..