Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Υπουργός Ενέργειας Κύπρου: Chevron και Noble Energy Επιβεβαίωσαν το Ενδιαφέρον τους για την Αν. Μεσόγειο


Οι εταιρείες Chevron και Noble Energy επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για τον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και ότι δεν έχει αλλάξει το στρατηγικό τους πλάνο όσον αφορά την αξιοποίηση των διαφόρων αδειών που έχουν στην περιοχή. Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νατάσα Πηλείδου, αναφορικά με τις επαφές που είχε με τις δύο εταιρείες

Με αφορμή την εξαγορά της Noble Energy από την..

Κατακόρυφη πτώση κατά 89% στα λειτουργικά κέρδη της Equinor το δεύτερο τρίμηνο του 2020


Τα λειτουργικά κέρδη της Equinor μειώθηκαν κατά 89% σε ετήσια βάση το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, επηρεασμένα από τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και τους περιορισμούς παραγωγής που επέβαλε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας κοροναϊού, ανακοίνωσε η Νορβηγική εταιρεία ενέργειας την Παρασκευή 24/7/2020.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) μειώθηκαν στα 0,35 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο..

Οι υδρογονάνθρακες της Κασπίας, τα τουρκικά όνειρα και ο ρωσικός δάκτυλος


Μία βυθισμένη στην λήθη μακροχρόνια σύγκρουση συγκεντρώνει αιφνιδιαστικά τα φώτα της δημοσιότητας μετά τις τελευταίες ένοπλες αντιπαραθέσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, με επίκεντρο τον αρμενικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στο έδαφος των Αζέρων. Αν και φαινομενικά οι έντονες διαφωνίες Αρμενίων και Αζέρων έχουν αφετηρία τους την περίοδο της ανεξαρτησίας των δύο χωρών, στο περιθώριο υποφώσκει η αντιπαράθεση Ρωσίας-Τουρκίας.

Ήδη παρατηρείται ..

Αμερικανικό Πεντάγωνο για UFO: «Έχουμε στην κατοχή μας σκάφη που δεν είναι από αυτή τη γη!»


Σύμφωνα με τους New York Times η μονάδα UFO του Πενταγώνου θα δημοσιοποιήσει για πρώτη φορά κάποια ευρήματα, ενώ πρώην σύμβουλοι αλλά και γερουσιαστές ισχυρίζονται ότι «οχήματα που δεν κατασκευάστηκαν σε αυτήν τη γη» βρίσκονται σε αποθήκη της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η μονάδα θα ενημερώνει την Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ σχετικά με τις έρευνες για τα..