Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΑ

Από το eka.org.gr
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα και πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ευθύνη βαραίνει τις δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΜΕ και αφού διέλυσαν το Συνέδριο της ΟΙΥΕ, κατάφεραν να διαλύσουν..

Για μια δίκαιη ενεργειακή μετάβαση σε Ελλάδα και Ευρώπη

Από το thessnews.gr
O Γιώργος Αρβανιτίδης, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής  αρθρογραφεί στην ThessNews για τα συμπεράσματα από τις συναντήσεις στην Γερμανία για την ενεργειακή μετάβαση σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Είχα την ευκαιρία πρόσφατα στο Βερολίνο να κάνω μια εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με τον βουλευτή του γερμανικού σοσιαλιστικού κόμματος SPD κ. Bernd Westphal, ο οποίος είναι επικεφαλής του SPD στην επιτροπή Οικονομίας και Ενέργειας του Γερμανικού Κοινοβουλίου και μέλος της επιτροπής για την αειφόρο ανάπτυξη.

Ο κ. Westphal με ενημέρωσε..

Αύξηση 35% στα αποθέματα και 45% στην παραγωγή υδρογονανθράκων το 2018 για την Energean

Από το worldenergynews.gr
Σημαντική αύξηση στα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου καθώς και στην παραγωγή πέτυχε το 2018 η Energean, η οποία προχωρεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό της για έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα Καρίς στο Ισραήλ στο πρώτο τρίμηνο του 2021.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Λονδίνου (LSE:ENOG, FTSE 250) και του Τελ Αβίβ (TASE: אנאג, TA 35), οι βασικές επιχειρησιακές και οικονομικές εξελίξεις στη διάρκεια της χρήσης 2018 ήταν οι εξής:

Μανιάτης: Έργο ΠΑΣΟΚ ο EastMed - Ο Α. Τσίπρας να τον στηρίζει και όταν επανέλθει στην αντιπολίτευση

Από το energypress.gr
Με αφορμή την τετραμερή συνάντηση Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ - ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, ο Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια ακόμη τετραμερής συνάντηση για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, μετά την πρώτη, το 2011. Η πατριωτική παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ, που σχεδίασε και προώθησε το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο της Μεσογείου, αναδεικνύει..

Τέσσερα δισ. Άνθρωποι στον Πλανήτη Λένε το «Νερό Νεράκι»

Από το energia.gr
Περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν σε περιοχές όπου παρατηρείται έλλειψη σε καθαρό νερό και δύο δισεκατομμύρια δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό κοντά στις περιοχές όπου κατοικούν, αναφέρει η τελευταία έκθεση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Wateraid.

Η έκθεση, η οποία τιτλοφορείται «Κάτω από την επιφάνεια: Η κατάσταση του παγκόσμιου ύδατος 2019», πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα στις 22 Μαρτίου, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υδατος.

Οπως δείχνουν τα στοιχεία..

Η στήριξη ΗΠΑ στον East Med θα εξαρτηθεί από το αν θα συμμετάσχουν σε αυτόν η Exxon και οι μεγάλοι Αμερικανικοί κατασκευαστικοί κολοσσοί


Από το energypress.gr
Σίγουρα η παρουσία Πομπέο στην τριμερή της Ιερουσαλήμ έχει την υψηλή συμβολική σημασία ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την προώθηση του East Med, ωστόσο για να αποκτήσει αυτό ουσία, θα πρέπει να αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο σχέδιο, παίκτες όπως η Exxon και οι μεγάλοι αμερικανικοί κατασκευαστικοί κολοσσοί.

Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει..