Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Πώς το πετρέλαιο θα φτάσει να πωλείται μια… χούφτα δολάρια

Από το ellada.press
Γιατί η κατάρρευση της τιμής του μαύρου χρυσού αντί για ευλογία μπορεί να αποδειχτεί κατάρα. Οι πονοκέφαλοι των μεγάλων ομίλων, η αδυναμία αποθήκευσης και πώς βρέθηκαν στη γωνία οι αμερικανοί παραγωγοί.

Ένα μεγάλο ερώτημα που έχει πάψει περιέργως να απασχολεί τους επενδυτές στον βαθμό που του αναλογεί, είναι..

Κάτω από τα 15 δολ/βαρέλι σε χαμηλό 38 ετών το αργό 11,3 δολ (-38%) - Απόκλιση μαμούθ στα 9 δολ. τα συμβόλαια Ιουνίου

Από το worldenergynews.gr
Κάτω από τα 15 δολάρια υποχώρησε η τιμή του αμερικανικού αργού σήμερα, στο επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευτς καταγράφεται μεγάλη μείωση της ζήτησης εργασίας εξαιτίαςτης πανδημίας του κορωνοϊού.
Η υποχώρηση έχει φτάσει κάτω από τα 12 δολάρια / βαρέλι με ημερήσιες απώλειες για το crude 38% στα 11, 3 δολ/βαρέλι στις 15.00.
Μάλιστα οι τιμές στο spot κατρακυλούν και σε μονοψήφια νούμερα κατά τις συναλλαγές, καθώς οι εκτιμήσεις είναι, ότι αφού οι αποθηκευτικοί χώροι γεμίσουν, οι παραγωγοί που..

Lockdown… σε νέες ανακαλύψεις πετρελαίου

Από το naftikachronika.gr
Τουλάχιστον εννέα από τις υπό εξερεύνηση κορυφαίες πετρελαιοπηγές του κόσμου είναι πιθανό να ανασταλούν, καθώς η πανδημία και ο πόλεμος τιμών που είχε ξεσπάσει μέχρι πρόσφατα μεταξύ των κορυφαίων πετρελαιοπαραγωγών χωρών οδηγούν προς… lockdown τις εργασίες εκμετάλλευσης, σημειώνει σε πρόσφατη έκθεσή της η Rystad Energy.

Από τις συγκεκριμένες πετρελαιοπηγές, που βρίσκονται..

Καύσιμα: Φόβος για «τσουνάμι» λουκέτων στην ελληνική αγορά

Από το insider.gr
Η ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να μειωθεί κατά σχεδόν 30 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο και περίπου 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για ολόκληρο το έτος, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις. Ωστόσο, το βασικό σενάριο στο οποίο βασίζεται σήμερα η αγορά για να προβλέψει την πορεία της ζήτησης ίσως τελικά να είναι πολύ αισιόδοξο καθώς λαμβάνει ως δεδομένο ότι η ζήτηση θα ανακάμψει κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η πορεία της ζήτησης και ο ρυθμός επιστροφής..

Κάτω από τα 18 δολ ξεκίνησε το crude στο Λονδίνο - Έσκασε για 800 εκατ δολ η Asian Oil Trading

Από το worldenergynews.gr
Mε πτώση ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των τιμών πετρελαίου στο Λονδίνο καθώς το crude με πτώση 4,4% είναι στα 17,46 δολ/βαρέλι και το brent στα 27,85 δολ -0,8%.

Χρεοκοπία για την Asian Oil Trading μετά από μαύρη τρύπα στον ισολογισμό 800 εκατ δολ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο γιος του «θρυλικού» ιδρυτή Hin Leong έμπορος πετρελαίου της Σιγκαπούρης έκρυψε περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια σε ζημίες που συσσωρεύονταν σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δηλαδή παράγωγα.
Σε καθεστώς χρεοκοπίας..