Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Τα διυλιστήρια της Λευκορωσίας χάνουν 80 εκατ. δολάρια λόγω των κυρώσεων της ΕΕ

 






Το διυλιστήριο πετρελαίου κοντά στο Mozyr, Λευκορωσία, Reuters

Τα διυλιστήρια πετρελαίου της Λευκορωσίας έχασαν 80 εκατομμύρια δολάρια λόγω των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε..

ΚΑΠΕ: Τι προετοιμάζει για τις τεχνολογίες δέσμευσης και αποθήκευσης CO2

 




Ο περιορισμός των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έχει αποκτήσει στρατηγική προτεραιότητα για όλο τον πλανήτη, υπό το βάρος της απειλητικής κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο αυτό το ενδιαφέρον εστιάζεται αφενός στους στόχους μείωσης των εκπομπών, αφετέρου στις τεχνολογίες αποθήκευσης και ..

Νορβηγία: Tα "Λάφυρα" του Πετρελαίου Χρηματοδοτούν την Πράσινη Μετάβαση- Πώς ο Δρόμος των ΑΠΕ Στρώνεται με Ορυκτά Καύσιμα

 




H Noρβηγία είναι μια μακρυνή, παγωμένη αλλά καθόλου τυχαία χώρα. Με μόλις 5,3 εκατ. κατοίκους είναι η σημαντικότερη παραγωγός υδρογονανθράκων στην Ευρώπη, με παραγωγή που φτάνει στα 4 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα. Παράλληλα, ο κλάδος παράγει το 14% του ΑΕΠ της χώρας και έχει δημιουργήσει το 7% των συνολικών..

Shell Norco, Louisiana refinery to restart crude, gasoline, diesel units

 


Royal Dutch Shell Plc’s storm-idled 230,611 barrel-per-day (bpd) Norco, Louisiana refinery plans to begin restarting the crude distillation unit (CDU), gasoline- and diesel-producing units as early as this weekend, sources familiar with plant operations said.

The restarts of..

Eni: Κέρδη 1,43 δισ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο του 2021 - Το φυσικό αέριο όχημα για την κερδοφορία

 




Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη του ιταλικού ενεργειακού ομίλου Eni το γ΄ τρίμηνο του 2021 με την κερδοφορία του να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα με όχημα τις αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου.

Ο Ιταλικός  όμιλος εμφάνισε..

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

 







Το παρόν Κείμενο Πολιτικής μελετά την εξέλιξη της ποιότητας της εργασίας στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη τα τελευταία έτη. Παρουσιάζει εμπειρικά ευρήματα που δείχνουν τη σοβαρή επιδείνωση των συνθηκών απασχόλησης στη χώρα μας, αναδεικνύει μηχανισμούς μέσω των οποίων η εξέλιξη αυτή συνέβαλε στην υποβάθμιση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών στην Ελλάδα την εν λόγω περίοδο και προτείνει..

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ζητά Περιορισμό των Δραστικών Επιβλαβών Χημικών Ουσιών που Περιέχονται στα Ανακυκλώσιμα Απόβλητα

 


Nα περιοριστούν δραστικά ή ακόμη και να εξαλειφθούν οι πλέον επιβλαβείς χημικές ουσίες που περιέχονται στα ανακυκλώσιμα απόβλητα, οι λεγόμενοι «έμμονοι οργανικοί ρύποι» (POPs), zητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε ανακοίνωσή της επισημαίναι ότι οι «έμμονοι οργανικοί ρύποι» (POP) είναι χημικές ουσίες με τοξικές ιδιότητες που παραμένουν στο περιβάλλον για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, συσσωρεύονται..

Shell: Απογοητευτικό το γ' τρίμηνο με χαμηλά κέρδη - Στο επίκεντρο η μείωση των εκπομπών ρύπων

 




Χαμηλότερα του αναμενόμενου διαμορφώθηκαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της Royal Dutch Shell, με την ίδια να ανακοινώνει ακόμη πιο αυστηρούς στόχους για τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η πετρελαϊκή ανακοίνωσε ότι θα μειώσει στο μισό τις εκπομπές ρύπων από τις λειτουργίες της και την ηλεκτρική ενέργεια που..

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ & ΣΩΜ ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ