Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΛΠΕ: Επιτόκιο 2 % και υπερκάλυψη 5 φορές για την ομολογιακή έκδοση της εταιρείας

Από το newsit.gr
Με σταθερό χαμηλό επιτόκιο 2% και σημαντική υπερκάλυψη (κατά 5 φορές) έκλεισε σήμερα η ομολογιακή έκδοση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ). Η μεγάλη προσφορά κεφαλαίων σε συνδυασμό με το χαμηλό επιτόκιο οδήγησε την εταιρία στην απόφαση να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια (500 εκατ. ευρώ αντί για 400 εκατ. που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός).

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης έκανε λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία ενώ κύκλοι..

1 δισ. άνθρωποι απειλούνται από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στους ωκεανούς και την κρυόσφαιρα, σύμφωνα με νέα έκθεση του ΟΗΕ

Από το wwf.gr
Οι επιστήμονες κρούουν για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν για τις απειλές που θα προκαλέσουν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις πολικές περιοχές και τους ωκεανούς. Σύμφωνα με τη νέα ειδική έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ (IPCC) που είδε πριν λίγες ημέρες το φως της δημοσιότητας, όσο οι ωκεανοί θερμαίνονται και οι παγετώνες λιώνουν, η στάθμη της θάλασσας θα αυξάνεται και θα ανέλθει σε τέτοια επίπεδα που μέχρι το 2050 υπολογίζεται πως θα απειλήσει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Η νέα μελέτη, με τίτλο..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Τρόποι διαχείρισης των κινδύνων από τους καρκινογόνους παράγοντες στην εργασία

Από το osha.europa.eu
Ο καρκίνος θεωρείται η κύρια αιτία των επαγγελματικών θανάτων στην ΕΕ. Η ασθένεια συνδέεται σε μεγάλο ποσοστό με την έκθεση σε καρκινογόνους παράγοντες κατά την εργασία. Ως συμβαλλόμενο μέρος του Χάρτη πορείας για τους καρκινογόνους παράγοντες, ο EU-OSHA δεσμεύεται να αυξήσει την ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους αυτούς.

Ένα νέο ενημερωτικό δελτίο..

Αποχωρούν τα τουρκικά γεωτρύπανα από την Ανατολική Μεσόγειο - Φήμες για τριπλό εμπάργκο

Από το worldenergynews.gr
Μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται πλέον οι εργασίες των τουρκικών γεωτρυπάνων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει να διακινούνται σενάρια σύμφωνα με τα οποία η Άγκυρα αναγκάζεται να τα αποσύρει, ενώ τις φήμες αυτές «φούντωσε»..

Υπερτριπλάσιες προσφορές για το ομόλογο των ΕΛΠΕ - Έφτασαν το 1,5 δισ. ευρώ - Στο 2,215% το επιτόκιο, θα αντληθούν 500 εκατ.

Από το energypress.gr
Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το πεντετές ομόλογο των ΕΛΠΕ με λήξη τις 4 Οκτωβρίου του 2024. Η ζήτηση ήταν ισχυρή με αποτέλεσμα να αυξηθεί το ποσό άντλησης, ενώ οι προσφορές έφτασαν το 1,5 δις. ευρώ, δηλαδή στο υπερτριπλάσιο από τον αρχικό στόχο των 400 εκατ. ευρώ αυξάνοντας τον στόχο..

ΕΚΕΔΑ : 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ

Από το ekeda.gr
Η Κυβέρνηση εξυπηρετώντας τους εργοδότες, φέρνει στο επόμενο διάστημα προς ψήφιση ένα πολυνομοσχέδιο που παρά τα καμουφλάζ   ορισμένων διατάξεων, καλύπτει εντέλει τις χρόνιες απαιτήσεις  του Σ.Ε.Β.

Επιπροσθέτως προσπαθεί να βάλει σε πλήρη έλεγχο την λειτουργία των συνδικάτων, ώστε να φιμώσει και να καταστείλει την όποια αντίδρασή τους.

Ενώ όλη αυτή η προσπάθεια..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΑΕ ΒΕΕ

EYAE ΒΕΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Από σήμερα εκκινεί η διαδικασία σταδιακής κράτησης των μονάδων για τη διεξαγωγή του General Shutdown, που θα διαρκέσει έως τις 12/11 για τις εργασίες συντήρησης συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας ασφαλούς επανεκκίνησης.

Όλοι γνωρίζουμε πως..

ΑΠΕΡΓΙΑ


ΕΛΠΕ: Το 2020 η ερευνητική γεώτρηση για υδρογονάνθρακες στον Δυτικό Πατραϊκό κόλπο

Από το energypress.gr
Εντός του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η ερευνητική γεώτρηση στην θαλάσσια περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού κόλπου, ενώ είναι σε εξέλιξη οι ερευνητικές εργασίες στην ΒΔ Πελοπόννησο και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τις έρευνες στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Αυτό ανακοίνωσαν μιλώντας..

Η Γκρέτα συγκλόνισε & τους δωσίλογους στην πατρίδα μας...

Από το press-gr.com
«Μελετήστε [διδαχτείτε], γιατί θα χρειαστούμε όλη σας τη νοημοσύνη.
Εξεγερθείτε, γιατί θα χρειαστούμε όλο τον...
ενθουσιασμό σας.
Οργανωθείτε, γιατί θα χρειαστούμε όλη σας τη δύναμη.»
Antonio Gramsci, “L'ordine nuovo”, 1η Μάη 1019

Γράφαμε στις 5 Αυγούστου 2019... "Η Γκρέτα δεν θα μεταβεί με αεροπλάνο στις 23 Σεπτέμβρη 2019 στη Νέα Υόρκη, στη Σύνοδο..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για Shut Down ΒΕΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σωµατείο µας συµµετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα και οι Οµοσπονδίες, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, στο κάλεσµα της προσωρινής ∆ιοίκησης της ΓΣΕΕ ενάντια στην ψήφιση του «αναπτυξιακού» πολυνοµοσχεδίου της κυβέρνησης, που µε διατάξεις αντεργατικές προσπαθεί ..

Ώθηση για τα VLCCs, καθώς επανέρχεται η παραγωγή πετρελαίου στη Σ. Αραβία

Από το mononews.gr
Οι ιδιοκτήτες τάνκερ VLCC φαίνεται πως γλίτωσαν τα χειρότερα από τη μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία, καθώς η παραγωγή ανακάμπτει ταχύτερα απ’ όσο αναμενόταν.

Το βασίλειο ήδη παράγει πάνω από 8 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times, έχοντας επανέλθει..

ΕΔΕΥ: Παράταση ενός έτους σε Repsol – Energean για τις έρευνες σε Ιωάννινα – Μετά τον Οκτώβριο του 2020 η απόφαση για γεώτρηση

Από το energypress.gr
Ένα χρόνο παράταση στην κοινοπραξία Repsol – Energean Oil & Gas για την ολοκλήρωση της πρώτης ερευνητικής φάσης στην χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων, έδωσε με απόφαση της η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων.

Η κοινοπραξία Repsol με 60% και Energean με 40% ζήτησε την παράταση κατά ένα χρόνο μέχρι 2 Οκτωβρίου του 2020 της πρώτης τριετούς..

Σήμερα το book building για την έκδοση του ομολόγου των ΕΛΠΕ - Θα ακολουθήσει η διάθεση των μετοχών

Από το worldenergynews.gr
Τoν στόχο του 2% έχει θέσει η δίοικηση των Ελληνικών Πετρελαίων κατά το book building για την έκδοση του νέου ομολογου, που πραγματοποιείται σήμερα 27/9.
Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι ασφαλέστερη πρόβλεψη είναι επίπεδο της τάξης του 2,5% αλλά υπάρχουν και εκείνοι (ΒΕΤΑ) που δεν αποκλείουν να διαμορφωθεί τελικά η απόδοση του ομολόγου κάτω από 2%.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια σε κάθε περίπτωση..