Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις μείωσαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν για τρίτη φορά σε τέσσερις εβδομάδες, ακόμη και αν οι προβλέψεις για την παραγωγή αργού πετρελαίου αυξάνονται παρά το γεγονός ότι ορισμένοι παραγωγοί έχουν προχωρήσει σε περικοπή δαπανών.

Συγκεκριμένα..

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΟΔΗΓΟΙ_ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ ΠΟΔ

Από το jobs.helpe.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς και εμπορικούς Ομίλους στην Ελλάδα, επιθυμεί να προσλάβει Πυροσβέστες-Οδηγούς για την κάλυψη θέσεων εργασίας στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις του στον Ασπρόπυργο και  στην Ελευσίνα:


Απαραίτητα Προσόντα/Προϋποθέσεις:

Η Eni και η Total στο θαλάσσιο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ

Από το lygeros.org
Μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος Καλυψώ από την ιταλική εταιρεία Eni στο θαλάσσιο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, το ενδιαφέρον της Total σε συνεργασία με την Eni, ενισχύθηκε σε σημαντικό βαθμό. 

Επίσης λόγω γεωλογικής συνέχειας μεταξύ των θαλάσσιων οικοπέδων 6,7 και 8 αυτή η κοινοπραξία είχε προτεραιότητα για τον τρίτο..

Κλιματική αλλαγή: Έχουμε 1,5°C διορία

Από το athensvoice.gr
Το εθνικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την ενέργεια και το κλίμα είναι ανεπαρκές. Να πάρουμε άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την 100% ανανεώσιμη ενεργειακή μετάβαση.
Μέχρι πρότινος κυριαρχούσε το παράδοξο οι Έλληνες να είμαστε αντίθετοι  στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών, καθαρής ενέργειας από ΑΠΕ, και από την άλλη να διεκδικούμε εξορύξεις πετρελαίου στην θάλασσα. Μας προβλημάτιζε ..