Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Γερμανία: Η εξάλειψη του άνθρακα πυροδοτεί την ζήτηση για αέριο

Από το naftikachronika.gr
H γερμανική ζήτηση για φυσικό αέριο αναμένεται να αυξηθεί κατά 8% ετησίως έως το 2022 μετά την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για σταδιακή διακοπή της λειτουργίας όλων των εργοστασίων που χρησιμοποιούν άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας έως το 2038, σύμφωνα με την.

Κατά την παρουσίαση..

ΟΒΕ: Από τα χαμηλότερα ποσοστά παραβατικότητας εμφανίζει ο κλάδος των βενζινοπωλών

Από το energypress.gr
Σχετικά με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, στις 18 Φεβρουαρίου 2019,  για τον έλεγχο της παραβατικότητας των πρατηρίων καυσίμων, μέσω του συστήματος εισροών - εκροών, η ΟΒΕ παρατηρεί τα εξής:

-Επιτέλους αξιοποιείται το σύστημα εισροών - εκροών, ως πρώτο στοιχείο για τον έλεγχο της παραβατικότητας, όπως απαιτούσε από χρόνια η ΟΒΕ. Είναι καιρός αυτό..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ για ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙΥΕ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

      Το βασικό όπλο για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι το αυτόνομο πολιτικοποιημένο, μαζικό και ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Ακρογωνιαίος λίθος για την έκφραση της βούλησης των εργαζομένων είναι η ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία που πρέπει να εφαρμόζεται στα θεσμικά όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος.

       Η ΠΟΕ καταδικάζει όλες τις ..

Η ατμόσφαιρα της Γης εκτείνεται πέρα από το φεγγάρι

Από το worldenergynews.gr
Το εξωτερικό μέρος της ατμόσφαιρας του πλανήτη μας εκτείνεται αρκετά πέρα από το φεγγάρι, σχεδόν στη διπλάσια απόσταση Γης-Σελήνης, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανακοίνωσε ότι μια νέα ανάλυση παλαιότερων παρατηρήσεων του ευρω-αμερικανικού ηλιακού παρατηρητηρίου SOHO (Solar and Heliospheric Observatory) δείχνει ..

Η Shell συνεργάζεται με την Repsol για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βουλγαρία

Από το worldenergynews.gr
Η Βουλγαρία έχει δώσει άδεια στην Royal Dutch Shell να παραχωρήσει το 20% των δικαιωμάτων εξευρεύνησης για φυσικό αέριο και πετρέλαιο ενός μπλοκ στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας στον ισπανικό Repsol, ανακοίνωσε την Τετάρτη 20/2/2019 η κυβέρνηση.

Τον Δεκέμβριο, επιτράπηκε στη Shell να μεταφέρει ..

Ο νέος ιδρυτικός κανονισμός του EU-OSHA αναγνωρίζει το έργο που έχει επιτελέσει ο Οργανισμός και τονίζει τον καθοριστικό του ρόλο στο μέλλον

Από το osha.europa.eu
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA) χαιρετίζει τον νέο ιδρυτικό κανονισμό του, ο οποίος τίθεται σε ισχύ στις 20 Φεβρουαρίου 2019.

Ο νέος κανονισμός, και ενώ συμπληρώνονται 25 έτη από την ίδρυση του EU-OSHA, αναγνωρίζει τον βασικό ρόλο που επιτελεί ο Οργανισμός από..

ΥΠΕΝ: Για μετά τον Ιούνιο πάει η αποκρατικοποίηση της «ΔΕΠΑ Εμπορίας» - Ετοιμάζεται το 5ετές business plan

Από το energypress.gr
Για τις αρχές του καλοκαιριού, και συγκεκριμένα το διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου προβλέπεται η εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της «ΔΕΠΑ Εμπορίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 28 Φεβρουαρίου και προβλέπει..

Η ψηφοθηρία των δημοτικών εκλογών «παγώνει» το ερευνητικό πρόγραμμα των ΕΛΠΕ στη χερσαία περιοχή Άρτα – Πρέβεζα

Από το energypress.gr
Ολιγάριθμες ομάδες κατοίκων, αλλά και «κατ΄ επάγγελμα» αντιδρώντων, οι οποίες κινδυνολογούν για το πρόγραμμα των σεισμικών ερευνών που θέλουν να ξεκινήσουν τα ΕΛΠΕ στη χερσαία περιοχή  Άρτας – Πρέβεζας φαίνεται ότι βρίσκουν ευάλωτους δημοτικούς άρχοντες ενόψει δημοτικών εκλογών και δημιουργούν ήδη, δυσανάλογα σοβαρό πρόβλημα στον ερευνητικό προγραμματισμό της εταιρείας.

Τα ΕΛΠΕ έχουν κάνει λεπτομερή ενημέρωση στους..