Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Εγώ θα είμαι εκεί…μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ !!!!

Στέλιος-Κυμπουρόπουλος-εγώ-θα-είμαι-εκεί-μπροστά-από-τη-Βουλή-και-θα-σας-περιμένω-όλους
Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και έχω την ηλικία των 28 χρονών (παρά λίγων ημερών). Είμαι ένας νέος ειδικευόμενος ψυχίατρος, είμαι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, είμαι ερευνητής, είμαι υποστηρικτής, και με κάθε τρόπο, προαγωγός των ανθρώπινων δικαιωμάτων… και τέλος είμαι ένας άνθρωπος με σοβαρή κινητική αναπηρία. 
Παραπάνω περιγράφω εν συντομία τα όσα είμαι. Κανείς δε ξέρει όμως τα πόσα θέλω να γίνω, τα πόσα μπορώ να φτάσω, τα πόσα αξίζει να κάνω. Ούτε εγώ έχω κάποια απάντηση! Το μόνο που γνωρίζω είναι πως σε σύντομο χρονικό διάστημα δε θα μπορώ να είμαι τίποτα. Ένας άνθρωπος χωρίς όνειρα δεν είναι άνθρωπος.
Ένας άνθρωπος χωρίς στόχους δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς ελπίδα δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς αύριο δε ζει! Θέλω να ζω όμως σε μια Ελλάδα που έχει αξίες που μπορεί να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις. Δεν έχει σημασία αν φάμε ακόμα μια ημέρα καλό φαγητό, όταν πολλοί συνάνθρωποί μας τρώνε ψίχουλα ή ό,τι βρουν σε συσσίτια και ανοιχτόκαρδους ανθρώπους… σύντομα εκεί θα καταλήξουμε οι περισσότεροι!
Δεν έχει αξία αν δουλέψουμε μια μέρα περισσότερο, αφού είτε το 27% των συμπολιτών μας δε δουλεύει είτε και να δουλεύει κάποιος σήμερα, αύριο ο μισθός του δεν θα είναι αρκετός για τα καθημερινά απαραίτητα αγαθά. Και το ερώτημα γεννιέται: γιατί συμβαίνει αυτό;
Συμβαίνει γιατί αφήσαμε τη ζωή μας, χωρίς οδηγό, χωρίς υπηρεσίες, χωρίς όραμα. Σταματήσαμε να πιστεύουμε στην προσπάθεια και στη σωστή ανταμοιβή και πιστέψαμε στη λαχειοφόρο αγορά των ψήφων. Δεν υπολογίσαμε ώστε να φτιάξουμε μια κοινωνία για όλους, μια κοινωνία με βάσει την Παιδεία, τις Επιστήμες, την Έρευνα, τη Φυσική Ελληνική Ομορφιά του εδάφους και του υπεδάφους.
Ακόμα υπάρχουν ψήγματα ελπίδας και εγώ θέλω να τα εκμεταλλευτώ και να βρεθώ όσο ζω σε μια Ελλάδα πραγματικής Δημοκρατίας, πραγματικής Ελευθερίας, πραγματικής Παιδείας, πραγματικής Υγείας, πραγματικής Διαφορετικότητας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε ΤΩΡΑ!
Τώρα για να μη συνεχίσουν να ξενιτεύονται νέοι άνθρωποι για ένα καλύτερο αύριο. Τώρα για να είμαστε σίγουροι πως σε 20-30 χρόνια θα υπάρχει ακόμα Ελλάδα και δε θα έχουμε αυτοαφανιστεί από την υπογονιμότητα! Σαν άνθρωπος δε μπορώ να βλέπω άλλο την Ελλάδα να καταστρέφεται και να χάνεται. Δε μπορώ να βλέπω πως κάθε ημέρα πίνεται το αίμα των ανθρώπων μας. ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ!!!
Δε ξέρω αν η ώρα μηδέν έφτασε, εγώ όμως ορίζω το δικό μου σημείο μηδέν. Την Τρίτη 16 Ιουλίου θα είναι σαν να έχω γενέθλια, θα είναι τα δικά μου διαφορετικά γενέθλια που αντί να τα γιορτάσω απολαμβάνοντας κάποιο γεύμα δίπλα στη θάλασσα με καλό κρασί και φαγητό, θέλω να γιορτάσω την αρχή μιας καινούργιας ημέρας, μιας αλλαγής. Εγώ θα είμαι εκεί στις 20:00, μπροστά από το άγαλμα του άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ, να γεμίσει ο χώρος Ελπίδα έξω από το σπίτι μέσα στους δρόμους.
Ελάτε και φέρτε μαζί σας από ένα κερί να το ανάψουμε σαν σύμβολο ελπίδας για το αύριο. Φέρτε μαζί σας, με οποιοδήποτε τρόπο ιδέες – απόψεις κι όχι φράσεις του παρελθόντος (όπως ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ), ώστε να είναι στοιχειοθετημένες και τεκμηριωμένες. Θα είμαστε εκεί για να τα μοιραστούμε αυτά, για να τα κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ ελεύθερων ανθρώπων, ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. Δεν θα βρεθούμε εκεί για διασκέδαση και γλέντι, με σουβλάκια και μπύρες. Οι εξελίξεις δεν έρχονται με την λειτουργία της πέψης, αλλά με τη λειτουργία του πνεύματος. Καμιά αλλαγή δεν έγινε με το ξυλάκι από το καλαμάκι, αλλά όλες έγιναν με το ξίφος του πνεύματος και τη θέληση του σώματος. Θα είμαστε εκεί για την αλλαγή, για μια βιώσιμη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!
Είμαι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος
• Δεν υποκινούμαι από κανένα κόμμα ή πολιτική παράταξη για αυτήν την προσπάθεια για αναστολή της καταδίκης μας. ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΑΙ όμως από τη θέλησή μου να ζω ελεύθερος και καλά!
• Χρησιμοποιώ το Facebook και άλλα socials media όχι σαν τελικό αποδέκτη, αλλά ως μέσο για τη διάδοση ενός τελικού σκοπού.
Σας αφήνω με στοίχους από το ποίημα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη και με την ελπίδα να είμαστε μια δύναμη εκείνο το βράδυ!
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και
για το δίκαιο.
Θα βγείς στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα
ματώσουν απ΄τις φωνές […]
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί ν΄αφήσεις τη μάνα σου, την αγαπημένη
ή το παιδί σου.
Δε θα διστάσεις.
Θ΄ απαρνηθείς τη λάμπα σου και το ψωμί σου
Θ΄ απαρνηθείς τη βραδινή ξεκούραση στο σπιτικό κατώφλι
για τον τραχύ δρόμο που πάει στο αύριο.
Μπροστά σε τίποτα δε θα δειλιάσεις κι ούτε θα φοβηθείς.
Το ξέρω, είναι όμορφο ν΄ ακούς μια φυσαρμόνικα το βράδυ,
να κοιτάς έν΄ άστρο, να ονειρεύεσαι
είναι όμορφο σκυμένος πάνω απ΄ το κόκκινο στόμα της αγάπης σου […]
– Stelios Kympouropoulos   facebook.com
newsitamea.gr 
ΠΗΓΗ:socialpolicy.gr

Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο για τράπεζες, δανειολήπτες και πλειστηριασμούς

Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο για τράπεζες, δανειολήπτες και πλειστηριασμούς
Παύση του μέτρου της αναστολής πλειστηριασμών ακινήτων από τις αρχές του 2014, πώληση του ΤΤ και της Proton Bank έως τις 15 Ιουλίου καθώς και πώληση του 25% της Eurobank το αργότερο έως τον Οκτώβριο, προβλέπει το προσχέδιο του μνημονίου που έχει συνταχθεί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.

Επίσης, σύμφωνα με το προσχέδιο, το οποίο δημοσιεύεται από το in.gr, θα απαγορεύεται η κρατική ενίσχυση σε τράπεζες χωρίς προηγούμενη έγκριση από την Κομισιόν.

Το προσχέδιο προβλέπει τα εξής:
• Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχει καταρτιστεί και ολοκληρωθεί η συνολική στρατηγική για τον τραπεζικό τομέα.
• Θα προχωρήσει έως τις 15 Ιουλίου στην πώληση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της νέας Proton Bank, κάτι που θέτουν ως προαπαιτούμενο για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.
• Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του 25% συν μιας μετοχής της Eurobank το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου 2013 σε διεθνή ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή.
• Θα προχωρήσει η ανασυγκρότηση των συνεταιριστικών τραπεζών έως το Σεπτέμβριο 2013 με πυλώνα την Πανελλήνια Τράπεζα, αλλά και η αναθεώρηση του νομικού πλαισίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
• Η κυβέρνηση δεν θα λαμβάνει οποιαδήποτε μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη φερεγγυότητα των τραπεζών, εκτός εάν η Τράπεζα της Ελλάδος δώσει τη συγκατάθεσή της.
• Η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην επεκτείνει την αναστολή των πλειστηριασμών ακινήτων πέρα από τις τρέχουσες διατάξεις του ν. 4128/2013, δηλαδή μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013.
• Το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα απαιτεί από τις τράπεζες να πληρώνουν μερίσματα επί των προνομιούχων μετοχών ή τέλη ή φόρους αντ 'αυτών, εκτός εάν έχουν διανεμόμενα κέρδη (εξαιρουμένων των κερδών από εξαγορές και πωλήσεις θυγατρικών στο εξωτερικό).
• Καμία κρατική ενίσχυση δεν θα χορηγείται στις τράπεζες πριν από την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάσει των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις.
• Οι τράπεζες θα πρέπει να καθορίσουν μεσοπρόθεσμα ένα βιώσιμο μοντέλο χρηματοδότησης, διευρύνοντας τη χρηματοδοτική τους βάση και μειώνοντας την εξάρτησή τους από την έκτακτη κεντρική στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών και των κυβερνητικών εγγυήσεων.
• Θα δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας, που θα ασχοληθεί με την εξεύρεση τρόπων βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων που προκαλεί ο υπερδανεισμός σε νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες και έως το τέλος Οκτωβρίου 2013 να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για βελτιώσεις στον τομέα αυτό.
• Το «Ίδρυμα για την Ανάπτυξη» θα είναι ένα μη τραπεζικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που θα έχει κεφάλαια ύψους 350 εκατ. ευρώ και σκοπό τη χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χωρίς να βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. 
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

EIKONEΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ 5 νεκροί, 80 αγνοούμενοι στον Καναδά (vid)


Το απόλυτο κακό βρήκε την  Λακ Μεγκαντίκ του Κεμπέκ στον Καναδά όπου, τα ξημερώματα του Σαββάτου, εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε καύσιμα και εύφλεκτα υλικά εκτροχιάστηκε και εξερράγη μέσα στην πόλη. Οι αρχές κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς και ογδόντα αγνοούμενους, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Ενα μεγάλο κομμάτι της πόλης θυμίζει σκηνικό πολέμου, καθώς υπολογίζεται πως περισσότερα από τριάντα κτίρια έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, ενώ παραπάνω από 1.000 Εικόνες βιβλικής καταστροφής έρχονται από την Λακ Μεγκαντίκ του Κεμπέκ στον Καναδά όπου, τα ξημερώματα του Σαββάτου, εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε καύσιμα και εύφλεκτα υλικά εκτροχιάστηκε και εξερράγη μέσα στην πόλη. Οι αρχές κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς και ογδόντα αγνοούμενους, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Ενα μεγάλο κομμάτι της πόλης θυμίζει σκηνικό πολέμου, καθώς υπολογίζεται πως περισσότερα από τριάντα κτίρια έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, ενώ παραπάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν εκκενώσει τις κατοικίες τους τη στιγμή που οι φλόγες ακόμη καίνε.

Οι ομάδες διάσωσης άρχισαν, από το πρωί της Κυριακής, να μπαίνουν με προσοχή στα συντρίμμια, όπου ανακάλυψαν τρία πτώματα μέχρι στιγμής και εμφανίζονται σχεδόν βέβαιοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί δραματικά.

«Υπάρχουν ακόμα βαγόνια που είναι υπό πίεση. Δεν είμαστε βέβαιοι διότι δεν μπορούμε να φτάσουμε κοντά, έτσι εργαζόμαστε υποθέτοντας ότι περιέχουν φορτίο υπό πίεση και θα μπορούσαν να εκραγούν. Γι' αυτό η πρόοδος είναι αργή και δύσκολη» δήλωσε ο Ντένις Λοζόν, ένας αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

Το σημείο όπου συνέβη το δυστύχημα χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο πολυσύχναστα της πόλης των 6.000 κατοίκων, καθώς, εκτός από σπίτια υπήρχαν αρκετά εστιατόρια και καφετέριες.

Υπολογίζεται ότι τη στιγμή που η ακυβέρνητη αμαξοστοιχία περνούσε από το σημείο υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι, ενώ τα καναδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με συγγενείς και γνωστούς χωρίς επιτυχία.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι που οδήγησαν στο θανατηφόρο δυστύχημα, ενώ, οι αρχές αναφέρουν ότι και τα 73 βαγόνια του τρένου άρχισαν να εκρήγνυνται διαδοχικά. Η πιο πιθανή εξήγηση είναι πως η αμαξοστοιχία, που ήταν παρκαρισμένη για αλλαγή βάρδιας σε κάποιο ψηλό σημείο, κύλησε και βρέθηκε ανεξέλεγκτη μέσα στην πόλη.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία πυροσβέστη ο οποίος ανέφερε πως σε ένα μπαρ που βρισκόταν στο σημείο της έκρηξης υπολογίζεται ότι υπήρχαν πενήντα άτομα, ενώ, αυτή τη στιγμή δεν έχει απομείνει τίποτα από το κτίριο.

Ενας ιδιοκτήτης εστιατορίου της περιοχής, ο Γιανίκ Γκαν, περιγράφει τις δραματικές στιγμές στο Radio – Canada «Είδαμε τις εκρήξεις και βγήκα τρέχοντας από το σπίτι για να πάω να βοηθήσω» είπε ο Γκαν. «Τότε μου τηλεφώνησαν εργαζόμενοι από το εστιατόριο. Μίλησαν για καταστροφή. Έκλαιγαν, φώναζαν ότι η φωτιά είχε εξαπλωθεί παντού. Μετά η σύνδεση διακόπηκε».

Από την πλευρά της η δήμαρχος της πόλης, Κολέτ Ρόι – Λαρός ανέφερε δακρυσμένη στη συνέντευξη Τύπου «Οταν βλέπεις το κέντρο της πόλης σου σχεδόν κατεστραμμένο, διερωτάσαι πώς θα το ξεπεράσεις αυτό»

«Με κάποιο τρόπο, το τρένο άρχισε να κινείται» ανεξέλεγκτο, είπε. «Δεν είμαστε βέβαιοι για το τι συνέβη, αλλά ο μηχανοδηγός έκανε τα πάντα όπως προβλεπόταν. Είχε σταθμεύσει το τρένο και περίμενε να τον αντικαταστήσουν», δήλωσε ο Τζόζεφ Μακόνιγκλ, αντιπρόεδρος της εταιρείας Montreal, Maine and Atlantic Railway, Inc .

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Στέφεν Χάρπερ, μέσω Twitter εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός και ανέφερε «οι σκέψεις και οι προσευχές μας πάνε σε εκείνους που έχουν επηρεαστεί από το τραγικό γεγονός 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΝΑΙ ! ΡΕ !….. ΑΡΝΟΥΜΑΙ…..


Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιονδήποτε νόμο έχει μπει σε ισχύ από την ώρα που προδότες...

μετατρέψανε την χώρα μου σε χρεοκοπημένο υποκατάστημα παγκόσμιας τράπεζας.

Υπάρχει μια αόρατη γραμμή μεταξύ εκείνης της ημέρας και της προηγούμενης . 
Στέκομαι πάνω της κοντά τρία χρόνια σαν να βρίσκομαι στην ζώνη πολέμου μεταξύ της χώρας μου και του κράτους τους.
Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου που θα στηρίζεται σε αυτούς τους κατοχικούς νόμους και βεβαίως δεν πρόκειται να δείξω κανέναν σεβασμό στους δικαστές που θα κληθούν να με κρίνουν.

Τους έχω ήδη καταδικάσει από την ώρα που περίμενα σε εκείνη την γραμμή με τα δυο μου πόδια μες στο κρύο να έρθουν να αποδώσουν την δικαιοσύνη στην οποία ορκίστηκαν να υπηρετούν μέχρι θανάτου.

Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιονδήποτε κομματικό υπάλληλο, που έχει πάρει τον τίτλο-φερετζέ- του δημοσίου, ο οποίος θα έχει απαίτηση να βρει την παρανομία μου για να αποδώσει το τίμημα σε χρήμα. Να είναι σε απόσταση ασφαλείας από το χέρι μου όταν θα πατήσει την σφραγίδα του κατασχετηρίου του σπιτιού μου, διότι αυτό το σπίτι δεν έβγαλε ούτε ένα σκουλήκι που να αποδέχεται τα πάντα αρκεί να “πέφτει” ο αιματοβαμμένος του μισθός .

Αρνούμαι να αποδεχθώ γιατρό δημοσίου τομέα όταν θα έρθει η ώρα να έχει ανάγκη την επιστήμη του συμπολίτης μου και θα έχει το θράσος να ζητήσει βιβλιάριο υγείας ή το χρηματικό ποσό που ορίζει ο νόμος για να κάνει αυτό που του επιβάλει ο υπέρτατος νόμος του λειτουργήματος του. Η άρνησή του να τιμήσει τον όρκο του θα είναι και η δική μου άρνηση να σεβαστώ ό,τι πολυτιμότερο έχει.
Αρνούμαι να αποδεχθώ τον όποιον θεσμό ακόμα κατέχει θέση σε αυτή την χώρα. Οι θεσμοί που έμαθα να σέβομαι είναι αυτοί που υπηρετούν την χώρα μου και δεν υπηρετούν καμία άλλη εις το όνομα του κέρδους.

Αρνούμαι να αποδεχθώ τα όρια που θα θέσει ο κάθε υπουργίσκος για το πώς θα διεκδικήσω τα δικαιώματα μου τα οποία έχουν ήδη εξαϋλωθεί από τις υποκλίσεις που έχει κάνει αυτός και οι όμοιοί του στην Μεγάλη Τράπεζα που λέγεται Ευρώπη.

Αρνούμαι να αποδεχθώ ως καθαρό πολιτικό πρόσωπο τον οποιονδήποτε διατηρεί ακόμα και τυπικές σχέσεις, συζητά ή έστω βρίσκεται τυχαία στον ίδιο χώρο με εκπροσώπους χωρών ή ιδρυμάτων που έβαλαν την ζωή μου υποθήκη για τις δικές τους αποθήκες χρήματος.
Αρνούμαι να αποδεχθώ τον κρατικό φρουρό ο οποίος αντί να φυλλάτει την δική μου πλάτη ασκεί βία σε μένα και στους γύρω μου για να μην ματώσει ο κρατικός εχθρός που έχει ασυλία, αν και εδώ και τρία χρόνια η ασυλία του έχει αρθεί όπως έχουν αρθεί και όλοι οι νόμοι με τις δικές του υπογραφές. Οι κρατικοί φρουροί που προστατεύουν τον εχθρό και όχι τον συνάνθρωπο εδώ και τρία χρόνια μετατράπηκαν συνειδητά, εφόσον δεν παραιτήθηκαν, σε παρακρατικούς.

Αρνούμαι να αποδεχθώ ως Άνθρωπο οποιονδήποτε ψηφοφόρο ή παλαμακιστή του οποιοδήποτε κόμματος συμμετέχει ακόμα και με την παρουσία του μέσα στο Κατοχικό Κοινοβούλιο, αλλά και όλους αυτούς που σπρώχνουν την κατάσταση με οποιαδήποτε κομματική ταμπέλα. 
Δεν σέβομαι τον μικρό, άνοο, ατομικιστή και επικίνδυνο πολίτη ο οποίος με την κρυφή του ψήφο επιμένει να συντηρεί την χώρα μου σε καταστολή και ψυχική αφαίμαξη.

Αρνούμαι να αποδεχθώ τον καθημερινό εξευτελισμό του Ανθρώπου, τον βιασμό της αξιοπρέπειας ζωής και θανάτου, τις αυτοκτονίες, την πείνα, την κατάθλιψη, την στέρηση οξυγόνου των δικών μου ονείρων και του διπλανού μου, αλλά και το κομμάτιασμα της χώρας μου με προδοτικά χρεόγραφα.



Αρνούμαι να θεωρώ ίσους όλους αυτούς που νομίζουν ότι η σιωπή μου είναι και η κατάφασή μου στο προμελετημένο έγκλημα που επιμένουν να συντελούν.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 
ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.gr

Η. Μπέλος: ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ ανοίγουν την αγορά αεριοκίνησης των Ι.Χ.


Στο άνοιγμα της αγοράς της αεριοκίνησης προχωρούν ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ, εγκαινιάζοντας τα πρώτα πρατήρια εφοδιασμού οχημάτων με συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Το νέο καύσιμο θα έχει την εμπορική ονομασία «Fisikon» ή Φυσικό Αέριο Κίνησης. Η κίνηση έχει δυνητικά τις προϋποθέσεις να μεταλλάξει σε μεγάλο βαθμό την ελληνική αγορά καυσίμων αλλά και εμπορίας των Ι.Χ. οχημάτων -και όχι μόνο- αφού σύμφωνα με στοιχεία της επιχείρησης αερίου ο παγκόσμιος μέσος όρος για το κόστος του καυσίμου (Compressed Natural Gas ή CNG) δείχνει ότι η οδήγηση ενός οχήματος φυσικού αερίου επιτυγχάνει ποσοστό εξοικονόμησης 66% έναντι της χρήσης ενός οχήματος βενζίνης και 33% έναντι του ντίζελ.
Με βάση δοκιμές της γερμανικής ένωσης αυτοκινητιστών ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club), που είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης, ένα Fiat Panda με καύσιμο CNG με μόλις 30 ευρώ κατάφερε να διανύσει 720 χλμ. όταν τα υπόλοιπα 241 αυτοκίνητα που εξετάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων σε αυτά υβριδικών και πετρελαιοκίνητων, δεν ξεπέρασαν το όριο των 500 χλμ.
Σημειώνεται πως το συμπιεσμένο φυσικό αέριο δεν έχει καμία σχέση με το ακριβότερο, σύμφωνα με τους ειδικούς, λιγότερο περιβαλλοντικά φιλικό και όχι χωρίς προβλήματα για τους κινητήρες που το χρησιμοποιούν, υγροποιημένο αέριο ή LPG γνωστό στην Ελλάδα ως υγραέριο.
Μεγάλοι κατασκευαστές όπως η VW, η Mercedes, η FIAT, η OPEL και η VOLVO διαθέτουν ήδη στην ελληνική αγορά κατόπιν παραγγελίας οχήματα με προεγκατεστημένο σύστημα τροφοδοσίας με συμπιεσμένο φυσικό αέριο πέραν του συμβατικού καυσίμου (Bi-fuel).
Έχουν έτσι ήδη πιστοποιηθεί από τη ΔΕΠΑ εξειδικευμένα συνεργεία για την εγκατάσταση σε συμβατικά οχήματα του κιτ τροφοδοσίας με CNG, ενώ το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών Ι.Χ. αναμένεται να κλιμακωθεί με τη λειτουργία των νέων πρατηρίων στην Αθήνα και τη συμπρωτεύουσα. Το σχετικό κόστος εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος, αλλά εκτιμάται ότι τυπικά είναι της τάξης των 1.000-1.500 ευρώ.
Στην Ελλάδα υπάρχει υποδομή για την τροφοδοσία με φυσικό αέριο οχημάτων, εδώ και αρκετά χρόνια και ήδη σήμερα τροφοδοτούνται περί τα 1.000 λεωφορεία του ΟΣΥ και άνω των 100 απορριμματοφόρων δήμων. Στους δύο υπάρχοντες σταθμούς ανεφοδιασμού στην Αττική, στις περιοχές της Ανθούσας και των Άνω Λιοσίων -που εξυπηρετούσαν και τους παραπάνω στόλους- έρχονται τώρα να προστεθούν άμεσα πρατήρια στην Κηφισιά, τα νότια προάστια και τη Θεσσαλονίκη και σύντομα σε όλο τον οδικό άξονα ΠΑΘΕ.
Το πλάνο της αεριοκίνησης στην Ελλάδα εκπονήθηκε μαζί με το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας και εντάσσεται στο πλαίσιο ανάπτυξης νέων τομέων της αγοράς. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό προβλέπεται, σε πρώτη φάση, η ανάπτυξη ενός βασικού δικτύου σε επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων (10-12 πρατήρια) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βόλο.
(Καθημερινή 7/7/2013) 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Επεκτείνεται η έρευνα για κοιτάσματα υδρογονανθράκων και σε χερσαίες περιοχές


Ενδείξεις για ύπαρξη νέων πεδίων υδρογονανθράκων κατά πάσα πιθανότητα αυτή τη φορά όχι σε θαλάσσιες περιοχές, αλλά στο χερσαίο τμήμα της χώρας διαθέτει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Συγκεκριμένες ανακοινώσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Καθημερινή» ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μανιάτης, πρόκειται να γίνουν το φθινόπωρο.
«Θα διερευνηθεί απολύτως όχι μόνο ο θαλάσσιος αλλά και όλος ο χερσαίος χώρος. Σε δύο-τρεις μήνες θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε συγκεκριμένα στοιχεία», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μες στην εβδομάδα που πέρασε, πρώτον, ανακοινώθηκαν οι ανάδοχες κοινοπραξίες που θα αναλάβουν να διερευνήσουν περαιτέρω τις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου και των Ιωαννίνων και δεύτερον, ξεκίνησε η πώληση των δεδομένων των σεισμικών ερευνών για τρεις ακόμη περιοχές της χώρας, προκαλούν αισιοδοξία για τα πιθανά μεσομακροπρόθεσμα οφέλη της ελληνικής οικονομίας από την εξόρυξη και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.
Από την αξιοποίηση των πεδίων του Πατραϊκού και των Ιωαννίνων, το Δημόσιο αναμένει έσοδα ύψους 11 δισ. ευρώ σε βάθος 25ετίας, χρήματα που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μανιάτης «είναι πάνω κι από το μισό ΤΑΙΠΕΔ». Τα αναμενόμενα έσοδα σε περιφερειακό επίπεδο για έργα ανάπτυξης και μείωσης των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων ανέρχονται σε περίπου 2 δισ. ευρώ, πόροι που αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας, οι άμεσες -με δεδομένα τα όσα ισχύουν για το κοίτασμα του Πρίνου-υπολογίζονται σε 500-600 και για τα δύο πεδία (Ιωαννίνων και Πατραϊκού), ενώ οι έμμεσες εκτιμάται ότι μπορεί να είναι και τριπλάσιες του παραπάνω αριθμού.
Ιδιαίτερη έμφαση στις διαπραγματεύσεις με τις ανάδοχες κοινοπραξίες δόθηκε, σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΚΑ, στην ανάληψη δεσμεύσεων για αξιοποίηση έμψυχου δυναμικού από την τοπική κοινωνία, καθώς και την προτίμηση Ελλήνων επιστημόνων. «Θέλουμε να πετύχουμε τη λεγόμενη ελληνοποίηση των ερευνών, κάτι σαν τις πολιτικές “saudization” που εφαρμόζεται στη Σαουδική Αραβία και “norwegian content” στη Νορβηγία», τονίζει. Προς αυτήν την κατεύθυνση μάλιστα προβλέφθηκε πριν από ένα μήνα περίπου με ειδική νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε μέρος των πόρων του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών να χρηματοδοτεί μεταπτυχιακά και ερευνητικά προγράμματα που αφορούν επιστήμες σχετικά με την έρευνα υδρογονανθράκων.
Υπενθυμίζεται ότι για τη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων, η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων πρότεινε ως ανάδοχο την κοινοπραξία Energean Oil and Gas-Petra και για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού την κοινοπραξία ΕΛΠΕ-Edison-Petroceltic. Μέσα στις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται, εξάλλου, η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για την κοινοπραξία που θα αναλάβει τις γεωτρήσεις στην περιοχή του Κατάκολου, την τρίτη περιοχή για την οποία είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός μέσω της διαδικασίας ανοιχτής πρόσκλησης (OpenDoor). H Energean Oil είναι η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου και πρόσφατα σε αυτήν επένδυσε και το fund Third Point, ενώ η Petra είναι καναδική εταιρεία. Η έτερη κοινοπραξία αποτελείται από επίσης έναν ελληνικό όμιλο, τα ΕΛΠΕ, την ιταλική Edison και την ιρλανδική Petroceltic.
Σε πιο πρώιμο στάδιο, αλλά με τις πρώτες ενδείξεις να είναι θετικές, βρίσκεται η υπόθεση των πιθανών κοιτασμάτων στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης. Από την Πέμπτη ξεκίνησε η πώληση των πρώτων στοιχείων των σεισμικών ερευνών που διενήργησε η νορβηγική PGS με την ίδια την εταιρεία να κάνει λόγο για περιοχή που εμφανίζει μεγάλη προοπτική. Η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων αναμένεται έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, ενώ ο νέος γύρος παραχωρήσεων από το ΥΠΕΚΑ για τις περιοχές αυτές αναμένεται να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.
(Δ. Μανιφάβα, Καθημερινή, 7/7/2013) 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Αυτές είναι οι απολύσεις που έχουν υπογράψει Σαμαράς..Στουρνάρας και ΣΙΑ (25.000 σε κινητικότητα και 4.000 απολύσεις εντός του 2013…)


Για να μην μας παραμυθιάζουν διαβάστε τι έχουν υπογράψει  Σαμαράς..Στουρνάρας και ΣΙΑ, στην τελευταία αναθεώρηση του μνημονίοιυ, με βάση την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (The Second Economic Adjustment Programme for Greece, Second review – May 2013)

Δείτε και φρίξτε…

25.000 σε κινητικότητα και 4.000 απολύσεις εντός του 2013…

103,000 μικρότερο θα είναι το δημόσιο το 2016..



10 J. Floor on Mandatory Exits (Indicative target) 

25. Definition: Employees counted as mandatory exits to the private sector will originate from those that: 

(i) are employed by the general government (ESA95 definition) on a permanent employment contract or on a contract of indefinite duration; and 

(ii) have no entitlement to early retirement within the next 3 years. Mandatory exit means that the employee leaves the public sector on an involuntary basis, but includes exits from the mobility scheme to the private sector. Mandatory exits are not entitled to severance pay or any other form of compensation (if not provided for under current legislation). 

The count of mandatory exits will exclude those employees that leave the public sector because the entity they belong to is being privatized or that leave as part of a restructuring ahead of a privatization. 

Further, employees that are separated from the public sector for outsourcing will not qualify to be replaced under the 1:1 re-hiring rule. Mandatory exits cannot be rehired into the public sector except via a merit-based selection procedure by ASEP, open to external candidates. 

 K. Floor on Entrants to the Mobility Scheme (Indicative target) 



26. Definition: Employees counted as transferred to the mobility scheme will originate from those that are employed by the general government (ESA95 definition) on a permanent employment contract or on a contract of indefinite duration. Entrance into the labor mobility scheme is defined when the employee’s payment is reduced to 75 percent of the remuneration in the case of “availability,” or to one-third of the remuneration in the case of “disciplinary suspension.”  

It does not include employees that belong to entities that are in the process of being privatized or that are part of a restructuring ahead of a privatization. 

27. Supporting material The Ministry of Public Administration Reform (MAREG) will report on a monthly basis (15 days after the closing of each month) for the mobility scheme on entrants (number, entity they previously belonged to, reason for entry) and departures (number, reasons for departure, new entity transferred to/exits), and the stock of employees currently in the scheme. Further, MAREG will report monthly (15 days after the closing of the month) on exits, the number, the general government entity they came from, the reason for the exit, if any. GAO will report monthly (15 days after the closing of the month) on any severance payments that derive from the exit scheme, where such payments are foreseen in law. MAREG will report on a monthly basis (15 days after the closing of the month) the stock of general government employees defined as in the Census Data Base.

Υ.Γ

Αφού μετατάξανε όλα τα λαμόγια- κομματόσκυλα ( που τον υπολογιστή τον έχουν για να καθρεφτίζονται στην οθόνη του να χτενίζονται και να διορθώνουν το μακιγιάζ τους..) από ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και άλλεςΔΕΚΟ, στα υπουργεία και κατά τόπους διευθύνσεις του στενού δημόσιου τομέα (ακόμη και στα γραφεία εκπαίδευσης)

Και για να τα σώσουνε αυτά τα λαμόγια…θα απολύσουν όσους δουλεύουν .. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Α LA ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ετοιμάζουν σχέδιο για τα "κόκκινα" δάνεια


Παρέμβαση με τελικό στόχο των «κόκκινων δανείων» και με ορίζοντα τις αρχές του 2014 μελετά η κυβέρνηση, αποσκοπώντας τόσο στην ελάφρυνση των δανειοληπτών όσο και στην τελική είσπραξη χρημάτων που μέχρι σήμερα μοιάζουν χαμένα από τις τράπεζες λόγω αδυναμίας εξόφλησής τους από τους Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», η κυβέρνηση παρακολουθώντας τη διόγκωση της αδυναμίας των πολιτών να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε δανειακές υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει ως φυσικά πρόσωπα (κυρίως καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια), συζητά το ενδεχόμενο υιοθέτησης ενός μοντέλου που νομοτελειακά θα οδηγήσει σε κούρεμα επισφαλών δανείων.

Πρόκειται για το ιρλανδικό μοντέλο (σε ελληνική όμως παραλλαγή) που ο νυν υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης είχε εισηγηθεί πριν από πέντε περίπου μήνες και το οποίο θα επιτρέψει στους δανειολήπτες να ξεμπλοκάρουν τις υποχρεώσεις τους και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να κατορθώσουν να συγκεντρώσουν χρήματα που θεωρούνται χαμένα.

Ήδη οι εισηγήσεις που έχει δεχθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναφέρουν πως το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» αποτελεί βραδυφλεγή και εν εξελίξει ανεξέλεγκτη βόμβα στα θεμέλια του οικονομικού συστήματος της χώρας, καθώς σήμερα αγγίζει το 30% έως 35% των συνολικών δανειακών χαρτοφυλακίων και το 2014 θα ξεπεράσει το 45% έως και 50%. Αξιόπιστες, λοιπόν, πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο περιβάλλον προβληματίζει την κυβέρνηση, η οποία δέχεται πλέον εισηγήσεις από τις τράπεζες (και από στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος) να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για τη δημιουργία περιβάλλοντος που θα οδηγήσει άμεσα (από τις ίδιες τις τράπεζες) ή έμμεσα (μέσω distressed funds) στο κούρεμα δανείων.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πλειστηριασμοί σπιτιών με διαδικασίες εξπρές για όσους έχουν χρέη στο Δημόσιο


Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων, των οποίων τα σπίτια έχουν κατασχεθεί για χρέη στο Δημόσιο, αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό του σπιτιού τους. Εως τώρα οι Εφορίες απέφευγαν να το προχωρήσουν σε κατάσχεση ειδικά για την πρώτη και μοναδική κατοικία.

Tο μεγαλύτερο πρόβλημα στους πλειστηριασμούς είναι πως σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούν να πουληθούν σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής αξίας, παρά μόνο εάν προηγηθούν δύο άγονοι πλειστηριασμοί.

Ετσι οι λύσεις που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών είναι:

•Η επικαιροποίηση των αντικειμενικών που εκτιμάται πως θα οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις τιμών
•Να ξεκινούν οι πλειστηριασμοί με τιμή χαμηλότερη από την αντικειμενική
•Να φτιάξουν ιστοσελίδα όπου θα «σηκώνουν» όλες τις ανακοινώσεις για πλειστηριασμούς ώστε να αυξηθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον

ΠΗΓΗ: defencenet.gr