Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Energean: Πρόταση να τεθούν σε διαθεσιμότητα εργαζόμενοι στον Πρίνο

 


Οι συσσωρευμένες φορολογικές ζημιές από την δραστηριότητα της Energean στον Πρίνο φτάνουν τα 313 εκατ. ευρώ και η διοίκηση τονίζει ότι η κατάληψη του εργοστασίου από το Σωματείο αποτρέπει τη διοίκηση του Πρίνου να μεταβεί στις εγκαταστάσεις και να διοικήσει.

ΗEnergean απέστειλε σήμερα προς το Σωματείο των εργαζομένων στον Πρίνο πρόσκληση σε διαβούλευση προκειμένου να τεθεί ..

Ρεκόρ Γκίνες για ένα νέο τύπο «πράσινων» συνθετικών καυσίμων

 





Η Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας (RAF) αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα νέο τύπο συνθετικών καυσίμων και μετά την πετυχημένη ολοκλήρωση μιας δοκιμαστικής πτήσης ενός αεροσκάφους της με αυτά τα καύσιμα η RAF μπήκε στον κατάλογο των Ρεκόρ Γκίνες αφού είναι η πρώτη φορά που..

Σχέδιο εθνικού κλιματικού νόμου ΥΠΕΝ: Μικρά θετικά βήματα, τη στιγμή που χρειαζόμαστε άλματα

 




Ο περιορισμός της αύξησης της θερμοκρασίας σε 1,5 βαθμό Κελσίου δεν είναι ένας πολιτικός στόχος, αλλά το όριο, πέρα από το οποίο η ζωή στον πλανήτη δεν είναι ασφαλής από τις επιπτώσεις μιας ανεξέλεγκτης πορείας της κλιματικής κρίσης.

Η Ελλάδα, χώρα από τις πλέον ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή, ήδη βιώνει επώδυνα τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, θα πρέπει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ

 


Η σημασία των συντεταγμένων στη χάραξη θαλασσίων συνόρων – Μέρος Β

 




Στο Β μέρος του άρθρου εστιάζουμε σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των συντεταγμένων βάσει των οποίων γίνονται οι θαλάσσιες οριοθετήσεις και αναφέρονται χαρακτηριστικά παραδείγματα σύγχρονων οριοθετήσεων ΑΟΖ με την χρήση τους καθώς και σε προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από την μη..

Νέες έρευνες επιβεβαιώνουν: αυξημένη ηλιοφάνεια αυξάνει τη θερμοκρασία της γης. Γιατί συμβαίνει αυτό.

 




Δεν πάει πολύς καιρός που το ιστολόγιο σας ενημέρωσε για την παραδοχή της Κλιματικής Υπηρεσίας της ΕΕ Copernikus πως τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε αυξημένη ηλιοφάνεια και μειωμένη νεφοκάλυψη, συνεπώς είναι πασιφανές πως ο ήλιος ζεσταίνει περισσότερο τη γη. Τώρα έχουμε δυο νέες, peer-reviewed έρευνες για το ίδιο θέμα, που δημοσιεύθηκαν και οι δυο στο..

ΗΠΑ - Ρεκόρ παραγωγής αργού αναμένεται τον Δεκέμβριο από την Λεκάνη Permian: 4,95 εκατ. βαρέλια / ημέρα

 


Η παραγωγή αργού πετρελαίου στη Λεκάνη Permian προβλέπεται να σημειώσει ρεκόρ τον Δεκέμβρριο, καθώς το μεγαλύτερο σχιστολιθικό κοίτασμα των ΗΠΑ οδηγεί σε ανάκαμψη την εγχώρια παραγωγή από την ύφεση που προκλήθηκε λόγω Covid-19.

Οι προμήθειες από τα παραγωγικά πεδία αργού του Δυτικού Τέξας και του Νέου Μεξικού πρόκειται να αυξηθούν..

Γιατί βυθίζεται η έρευνα-παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

 




Φυλλορροεί τα τελευταία δύο χρόνια η εγχώρια έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, εξαιτίας της κωλυσιεργίας των αρμόδιων αδειοδοτικών αρχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και της απροθυμίας οργάνωσης των απαραίτητων υποδομών. Επί της ουσίας, αυτό μεταφράζεται στην απροθυμία της κυβέρνησης να ενθαρρύνει αυτού του είδους τις έρευνες, αφού πριμοδοτεί την..

ΕΛΠΕ: Στις 10 Δεκεμβρίου η Γενική Συνέλευση για απόσχιση κλάδου

 



Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» προσκαλεί τους κ.κ. Μετόχους να μετάσχουν σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την 10η Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Έτοιμοι οι ισχυροί του κόσμου για την απελευθέρωση αποθεμάτων πετρελαίου για μείωση των παγκόσμιων τιμών ενέργειας



 Κυβερνήσεις από μερικές από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου δήλωσαν την Πέμπτη ότι εξετάζουν την απελευθέρωση πετρελαίου από τα στρατηγικά τους αποθέματα, μετά από ένα σπάνιο αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών για συντονισμένη κίνηση για μείωση των παγκόσμιων τιμών ενέργειας και ενόψει της συνάντησης των μεγάλων χωρών παραγωγής..

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ



 


Ακόμη και η γειτονική χώρα

εξέφρασε με Δελτίο Τύπου

συμπαράσταση στον αγώνα

των εργαζομένων του Πρίνου!


Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου "...η ENERGEAN αφού χρηματοδοτήθηκε..