Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Έτσι νοθεύουν τώρα το πετρέλαιο και την βενζίνη


Ετσι νοθεύουν τώρα το πετρέλαιο και την βενζίνη

Νέοι τρόποι απάτης, νοθεύοντας τα καύσιμα με καμμένα λάδια, εμφανίζονται τελευταία και έτσι οι ελληνικές διωκτικές αρχές καλούνται να αντιμετωπίσουν και το φαινόμενο αυτό. 
Η νοθεία με καμμένα λάδια έχει αρχίσει να παίρνει τεράστιες διαστάσεις, αφού όλο και πιο συχνά διαπιστώνεται ότι ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης έχουν αναμειχθεί με χρησιμοποιημένα καμμένα λάδια, από αυτοκίνητα και βιομηχανίες.
Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες διενεργούνατι συνεχώς και αδειαλείπτως, επί 24-ωρου βάσεως έλεγχοι, προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης καυσίμων – εμπορευμάτων, μέσω  αιφνιδιαστικών ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσειών σε  φορτηγά αυτοκινήτα και λεωφορεία, στις πύλες εισόδου της χώρας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μάλιστα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκε σωρεία φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων, με σημαντικότερη την εξής:
Εντοπίσθηκε φορτηγό τρίτης χώρας να προμηθεύεται καύσιμο από αντλία πρατηρίου με τη ένδειξη DIESEL. Κατά τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια, των οποίων η συνολική ποσότητα στη δεξαμενή ήταν 10.400 λίτρα.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι είχαν διατεθεί 4.000 λίτρα νοθευμένου καυσίμου, που είχε κατασχεθεί σε προγενέστερο έλεγχο και διατέθηκε αφού παραβιάσθηκαν οι σφραγίδες που είχαν τεθεί.
 ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

ΑΡΚΕΤΑ!!!

 
ΠΗΓΗ:vathiprasino.blogspot.gr/

Σε μηδενική απόσταση από την Γη περνά αστεροειδής τον ερχόμενο Φεβρουάριο




Στις 15 Φεβρουαρίου του 2013 ένας αστεροειδής πρόκειται να περάσει σε απόσταση αναπνοής από τη Γη, μια απόσταση που για τα αστρονομικά δεδομένα θεωρείται πρακτικά "μηδενική". Πρόκειται για τον αστεροειδή 2012 DA14 ο οποίος ήρθε "από το πουθενά" καθώς ανακαλύφθηκε μόλις στις αρχές του 2012 και πιο συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου από το αστεροσκοπείο του OAM Observatory, στην La Sagra της Ισπανίας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστρονόμων ο 2012 DA14 πρόκειται να περάσει από τη Γη σε απόσταση 34.596 χλμ. μέσα δηλαδή από την τρoχιά της Σελήνης 0,09 LD (Lunar Distances) ακόμη και μέσα από τοις τροχιές των γεωσύγχρονων δορυφόρωνGPS και των κατασκοπευτικών που επιχειρούν από την συγκεκριμένη απόσταση!
Το μέγεθός του αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 45 μέτρα στη συνέχεια όμως αυτό αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στα 57 μέτρα, έχοντας μάζα περίπου 140.000+ μετρικών τόνων.
Αρχικά και με την ανακάλυψη του συγκεκριμένου αστεροειδή υπήρξε μια ανησυχία για πιθανή σύγκρουσή του με τη Γη, το Μάιο του 2012, όταν και διευκρινίστηκε με ακρίβεια η τροχιά του η πιθανότητα αυτή αποκλείστηκε αφήνοντας ένα «παράθυρο» μόνο για το 2020 όπου και θα ξαναπεράσει κοντά από τον πλανήτη μας αλλά και αυτή η πιθανότητα στη συνέχεια θεωρήθηκε μηδαμινή.
Πάντως η κατάσταση της τροχιάς του κατά το πόσο σίγουροι είναι οι επιστήμονες για αυτή και πόσο όχι, ανέρχεται στο 4 με το 0 να αντιπροσωπεύει την πολύ καλή πρόβλεψη και το 9 την χειρότερη δυνατή.
Πάντως εάν το σώμα αυτό έπεφτε στη Γη θα προκαλούσε έκκληση ενέργειας ίση με 2,4 μεγατόνους ΤΝΤ – με την έκρηξη στην Tunguska της Ρωσίας να εκτιμάται στους 3 με 20 μεγατόνους ικανή να εξαφανίσει μια ολόκληρη πόλη από προσώπου γης. Βέβαια ακόμη και αν κτυπούσε τη Γη θα ήταν πιο πιθανό να πέσει σε θάλασσα –καθώς το 70% του πλανήτη μας καλύπτεται από ωκεανούς- αλλά ακόμη και αυτή προοπτική θα φάνταζε και θα ήταν τρομακτική. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ανακαλύφθηκε πολύ αργά.
Τέτοια περιστατικά με αστεροειδείς να περνούν κοντά στη Γη συμβαίνουν σχετικά σπάνια. Το Φεβρουάριο ένας με διάμετρο 45 μέτρων πέρασε τόσο κοντά που η απόστασή του από τη Γη ήταν μικρότερη και από τους τηλεοπτικούς δορυφόρους. Τον περασμένο Νοέμβριο ένας άλλος με διάμετρο 360 μέτρα μπήκε ανάμεσα στη Γη και το φεγγάρι.
Το θέμα βέβαια και το ερώτημα σε αυτή την περίπτωση είναι τις θα γινόταν στην περίπτωση που ο αστεροειδής αυτός θα χτυπούσε τη Γη. Θα υπήρχε αρκετός χρόνος για να ετοιμαστεί κάποια αποστολή προς αναχαίτιση’ του; Ασφαλώς και όχι. Άρα τι θα μπορούσε να διασφαλίσει τη Γη από ένα μελλοντικό κακόβουλο αστεροειδή ο οποίος θα είχε τροχιά σύγκρουσης και θα εμφανιζόταν πραγματικά την τελευταία στιγμή;
Μόνο ένα πρόγραμμα μιας διαστημικής πλατφόρμας η οποία θα βρίσκεται μόνιμα στο διάστημα σε τροχιά έτοιμη να αναχαιτίσει τον εισβολέα έγκαιρα και όχι κατόπιν εορτής 

Απεικόνιση όπου διακρίνεται με τη μπλε γραμμή η τροχιά του 2012DA14, πάρα πολύ μέσα από την τροχιά της Σελήνης αλλά και αυτής των γεωσύγχρονων δορυφόρων (πράσινη γραμμή)
ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

Ληστεία με καλάσνικοφ στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Ληστεία με καλάσνικοφ στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Κρατώντας καλάσνικοφ και έχοντας καλυμμένα τα κεφάλια τους με κράνη, έξι άγνωστοι, από τους οποίους οι δύο επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και οι άλλοι τέσσερις σε τζιπ, λήστεψαν στις έντεκα το πρωί ταμία των διυλιστηρίων Ασπροπύργου εισβάλλοντας στο χώρο των εγκαταστάσεων και φτάνοντας μέχρι τα ταμεία.
Οι δράστες άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια κινήθηκαν προς την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, με κατεύθυνση προς Κόρινθο.
Λίγα λεπτά αργότερα περιπολικό της αστυνομίας που τους εντόπισε τους καταδίωξε αλλά οι ληστές τους πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το περιπολικό χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΒΕΑ

Μπαμπά μην τρέχεις, γιατί τα νέα μέτρα θα μας κάνουν να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε τη δόση του σπιτιού!!!

Η απόλυτη ξεφτίλα είναι το πρόστιμο, που θα πληρώνει ο εργαζόμενος στις ΒΕΑ, αν το όριο ταχύτητας είναι μεγαλύτερο από 30χμ/ ώρα.
Για την πρώτη φορά υπέρβασης του ορίου ταχύτητας θα έχει πρόστιμο 15 μέρες αργία και αφαίρεσης της κίνησης οχήματος εντός ΒΕΑ.
Τη δεύτερη φορά πρόστιμο 30 μέρες αργία (πάνε δύο δόσεις δανείου στον αέρα).
Η τρίτη και φαρμακερή φορά έχει ως πρόστιμο την απόλυση του εργαζομένου.
Η τρομοκρατία, που επιβάλλεται για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας είναι πρωτόγνωρη στα χρονικά και πρέπει να απασχολήσει όλους μας! 

Αν δεν προτάξουμε το εθνικό συμφέρον, θα μας κυβερνούν με μπαξίσια & χαράτσια...




Οι 27 της Ευρώπης εγκατέλειψαν χθες την προσπάθεια να συμφωνήσουν στην κατανομή των πόρων του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. «Δεν βιαζόμαστε, δεν είναι απαραίτητο να καταλήξουμε τώρα σε αποφάσεις» ήταν το μήνυμα της κ. Μέρκελ η οποία ακολουθεί μια παρελκυστική πολιτική εστιάζοντας στις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Αντιθέτως ο ευρωπαϊκός νότος πιεζόμενος από την κρίση, έχει άλλες προτεραιότητες, επιδιώκοντας να διασφαλίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα των διαθέσιμων πόρων για τους τομείς που μπορούν να ενισχύσουν τις οικονομίες τους.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού το ΔΝΤ ακολουθεί τη δική του πολιτική, εστιάζοντας στις προτεραιότητες των μεγάλων χωρών μελών του και κυρίως των ΗΠΑ.
Για διαφορετικούς εθνικούς λόγους ο καθένας από τους ισχυρούς, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μεταθέτοντας έτσι την ουσιαστική συζήτηση για το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα της ευρωπαϊκής οικονομίας στο εγγύς ή απώτερο μέλλον.
Ο κ. Σαμαράς μετά την αδιέξοδη σύνοδο του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στη σημερινή προπαρασκευαστική συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών οικονομικών και ελπίζει πώς την ερχόμενη Δευτέρα θα βγει άσπρος καπνός από τις Βρυξέλλες.
Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες μεταφέρουν πως το Eurogroup της Δευτέρας θα καταλήξει σε «θετικό» αποτέλεσμα. Όμως, πιθανότατα θα πάρουμε τη δόση σε δόσεις. Με άλλα λόγια δεν αναμένεται να εκταμιευθεί το σύνολο των χρημάτων, παρά ένα μόνον μέρος της δόσης, μεταθέτοντας ίσως για τον προσεχή Μάρτιο την εκταμίευση του υπολοίπου ποσού. Η εξέλιξη αυτή εφόσον επιβεβαιωθεί, θα διευκολύνει προσωρινά τον κ. Σαμαρά να καλύψει τις άμεσες επιτακτικές ανάγκες του δημοσίου αλλά θα συνεχίσει να κρατά όμηρο τη χώρα και την οικονομία για μερικούς ακόμη μήνες, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ξαναβιώσουμε σύντομα τις ίδιες αγωνίες, αλλά σε άλλο δυσκολότερο περιβάλλον που θα διαμορφώσει η εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΟ ΙΡΑΝ "ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ" "Το αμερικανικό Ναυτικό παραβιάζει τον "εναέριο χώρο"




Το Ιράν μέσω του πρεσβευτή του Mohammad Khazaee στον ΟΗΕ παρέδωσε επιστολή στον ΓΓ του οργανισμού Ban Ki-moon καθώς και στο συμβούλιο ασφαλείας περί «παράνομης δραστηριότητας» του Ναυτικού των ΗΠΑ στον περσικό κόλπο και την θάλασσα του Ομάν, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο foxnews.com.
Στην επιστολή αναφέρεται η "συνεχής παραβίαση του εναέριου χώρου" του Ιράν από μαχητικά του Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή του κόλπου.
Ο Ιρανός πρεσβευτής ανέφερε συγκεκριμένα «παράνομες πτήσεις» αμερικανικών μαχητικών στις ακτές του Ιράν ειδικά στην περιοχή του Bushehr από το Οκτώβριο αλλά και  πτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους την 01 Νοεμβρίου παραβιάζοντας όλες τις προειδοποιήσεις της ιρανικής αεράμυνας παραβιάζοντας  παράλληλα και τον εναέριο χώρο του Ιράν.  
Η επιστολή απεστάλη αργά την Παρασκευή θέτοντας τον ΓΓ του ΟΗΕ πρό των ευθυνών του αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο  «προειδοποιώντας παράλληλα τις ΗΠΑ για την συνεχή καταπάτηση των διεθνών νόμων και κανονισμών μέσω συνεχών προκλήσεων και  «επικίνδυνων πράξεων» για τις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση είναι ολοκληρωτικά υπεύθυνη» καταλήγει ο Ιρανός πρεσβευτής.
Ο Λευκός Οίκος δεν έχει δώσει ακόμα απάντηση στο ιρανικό διάβημα στον ΟΗΕ αναφέρει το Fox News.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ο γιος του Αλογοσκούφη σύμβουλος στην Goldman Sachs!


Ο γιος του Αλογοσκούφη σύμβουλος στην Goldman Sachs!

Κορυφαίες θέσεις σε μεγάλες τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού κατέχουν απόγονοι πρώην «τσάρων» της Ελληνικής Οικονομίας.
Ο γιος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη , ο γιός του πρώην υπουργού και προέδρου της Δράσης Στέφανου Μάνου και η κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου ,κάνουν καριέρα στον τραπεζικό τομέα έχοντας ως εφόδιο τις άριστες σχέσεις των γονέων τους άλλα και τα σπουδαία τους βιογραφικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα«Παραπολιτικά», ο Σπύρος Αλογοσκούφης εργάζεται στην «τράπεζα του Θεού» . Στην γνωστή και μη εξαιρετέα Goldman Sachs η οποία στο παρελθόν είχε αναλάβει επικίνδυνες αποστολές για το Ελληνικό χρέος.
Ο γιος του γαλάζιου πρώην Τσάρου τελείωσε το Κολέγιο Αθηνών ασχολήθηκε με τους Ολυμπιακούς αγώνες στο πλευρό της Γιάννας Αγγελοπούλου και αμέσως μετά έφυγε για την Αμερική όπου και ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τις σπουδές του στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Yale. Τώρα εργάζεται ως χρηματοπιστωτικός σύμβουλος για τις αγορές της Ασίας και φέρεται να ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες (dealings) και σε συμβόλαια futures.
Ο γιος του Στέφανου Μάνου, Αλέξανδρος, σπούδασε αρχικά στο Λονδίνο και στη συνέχεια στην Γαλλία στο Insead , που αποτελεί μια διεθνή επιχειρηματική σχολή μεταπτυχιακών.
Εργάστηκε στην εταιρία British Gas-Midlands Research Center και συνέχισε στην γνωστή εταιρία Salomon Brothers ως αναλυτής.
Πέρασε από την Γαλλική Societe Generale και το 998 εντάχθηκε στον όμιλο της Gitigroup ως υπεύθυνος της επενδυτικής Τραπεζικής αρχικά για την Ελλάδα και στη συνέχεια στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και στην Βόρεια Αφρική.
Από το 2007 εργάζεται στην τράπεζα Πειραιώς ως εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και από το 2008 ως διευθύνων σύμβουλος .
Μια ακόμη περίπτωση παιδιού πρώην τσάρου της Ελληνικής Οικονομίας που ασχολείται με τις τραπεζικές υπηρεσίες είναι η κόρη του του Γιάννου Παπαντωνίου.
Σπούδασε Κοινωνιολογία και Κοινωνικές Επιστήμες στο Cambridge στην Αγγλία και πήρε μάστερ στην Διοίκηση επιχειρήσεων από την Πολυτεχνική σχολή του Παρισιού. Έπιασε μάλιστα δουλειά στην τράπεζα Barclays σε κατάστημα του Λονδίνου.
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

ICH BIN EIN BERLINER για την Πορτογαλία με υπότιτλους.

H ΄Eξοδος του Μνημονίου!

 
Ο Κύκλος Των Βλαμμένων Ποιητών 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Αποκάλυψη: Λογαριασμός Ρεύματος 2009 - 2012. Πόσο παραπάνω πληρώνουμε για ρεύμα μέσα σε τρία μόλις χρόνια...




Μόλις σήμερα ήρθε στα χέρια μου ο καινούργιος μονόφυλλος λογαριασμός της ΔΕΗ και στην κυριολεξία μου άλλαξε τα φώτα! Γυρίζω στην πίσω σελίδα να δω αναλυτικά τι πληρώνω και διαβάζω...
Πάγια χρέωση... τόσο
kwh... τόσο
Σύνολο χρέωσης προμήθεια ρεύματος... το άθροισμα
Πίστευα ότι αυτό αφορούσε το ρεύμα, αλλά φευ, είχε συνέχεια...
Ελληνικό σύστημα μεταφοράς Η/Ε... τόσο
Ελληνικό σύστημα διανομής Η/Ε... τόσο
Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.... τόσο
Ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων.... τόσο
Λοιπές χρεώσεις(!!)... τόσο
Έπαψα να καταλαβαίνω τι χρεώνει και τρέχω στον σύμβουλο δια πάσαν νόσον... το Google και πληκτρολογώ "ελληνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας" και να σου βρίσκομαι στην σελίδα της ΔΕΗ όπου αναλύει ακριβώς τι χρεώνει.
Διαβάζω και αντιγράφω για να διαβάσετε και εσείς
" Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις (ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ- ΣΥΝΟΛΟ-2)  αφορούν α) στη χρήση του Δικτύου Μεταφοράς & Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, β) στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και γ) στο ειδικό τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), αποδίδονται στο Διαχειριστή Δικτύου και καταβάλλονται από τον πελάτη ανεξαρτήτως του Προμηθευτή που έχει επιλέξει. "
Ποιος είναι ο Διαχειριστής Δικτύου;
Η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ 
Ποιά είναι η ΔΕΔΔΗΕ; 
Αντιγράφω από την σελίδα της
Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) συστάθηκε με την απόσχιση του κλάδου Διανομής της ΔΕΗ Α.Ε. σύμφωνα με το Ν. 4001/2011 και σε συμμόρφωση με την Οδηγία 2009/72/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την οργάνωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό να αναλάβει τα καθήκοντα του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής. Είναι κατά 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε., ωστόσο είναι ανεξάρτητη λειτουργικά και διοικητικά, τηρώντας όλες τις απαιτήσεις ανεξαρτησίας που ενσωματώνονται στο παραπάνω νομικό πλαίσιο.
Καταλάβατε τι έγινε...;
Προκειμένου να γίνει η "απελευθέρωση" της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως επιβαλλόταν από την ευρωπαϊκή οδηγία, σπάσανε την ΔΕΗ σε μια νέα εταιρεία, στην οποία ο μόνος μέτοχος είναι η ίδια η ΔΕΗ.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΪΔΟΥ !...




Ειλικρινά δεν έχω αντιληφθεί εάν η κυβέρνηση έχει κάποια θέση - άποψη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Πολύ φοβάμαι ότι επικράτησε η άποψη «ας πάρουμε εμείς τώρα τη δόση και ας αφήσουμε τ' άλλα στη Λαγκάρντ και τη Μέρκελ»!
Δηλαδή στον «αυτόματο πιλότο» της Ευρώπης. Εναν «πιλότο», βέβαια, που δεν υπάρχει... Τη στιγμή μάλιστα που όλη η Ευρώπη ασχολείται με το ελληνικό χρέος. Μόνο η κυβΕιλικρινά δεν έχω αντιληφθεί εάν η κυβέρνηση έχει κάποια θέση - άποψη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Πολύ φοβάμαι ότι επικράτησε έρνησή μας απουσιάζει... Δεν αμφισβητώ ότι η δόση και ο τρόπος καταβολής της κ.λπ. είναι θέμα ζωής ή θανάτου αυτήν τη στιγμή για τη χώρα. 
Ομως, η οποιαδήποτε σοβαρή λύση του ελληνικού προβλήματος συνδέεται, είναι αλήθεια, με πολλά πράγματα - πρωτίστως όμως με την αντιμετώπιση του χρέους. Γιατί δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε χρέος. «Ρουφάει» τη χώρα. Κοντεύει να γίνει... διπλάσιο του ΑΕΠ. Σε συνδυασμό, δε, με μια αθροιστική μείωση του ΑΕΠ κατά 25 μονάδες και με επίταση, λόγω μέτρων της υφεσιακής ροπής για το 2013, δεν υπάρχει σοβαρή λύση του ελληνικού προβλήματος χωρίς δραστική μείωση του επίσημου χρέους, χαλάρωση της ύφεσης και σύνδεση της αποπληρωμής του με τους ρυθμούς ανάπτυξης.
Η παραμονή της Ελλάδας έχει ένα κόστος για την Ευρώπη. Το ίδιο και η έξοδός της. Στη δεύτερη περίπτωση το κόστος και οι κίνδυνοι για την Ευρώπη, γνωρίζουν όλοι, ότι είναι πολύ μεγαλύτεροι και για την Ευρώπη και για τη διεθνή οικονομία. Οι Γερμανοί δεν μπορούν να κάνουν το κορόιδο και να «πετάνε την μπάλα» συνεχώς στην εξέδρα.
Η λογική της Μέρκελ και του Σόιμπλε να «κάνουμε το κορόιδο» μέχρι τις εκλογές και μετά βλέπουμε, το πιο πιθανό είναι να γίνει «μπούμερανγκ». Ηδη οι σοσιαλδημοκράτες έχουν επίκεντρο της αντιπολίτευσής τους ότι «η Μέρκελ δεν λέει την αλήθεια για την Ελλάδα». Εν πάση περιπτώσει, τα εσωτερικά πολιτικο-κομματικά συμφέροντα δεν μπορεί να είναι υπέρτερα της ευρωπαϊκής προοπτικής και του ευρώ, ιδίως για μια χώρα που θέλει να ηγηθεί της ενιαίας Ευρώπης! Ουδείς μπορεί να κάνει το «κορόιδο»... 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Τα οικονομικά μέτρα έρχονται από το ...1843! Διαβάστε τις απίστευτες ομοιότητες!




Η ιστορία είναι πραγματική. Και είναι η ιστορία της χώρας μας. Που όπως όλες οι ιστορίες, όλων των κρατών έχουν κάτι πολύ περιέργες συμπτώσεις . Ίσως επειδή τα κράτη ,όπως και οι άνθρωποι αρνούνται να μάθουν από τα λάθη τους. Κι έτσι τα επαναλαμβάνουν.
Διαβάστε λοιπόν το κείμενο ,που μας υπέδειξε ένας πολύ σοβαρός καθηγητής στρατιωτικής Σχολής για το τι είχε συμβεί στην Ελλάδα το 1843! Θα βρείτε πιστέψτε μας πάρα πολλές …συμπτώσεις και ομοιότητες με το σήμερα:
“Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη Ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος.
Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του. ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Μήπως κάτι αρχίζει να μας θυμίζει;)
Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να .συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστά! ει και ζ ητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κοίτα κάτι συμπτώσεις.)
Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (απ νάτο!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Αυτό σίγουρα κάτι μας θυμίζει;)
Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Ε όχι, δεν γίνεται, πλάκα μας κάνουν.) 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΡΕΜΟΥΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΕΖΙΛΙΚΙ! "Κανείς δεν θα κλοτσήσει το ντενεκεδόκουτο στον δρόμο"!




«Στην Ελλάδα παίζεται η αξιοπιστία μας παγκοσμίως», αναφέρει κείμενο εσωτερικής ενημέρωσης του ΔΝΤ που αποκαλύπτει ο Κόσμος του Επενδυτή και το οποίο σκιαγραφεί το παρασκήνιο της σύγκρουσης με την ευρωζώνη, λίγο πριν από την αναμέτρηση Λαγκάρντ - Σόιμπλε στο Eurogroup που κατέληξε σε ναυάγιο.
Αδιαπραγμάτευτος στόχος του ΔΝΤ είναι το ελληνικό χρέος να έχει μειωθεί στο 120% το 2020, ώστε να καταστεί βιώσιμο, γιατί μόνο έτσι διασώζεται η αξιοπιστία του ΔΝΤ και της Ευρώπης απέναντι στις αγορές. Γι’αυτό και το ταμείο δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να «κλοτσήσει το ντενεκεδόκουτο στον δρόμο».
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ντενεκεδόκουτο είναι η Ελλάδα, ενώ στο κείμενο εσωτερικής ενημέρωσης του ΔΝΤ, αναφέρεται ρητά ότι το πρόβλημα του οργανισμού δεν είναι πλέον με τους Έλληνες που έχουν κάνει όλα όσα χρειάζονταν αλλά με τους Ευρωπαίους που πρέπει να συμφωνήσουν σε πολιτικές μείωσης του χρέους στο 120% το 2020, ώστε το πρόγραμμα να γίνει αξιόπιστο και να πειστούν οι αγορές.
Το ΔΝΤ επιμένει ότι «είναι υψίστης σημασίας να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του προγράμματος εδώ και τώρα. Η μεταφορά της ημερομηνίας του στόχου από το 2020 στο 2022 σημαίνει υποβάθμιση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας αυτής της δέσμευσης και γι’ αυτό στο ΔΝΤ θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επαναφέρουμε στην Ελλάδα τη βιωσιμότητα του χρέους της».
ΠΗΓΗ: defencenet.g

Αυστηρή προειδοποίηση της Ευρώπης για τον έλεγχο του Internet




Τον επόμενο μήνα πραγματοποιείται το συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών (ITU) και οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν πως δε θα πρέπει να επιτραπεί στα Ηνωμένα Έθνη να έχουν τον έλεγχο του Ιnternet.
Στο συνέδριο που θα γίνει στο Ντουμπάι 3-14 Δεκεμβρίου, οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων θα κληθούν να συμφωνήσουν μια νέα παγκόσμια συνθήκη για τις επικοινωνίες και τις πληροφορίες.
Από τον ITU ανέφεραν πως χρειάζεται να συμφωνηθεί μία νέα συνθήκη που θα εξασφαλίζει “την ελεύθερη ροή των πληροφοριών παγκοσμίως, την προσιτή και ίση πρόσβαση για όλους, ενώ θα πρέπει να θέσει και τις βάσεις για συνεχή καινοτομία και ανάπτυξη της αγοράς”.
Δημοσιεύματα στο ρωσικό Τύπο αναφέρουν πως η ρωσική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων χωρών, θέλουν να υπάρχει έλεγχος σημαντικών συστημάτων και υποδομών τού Internet από υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών. Σημειώνουμε εδώ, πως τα Ηνωμένα Έθνη πρόσφατα ζήτησαν μεγαλύτερη επιτήρηση των χρηστών στο Internet, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Αυτή τη στιγμή ο έλεγχος βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε φορείς από τις ΗΠΑ, όπως ο ICANN, ο οποίος ρυθμίζει τη διευθυνσιοδότηση στο Web.Από την πλευρά της η Ρωσία υποστηρίζει πως θα πρέπει να υπάρχει λιγότερος έλεγχος στη λειτουργία τού Internet από τις ΗΠΑ. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Μυστηριώδης Ιός σκοτώνει άλλον έναν στην Μ. Ανατολή




Ένας ακόμη άνθρωπος πέθανε και τουλάχιστον τρεις  περιπτώσεις  σχετιζόμενες με μυστηριώδη Ιο του αναπνευστικού ανακαλυφθήκαν στην Σ. Αραβία και στο Κατάρ. Ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε ότι το νέο στέλεχος είναι της οικογένειας των κορονοϊών  που περιλαμβάνουν τον θανατηφόρο SARS.
Ως τώρα ο ΠΟΥ έχει επιβεβαιώσει 6 περιπτώσεις μόλυνσης εκ των οποίων 4 στην Σ. Αραβία και 2 στο Καταρ.
Αρχικά ο ΠΟΥ είχε αναφερει ότι ο Ιος δεν φαίνεται να έχει υψηλή μεταδοτικότητα άλλα σήμερα (23-11-2012) ανακοινώθηκε ότι οι δυο περιπτώσεις που αφορούν στην ίδια οικογένεια της  Σ. Αραβίας σχετίζονται επιδημιολογικά. Μάλιστα υπάρχει η πληροφορία πως  τα δυο μέλη της οικογενείας – ο ένας πέθανε ήδη- είχαν παρόμοια συμπτώματα. Όμως  η  περίπτωσή τους δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.
Η ακριβής δήλωση του ΠΟΥ ήταν: “Προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι αυτές οι δύο περιπτώσεις παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα της ασθένειας. Ο ένας ασθενής πέθανε και ο άλλος  έχει ιαθεί”.
Ο ΠΟΥ τώρα εξετάζει το στενό  κύκλο των ασθενών και επισημαίνει  ότι αρκετές περιπτώσεις μπορεί να  μην αναφερθούν στην Γενεύη  που  είναι η βάση του Οργανισμού. Για τον λόγο αυτό κάλεσε τις χώρες να “συνεχίσουν την παρακολούθηση  τους σε σοβαρές οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού”
Το νέο στέλεχος ανακαλύφθηκε νωριτερα φέτος όταν ένας Σαουδάραβας πέθανε από τον κορονοϊό τον Ιούνιο και  ένας  Υπήκοος του Καταρ νοσηλεύτηκε στο Λονδίνο προερχομενος από ταξίδι στην Σ.Αραβία. Σε μια ακόμη περίπτωση στο Καταρ ο ασθενής μεταφέρθηκε στην Γερμανία σε πνευμονολογική κλινική και επιβίωσε.
Μέχρι να υπάρξουν νεότερα στοιχεία θα πρέπει να θεωρείται ότι ο Ιος είναι πιο διαδεδομένος ότι ότι έχει εντοπιστεί στις δυο χώρες προειδοποιεί ο ΠΟΥ. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Χίλιες λέξεις


 ΠΗΓΗ:topontiki.gr

"ΚΙΝΗΜΑ ... ΕΦΑΠΑΞ" ΑΠΟ Α/ΓΕΝ Πρωτοφανές έγγραφο-προειδοποίηση στην κυβέρνηση: "Έχετε πλήξει το ηθικό μας..."




Με την ένδειξη "Εξαιρετικά επείγον" σε έγγραφό του ο Αρχηγός του ΓΕΝ, Κοσμάς Χρηστίδης, έγiνε ίσως ο πρώτος ανώτατος αξιωματικός μετά το Κίνημα του Ναυτικού το 1973 που έθεσε μετ'επιτάσεως και ζητά απαντήσεις σε ζήτημα πολιτικής υφής, τυπικά απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (υπουργό και δύο υφυπουργούς), ουσιαστικά, όμως, στην ίδια την κυβέρνηση.
Στο εσωτερικό έγγραφό του ο Α/ΓΕΝ χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης γα την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα στελέχη (Οι επελθούσες αλλαγές στις αποδοχές του στρατιωτικού προσωπικού έχουν πλήξει το ηθικό των στελεχών...),  ("...μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αδικία, δυσπιστία, άνιση μεταχείριση στελεχών που συνεχίζουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, έναντι συναδέλφων τους που απεχώρησαν και κατοχύρωσαν τα δικαιώματά τους, αμφισβήτηση, έλλειψη προοπτικής και το κυριότερο διασάλευση της λειτουργίας των ασφαλιστικών μας ταμείων...") και ζητά απαντήσεις "εδώ και τώρα"!
Όσο σοβαρό και αν είναι το έγγραφο που υπογράφει ο Α/ΓΕΝ, ακόμα πιο σοβαρή είναι η ενέργειά του που σπάει ένα "ταμπού" της Μεταπολίτευσης: Οι αξιωματικοί επισήμως δεν θέτουν πολιτικά ζητήματα στην πολιτική ηγεσία. Και τα θέματα που θέτει είναι 100% πολιτικά, έστω και αν ακούγονται ως "οικονομικά".
Ερώτημα είναι το "Γιατί προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια από την στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, αφού στο υπουργείο, όπως και σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό δεν αποφασίζει η κυβέρνηση για τα οικονομικά ζητήματα, αλλά η τρόϊκα". Ίσως γιατί πιστεύει το αντίθετο. Ότι θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να αλλάξει την θεση της...
Ο αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης είναι ένας καλός αξιωματικός, "μάχιμος", αν και μηχανικός. Αποδείχθηκε μάλλον καλύτερος απ'ότι πίστευαν οι περισσότεροι όταν επιλέχθηκε από μια θέση πρακτικά "βοηθού αποθηκάριου" για να αναλάβει την ηγεσία του Ναυτικού στο πολιτικό πραξικόπημα των Παπανδρέου-Μπεγλίτη της 1ης Νοεμβρίου 2011, προφανώς γιατί κρίθηκε έμπιστος της τότε κυβέρνησης μειωμένης εθνικής αντίληψης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρόγραμμα Κατάρτισης 4.900 Ανέργων από το ΤΕΕ στους Τομείς των Μεταλλευμάτων και του Πετρελαίου



Το ΤΕΕ, ενεργώντας ως Δικαιούχος κατά την έννοια του άρθρου 1 του Ν. 3614/2007 (ΦΕΚ 267/Α) των πράξεων με κωδ ΟΠΣ 374743 374744, από κοινού με την ΕΥΕ/ΕΚΤ, αναλαμβάνει την υλοποίηση της δράσης, με τίτλο«Κατάρτιση με επιχορήγηση (training voucher) ανέργων στον τομέα Β΄ της οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση».
Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠΑΝΑΔ), με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση των ανέργων στο μεταλλευτικό κλάδο και στον κλάδο άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου και η σύζευξη της κατάρτισης με τις ανάγκες σε εξειδίκευση που απαιτεί η παραγωγική βάση της οικονομίας.
Η δράση αφορά στην επιχορήγηση, με επιταγές κατάρτισης (training voucher), της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης 4.900 άνεργων τεχνιτών και διπλωματούχων μηχανικών (ΜΜΜ, ΜΜ, ΗΜ, ΧΜ) του μεταλλευτικού κλάδου και του κλάδου άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου για την απόκτηση δεξιοτήτων, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τις εξελίξεις του κλάδου.
Τα προγράμματα κατάρτισης (θεωρία & πρακτική άσκηση), διάρκειας 400 ωρών, θα υλοποιηθούν στα θεματικά αντικείμενα της παρούσας, με υποχρεωτική απασχόληση τουλάχιστον του 30% των καταρτισθέντων διάρκειας τουλάχιστον 4 μηνών, για τουλάχιστον 100 ημερομίσθια.
Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από τα πιστοποιημένα στο ΘΠ «Επαγγέλματα Τεχνικά & Μεταφορών» από το ΕΚΕΠΙΣ, Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο ‘Μητρώο ΚΕΚ’, στο πλαίσιο της παρούσας.
Κάθε άνεργος, που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφ’ όσον επιλεγεί βάσει των κριτηρίων της παρούσας, θα εγγραφεί στο ‘Μητρώο Ωφελουμένων’ και θα παραλάβει προσωπική ‘επιταγή κατάρτισης’ (training voucher), η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να επιλέξει, σύμφωνα με τις ανάγκες του, το ΚΕΚ και το πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο θα παρακολουθήσει, στο πλαίσιο της παρούσας.
Η δράση (κατάρτιση και υποχρεωτική απασχόληση) θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας (πλην Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου) και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2014.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης δεν θα υπερβεί το ποσό των 30.576.000,00€, εκ των οποίων το ποσό των 15.288.000,00€ θα διατεθεί στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης και το ποσό των 15.288.000,00€ θα διατεθεί στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου.
Το ΤΕΕ, κατά την υλοποίηση της δράσης θα συνεργαστεί με την ΕΥΕ/ΕΚΤ επίσης δικαιούχο των ως άνω πράξεων, η οποία αναλαμβάνει την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την πιστοποίηση της υλοποίησης της κατάρτισης (θεωρία & πρακτική άσκηση).
 ΠΗΓΗ:energia.gr