Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Ανησυχία στη Φινλανδία και την Ευρώπη μετά την αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας μέσα σε πυρηνικό σταθμό

 



Η φινλανδική αρχή για την πυρηνική ασφάλεια STUK ανακοίνωσε σήμερα πως τα επίπεδα της ραδιενέργειας αυξήθηκαν μέσα στη Μονάδα 2 του Πυρηνικού Σταθμού Olkiluoto γύρω στη 1 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη Δυτική Φινλανδία, όμως δεν υπήρξε διαρροή ραδιενέργειας έξω από τον σταθμό και η..

Απόφαση-σταθμός της Δανίας: Τέλος στην εξόρυξη πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα

 


Stop στις μελλοντικές άδειες για την εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα βάζει η Δανία, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της για την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων έως το 2050 και μετά από συμφωνία που επιτεύχθηκε με την πλειοψηφία των μελών του κοινοβουλίου της χώρας.

«Βάζουμε τέλος στην εποχή των ορυκτών καυσίμων», ανέφερε ο Δανός υπουργός Κλίματος, Dan Jorgensen, περιγράφοντας..

Η πανδημία συντρίβει την ικανότητα εξευγενισμού των ΗΠΑ

 


Το κλείσιμο αρκετών διυλιστηρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες τους τελευταίους μήνες έστειλε τη συνολική ικανότητα διύλισης πετρελαίου στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2016, ανέφερε την Πέμπτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (ΕΠΕ) .

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα..

Η Νιγηρία θα ηγηθεί των προσθηκών χωρητικότητας διυλιστηρίου της Αφρικής έως το 2024, λέει η GlobalData

 




Η Νιγηρία αναμένεται να οδηγήσει την αύξηση της χωρητικότητας των διυλιστηρίων στην Αφρική έως το 2024, συνεισφέροντας περίπου το 71% της συνολικής ανάπτυξης της περιοχής. Η Νιγηρία είναι πιθανό να προσθέσει 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (MMbpd) χωρητικότητας διυλιστηρίου έως το 2024, λέει η GlobalData, κορυφαία εταιρεία δεδομένων και..

Μέτρα της Chevron για μείωση της εξάρτησης από τον άνθρακα - Πώς ορίζει το «μη βιώσιμο»

 


Η Chevron έχει λάβει μέτρα για να μειώσει την εξάρτηση  πετρελαίου και φυσικού αερίου από τα ορυκτά καύσιμα, θέτοντας μια πορεία προς ένα ενεργειακό σύστημα με μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mike Wirth στον Jim Cramer της CNBC την Τετάρτη (9/12).

«Αγκαλιάζουμε ένα μέλλον χαμηλότερου άνθρακα. Περιμένουμε ένα χαμηλότερο ενεργειακό σύστημα άνθρακα. Το ενεργειακό σύστημα κινείται πάντα προς χαμηλότερο..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Θέσεις και απόψεις των ΙΝΕ & ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ για το Σχέδιο Νόµου «Εθνικό Σύστηµα Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και ∆ια βίου Μάθησης»

 


Δίνονται σήμερα στη δημοσιότητα οι θέσεις και οι απόψεις του ΙΝΕ & ΚΑΝΕΠ / ΓΣΕΕ, μετά από ενδελεχή μελέτη του κειμένου, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, και των προεκτάσεών του, με τίτλο «Εθνικό Σύστηµα Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και ∆ια βίου Μάθησης».

Το παρόν κείμενο κατατίθεται ως συμβολή στον δημόσιο διάλογο για ένα..

Η κρίση των διυλιστηρίων πετρελαίου θα επιδεινωθεί αυτό το χειμώνα

 


Ήταν απλώς αναμενόμενο ότι πολλά από τα διυλιστήρια του κόσμου θα έσφιγγαν μεταξύ της χαμηλής ζήτησης για τελικά προϊόντα και των αυξανόμενων αποθεμάτων, καθώς οι κλειδαριές πανδημίας συνεχίζουν να καταπνίγουν τη δραστηριότητα. Αλλά ο θερμός Δεκέμβριος που αναμένεται φέτος απειλεί επίσης τη ζήτηση τελικών προϊόντων. Και είναι πιθανό ότι πολλά από τα παλαιότερα, μικρά διυλιστήρια δεν..

Energean: Βραβεύθηκε με Αριστείο Ασφάλειας το project ανάπτυξης του κοιτάσματος Karish

 




Με το βραβείο SHARP ( Safety & Health Award Recognition for Projects) για την Αριστεία στον τομέα της Ασφάλειας βραβεύθηκε το έργο της Energean για την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish στο Ισραήλ.

Όπως ενημέρωσε η εταιρεία με ανάρτησή της στους λογαριασμούς social media που διατηρεί, το ναυπηγείο Admiralty Yard στη Σιγκαπούρη βραβεύθηκε με το βραβείο SHARP για τις εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης..

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ