Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ !...

Πριν τα τέλη του 2017 η πρώτη φάση ανάπτυξης του κοιτάσματος Ζορ

Πριν τα τέλη του 2017 η πρώτη φάση ανάπτυξης του κοιτάσματος Ζορ
Η Petrobel βρίσκεται κοντά στη σύσταση της θυγατρικής ονόματι Petro Shorouk, η οποία θα αναλάβει την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανάπτυξης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Ζορ στην Αίγυπτο πριν τα τέλη του 2017.

Το κοίτασμα είναι το μεγαλύτερο του είδους του στη Μεσόγειο και εκτιμάται ότι περιέχει 30 τρις. κ.π. αερίου. Πλέον, το γεωτρύπανο Saipem 10000 βρίσκεται στην περιοχή για να διεξάγει γεώτρηση εκ μέρους της διαχειρίστριας Eni.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της αιγυπτιακής EGPC, Μοχάμεντ Αλ Μασρί, δήλωσε ότι η συμφωνία με την Eni προβλέπει παραγωγή 2,7 δις. κ.π. ημερησίως από το 2019. Βάσει της συμφωνίας, η τιμή του αερίου θα κυμαίνεται από 4 ως 5,88 δολάρια ανά 1 εκατ. btu. Παράλληλα, το υπουργείο Πετρελαίου της χώρας έχει ενημερώσει την Eni ότι δεν επιτρέπεται να εξάγει ποσότητες από το Ζορ, εκτός αν καλυφθούν πρώτα οι εγχώριες ανάγκες για αέριο.


ΠΗΓΗ:zougla.gr

Κουίζ: τι είναι "hochspekulative Geschäfte mit enormen Risiken für die öffentlichen Haushalte";


Το σημερινό κουίζ δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους γερμανομαθείς αναγνώστες. Επειδή ωστόσο, παρ' ό,τι ζούμε σε μια Γερμανική Ευρώπη, ακόμα δεν φτάσαμε να είμαστε όλοι γερμανομαθείς, στον τίτλο γράφει "εξαιρετικά κερδοσκοπικές επιχειρήσεις με τεράστιους κινδύνους για τα δημόσια οικονομικά". Και είναι χαρακτηρισμός που απέδωσε στα αιολικά πάρκα ο υπεύθυνος για την ενέργεια του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών στο τοπικό Κοινοβούλιο του κρατιδίου της Έσσης. Η λεζάντα στην εικόνα της ανεμογεννήτριας λέει "εκατομμύρια χαμένα σε αιολικά έργα".

Το κρατίδιο της Έσσης με περίπου 650-700 ανεμογεννήτριες δεν είναι απ' τα πιο αιολικά κρατίδια, στον τομέα αυτό προηγείται μακράν των υπολοίπων η Κάτω Σαξονία (Niedersachsen) με πάνω από 5.300. Ωστόσο και στην Έσση, όπως και στην υπόλοιπη Γερμανία, πολλοί δήμοι, κοινωφελείς επιχειρήσεις και ενεργειακοί συνεταιρισμοί έσπευσαν να επενδύσουν στα αιολικά πάρκα, υπολογίζοντας σε μεγάλες αποδόσεις, "εγγυημένες" απ' τις μεγάλες επιδοτήσεις που πλήρωναν και πληρώνουν οι καταναλωτές. Μια ακόμα έκφραση της "ενεργειακής δημοκρατίας", που συγκινεί ιδιαίτερα κάποιους στο Σύριζα. Λογάριαζαν ωστόσο χωρίς το ...

Νέο πετρέλαιο για την Energean στον Πρίνο - Στα 3.000 βαρέλια η παραγωγή


Την πρώτη από τις 15 συνολικά γεωτρήσεις που έχουν σχεδιασθεί για την περίοδο 2015-2017 στον Κόλπο της Καβάλας ολοκλήρωσε με επιτυχία η Energean Oil & Gas, στο πλαίσιο του ύψους 200 εκατ. δολαρίων επενδυτικού προγράμματος που πραγματοποιεί με στόχο την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου.

Από την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2015, η γεώτρηση PA-35A στον Πρίνο έχει παραδοθεί στην παραγωγή, δίνοντας έως τώρα πάνω από 1.500 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, δηλαδή ποσότητα περίπου διπλάσια της αρχικώς εκτιμώμενης. Μαζί με τις υπόλοιπες ενεργούς γεωτρήσεις, η μοναδική παραγωγή πετρελαίου στην Ελλάδα κινείται πλέον κοντά στις 3.000 βαρέλια ημερησίως, δηλαδή είναι 60% αυξημένη σε σχέση με έναν χρόνο πριν.


Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας δήλωσε τα εξής:

Δίσεκτο!..

Αποτέλεσμα εικόνας για δισεκτο ετος
Καλωσόρισαν οι έλληνες πολίτες στην τιμωρία τους, στην κόλασή τους επί το αρχαιοπρεπέστερο.
     Απ' τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 13 Ιανουαρίου που ανοίγει το γαϊτανάκι των πλειστηριασμών των σπιτιών του κοσμάκη, με τους 50 πρώτους πλειστηριασμούς, 
     ..θα έχουν περάσει μόλις  108 μέρες της
''δεύτερης φοράς αριστερά''.

     Η Δημοκρατία, που ψήφισαν το λοβοτομημένο 35% απ' όσους πήγαν να ψηφίσουν, είναι εδώ!
     Ήρθε. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!
     Κι επίσης μειώσεις των συντάξεων.
     Και αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
     Και κατασχέσεις. Και πρόστιμα. Πολλά πρόστιμα.
     Πρόστιμα που ο ένας απ' τους δύο παλιάνθρωπους της φωτογραφίας και του οικονομικού επιτελείου γλύτωσε, αφού ζήτησε συγγνώμη.
     Ξέχασε, ή δεν ήξερε(!) πως έπρεπε να δηλώσει καμιά τριανταριά ακίνητα, αλλά δεν πειράζει. Αφού ζήτησε συγγνώμη! Θα κάνει λέει και συμπληρωματική δήλωση.

     Επίσης ο...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με την παρουσίαση του HELPE VILLAGE η Διοίκηση της Εταιρείας δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο με μια σειρά από πράξεις κοινωνικού και όχι φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Αποδεικνύεται περίτρανα, παρότι η υπερπροβολή έχει αρχίσει να κουράζει, ότι η διάθεση για προσφορά, για δικαιοσύνη αλλά και ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι θέμα ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ και όχι αριθμών.
Τα τελευταία χρόνια καλλιεργήθηκε από την Διοίκηση της Εταιρείας, σε αγαστή συνεργασία με το Προεδρείο του Συνδικάτου, η συστηματική προσήλωση στα "νούμερα της Εταιρείας". Αποτέλεσμα ήταν η καθημερινότητά μας να βομβαρδίζεται από EBITDA, Τοκοχρεολύσια, MARGINS, Ομολογιακά Δάνεια και τα πάντα ακόμα και η Ασφάλεια μας, να θυσιάζονται στον βωμό του απόλυτου κέρδους των μετόχων και της δήθεν διάσωσης της Εταιρείας, αδιαφορώντας πραγματικά για το μεγαλύτερο κεφάλαιο της, τους εργαζομένους της.
Δυστυχώς όμως, το 2015 στιγμάτισε όλους μας με το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μάη όπου τέσσερις συνάδελφοί μας χάθηκαν άδικα. Υποχρέωσή μας..

Η Σ. Αραβία μειώνει τις τιμές πετρελαίου για την Ευρώπη


Σε μείωση της τιμής που χρεώνει στην Ευρώπη για την προμήθεια αργού πετρελαίου προχώρησε η Σαουδική Αραβία, σε μια κίνηση που ενδέχεται να έχει ως στόχο να «βάλει τρικλοποδιά» στο Ιράν, το οποίο αναμένει την άρση των κυρώσεων προκειμένου να μπορέσει να πουλήσει πετρέλαιο στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Σε μια περίοδο κλιμακούμενης έντασης μεταξύ των δυο κρατών, η απόφαση της Σ. Αραβίας φαίνεται πως ανοίγει τον δρόμο για ανταγωνισμό στις ευρωπαϊκές αγορές πετρελαίου αργότερα φέτος, όταν το Ιράν αναμένει αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου του.

Πριν την επιβολή της...

12ΩΡΑ ;


Bertelsmann: Τελευταία η Ελλάδα στην κοινωνική δικαιοσύνη – Το 35% κινδυνεύει με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό

Bertelsmann: Τελευταία η Ελλάδα στην κοινωνική δικαιοσύνη – Το 35% κινδυνεύει με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό
Η Ευρώπη φαίνεται πως έχει φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο κοινωνικής δικαιοσύνης , ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Bertelsmann-Stiftung δεν φαίνεται να υπάρχει γρήγορη αναστροφή.

Όπως αναφέρεται στην πλειοψηφία των χωρών – μελών της ΕΕ, φαίνεται ότι ο δείκτης κοινωνικής δικαιοσύνης δεν έχει υποστεί επιδείνωση σε σχέση με πέρυσι και καταγράφεται μια σταθεροποίηση, ενώ στις περισσότερες εξ αυτών, μετά από χρόνια υποχώρησης, το χαμηλότερο επίπεδο φαίνεται ότι σημειώθηκε το διάστημα μεταξύ 2012 και 2014. Αυτό, σημειώνεται στην έκθεση, οφείλεται κατά κύριο λόγο στις...

"Ψήνεται" συμφωνία για αύξηση ασφαλιστικών εισφορών

Αποτέλεσμα εικόνας για "Ψήνεται" συμφωνία για αύξηση ασφαλιστικών εισφορών
Μέτωπο με τους εργοδότες επιχειρεί να συμπτήξει η κυβέρνηση προκειμένου να "περάσει" το ασφαλιστικό και να ενισχύσει τη διαπραγματευτική φαρέτρα της στη συζήτηση που ξεκινά με τους δανειστές για την επιλογή να μην προχωρήσει σε ονομαστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

Στη σημερινή συνάντηση που θα έχουν στις 11 το πρωϊ στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Κατρούγκαλος με τους εκπροσώπους των μεγάλων εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να επιτευχθεί "συναίνεση" τουλάχιστον στα ζέοντα θέματα της χρηματοδότησης του νέου ασφαλιστικού.

 Και αυτό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι μεγάλοι εργοδοτικοί φορείς φέρονται να αποδέχονται ως "αναγκαίο κακό" τη λύση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, αντιπροτείνοντας, όμως, αυτή να περιοριστεί στο 1% (0,5% και 0,5% μεταξύ εργοδότη-εργαζόμενου αντί 1,5% που προτείνει η κυβέρνηση) ώστε να βρεθούν περίπου 250 εκατ. ευρώ, και παράλληλα να γίνουν μειώσεις στις επικουρικές  συντάξεις άνω των 170 ευρώ προκειμένου να εξασφαλιστούν άλλα 300 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω εντάσσονται σύμφωνα με πληροφορίες στην πρόταση που...

ΓΕΝΟΠ: Να αποσύρουν τώρα το σχέδιο για το ασφαλιστικό


Σε σημερινή της ανακοίνωση, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζητά την απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Πιο αναλυτικά, η ΓΕΝΟΠ παρατηρεί τα εξής:

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ/ΚΗΕ απορρίπτει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το Σχέδιο ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ του Ασφαλιστικού Συστήματος που παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος ως «σώμα του εγκλήματος» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το οποίο, με απύθμενο θράσος, ένα κομμάτι της γνωστής πλέον «Αδέσμευτης» Δημοσιογραφίας χαρακτήρισε ως «πρόταση διάσωσης συντάξεων και βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος».

Μία και μόνο λέξη μπορεί να περιγράψει τον κίτρινο τρόπο με τον οποίο και αυτή τη φορά «διαχειρίστηκαν» ένα υψίστης σπουδαιότητας ζήτημα όπως είναι το ασφαλιστικό:  ΝΤΡΟΠΗ!!!

Στο απαράδεκτο κείμενο-καταπέλτη των 170 σελίδων, προβλέπονται...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια λόγω διαρροής φυσικού αερίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια λόγω διαρροής φυσικού αερίου
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή Πόρτερ Ραντς στην Καλιφόρνια μετά από αποτυχημένες προσπάθειες μιας ιδιωτικής εταιρείας να ελέγξει τη διαρροή φυσικού αερίου που ξεκίνησε τον Οκτώβριο στις εγκαταστάσεις της. 

Η διαρροή στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στο Φαράγγι Αλίσο, στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες, εκλύει χιλιάδες κυβικά μέτρα μεθανίου στην ατμόσφαιρα από τις 23 Οκτωβρίου του 2015.   

Η ανακοίνωση έγινε στην επίσημη ιστοσελίδα της πολιτείας σήμερα, η οποία αναφέρει ότι...