Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ζάμπια: Short - list πέντε εταιρειών για την απόκτηση πλειοψηφικού μερίδιου στο διυλιστήριο πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η Ζάμπια έχει προκρίνει πέντε εταιρείες, μεταξύ των οποίων η βρετανική  Glencore Energy Ltd. και η Sahara Energy Resources Ltd., για την αγορά πλειοψηφικού μεριδίου στο μοναδικό διυλιστήριο πετρελαίου της, δήλωσε σήμερα 16/4/2018 η κρατική εταιρεία.

Η κυβερνητική  Industrial Development Corporation (IDC) έχει δηλώσει ότι ..

Πάνω από 30% του ελληνικού ορυκτού πλούτου εντός περιοχών του δικτύου Νatura 2000!

Από το energypress.gr
Aπό τις διοικητικές πράξεις αδειοδότησης της έρευνας και εκμετάλλευσης των Ορυκτών Πρώτων Υλών (ΟΠΥ) που συσχετίζονται με γεωχωρικά δεδομένα και οι οποίες καταχωρούνται στη βάση γεωχωρικών δεδομένων που τηρείται από το ΥΠΕΝ/Γεν. Δνση Ορυκτών Πρώτων Υλών,   μπορούν να εξαχθούν διάφορα συμπεράσματα αναφορικά με την εξορυκτική δραστηριότητα στον τόπο μας.  Ένα από τα συμπεράσματα αυτά αφορά..

ICAP: Σταθερότητα στην αγορά πετρελαιοειδών. Οι μεταφορές ο κυριότερος «καταναλωτής» του κλάδου

Από το metaforespress.gr
Οι μεταβολές και προοπτικές εξέλιξης του κλάδου των υγρών και αέριων καυσίμων παρουσιάζονται στην τελευταία κλαδική μελέτη της ICAP, όπου προκύπτει ότι τα πετρελαιοειδή καύσιμα κατέχουν κορυφαία θέση στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ελλάδας, καταλαμβάνοντας διαχρονικά σημαντικό μερίδιο στην εγχώρια κατανάλωση ενέργειας.

Ο δε τομέας των μεταφορών -κυρίως οδικές, αλλά και ακτοπλοϊκές και αεροπορικές- αποτελεί τον κυριότερο «καταναλωτή» του κλάδου των πετρελαιοειδών αποσπώντας..

H Snam πλειοδότρια για τον ΔΕΣΦΑ - Ζητήθηκε βελτιωτική προσφορά - Σταθάκης: Αναμένουμε, τις επόμενες ώρες, την κατάθεση του τελικού τιμήματος

Από το worldenergynews.gr 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και σε συνεργασία με την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (ΕΛΠΕ), προέβη στην αποσφράγιση των φακέλων των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών που υπέβαλαν τα εξής δύο επενδυτικά σχήματα:

No comment


Eni: Αποκαταστάθηκε η παραγωγή από Goliat στη Νορβηγία

Από το worldenergynews.gr
Αποκαταστάθηκε η παραγωγή από το πεδίο Goliat της Νορβηγίας  το οποίο είχε κλείσει την Παρασκευή το πρωί μετά από μια μικρή πυρκαγιά, σύμφωνα με σημερινή 16/4/2018 ανακοίνωση της Eni
Η πλατφόρμα έχει την ικανότητα να παράγει σχεδόν 100.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) πετρελαίου. 
"Η παραγωγή..

Πετρέλαιο: Ετοιμαστείτε για «πτήση» ακόμη και στα 80 δολάρια/βαρέλι, προειδοποιεί η JPMorgan

Από το mononews.gr
Η τιμή του πετρελαίου, η οποία κινείται ήδη στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών και πλέον ετών, είναι πιθανό να ετοιμάζεται για νέο άλμα. Και για την JPMorgan Chase & Co. ό,τι επενδυτικό προϊόν έχει σχέση με το αργό πετρέλαιο αρχίζει να φαίνεται πλέον ελκυστικό.

Η τιμή του πετρελαίου Brent μπορεί να «πιάσει» τα 80 δολάρια/βαρέλι αν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλουν..

Νέες επενδύσεις της BP στην Βόρεια Θάλασσα

Από το naftikachronika.gr
Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός BP ανακοίνωσε και επισήμως ότι προχωρά τα φιλόδοξα σχέδιά του για ανάπτυξη δύο νέων πετρελαϊκών πεδίων στην Βόρεια Θάλασσα και εντός της υφαλοκρηπίδας του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της BP από τα δύο νέα πετρελαϊκά..