Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΕΙΑ : Αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Αύξηση σημείωσαν τα αποθέματα πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα 23/5/2018 η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 18 Μαΐου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωση κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.

Χθες, το αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε..

Τον Οκτώβριο ξεκινά η λειτουργία του διϋλιστηρίου Star στην Τουρκία

Από το energypress.gr
Η Socar Turkey πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του νέου διϋλιστηρίου Star στη Σμύρνη τον Οκτώβριο, όπως ανακοινώθηκε.

Το διϋλιστήριο στοίχισε 6,3 δις. δολάρια και αναμένεται να βελτιώσει ..

Προς πλήρη εκμετάλλευση του Βορείου Περάσματος από ρωσικά conglomerates

Από το naftikachronika.gr
Η Novatek ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει μία θυγατρική ναυτιλιακή εταιρεία με ονομασία «Maritime Arctic Transport LLC», η οποία θα δραστηριοποιείται στην περιοχή της Αρκτικής.

Μέσω της νέας εταιρείας εκτιμάται ότι θα βελτιστοποιηθούν τα κόστη μεταφορών της Novatek, θα αναδειχθούν οι δυνατότητες ναυσιπλοΐας στην Αρκτική και θα διασφαλιστεί ..

Κάλεσμα ΠΣΕΕΠ για διανομή φυλλαδίων

Από το pseep.gr
Στα πλαίσια της δράσης του Σωµατείου µας ενάντια στην πλήρη Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, το Σωµατείο µας οργανώνει διανοµή ενηµερωτικών φυλλαδίων σε κεντρικά σηµεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Καλούµε τους συναδέλφους των ΕΛΠΕ και των θυγατρικών εταιρειών του Οµίλου, όπως..

Μεγαλώνει η λίστα των ιδιωτικών διυλιστηρίων, που επιτρέπεται να εισάγουν αργό στην Κίνα

Από το worldenergynews.gr
Ακόμη έντεκα ιδιωτικές εταιρείες του κινεζικού κλάδου ενέργειας θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εισάγουν απευθείας αργό, με απόφαση που ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου. 

Πρόκειται για εταιρείες διύλισης πετρελαίου, οι οποίες κρίθηκε από το υπουργείο ότι πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις. 

Η Κίνα είναι ένας..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίµησης που εφαρµόζουν εδώ και οκτώ
χρόνια όλες οι κυβερνήσεις της χώρας µας σε συνεργασία µε τους δανειστές συνεχίζεται µε
αµείωτη ένταση µε νέα ληστρικά µέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί ως το 2022 και άλλα που
προβλέπονται ως το 2060.

Η συσπείρωση όλων των εργαζοµένων σε..

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Από το gsee.gr
H ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για την αμοιβή της ημέρας εορτασμού του Αγίου Πνεύματος.

1. Η ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 28 Μαΐου 2018) δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ & ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ 2017-2018


Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μετά από 2,5 χρόνια συνεχούς και επίμονης προσπάθειας από πλευράς της ΠΟΕ αρχικά μέσω
διαπραγματεύσεων και ακολούθως μέσω της προσφυγής μας στον ΟΜΕΔ, εκδόθηκε η Διαιτητική Απόφαση της Πενταμελούς Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Διαιτησίας του ΟΜΕΔ για την Κλαδική ΣΣΕ, η οποία ρυθμίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Εμπορίας Πετρελαιοειδών και Υγραερίων όλης της χώρας και έχει ισχύ από 17.1.2017 έως και 31.12.2018.

Η Δ.Α. ΠΕΝΤ. 1/2018 κατατέθηκε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
               
                 Αύριο Πέµπτη 24/05/18 και ώρα 10:00 θα επισκεφθεί τις ΒΕΕ ο Πρόεδρος του ΛΑΕ κος Π. Λαφαζάνης µε κλιµάκιο του κόµµατος, όπου θα µιλήσει µε τους εργαζόµενους. 

Επιστημονική μελέτη: Αύξηση της γυναικείας γονιμότητας από το κλείσιμο ρυπογόνων εργοστασίων

Από το worldenergynews.gr
Το κλείσιμο των εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής που δουλεύουν με άνθρακα (λιγνίτη) ή πετρέλαιο, οδηγεί σε σημαντική μείωση του αριθμού των παιδιών που γεννιούνται πρόωρα στις γύρω περιοχές, ενώ ευνοεί και τη γονιμότητα των γυναικών, σύμφωνα με δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, με επικεφαλής τη δρα Τζόαν Κέιζι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό επιδημιολογίας "American Journal of Epidemiology", συνέκριναν..

«Καίνε» τα υγρά καύσιμα στην Ελλάδα - Αύξηση 6,5% στην τιμή της βενζίνης το τελευταίο δίμηνο

Από το worldenergynews.gr
«Φωτιά» έχουν πάρει στη χώρα μας τα υγρά καύσιμα, καθώς τη σταθερά ανοδική τάση των διεθνών τιμών του πετρελαίου που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, διαδέχθηκε από τις αρχές του μήνα η ακόμη πιο απότομη αύξηση, η οποία πυροδοτήθηκε σε πρώτη φάση από την ανακοίνωση των ΗΠΑ περί αποχώρησης από τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενώ τα τελευταία 24ωρα ενισχύθηκε..