Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Άδεια για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος

kalpi-
Η  ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ, http://www.kepea.gr/ ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ότι δικαιούνται σύμφωνα με την ΥΑ 39407/654 (ΦΕΚ Β΄ 1944/9-9-2015)  ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Πιο συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής....

Γιατί ο Πούτιν δεν επιθυμεί μια συνεργασία με τον ΟΠΕΚ

Γιατί ο Πούτιν δεν επιθυμεί μια συνεργασία με τον ΟΠΕΚ
Μπορεί οι τιμές του πετρελαίου να κατρακυλούν, ωστόσο, το ενδεχόμενο η Ρωσία να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΟΠΕΚ μειώνοντας την παραγωγή πετρελαίου, φαίνεται σχεδόν απίθανο να συμβεί, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Παρά το γεγονός, πως το σενάριο αυτό μοιάζει ιδανικό για την αγορά, υπάρχουν ορισμένοι οικονομικοί και τεχνικοί λόγοι για τους οποίους δεν θα συμβεί αυτό.

«Η Ρωσία και ο ΟΠΕΚ έχουν μιλήσει για μια πιθανή συνεργασία πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά τα αποτελέσματα ήταν πάντα θλιβερά και απογοητευτικά» δήλωσε ο Nordine Ait-Laoussine, σύμβουλος της Nalcosa και πρώην υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας.

«Η Ρωσία υποθέτει ότι, όταν...

IEA: Έρχεται η μεγαλύτερη πτώση της παραγωγής πετρελαίου από το 1992

IEA: Έρχεται η μεγαλύτερη πτώση της παραγωγής πετρελαίου από το 1992
Με τις τιμές του πετρελαίου να έχουν υποχωρήσει σημαντικά, η παραγωγή πετρελαίου αναμένεται να υποχωρήσει σημαντικά από το επόμενο έτος, με το μεγαλύτερο ρυθμό από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όπως εκτιμά η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA).

Σύμφωνα με το Bloomberg, η παραγωγή εκτός του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών θα μειωθεί κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα σε 57,7 εκατομμύρια το 2016, υποστηρίζει η υπηρεσία. Και ενώ η ζήτηση καυσίμων φέτος θα είναι η ισχυρότερη από το 2010, τα αποθέματα-ρεκόρ πετρελαίου στις αναπτυγμένες χώρες δεν θα αρχίσουν να μειώνονται μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Μέχρι το τέλος του 2016, οι περικοπές αυτές αναμένεται να οδηγήσουν στη μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής από την πτώση της Σοβιετικές Ένωσης, προσθέτει η IEA.

Οι προβλέψεις της IEA φαίνεται να δικαιώνουν τη...

Τεράστιος παγετώνας βρέθηκε κάτω από την επιφάνεια του Άρη

Αποτέλεσμα εικόνας για Τεράστιος παγετώνας βρέθηκε κάτω από την επιφάνεια του Άρη
Μια γιγαντιαία πλάκα παγετού, μεγάλη όσο Καλιφόρνια και το Τέξας μαζί κρύβεται κάτω από την επιφάνεια του Άρη μεταξύ ισημερινού και βορείου πόλου, σύμφωνα με του επιστήμονες της NASA.

Αυτός ο πάγος μπορεί να είναι το αποτέλεσμα σφοδρών χιονοπτώσεων δεκάδες εκατομμύρια χρόνια πριν στον κόκκινο πλανήτη.

Ο Άρης τώρα έχει ένα κλίμα ξηρό και ψυχρό, αλλά σύμφωνα με πολλά στοιχεία που έχουν έρθει στο φως τα τελευταία χρόνια, δείχνουν ότι ποτάμια, λίμνες και θάλασσες κάλυπταν κάποτε τον πλανήτη.

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τη ζωή σχεδόν σε ...

ΕΛ.ΠΕ.: «Καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας»

ELPE_EFIM_11_09_slide
Τον λόγο πλέον τον έχει η Εισαγγελία για το δυστύχημα στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των ΕΛ.ΠΕ. τον περασμένο Μάιο μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος από την Πυροσβεστική. Ένα πόρισμα που ρίχνει ευθύνες για το δυστύχημα, που κόστισε τη ζωή τεσσάρων εργαζομένων στις 8 Μαΐου, σε επτά άτομα που κατά την πυροσβεστική έπρεπε να είχαν προβλέψει όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ευθύνες φέρουν τρεις τεχνικοί, δύο μηχανικοί, ο γενικός διευθυντής Σκανδάλης και ο διευθύνων του εργοστασίου Ρούτσης. Ο φάκελος με το πόρισμα της Π.Υ. εστάλη στην Εισαγγελία και πλέον οι δικαστικές αρχές μελετώντας το πόρισμα το πιθανότερο είναι να ασκήσουν διώξεις. Σε αυτό καταλήγουν οι νομικοί κύκλοι, που έχουν γνώση του πορίσματος. Από τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ οι δύο επικεφαλής ήδη συνταξιοδοτήθηκαν.

Να σημειωθεί ότι η νέα διοίκηση του ομίλου και ειδικά ο πρόεδρος Στάθης Τσοτσορός ασχολείται προσωπικά με..

Αύξηση της παγκόσμιας πυρηνικής παραγωγής ενέργειας κατά 45% έως το 2035


Η δυνατότητα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 45% παγκοσμίως τα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με έκθεση του Παγκοσμίου Συνδέσμου Πυρηνικής Ενέργειας (WNA).
Η παραγόμενη ισχύς προβλέπεται να αυξηθεί από τα 379 στα 552 εγκατεστημένα γιγαβάτ μέχρι το 2035, καθώς πολλές χώρες προχωρούν στην κατασκευή νέων εγκαταστάσεων ως επιλογή χαμηλοτέρων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και μεγαλύτερης ενεργειακής ασφάλειας, αλλά η Έκθεση Πυρηνικών Καυσίμων του WNA προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης υπολείπεται αυτού που απαιτείται ώστε να αναχαιτιστεί η κλιματική αλλαγή.
Εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) αναφέρουν ότι...

Ετήσια Έκθεση 2015 – Η ελληνική οικονομία και η απασχόληση

cover ekthesi 2015
Πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και εσωτερικής υποτίμησης η ελληνική οικονομία συνεχίζει να είναι εγκλωβισμένη στην ύφεση, στη στασιμότητα, στην ανεργία και στον αποπληθωρισμό. Αβεβαιότητα κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα οικονομικών αποφάσεων. Οι προκλήσεις για την οικονομία και την κοινωνία είναι μεγάλες και αυξάνονται μέσα στο μεταβαλλόμενο και ασταθές ευρωπαϊκό και γεωπολιτικό περιβάλλον. Η άμεση μετάβαση της οικονομίας σε βιώσιμη, σταθερή και διατηρήσιμη ανάπτυξη με απασχόληση και κοινωνική συνοχή είναι ζωτικής σημασίας για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, για την ουσιαστική αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που προκάλεσαν οι πολιτικές της λιτότητας.

Η κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και ειδικά στην Ευρωζώνη είναι επίσης...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Στις 05/09/2015 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΕ.ΣΥ. ΒΕΘ Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου. Τα θέματα που απασχόλησαν ήταν:

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο του ΠΣΕΕΠ ότι την Τρίτη 08/09 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας όπου και θα κατατεθούν από την πλευρά τους τα οργανογράμματα στο ΠΣΕΕΠ. Από την πλευρά μας, αφού τονίσαμε για μια ακόμη φορά την αντίθεση μας για την κοινή επιτροπή Εταιρείας - Σωματείου και αφού ξεκαθαρίσαμε ότι θεωρούμε συνυπεύθυνο το Προεδρείο του Σωματείου για την κατακρεούργηση των οργανογραμμάτων, θα παραλάβουμε τα οργανογράμματα, θα τα μελετήσουμε, θα συζητήσουμε με όλες τις βαθμίδες των εργαζομένων και θα καταλήξουμε σε ολοκληρωμένες προτάσεις συμβάλλοντας οπουδήποτε μας ζητηθεί.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑΤΟΣ 8ης ΜΑΗ

 Η παράταξη μας, από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε με ξεκάθαρη ανακοίνωση 28-8-15 για το θέμα και θα το επαναλάβει ξανά όποτε χρειαστεί στο μέλλον.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΜΙΛΟΥ Α΄ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2015

Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α΄ εξαμήνου του 2015 και ιδιαίτερα του Β΄ τριμήνου ήταν μετά από καιρό σχεδόν στα επίπεδα μιας εταιρείας του βεληνεκούς των ΕΛΠΕ. Οι οικονομικό-πολιτικοί ‘’πόλεμοι’’, οι γεωπολιτικές αλλαγές, οι ισοτιμίες νομισμάτων και οι αποφάσεις της διοίκησης είναι οι κυριότεροι λόγοι διαμόρφωσης των τιμών των ΕΒIΤDΑ.
         ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΙ                                                       ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΑΣ.                        
Σε μια εταιρεία εντάσεως κεφαλαίου όπως η δική μας, ο εργαζόμενος όσο κι αν εργαστεί, ότι και να κάνει δεν μπορεί να επηρεάσει τις τιμές του EBITDA. Για αυτό δεν μπορούμε να καταλάβουμε τους πανηγυρισμούς και την προσπάθεια πλασαρίσματος του ‘’επιτεύγματος’’ .Εκτός κι αν καταντήσαμε να είναι επίτευγμα η καταβολή μέρους του  μισθού μας που παίρναμε επί μια εικοσαετία να συνδέεται με μεταβλητές αποδοχές!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ισχνή παρουσία του κόσμου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να αφήνει κανένα μας αδιάφορο. Η εσωστρέφεια ,οι συμβιβασμοί, οι αλαζονικές συμπεριφορές έφεραν την έλλειψη εμπιστοσύνης και την αποστροφή του κόσμου από τα καλέσματα στους κοινωνικούς αγώνες. Θα πρέπει όλοι μαζί να ανασκουμπωθούμε, να ψάξουμε να βρούμε τις βαθύτερες αιτίες και τα λάθη που οδήγησαν στο σήμερα ώστε να εμπνεύσουμε ξανά τον κόσμο της εργασίας στους δύσκολους αγώνες που έρχονται με το 3ο μνημόνιο  να περιμένει την εφαρμογή του και την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ προ των πυλών. Διότι οι εργαζόμενοι ότι κέρδισαν το πέτυχαν ΜΟΝΟ με αγώνα. 

Καμπανάκι» για τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοκίνητα ΙΧ
Κινούμενες «τοξικές βόμβες» είναι τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. που κυκλοφορούν σε Αττική και Θεσσαλονίκη, λόγω της εκτεταμένης νοθείας στο συγκεκριμένο καύσιμο με πετρέλαιο θέρμανσης ή ναυτιλίας, που έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε θείο, όπως προειδοποιεί η μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Ecocity, σε επιστολή της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Η πρωτοβουλία υπενθυμίζει ότι η ελεύθερη κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. στις δύο αυτές περιοχές είχε επιτραπεί το φθινόπωρο του 2012, με μοναδικό κριτήριο ότι τα οχήματα νέας τεχνολογίας (Euro 5 και 6) έχουν όντως μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Τονίζει όμως ότι δε...

Η εξωστρέφεια φέρνει κέρδη και φόρους στις επιχειρήσεις

Η εξωστρέφεια φέρνει κέρδη και φόρους στις επιχειρήσεις
Αντικείμενο μελέτης (case study) θα αποτελέσουν πλέον οι ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις- οι οποίες σε ένα περιβάλλον χρεοκοπίας, υψηλών φόρων, υψηλού ενεργειακού κόστους και πτώσης της εσωτερικής ζήτησης- εμφανίζουν αξιοπρόσεκτη έως εκπληκτική άνοδο κερδών.

Όπως θα δούμε, μια μικρή ομάδα εταιρειών είναι δομημένες με τέτοιο τρόπο, ώστε η εξωστρέφεια τους να αποδίδει αποτελέσματα και να υπερκαλύπτει το ελληνικό υφεσιακό περιβάλλον.

Παρόλο που στο α΄ εξάμηνο του έτους δεν έχουν περιληφθεί οι όποιες επιπτώσεις από το κλείσιμο των τραπεζών, τους κεφαλαιακούς ελέγχους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ίδια ομάδα εταιρειών θα συνεχίσει να φέρνει κέρδη, να παράγει ρευστότητα και σε αρκετές περιπτώσεις δίχως τα φθηνά κεφάλαια των διεθνών αγορών.

Σύμφωνα με παράγοντες της...

Έλεγχοι στους λογαριασμούς των τραπεζών σε βάθος 10 χρόνων

Αποτέλεσμα εικόνας για Έλεγχοι στους λογαριασμούς των τραπεζών σε βάθος 10 χρόνων
Κάθε ευρώ που μπήκε και βγήκε σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που μπορεί να έχει κάθε πολίτης θα μπορούν να βλέπουν και μάλιστα σε βάθος δεκαετίας οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών με στόχο το μαύρο χρήμα.

Το πράσινο φως άναψε και έτσι διαβαθμισμένοι ελεγκτές θα έχουν τη δυνατότητα ελέγχων. Στο στόχαστρο σε πρώτη φάση μπαίνουν 1.364.069 άτομα που έκαναν κινήσεις μεγάλων ποσών, άνω των 300.000 μέσα στην κρίση ή έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό.

Ουσιαστικά θα...