Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

H Ινδία ενέκρινε τη δημιουργία κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού με συμφωνία ύψους 4,6 δισ. δολ.

Από το worldenergynews.gr
Η Ινδία ενέκρινε την πώληση του 51,1% των μετοχών της κρατικής εταιρείας εμπορίας πετρελαίου Hindustan Petroleum Corp. (HPLC) έναντι 4,6 δισ. δολαρίων στην μεγαλύτερη εταιρεία έρευνας και εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας Oil & Natural Gas Corp. (ONGC), όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η απόφαση αυτή ολοκληρώνει ..

Λιώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική - Οι επιστήμονες φοβούνται για φαινόμενα... Αποκάλυψης (φωτό)

Από το pronews.gr
Ανησυχία στον επιστημονικό κόσμο προκαλεί το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρτική. Τι θα συμβεί στην Γή αν συνεχιστεί αυτό και ποιες θα είναι οι συνέπειες στην ανθρωπότητα; 

Πώς θα διαμορφωθεί το κλίμα στη Γη αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό το λιώσιμο των πάγων στους δύο πόλους; Ποιες θα είναι οι συνέπειες στην ανθρώπινη κοινότητα; Γιατί λιώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική τους τελευταίους μήνες και δη με ραγδαίο ρυθμό;

Οι επιστήμονες πλέουν σε αχαρτογράφητα νερά, καθώς βρίσκονται..

Ισχυρό ενδιαφέρον για τον ΔΕΣΦΑ από τους μεγάλους Διαχειριστές δικτύων φυσικού αερίου της Ευρώπης

Από το worldenergynews.gr
Κλίμα αισιοδοξίας ότι το ενδιαφέρον που θα εκφραστεί στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ θα είναι ισχυρό επικρατεί μεταξύ των εμπλεκομένων στο διαγωνισμό, οι οποίοι θεωρούν ότι το όλο εγχείρημα θα ολοκληρωθεί επιτυχώς και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί από το Μνημόνιο.

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 λήγει η πρώτη φάση του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της οποίας οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν..

Με χαμηλούς τόνους η γεώτρηση

Από το energy.reporter.com.cy
Χαμηλούς τόνους τηρούν Κυβέρνηση και Total για την γεώτρηση στο στόχο «Ονησίφορος» που συνεχίζει απρόσκοπτα το πλοίο – γεωτρύπανο West Capella στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης στο κρατικό κανάλι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης περιορίστηκε να επαναλάβει ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζονται απρόσκοπτα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Την ίδια στάση τηρεί και η Total αποφεύγοντας..