Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΣΑΝΟΠΩΛΗΤΕΣ !...

Βουλγαρία: Το Διυλιστήριο Πετρελαίου στο Μπουργκάς Υφίσταται Κυρώσεις για Ρύπανση

Αποτέλεσμα εικόνας για Βουλγαρία: Το Διυλιστήριο Πετρελαίου στο Μπουργκάς Υφίσταται Κυρώσεις για Ρύπανση
Πρόστιμο, γιατί ρυπαίνει με υδρόθειο τον αέρα του Μπουργκάς, θα επιβληθεί στο Lukoil Neftohim, το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Το μεγαλύτερο ύψος του πρόστιμου είναι..

BofA: Ενδεχόμενη συμφωνία στη Ντόχα θα ωθούσε το αργό πάνω από τα $50

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Οι τιμές του πετρελαίου μπορούν να "αναρριχηθούν" πάνω από τα επίπεδα των 50 δολ. το βαρέλι, εάν επιτευχθεί συμφωνίας "παγώματος" μεταξύ των μεγάλων παραγωγών, στην Ντόχα του Κατάρ, όπως εκτιμά η Bank of America.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τουλάχιστον 15 χώρες - συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων χωρών - μελών του ΟΠΕΚ, αλλά και μη μελών όπως είναι η Ρωσία - έχουν συμφωνήσει να συναντηθούν στο Κατάρ, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με την BofA, ενδεχόμενη ..

Ο Θοδωρής κι η Τασία...



ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Το νανο-διαστημόπλοιο των 20 γραμμαρίων που μπορούσε να φέρει νέα εποχή στην εξερεύνηση του Διαστήματος

GALAXY
Ο δισεκατομμυριούχος Γιούρι Μίλνερ έχει ένα τολμηρό σχέδιο για την αποστολή μίνι διαστημοπλοίων στο Άλφα του Κενταύρου

Το να χρησιμοποιήσει κανείς μια μεγάλη συστοιχία από λέιζερ για να προωθήσει χιλιάδες μίνι διαστημόπλοια 40 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα στο αστρικό σύστημα του Άλφα του Κενταύρου μπορεί να ακούγεται σαν ιστορία επιστημονικής φαντασίας.

Ωστόσο ο επιχειρηματίας του χώρου Ίντερνετ και φιλάνθρωπος Γιούρι Μίλνερ ,σε συνεργασία με τον φημισμένο κοσμολόγο Στίβεν Χόκινγκ και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, βάζει ένα στοίχημα ύψους 100 εκατ. δολαρίων ότι μπορεί να το κάνει αυτό επιστημονική πραγματικότητα μέσα σε μία γενιά.

Ο Μίλνερ, ανακοίνωσε την Τρίτη τη δημιουργία του «Breakthrough Starshot», ενός ερευνητικού προγράμματος με σκοπό να αποδειχθεί ότι είναι δυνατή η προώθηση διαστημοπλοίων σε νανοκλίμακα στο 1/5 της ταχύτητας του φωτός.

Αυτό αντιστοιχεί σε..

Νέα μέλη στη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ – Πως συγκροτήθηκε το εποπτικό συμβούλιο


Αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα του ΔΕΣΦΑ αποφασίστηκαν με πρωτοβουλία του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας, το οποίο κίνησε τις σχετικές διαδικασίες που απαιτούνται . Συγκεκριμένα θυμίζουμε ότι καθώς ο ΔΕΣΦΑ είναι ανεξάρτητη θυγατρική της ΔΕΠΑ και είναι πιστοποιημένος διαχειριστής τους συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου, απαιτείται να ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδικασίας. Έτσι προκειμένου να αλλάξουν τα μέλη του ΔΣ πρέπει προηγουμένως να υποβληθεί σχετική πρόταση από το εποπτικό συμβούλιο.

Στην περίπτωση του ΔΕΣΦΑ λοιπόν είχαμε το υπουργείο ενέργειας να καλεί αρχικά..

Ολόκληρη η νέα φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα του 2016

Ολόκληρη η νέα φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα του 2016
Σε live μετάδοση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απέρριψε τη πρόταση των δανειστών για μείωση του αφορολογήτου στα 8.182 ευρώ και πλέον προχωρά μόνη στην κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου με τις δικές της προτάσεις, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό συμφωνούν με την τρόικα. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση λέει ότι τα νομοσχέδια κατατίθενται, αλλά είναι ανοιχτά σε τροποποιήσεις από την τρόικα.

Η πρόταση που θα μπει στο νομοσχέδιο για το φορολογικό προβλέπει κλίμακα φορολογίας εισοδήματος κοινή για εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και επιχειρηματική δραστηριότητα με συντελεστές:

Η νέα φορολογική κλίμακα..

Έρχεται αύξηση στο θέρμανσης αλλά... δεν κουνιέται φύλλο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Περίπου 2 εβδομάδες προτού ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν για το πετρέλαιο θέρμανσης και η εικόνα που μεταφέρουν στελέχη της αγοράς καυσίμων είναι μάλλον ενδεικτική της συνολικής κατάστασης της οικονομίας: η κίνηση είναι υποτονική παρά το γεγονός ότι οι τιμές είναι εξαιρετικά ευνοϊκές και οι καταναλωτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί. Και όχι μόνο αυτό. 

Κάθε χρόνο, ο Απρίλιος ήταν ο μήνας κατά τον οποίο αρκετοί καταναλωτές "ποντάροντας" σε άνοδο των τιμών, γέμιζαν με πετρέλαιο τις δεξαμενές των σπιτιών τους για να εξασφαλίσουν τις ίδιες τιμές για τον επόμενο Οκτώβριο. Φέτος λοιπόν που το στοίχημα είναι μάλλον πιο ασφαλές, καθώς όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι η τιμή του πετρελαίου θα κινηθεί ανοδικά, οι καταναλωτές διστάζουν να στοκάρουν πετρέλαιο. Θυμίζουμε ότι με ..

"God save the Queen", αλλά ποιος σώζει τους πολίτες από ανυπόληπτες πολιτικές; Η Rolls-Royce; Ή μήπως το LNG;


"God save our gracious Queen, 
Long live our noble Queen, 
God save the Queen!"
Έτσι ξεκινά το "God Save the Queen" (ή the King, Ο Θεός ας σώζει τη βασίλισσα ή το βασιλιά), που είναι ο εθνικός και βασιλικός ύμνος της Βρετανίας και μιας σειράς πρώην Βρετανικών κτήσεων, (Νέα Ζηλανδία,Καναδάς, Τζαμάικα, Τουβαλού, Νήσος Νόρφολκ, Ανγκουίλλα, Μπαχάμες, που ανήκουν σήμερα στην Κοινοπολιτεία κι ένας από τους δύο εθνικούς ύμνους της Αυστραλίας). Αλλά αν κάποιος χρειάζεται σωτηρία στη Βρετανία, αυτός δεν είναι η Βασίλισσα, είναι οι πολίτες, που βιώνουν εδώ και χρόνια τις συνέπειες του Θατσερισμού, των ιδιωτικοποιήσεων της ενέργειας.

Για χρόνια η Βρετανία στρογγυλοκαθόταν πάνω στην ασφάλεια που πρόσφεραν τα ανθρακικά και πυρηνικά εργοστάσια που χτίστηκαν στη δεκαετία του '70, αλλά όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή κάποτε τελειώνουν: ήγγικεν γαρ ο χρόνος ν' αποφασίσει η Βρετανία με τι θα αντικαταστήσει τα εργοστάσια που συμπληρώνουν το όριο ζωής. Μόνο που κανείς ιδιώτης, είτε απ' αυτούς που απέκτησαν τα εργοστάσια που πούλησαν οι Θατσεριστές είτε οποιοσδήποτε τρίτος, δεν είναι πρόθυμος να επενδύσει, αν η κυβέρνηση δεν του εξασφαλίσει εγγυημένη απόδοση του επενδυμένου κεφαλαίου. Τόσο καλά.


Είδε κι απόειδε η κυβέρνηση Συντηρητικών/Φιλελεύθερων πως η ασφάλεια ηλεκτροδότησης πάει περίπατο και την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενη προσέφερε το 2013 στη Γαλλική EDF συμβόλαιο διάρκειας 35 ετών με εγγυημένη τιμή £92,50/MWh, (115€/MWh με τη σημερινή ισοτιμία), για να κατασκευάσει ένα νέο πυρηνικό εργοστάσιο, το Hinkley Point C, που θα έχει προβλεπόμενη διάρκεια ζωής 60 χρόνια (η τιμή θα μειωθεί στα £89,50/MWh αν η EDF κατασκευάσει άλλο ένα πυρηνικό στο Sizewell του Suffolk). Μόνο που ..

Αν. Γεωργακόπουλος: Αρνητική για τις έρευνες πετρελαίου στην Ελλάδα η πτώση της τιμής του πετρελαίου


Η "κατρακύλα" των τιμών του πετρελαίου διεθνώς, πέρα από τα προφανή οφέλη για τα ελληνικά νοικοκυριά και βιομηχανίες, που στη δύσκολη οικονομική συγκυρία παίρνουν "ανάσα" από τα φθηνότερα καύσιμα, έχει και αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και συγκεκριμένα στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον διεθνή διαγωνισμό, που προκηρύχθηκε για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές, σε ολόκληρη την Ιόνια Ζώνη και νότια της Κρήτης, κατατέθηκαν προσφορές μόνο για τρία οικόπεδα, δύο στο βόρειο Ιόνιο στο όριο με την Αλβανία και ένα στο κεντρικό Ιόνιο, προς τη δυτική Ελλάδα.

"Η εξέλιξη οφείλεται στις δύσκολες συνθήκες στην πετρελαϊκή αγορά, στις χαμηλές τιμές, που έχουν ως αποτέλεσμα το περιορισμένο ενδιαφέρον εκ μέρους των εταιρειών να πάνε σε έρευνες. Είναι παγκόσμιο το φαινόμενο", εξηγεί, μιλώντας.