Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Χατζηδάκης για Παιδικό Χωριό: Πιστεύω τα ΕΛΠΕ θα δώσουν δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης

 


Την εκτίμηση ότι τα ΕΛΠΕ θα δώσουν και φέτος δωρεάν πετρέλαιο στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης, που κινδυνεύει με λουκέτο, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας σε σχετική αναφορά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

«Με δική μου παρέμβαση στα ΕΛΠΕ δόθηκε (πέρυσι) δωρεάν πετρέλαιο..

Συνεργασία Eni - Enel για την ανάπτυξη δύο έργων πράσινου υδρογόνου - Το χρονοδιάγραμμα



Οι ενεργειακοί γίγαντες της Ιταλίας, Enel και Eni θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη δύο έργων πράσινου υδρογόνου.

Ειδικότεροι, οι δύο εταίροι σχεδιάζουν να παράγουν το υδρογόνο μέσω ηλεκτρολυτών που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κοντά σε δύο διυλιστήρια της Eni στην Ιταλία. Μάλιστα, ανέφεραν ότι το πράσινο υδρογόνο φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή για την απανθρακοποίηση στα διυλιστήρια.

Κάθε πιλοτικό έργο θα διαθέτει..

Το Hybrid-gate διαδέχεται το Diesel-gate: ένα νέο σκάνδαλο αυξημένων εκπομπών από "EV-ηλεκτρικά" αυτοκίνητα.



 



Θυμάστε το Diesel-gate, το σκάνδαλο όπου τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα του Ομίλου Volkswagen "συνελήφθησαν" να έχουν πειραγμένο λογισμικό, προκειμένου να αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας του κινητήρα κατά τη διάρκεια δοκιμών και να εμφανίζουν πλασματικές εκπομπές ρύπων; Θυμάστε πόσους τόνους οξειδίων αζώτου έστειλαν "στα κρυφά" στην ατμόσφαιρα; Ε, ένα παρόμοιο σκάνδαλο φαίνεται να επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά με τα υβριδικά, τα αυτοκίνητα που είναι κατά βάση συμβατικά, με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά έχουν και μια..

Τα Βιοκαύσιμα Διεκδικούν Πρωτεύοντα Ρόλο στην Απανθρακοποίηση της Θέρμανσης

 


Η χρήση στερεών καυσίμων είναι από τις πρώτες επιλογές στην κάλυψη των αναγκών θέρμανσης στη χώρα μας. Αυτό παρατηρείται σε πολλές έρευνες όπως στην έρευνα των οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ(2019), όπου η μέση μηνιαία κατανάλωση στερεών καυσίμων ανερχόταν στα 258,78 κιλά μειωμένη κατά 2,1% σε σχέση με το 2018, με το φυσικό αέριο να καταγράφει αύξηση 19% το αντίστοιχο διάστημα. Βέβαια, η κατανάλωση του φυσικού αερίου ευνοείται σε σχέση με άλλες πηγές ενέργειας από τον χαμηλό ΦΠΑ(6%). Στην Ελλάδα, επιστημονικοί αναλυτές αναφέρουν..

Σιάμισιης: Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για τον ΕΛΑΠΕ - Δεν θα είναι τόσο σύντομη η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα

 


Το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ για την αγορά των ΑΠΕ βαίνει στη σωστή κατεύθυνση και σε κάθε περίπτωση μια μέτρια λύση εφαρμόσιμη είναι καλύτερη από την απουσία λύσης, υποστήριξε χθες μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο Ανδρέας Σιάμισιης, διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ.

Ο κλάδος πετρελαιοειδών βρίσκεται στις παρυφές της ενεργειακής αγοράς, παρόλο..

Γιατί η πανδημία φέρνει χειρότερη κρίση από το Μεγάλο Κραχ

 


Τα τελευταία 150 χρόνια, από το 1876 μέχρι σήμερα, ο πλανήτης έχει βιώσει 14 φορές μια παγκόσμια οικονομική ύφεση. Στις 14 Φεβρουαρίου 2020, έχοντας ήδη συγκεντρώσει τα πρώτα στοιχεία της επίδρασης του κορονοϊού στην Κίνα, εκτιμήσαμε το πόσο καταστροφικός θα είναι η πανδημία για τις οικονομίες. Τότε είχαμε βασιστεί –όχι τυχαία– κυρίως στην κατανάλωση των καυσίμων.

Όταν την Άνοιξη, η τιμή του αργού πετρελαίου είχε πέσει στα 29 δολάρια, είχαμε..

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Αυξήθηκαν της βενζίνης

 


Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων αυξήθηκαν, ανακοίνωσε την Τετάρτη 2/12/2020 η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 679.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 27 Νοεμβρίου σε 488 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για υποχώρηση 2,4 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα αργού στο κέντρο παράδοσης Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν..

Πώς η 3D εκτύπωση θα αλλάξει τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου

 


Με την εισαγωγή πολλών νέων τεχνολογιών στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2020, η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι η τελευταία μόδα που κερδίζει έδαφος στο χώρο.

Σύμφωνα με το Oilprice η κατασκευή υλικών ήταν εξαιρετικά χρήσιμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, παρέχοντας ζωτικής σημασίας προστασίας σε εργαζόμενους πρώτης γραμμής σε όλο τον κόσμο.

Αλλά τώρα, η συνεχώς..

Το «πράσινο Νόμπελ» στην 33χρονη ιθαγενή ηγέτιδα της Αμαζονίας που αγωνίζεται ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίου στο τροπικό δάσος



 

Το βραβείο Goldman, το λεγόμενο «πράσινο Νόμπελ», το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν αγωνιστή ή μία αγωνίστρια από κάθε ήπειρο για την προστασία του περιβάλλοντος, κέρδισε για τη Λατινική Αμερική η 33χρονη Νεμόντε Νενκίμο.

Η «Νέμο», ιθαγενής ηγέτιδα του λαού Γαορανί που κατοικεί..