Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος θα εξετάσει το αίτημα για ανεξαρτησία του Τέξας


вашингтон сша белый дом флаг
Ο Λευκός Οίκος θα αναγκαστεί να εξετάσει τα online-αιτήματα για την έξοδο των πολιτειών Τέξας και Λουιζιάνα από τις ΗΠΑ.
Στα πλαίσια του προγράμματος «We The People» η προεδρική διοίκηση έχει δεσμευτεί μα ανταποκρίνεται σε οποιεσδήποτε κοινωνικές πρωτοβουλίες, οι οποίες συλλέγουν 25 χιλ. υπογραφές σε 30 ημέρες, και τα δύο αυτονομιστικά αιτήματα έχουν εκπληρώσει αυτό το κριτήριο. Συγκεκριμένα το αίτημα για την απόσχιση του Τέξας μάζεψε στις 9 Νοεμβρίου πάνω από 60 χιλιάδες υπογραφές.
Οι συντάκτες των αιτημάτων εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους με την πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ζητούν να δοθεί στις πολιτείες με ειρηνικό τρόπο η ανεξαρτησία. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Αίρεται το μονοπώλιο της ΔΕΠΑ



Εν όψει της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, «έσπασε» το μονοπώλιο της εταιρίας στην αγορά του φυσικού αερίου.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η ΔΕΠΑ αποδέχτηκε και αναλαμβάνει τις δεσμεύσεις της ανεξάρτητης αρχής, για διάθεση μέρους της χωρητικότητας που είχε για τη διέλευση αερίου στις πύλες εισόδου της χώρας καθώς και για διετείς συμβάσεις προμήθειας με τους πελάτες της.
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, η ΔΕΠΑ:
1. Δεσμεύτηκε από 30η Νοεμβρίου 2012 να προσφέρει στους Πελάτες της συγκεκριμένο τύπο Σύμβασης Πώλησης φυσικού αερίου, χωρίς την υπηρεσία μεταφοράς φυσικού αερίου (διαχωρισμός προμήθειας - μεταφοράς). Δεσμεύεται, επίσης, ότι οι αποσυζευγμένες συμβάσεις δεν θα διαφοροποιούνται ως προς την τιμή προμήθειας φ.α. από τους όρους των συζευγμένων συμβάσεων (η τιμή προμήθειας φ.α. θα είναι ίδια και στους δύο ως άνω τύπους σύμβασης) και ότι δεν θα χορηγεί βάσει των όρων τους ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο οποιοδήποτε κίνητρο για τη σύναψη συζευγμένης σύμβασης ούτε αντιστρόφως θα δημιουργεί αντικίνητρο στη σύναψη αποσυζευγμένης σύμβασης.
2. Δεσμεύτηκε να μειώσει την εξάρτηση των Πελατών της από την ίδια με τις εκάστοτε Ετήσιες Συμβατικές Ποσότητες των τελευταίων και να παρέχει αυξημένη ευελιξία σε αυτούς, ως προς τη διαχείριση των συμβάσεών τους επί τη βάσει των ειδικών αναγκών και των αιτημάτων τους. Προς το σκοπό αυτό, η ΔΕΠΑ δεσμεύτηκε να ενημερώσει μέχρι 30.11.2012 όλους τους Πελάτες της ότι έχουν τη δυνατότητα αφενός να επαναπροσδιορίσουν ελεύθερα την Ετήσια Συμβατική τους Ποσότητα για το 2013 και αφετέρου να επαναπροσδιορίζουν κάθε έτος τη ζητούμενη από αυτούς ετήσια συμβατική τους ποσότητα μέχρι ποσοστού: α) +/- 5% της Ετήσιας Συμβατικής Ποσότητας που έχει δηλώσει καθένας από τους Πελάτες της με ετήσια κατανάλωση από την ΔΕΠΑ μεγαλύτερη (>) από 500GWh κατά το προηγούμενο συμβατικό έτος, και β) +/- 20% της Ετήσιας Συμβατικής Ποσότητας που έχει δηλώσει καθένας από τους Πελάτες με ετήσια κατανάλωση από τη ΔΕΠΑ μικρότερη (<) από 500GWh κατά το προηγούμενο συμβατικό έτος.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από σήμερα σε διαθεσιμότητα ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ



 Όλη η εγκύκλιος που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ
- Στάλθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους και ονομάζεται: νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα
- Αφορά σε θέματα διαθεσιμότητας, αργίας και κατάργησης θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου
- Αυτό είναι αιτία πολέμου, διαμηνύουν τα συνδικάτα
- Καταλήψεις σε δήμους για να μην φύγουν οι λίστες
Αυτό που αναφέρεται είναι ότι από σήμερα, με τη δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τίθενται αυτοδικαίως σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.
Κι αυτό ανεξαρτήτως του πότε θα υπογραφούν τελικά οι διαπιστωτικές πράξεις, μία διαδικασία που, έτσι κι αλλιώς, θα έχει ολοκληρωθεί το επόμενο δεκαήμερο.
Στην εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλούνται όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου να προχωρήσουν στην υλοποίηση των ρυθμίσεων του Μνημονίου ΙΙΙ.
Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων θα διαρκέσει ένα έτος με την καταβολή του 75% του μισθού τους και στην περίπτωση που δεν μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα απολύονται.
Σε σχετικό, πρόσφατο σημείωμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διευκρινιζόταν ότι δεν θα απολυθούν υπάλληλοι, αλλά, θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου:
«Η ένταξη των υπαλλήλων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους, στο Πρόγραμμα Κινητικότητας έχει σκοπό τη μετακίνησή τους, προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών, και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό».
Tο πλήρες κείμενο της εγκυκλίου που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης:
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Παραβίασαν την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 1974 - Πάτησαν στη "νεκρή" ζώνη



Ο τουρκικός Στρατός εισέβαλλε στην αποστρατικοποιημένη ζώνη στο χωριό Αυλώνας (κοντά στο Ακάκι, μεταξύ Μόρφου και Λευκωσίας) και με την κάλυψη δύο ομάδων Πεζικού, το Μηχανικό περιέφραξε με συρματόπλεγμα ένα χώρο όπου υπήρχε παλιότερα γεώτρηση.  Είναι η πρώτη φορά που παραβιάζεται ωμά η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 1974.
Από τη γεώτρηση μεταφέρεται πόσιμο νερό σε δεξαμενή του χωριού που χρησιμοποιούν Τουρκοκύπριοι κάτοικοι της κατεχόμενης Αυλώνας και εκ του λόγου αυτού, δηλαδή επειδή ήδη η γεώτρηση χρησιμοποιείται μόνο από τους Τουρκοκύπριους, δημιουργούνται υπόνοιες για το ποιοι είναι οι πραγματικοί σκοποί των Τούρκων.
Η Εθνική Φρουρά και το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τα Ηνωμένα Έθνη. Σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο ΟΗΕ δήλωσε αδυναμία να ελέγξει την κατάσταση και για τον λόγο αυτό κάποιες μονάδες της Εθνοφρουράς που εδρεύουν στην περιοχή τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής. Η κατάσταση παρακολουθείται και από το αρχηγείο της ΕΛΔΥΚ που έχει ενημερώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την εξέλιξη.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Η ΛΑΡΚΟ… στα χνάρια Μυτιληναίου!



Την ώρα που η ΔΕΗ ζητάει πλήρη απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος και η κυβέρνηση υπόσχεται να προχωρήσει σε τμηματικές αυξήσεις των λογαριασμών μέσα στο 2013, ώστε το σοκ στους καταναλωτές να διαχυθεί σε…δόσεις, αποκαλύπτεται ότι μεγάλες βιομηχανίες του ιδιωτικού, αλλά και του δημόσιου τομέα φεσώνουν συστηματικά την επιχείρηση ηλεκτρισμού, χωρίς να υφίστανται καμία συνέπεια!

Ως γνωστόν το κίνημα… «δεν πληρώνω» των μεγαλο-οφειλετών της ΔΕΗ ξεκίνησε πρώτος ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Αλουμίνιον, Ευάγγελος Μυτιληναίος που με διάφορες προφάσεις έχει φτάσει να χρωστάει περισσότερα από 90 εκατομμύρια, όσα δηλαδή τα κέρδη του Ομίλου του το 2011!
Φαίνεται όμως ότι ακολουθούν και άλλοι, τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Και στους μεν και στους δε, η ΔΕΗ κάνει τα στραβά μάτια αφήνοντας να τρέχουν φέσια εκατοντάδων εκατομμυρίων. Και την ίδια ώρα τρέχει να βγάλει τα σπασμένα στις πλάτες των απλών καταναλωτών.
Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα μετά τον Μυτιληναίο που τουλάχιστον φροντίζει να καλύπτεται πίσω από γνωμοδοτήσεις και διαιτησίες(βλέπε…ΡΑΕ και ΑΔΜΗΕ), είναι αυτό της ΛΑΡΚΟ. Της ΛΑΡΚΟ που…καλλωπίζεται, υποτίθεται, αυτό το καιρό για να πουληθεί σε ξένους(σ.σ. ή ντόπιους…)ενδιαφερόμενους, αλλά αφήνει εδώ και μήνες απλήρωτους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, χωρίς να ανοίγει μύτη!
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του Αntinews, η πρακτική αυτή του «δεν πληρώνω» χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2011(!) και ήδη το φέσι έχει φτάσει στο δυσθεώρητο ποσό των 125 εκατομμυρίων ευρώ, αφού ο μηνιαίος λογαριασμός ρεύματος του άκρως ενεργοβόρου εργοστασίου, ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση δεν είναι καθόλου αστεία, αφού οι αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια των απλών καταναλωτών που ζητά(και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα εκμαιεύσει τον ερχόμενο χρόνο)η ΔΕΗ οφείλεται κυρίως σε επιβαρύνσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από το νέο ευρωπαϊκό καθεστώς διαχείρισης ρύπων. Και αντιλαμβάνεται κανείς ότι αν είχαν πληρωθεί τα χρέη της ΛΑΡΚΟ και του Μυτιληναίου, θα είχε ήδη καλυφθεί το μισό της επιβάρυνσης, για το 2013 τουλάχιστον. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντισυνταγματικός ο νόμος περί ιθαγένειας




Αντισυνταγματικό έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ το νόμο για την χορήγηση ιθαγένειας της προηγούμενης κυβέρνησης, γνωστό και ως νόμο Ραγκούση.
Ο νόμος που είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών καθώς έκανε «ευκολότερες» τις ελληνοποιήσεις και άνοιγε το δρόμο για την είσοδο χιλιάδων αλλοδαπών, δεν πέρασε από το ΣτΕ κάτι που σημαίνει ότι η παρούσα κυβέρνηση πρέπει (και ανοίγει και ο δρόμος άλλωστε) να αλλάξει το νόμο. 
ΠΗΓΗ:antinews.gr

Η ΝΤΡΟΠΗ.....


ΔΙΑΒΑΣΕ

ANAKOINΩΣΗ ΠΣΕΕΚ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.Ε.

                                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Σωματείο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ (ΠΣΕΕΚ)  καλεί όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους στις 14 Νοεμβρίου στην Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, καθώς η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) και συλλαλητήριο στις 13.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ- ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ:

-Πόση ανεργία ακόμη;
-Πόση φτώχεια ακόμη;
-Πόση εξαθλίωση ακόμη;
-Πόσες αυτοκτονίες ακόμη;
-Τι άλλο μένει, για να θυσιάσουμε στο βωμό των τραπεζών,της Τρόϊκα και των κερδοσκόπων;

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ!!! ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ!!!
ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
                          

Δελτίο Τύπου - Απολύσεις-διαθεσιμότητες σε εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος




Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά το Αντισυνταγματικό τερατούργημα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ήδη δημοσιεύτηκε, ενώ εκδόθηκε και η σχετική εγκύκλιος για τα διαδικαστικά των απολύσεων και διαθεσιμοτήτων των εργαζομένων στο Δημόσιο με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου.
Το σύνολο των προβλέψεων, δεσμεύσεων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου συνθλίβουν κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και κοινωνικό δικαίωμα των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων, χωρίς να λύνουν ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα της οικονομίας και της χώρας, παρά μόνο αυτά των τοκογλύφων δανειστών, οι οποίοι εμπαίζουν και εκβιάζουν συστηματικά τη χώρα μας.
Ο αγώνας των εργαζομένων στο δημόσιο και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ) είναι κοινός όλων των εργαζομένων και πολιτών της χώρας μας γι΄αυτό θα συνεχισθεί και θα ενταθεί από το σύνολο των εργαζόμενων.
Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι θα δώσουμε ηχηρό μήνυμα και αύριο στην Κυβέρνηση και τους ευρωπαίους ηγέτες με την Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση.
Το διευθυντήριο των ευρωπαίων ισχυρών με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σπέρνει στη χώρα μας και στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου «αίμα, δάκρυα και πόνο» γι΄αυτό και θα εισπράξει θύελλα αντιδράσεων από τους Λαούς της Ευρώπης.
Μαζικά και ενωτικά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι εργαζόμενοι θα μετέχουν στην 3ωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) και στο συλλαλητήριο στις 13.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ 1968




Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, της 6ης Μαΐου 2006, στην απολογία του, ο Παναγούλης στο στρατοδικείο τον Nοέµβριο του 1968, είπε μεταξύ άλλων:
«H ανάκρισις ήρχισε κλιµακουµένη από της περιοχής των γρονθοκοπηµάτων, των εγκαυµάτων, της φάλαγγος και των ραβδισµών µέχρις και της περιοχής των σεξουαλικών βασανιστηρίων... ∆εν αποδέχοµαι την βίαν ως µέσον, ούτε την πολιτική δολοφονία, αλλά εις την προκειµένην περίπτωσιν διά να αλλάξη η κατάστασις η οποία µας επεβλήθη διά της βίας, µόνον διά της βίας ηµπορεί να αλλάξη... ∆εν έχει σηµασίαν ότι... ηµείς απετύχαµεν. Aλλοι έρχονται µετά από µας... ∆εν υποχωρώ διότι γνωρίζω ότι το ωραιότερον κύκνειον άσµα οιουδήποτε πραγµατικού αγωνιστού είναι ο επιθανάτιος ρόγχος προ του εκτελεστικού αποσπάσµατος, παρά ενώπιον µια τυραννίας, και αυτήν την θέσιν αποδέχοµαι»
  
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Τρεις εταιρείες αντιδρούν στη συμφωνία Κύπρου-γαλλορωσικής κοινοπραξίας για έρευνες και εκμετάλλευση του οικοπέδου 9



Σε νομικούς έχουν αναθέσει, σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", την αναζήτηση στοιχείων προκειμένου να μπλοκάρουν την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης για παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας, εξόρυξης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ στη γαλλορωσική κοινοπραξία «Total-Novatec-GPB», τουλάχιστον τρεις εταιρείες-«κολοσσοί» οι οποίες υπέβαλαν αντίστοιχες προτάσεις και δεν επελέγησαν.
Η εφημερίδα δημοσιεύει τις συνολικές τεχνικές και οικονομικές βαθμολογίες που έδωσαν τόσο η Επιτροπή, που σύστησε η Κυπριακή κυβέρνηση, όσο και οι Γάλλοι σύμβουλοι της Beicip, για τα οικόπεδα για τα οποία υπήρξε απόφαση ανάθεσης, δηλαδή τα 2,3,9 και 11.
Στα οικόπεδα 2,3 και 11 η ανάθεση έγινε σύμφωνα με τις βαθμολογίες , ενώ για το 9 επιλέχθηκε η 5η στη βαθμολογία κοινοπραξία«Total-Novatec-GPB». Για το οικόπεδο 9 στις βαθμολογίες προηγούνται κατά σειρά η ΕΝΙ-Kogas, η Premier-VITAL-Petronas, η Capricon Marathon και η Edison-Delek-Enel- Woodside.
Διάφορα στοιχεία δείχνουν, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ ότι για να φτάσει η «Total-Novatec-GPB» στη πρώτη πρόταση όσο αφορά την οικονομική πτυχή θα πρέπει να αυξήσει κατά 400% το ποσό του «μπόνους υπογραφής» και κατά 12% το ποσοστό των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιστορία

 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΥΠΑΡΧΕΙ "ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ" ΣΟΪΜΠΛΕ ?...




Για «κρυφή ατζέντα» της Γερμανίας εις βάρος της Ελλάδας κάνουν λόγο κύκλοι των Βρυξελλών, που δεν κατανοούν την εμμονή του Βερολίνου να μεταθέτει συνεχώς τις αποφάσεις-ανάσα για τη χώρα μας. Μάλιστα, παράγοντες της Ευρωζώνης εκφράζουν τη δυσφορία τους για τις προσπάθειες του Γερμανού υπουργού Οικονομικών να τορπιλίζει κάθε προσπάθεια έμπρακτης στήριξης της Ελλάδας.
Η προσχηματική και αβάσιμη επιχειρηματολογία του Β. Σόιμπλε να υπάρξει στο χθεσινό Eurolgroup επίσημη παρουσίαση όλων των εγγράφων από την τρόικα πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για την Ελλάδα έγινε δεκτή με αρνητικά σχόλια από ορισμένα κράτη-μέλη, τα οποία εκτιμούν ότι μετά τις επώδυνες και θαρραλέες αποφάσεις που έλαβε η Ελλάδα -με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και του Προϋπολγισμού- τώρα έχει πράγματι έρθει η ώρα της Ευρώπης.
Κοινοτικοί παράγοντες θεωρούν ιδιαίτερα επικίνδυνους αυτούς τους τακτικισμούς της γερμανικής πλευράς, οι οποίοι μπορούν να φέρουν στα άκρα τη συνοχή της ελληνικής κυβέρνησης και για τον λόγο αυτό πιέζουν για ταχεία δράση υπέρ της χώρας μας. Επίσης, εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο οι θέσεις που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Σόιμπλε εκφράζουν πλήρως και τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Πάντως, με εξαίρεση τη Γερμανία, το κλίμα στις Βρυξέλλες αλλά και σε πολλές κοινοτικές πρωτεύουσες έχει αλλάξει υπέρ της χώρας μας, τις τελευταίες ημέρες. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην έξοδο τουλάχιστον βρε παιδιά…

 
ΠΗΓΗ: olympia.gr

ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΈΛΕΣ; "Το χριστουγεννιάτικο δέντρο προσβάλλει τις θρησκείες"!




Έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια ένα "υπόγειος" διωγμός του Χριστιανισμού στις "χριστιανικές" χώρες, και φυσικά φανερός στον υπόλοιπο πλανήτη.
Οι Αρχές των Βρυξελλών αποφάσισαν να τοποθετήσουν τα Χριστούγεννα στην κεντρική πλατεία της πόλης, αντί για το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο μια ηλεκτρονική εγκατάσταση.
Η απόφαση αυτή εξόργισε τους χρήστες των βελγικών κοινωνικών δικτυώσεων. Οι συζητήσεις υποδαυλίστηκαν από το σχόλιο της Μπιάνκα Ντέμπαετς (Bianca Debaets), μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία εξήγησε αυτή την απόφαση με θρησκευτικούς λόγους. Είπε ότι το δέντρο ως σύμβολο των χριστιανικών Χριστουγέννων μπορεί δήθεν να θίξει τα συναισθήματα των ανθρώπων των άλλων θρησκειών.
«Τώρα τι είναι το επόμενο; - αναρωτιέται ένας μπλόγκερ. Θα καταργηγηθούν τα αυγά για το Πάσχα επειδή είναι υπενθύμιση της ανάστασης;»
Μήπως στο τέλος το πάνε στην ενοποίηση των θρησκειών σε μια μεγάλη Πανθρησκεία για να είμαστε ενωμένοι χωρίς καυγάδες κάτω από την εξουσία ενός Παγκόσμιου Μονάρχη; Θα θυμήσουμε ότι οι αυτοκράτορες στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία ζητούσαν την λατρεία τους ως θεοί, ακριβώςγιατί ενίσχυε την εξουσία τους ( μερικοί το πίστευαν κιόλας).
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΑΛΒΑΝΩΝ Απειλές κατά της Ελλάδας από την αλβανική κυβέρνηση για έρευνες και μειονότητα!




Επίθεση και απειλές κατά της Ελλάδας είχαμε από το υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμόν Παναρίτι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στα Τίρανα, με τον ομόλογό του από το Κόσοβο Ενβέρ Χοτζάι. λαμβάνοντας θέση 100% υπερ των εξτρεμιστών της Αλβανίας και το κυριότερο έθεσε επίσημα θέμα δικαιωμάτων της Ελλάδας να κάνει έρευνες πετρελαίου στο Βόρειο Ιόνιο χωρίς την άδεια της ... Αλβανίας!.
Χρησιμοποιώντας την απόλυτα ανώδυνη φράση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, για «έξαρση του σοβινισμού στην ευρύτερη περιοχή μας, με άτακτες ομάδες, οι οποίες εξακολουθούν να επηρεάζουν τα εσωτερικά πολιτικά πράγματα των γειτονικών χωρών» ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών (αυτόν που ο Δ.Αβραμόπουλος αγκάλιαζε κατά την επίσκεψή του σην Ελλάδα, είπε: «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, όταν μιλάει για σοβινισμό στα Βαλκάνια θα πρέπει να έχει υπόψη και τη χώρα του. Εμείς, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να συνεργαστούμε μέσω διαλόγου για να φρενάρουμε τις σοβινιστικές τάσεις».

Ο Ε.Παναρίτι αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα της διμερούς συμφωνίας για τα χωρικά ύδατα καθώς και στις ελληνικές έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο, επισημαίνοντας: «Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας ακυρώνει την προηγούμενη συμφωνία, συνεπώς δεν υπάρχει καμιά συμφωνία για τα χωρικά ύδατα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας», επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του defencenet.gr.
Αναμενόμενη χαρακτηρίζεται η αντίδραση του κόμματος των τσάμηδων PDIU, ο πρόεδρος του οποίου Σπετίμ Ιντρίζι, είπε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να μπερδεύει «τον ευαισθητοποιημένο πατριωτισμό με τον σοβινισμό».
«Για σοβινισμό πρέπει να κατηγορηθούν τα ελληνικά κόμματα που συγκεντρώνονται σε δήθεν τάφους πεσόντων, προκαλώντας τον πατριωτισμό μας» πρόσθεσε ο Σ. Ιντρίζι, σχολιάζοντας τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στις πόλεις Πρεμετή και Βουλιαράτη.
Κάλεσε δε την αλβανική κυβέρνηση να αντιδράσει για τη διεξαγωγή ερευνών για πετρέλαιο στο Ιόνιο από ελληνικής πλευράς, εφόσον δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.
Στο μεταξύ, η εθνικιστική οργάνωση «Ερυθρόμορφη Συμμαχία» έστειλε "εθελοντές" μέλη της οργάνωσης στους Αγίους Σαράντα για "να ελέγξουν τα σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα" στην πράκη για να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες της περιοχής..
ΠΗΓΗ; defencenet.gr

Χαμός με τα Εφάπαξ των Εργαζομένων στη ΔΕΗ




Αλαλούμ επικρατεί στη ΔΕΗ όσον αφορά τα εφάπαξ μιας μεγάλης μερίδας εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται ή έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί, σε πολλές περιπτώσεις εδώ και 2-3 χρόνια, αλλά ακόμη δεν έχουν λάβει τα χρήματα που τους αναλογούν.
Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, αιτία για την κατάσταση αυτή είναι η ανατροπή της καθιερωμένης σειράς προτεραιότητας που ίσχυε επί δεκαετίες και διασφάλιζε ότι παρά τις καθυστερήσεις, ο κάθε εργαζόμενος που έπαιρνε σύνταξη θα λάμβανε το εφάπαξ του με τη σειρά.
Πλέον όμως, μετά από απόφαση που έλαβε ο αρμόδιος υπουργός λίγες ημέρες αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του, η σειρά αυτή έχει ανατραπεί και πλέον οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν ότι τα εφάπαξ δίνονται πρώτα σε ημετέρους και εκλεκτούς και μετά σε όσους προηγούνται χρονικά.
Χαρακτηριστική είναι καταγγελία συνταξιούχου που υπέβαλε ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία που ακολουθείται πλέον και έλαβε την απάντηση ότι η καταβολή του εφάπαξ γίνεται «εθιμικώ δικαίω»… 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

Telegraph:Αν η χρεοκοπία δεν κανονισθεί από την βουλή, θα γίνει στους δρόμους με αιματηρές συνέπειες..




 Το Ελληνικό Κοινοβούλιο πέρασε έναν προϋπολογισμό λιτότητας χθες, συμφωνώντας σε περαιτέρω περικοπές €9.4bn, σε όλους τους κρατικούς μισθούς και τις συντάξεις. Το προσεχές έτος η οικονομία θα συρρικνώνεται για έκτο διαδοχικό έτος σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις, παρουσιάζοντας περαιτέρω μείωση κατά.... 4.5 %. 
 Η ανεργία είναι ήδη 25% και, παρά τις περικοπές δαπανών, το κρατικό χρέος θα χτυπήσει 189 % του ΑΕΠ το προσεχές έτος (και θα ανέλθει σε 192 % το έτος το 2014/15 σύμφωνα με τον οίκο Fitch).
 Η χώρα είναι τόσο χτυπημένη από την οικονομική και κοινωνική κρίση, που μοιάζει με έναν ασθενή νοσοκομείου σε κατάσταση “φυτού”, που κρατιέται ζωντανό από μέτρα που μεγαλώνουν μόνο τον πόνο που βιώνεται πριν από το αναπόφευκτο τέλος.
 Δεν υπάρχει κανένας τρόπος η Ελλάδα να μπορέσει να ξεπληρώσει την τρόικα. Είναι ήδη παγιδευμένη σε ένα σπιράλ χρέους.
 Αυτός ο κύκλος δεν εξυπηρετεί πλέον κανέναν σκοπό εκτός από το κλώτσημα… Η παραγραφή χρέους είναι αδύνατη για σημαντικούς πιστωτές της Ελλάδας, λόγω της απαίτησης που θα υπήρχε για να παραγράψουν το χρέος του μισού Eurozone. 
 Όσο αυτό το “παιγνίδι” συνεχίζεται, τόσο μεγαλύτερη η μεταφορά του πλούτου από την Ελλάδα στην τρόικα στις πληρωμές τόκων, για ένα χρέος που δεν θα εξαγοραστεί ποτέ.
 Η τρόικα θα πάρει κάθε πένα από την Ελλάδα προτού να “πέσει κάτω”…
 Εάν η χρεοκοπία δεν θεσπισθεί τελικά από το Κοινοβούλιο, θα γίνει στους δρόμους με αιματηρές συνέπειες. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

ΙΕΑ World Energy Outlook: Μεγάλες Ανατροπές στην Παγκόσμια Αγορά Πετρελαίου - Πρώτες σε Παραγωγή Αργού ως το 2017 οι ΗΠΑ




Στον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου ως το 2017, εκτοπίζοντας την Σαουδική Αραβία, θα έχουν εξελιχθεί οι ΗΠΑ, ενώ ως το 2035 θα είναι ενεργειακά αυτάρκεις. Αυτά αναφέρει το World Energy Outlook 2012 του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Μάλιστα, το WEO προβλέπει ότι συνολικά η Βόρεια Αμερική μετατρέπεται σε περιοχή εξαγωγής πετρελαίου, με συνέπεια η πετρελαϊκή παραγωγή της Μέσης Ανατολή να διοχετευθεί ως το 2035 κατά 90% προς την Ασία. Επιπλέον, αναφέρει ότι ως το 2020 οι ΗΠΑ θα μετατρέπονται σε καθαρό εξαγωγέα φυσικού αερίου. 
Η ετήσια έκδοση του Οργανισμού για τις παγκόσμιες προοπτικές του ενεργειακού κλάδου αποτελεί κάθε χρόνο σημαντικό γεγονός για την διεθνή αγορά ενέργειας. Ιδιαίτερη εντύπωση στην φετινή έκδοση προκαλεί η πρόβλεψη ότι οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν την επόμενη δεκαετία τη Σαουδική Αραβία στην παραγωγή πετρελαίου. 
Γενικότερα, ο ΙΕΑ εκτιμά ότι τα ορυκτά καύσιμα θα παραμείνουν οι πρωταγωνιστές στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα, χάρη και στην στήριξη από επιδοτήσεις, οι οποίες αυξήθηκαν το 2011 κατά 30% στα 523 δις δολ., ιδίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Ως το 2020 η έκθεση προβλέπει αύξηση στη ζήτηση πετρελαίου κατά 7 εκατ. δολάρια ημερησίως, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 99 εκατ, δολάρια ημερησίως το 2035. 
Παράλληλα, το World Energy Outlook 2012 προβλέπει αύξηση της μη συμβατικής και υπεράκτιας παραγωγής αργού από χώρες εκτός OPEC ως το 2020, αν και στη συνέχεια το καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών θα ξαναπάρει τα ηνία της παραγωγής. 
Τονίζεται, εξάλλου, ότι το Ιράκ ως το 2035 θα έχει αντικαταστήσει την Ρωσία στην πρώτη θέση των εξαγωγών αργού, ενώ η αύξηση της παραγωγής του θα ισοδυναμεί με το 45% της παγκόσμιας αύξησης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για τη ΖΩΗ ΜΑΣ!!!!




-Φοβάσαι;
-Πολύ…εσύ;
-Τρέμω…
-Γιατί είσαι εδώ τότε;
-Γιατί είσαι κι εσύ.
-Η παρουσία μου σου δίνει θάρρος;
-Ο κοινός σκοπός. Κυρίως όμως… η στέρηση.
-Στέρηση;
-Της ελευθερίας. Της ελπίδας. Των ονείρων…
-Τι εννοείς;
-Δεν μπορώ να φοβάμαι άλλο. Πρέπει επιτέλους να πολεμήσω τον ίδιο… τον φόβο. Και πρέπει να τον νικήσω με κάθε θυσία.
-Σε καταλαβαίνω. Εγώ πάντως παίρνω θάρρος κάθε φορά που κοιτάω γύρω μου. Βλέπω χιλιάδες να είναι παντού και αυτό μου δίνει κουράγιο αλλά και ελπίδα.
- Δεν θα αντέξω άλλη ήττα. Κάθε φορά σκέφτομαι ότι φταίω που άφησα τα πράγματα να μας οδηγήσουν εδώ. Και ξέρω ότι πρέπει να κάνω κάτι επιτέλους ώστε να διορθώσω το λάθος μου.
- Τα λάθη μας θες να πεις…και όχι μόνο. Την ανεκτικότητα μας στην αδικία. Στη μιζέρια. Στο κάθε τι που σαπίζει τη σκέψη μας και την ίδια μας τη ζωή. Στο κάθε μικρό αλλά και μεγάλο γεγονός που στερεί από τα παιδιά μας τις ανάσες της ζωής τους. Στο κάθε μικρόβιο σκέψης που μας κάνει να σκεφτόμαστε εκδικητικά αντί ανθρώπινα…που μας οδηγεί στο μίσος για τα πάντα, αντί στην αγάπη προς όλους. Είμαστε εμείς υπεύθυνοι να εξαφανίσουμε το δηλητήριο της ψυχής μας. Να διορθώσουμε τα λάθη μας. Και επιτέλους ήρθε η ώρα…
-Ακριβώς άγνωστε φίλε μου…
-Αλήθεια… δεν συστηθήκαμε καν… Νικηφόρος.
- Ζωή.
- Άρχισε…
-Λοιπόν;
- Αν δεν σε ξαναδώ, σου εύχομαι να κερδίσεις το όνομα σου… τη Ζωή που ονειρεύεσαι…
- Ας προηγηθεί το δικό σου όνομα τότε Νικηφόρε!!
- Με τη Νίκη!!!
- Για τη ΖΩΗ ΜΑΣ!!!! 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Βρετανοί στον Σαμαρά: Τα νέα μέτρα αντιβαίνουν τις Συνθήκες της Ε.Ε




Την οργή και τον αποτροπιασμό του για τα νέα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, εξέφρασε με επιστολή του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων της Βρετανίας (TUC).
Τα νέα μέτρα «θα πλήξουν τους ασθενέστερους και θα δυσχεράνουν περαιτέρω την ήδη δραματική κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα», αναφέρει η επιστολή. Η επιστολή του Μπρένταν Μπάρμπερ, που συντάχθηκε κατόπιν αιτήματος ελληνικών συνδικάτων, απεστάλη στην Αθήνα ενόψει της πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης στις 14 Νοεμβρίου, ημέρα διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας και υπέρ της απασχόλησης και της ανάπτυξης. Αφού συνοψίζει τα μέτρα, ο κ. Μπάρμπερ τονίζει ότι θα επηρεάσουν όχι μόνο τους Έλληνες πολίτες αλλά και όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους, «δημιουργώντας έναν αρνητικό ανταγωνισμό προς τα κάτω σε πανευρωπαϊκό επίπεδο». Το TUC αντιτίθεται έντονα σε αυτά τα μέτρα «που αντιβαίνουν κατάφωρα τις αρχές των ευρωπαϊκών συνθηκών» υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ήδη επικριθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης «για παραβίαση της Κοινωνικής Χάρτας του 1961 με μια σειρά νομοθετημάτων υπό την απαίτηση της τρόικα». Τέλος, ο κ. Μπάρμπερ εκφράζει την αλληλεγγύη των βρετανικών συνδικάτων με τους Έλληνες εργαζόμενους και τον ελληνικό πληθυσμό, οι οποίοι υφίστανται τα «άδικα και αντιπαραγωγικά»  μέτρα.
Σχέδιο «Μάρσαλ» προς την Ελλάδα ζητούν οι Γερμανοί συνδικαλιστές
Τα γερμανικά συνδικάτα απαιτούν «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα. Εν τω μεταξύ, η γερμανική εφημερίδα «Neue Osnabrücke Zeitung» φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου της Ένωσης Γερμανικών Συνδικάτων (DGB), Michael Sommer, ο οποίος τάσσεται υπέρ της αλλαγής πορείας στην ακολουθούμενη πολιτική. «Στην Ελλάδα έχει ξεπεραστεί το κρίσιμο σημείο λόγω του ακραίου πακέτου λιτότητας. Ο κόσμος δεν μπορεί πια να αντέξει τις αποφάσεις», λέει ο Sommer, ο οποίος, για να βοηθήσει το γερμανικό κοινό να αντιληφθεί την κατάσταση στην Ελλάδα, κάνει και την αντιστοίχηση των ελληνικών μέτρων λιτότητας στα δεδομένα του γερμανικού προϋπολογισμού. Ο ηγέτης του DGB προειδοποίησε επιπλέον, ότι μια τέτοια πορεία οδηγεί υποχρεωτικά σε κοινωνικά ρήγματα, ενόσω στον κόσμο δεν δίνεται καμία προοπτική. Ενόψει των μειούμενων ρυθμών ανάπτυξης στην Γερμανία και της ολοένα και βαθύτερης ύφεσης στην Ευρωζώνη, ο Sommer απαιτεί άμεση παύση της πολιτικής δραστικής εξοικονόμησης και την κατάστρωση ενός σχεδίου Μάρσαλ. Ταυτόχρονα, απέρριψε την άποψη των Γερμανών «σοφών» της οικονομίας που πρεσβεύουν κι άλλη λιτότητα, θεωρώντας την ως εντελώς αποτυχημένη. Η DGB εκπροσωπεί 8 γερμανικές εμπορικές ενώσεις, και περισσότερους από 6 εκατομμύρια εργαζομένους. Ιδρύθηκε το 1949. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Στη δημοσιότητα η έκθεση της Τρόικας Επιπλέον 32,6 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Ελλάδα το 2014-2016




Το φως της δημοσιότητας βλέπει, σταδιακά, η πολυαναμενόμενη έκθεση της Τρόικας για την ελληνική οικονομία, η οποία, όπως είπε νωρίτερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έχει φτάσει στις Βρυξέλλες από το βράδυ της Κυριακής και θα δοθεί μόνο στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με το κείμενο της έκθεσης, που επικαλείται το Bloomberg, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, που προκύπτουν από τη διετή παράταση του οικονομικού προγράμματος της χώρας, μέχρι το 2014 υπολογίζονται στα 15 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον για τη διετία 2015-2016, το χρηματοδοτικό κενό αυξάνεται ακόμη κατά 17,6 δισ. ευρώ. 
Επομένως, συνολικά η διετής επιμύκυνση ανεβάζει το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας στα 32,6 δισ. ευρώ έως το 2016. 
Η Τρόικα επισημαίνει στην έκθεσή της ότι η διετής επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας θα περιορίσει τον αντίκτυπο των οδυνηρών μέτρων λιτότητας, που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο πάγιο αίτημα των δανειστών την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Αθήνας προς τους εταίρους της.
Ιδιαίτερα όσον αφορά στο ζήτημα της εκπλήρωσης των ελληνικών δεσμεύσεων προς τους εταίρους, η Τρόικα κάνει λόγο για «αισθητή βελτίωση», ωστόσο επισημαίνει ότι «τα ρίσκα (οι κίνδυνοι) στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος παραμένουν μεγάλα».
Στην έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας, οι εκπρόσωποι των δανειστών εξηγούν πως το ύψος των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας οφείλεται στην καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αλλά και στην απουσία ανάπτυξης της οικονομίας.
Πάντα σύμφωνα με όσα διέρρευσαν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφορικά με το περιεχόμενο της έκθεσης, στις 115 σελίδες δεν υπάρχει αναφορά ούτε στο πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, στην περίπτωση που δοθεί στην Ελλάδα η διετής παράταση στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά ούτε και προτάσεις για τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν μέσα στην επόμενη τριετία, προκειμένου η Ελλάδα να επανέλθει σε τροχιά ανάκαμψης.
Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, δε, υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, που σηματοδοτεί η έκθεση της Τρόικας, η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα αναμένεται να ληφθεί λίγο νωρίτερα από την 26η Νοεμβρίου.
Δείτε εδώ το προσχέδιο της έκθεσης της τρόικας στα Αγγλικά 
ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ! Κριστίν Λαγκάρντ: "Πρέπει να ληφθούν επιπλέον προαπαιτούμενες δράσεις και μέτρα"!




Νέα μέτρα ζητά η τρόϊκα, με ανακοινώσεις μετά το τέλος του Eurogroup, το οποίο υποτίθεται θα μας έδινε την δόση! Η παράνοια συνεχίζεται με το ανακοινωθέν να μιλάει για "περαιτέρω συμφωνηθέντα μέτρα" ή "επιπλέον προαπαιτούμενες δράσεις και μέτρα" τα οποία θα προηγηθούν της καταβολή της δόσης, ενώ δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με την Κ.Λαγκάρντ να το επιβεβαιώνει! 
Πρακτικά έχουμε πλήρες αδιάξοδο, και φαίνεται ότι "ο εξοπλισμός με τους 167 ψήφους υπέρ της κυβέρνησης" του Γ.Στουρνάρα, ήταν νεροπίστολα! Ούτε ευρώ δεν θα μπει στις τράπεζες και φαίνεται ότι ο Α.Σαμαράς θα εκτεθεί απέναντι στους τραπεζίτες. Δεν δίνουν λεφτά και θέλουν νέα μέτρα, αυτή είναι η αλήθεια. Mάλιστα ειπώθηκε στην συνέντευξη Τύπου ότι "Μπορεί να δανειστούν οι ελληνικές τράπεζες με ενέχυρο την περιουσίας τους"!
Στο μεταξύ τo προσχέδιο της έκθεσης της τρόικας αποκαλύπτει το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται σύντομα να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και το οποίο προβλέπει ότι:
- Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές όπως τόκοι πρώτης κατοικίας και ασφάλιστρα ζωής
- Καταργείται το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε παιδί - Θα υπάρξει επιδότηση με εισοδηματικά κριτήρια
- Μηδέν το αφορολόγητο για ελεύθερους επαγγελματίες - Στο 26% ο συντελεστής φορολόγησης μέχρι 50.000 ευρώ. Για εισοδήματα άνω του συγκεκριμένου ποσού ο συντελεστής θα πηγαίνει αυτόματα στο 36%
- Μηχανισμός αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα έως τον Μάρτιο
-Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2013 θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων με όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων, ενώ ο κάθε πολίτης σε κάθε συναλλαγή που θα έχει με τα υπουργεία θα πρέπει να χρησιμοποιεί τον ΑΦΜ, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2013.
Αυτά είναι μερικά από τα "κανονιστικά" μέτρα που απλά "κάνουν ψιλά", όπως λέει και ο λαός, το Μνημόνιο ΙΙΙ
ΠΗΓΗ: defencenet.gr