Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Τα αίτια του δυστυχήματος στο πλοίο τρυπάνι «PETROBRAS 10000»

Από το naftikachronika.gr
Το Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Μέριμνας (Bureau of Safety and Environmental Enforcement – BSEE) εξέδωσε το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων , σε συνεργασία με την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, για την απώλεια ζωής μέλους του πληρώματος στις 2 Δεκεμβρίου 2017 στο πλοίο Petrobras 10000, το οποίο επιχειρούσε στην περιοχή Walker Ridge 469 του Κόλπου του Μεξικού, περίπου 240 μίλια νοτιοδυτικά της Νέας Ορλεάνης. Σκοπός αυτής της έρευνας ήταν να προσδιοριστούν τα αίτια..

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την διχοτόμηση της ΔΕΠΑ - Οι λεπτομέρειες

Από το worldenergynews.gr
Στη Βουλή κατατέθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο που αφορά την διχοτόμηση της ΔΕΠΑ καθώς και άλλα θέματα ενέργειας όπως ο καθορισμός των νέων τιμών αναφοράς για φωτοβολταϊκά έως 500 KW και τη γεωθερμία.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά 

Αντιπρόεδρος Εxxon Mobil: Η ΝΑ Ευρώπη νέα βασική πηγή ενέργειας για την Ευρώπη

Από το naftemporiki.gr
Την ικανοποίησή του για τη νέα σημαντική ανακάλυψη κοιτάσματος 5-8 τρισεκατομμυρίων κυβικών στο «Οικόπεδο 10» της κυπριακής ΑΟΖ, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil για τις περιοχές Ευρώπης, Ρωσίας και Κασπίας, Τρίσταν Άσπρεϊ από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, επισημαίνοντας ότι ανυπομονεί να συνεχιστεί η έρευνα, ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα υπενθύμισε ότι έχουν..