Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Συμφωνία ΑΔΕΔΥ – ΟΑΣΑ για έκπτωση 23% στις ετήσιες κάρτες

Συμφωνία ΑΔΕΔΥ – ΟΑΣΑ για έκπτωση 23% στις ετήσιες κάρτες
Συμφωνία υπέγραψε η ΑΔΕΔΥ με τον ΟΑΣΑ για έκπτωση 23% στις ετήσιες κάρτες πολλαπλών και απεριορίστων διαδρομών. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να απευθυνθούν στις ομοσπονδίες μέλη της ΑΔΕΔΥ έως και τις 25 Ιανουαρίου. Όσον αφορά το κέρδος από αυτή τη συμφωνία κυμαίνεται από 46 έως 103,5 ευρώ ανάλογα με την αξία των ετήσιων καρτών.

Συγκεκριμένα οι ετήσιες κάρτες των 200 ευρώ που ισχύουν για ελεύθερη μετακίνηση με τα λεωφορεία, τρόλλεϋ και τραμ (εξαιρούνται οι γραμμές express του Αεροδρομίου και το τμήμα Βάρκιζα-Σαρωνίδα της γραμμής Αθήνα – Σαρωνίδα express) μετά από την έκπτωση θα κοστίζουν 154 ευρώ

Όσον αφορά τις ετήσιες κάρτες των 450 ευρώ που ισχύουν για ελεύθερη μετακίνηση με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα του ΟΑΣΑ (λεωφορεία, τρόλλεϋ, τραμ, ηλεκτρικός, μετρό και προαστιακός στην περιοχή ευθύνης του. (Στο Μετρό έως στο σταθμό Κορωπίου και τον Προαστιακό στο τμήμα του Μαγούλα – Πειραιάς – Κορωπί) θα κοστίζουν αντί των 450 ευρώ 346,5.

Διαδικασία απόκτησης των καρτών

Η χορήγηση αυτών των καρτών γίνεται μόνο μαζικά συλλογικά και όχι ατομικά. Τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν τα μέλη τους που θέλουν κάρτες, να προσκομίσουν στον υπεύθυνο του ΔΣ του σωματείου το χρηματικό ποσό της κάρτας που επιθυμούν καθώς και μια φωτογραφία τους. Ο υπεύθυνος για τις κάρτες του κάθε σωματείου αφού συλλέξει συνολικά τα χρήματα (μετρητά) για όλες τις κάρτες, καταθέτει αυτά τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του Ο.Α.Σ.Α. στην ALPHA BANK Νο GR17 0140 1010 3580 0200 2000 717 (απαιτείται η προσκόμιση του πρωτότυπου καταθετηρίου) για αγορά καρτών από τον ΟΑΣΑ και παίρνει την αντίστοιχη απόδειξη από την τράπεζα.

Στη συνέχεια επικοινωνεί με την ΑΔΕΔΥ στο τηλέφωνο 213.16.16.900 και ενημερώνει ότι είναι έτοιμος για την παραλαβή των καρτών. Ο υπεύθυνος της ΑΔΕΔΥ του λέει πότε μπορεί να περάσει από τα γραφεία της για να πάρει την απαραίτητη βεβαίωση με την οποία θα πάει στον ΟΑΣΑ, όπου αφού δώσει:

- την απόδειξη κατάθεσης της τραπέζης,
- τη βεβαίωση της ΑΔΕΔΥ και
- τον αριθμό των μεγάλων και μικρών καρτών που αντιστοιχούν στα χρήματα που κατάθεσε στην τράπεζα,

- θα πάρει τις αντίστοιχες κάρτες. Στις κάρτες αυτές επικολλά τις φωτογραφίες, γράφει το όνομα και τα στοιχεία του κατόχου και κατόπιν τις σφραγίζει είτε στον ΟΑΣΑ είτε στην ΑΔΕΔΥ και μετά τις αποδίδει στους κατόχους.

Οι κάρτες αυτές θα ισχύουν από 1/2/2014 έως 31/1/2015.

Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει τελειώσει έως τις 29/1/2014 για να μπορούν να κάνουν χρήση της κάρτας οι δικαιούχοι από την 1/2/2014. Αυτό σημαίνει ότι τα ενδιαφερόμενα φυσικά μέλη θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους και να έχουν έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο του ΔΣ του σωματείου τους έως τις 25/1/2014.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παραπάνω διαδικασία θα γίνεται μόνο για σωματεία που οι ενδιαφερόμενοί τους για κάρτες υπερβαίνουν τα 20 άτομα. Για σωματεία που οι ενδιαφερόμενοί για κάρτες είναι κάτω των 20 ατόμων θα γίνεται το εξής: Ο υπεύθυνος του ΔΣ του σωματείου, αφού μαζέψει τα χρήματα και τα σχετικά στοιχεία των ενδιαφερομένων – μελών του σωματείου του, θα έρθει στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00πμ για συνολική διευθέτηση από τη Διοίκηση της ΑΔΕΔΥ.

Η παραπάνω παρέκβαση γίνεται μετά από υπόδειξη του ΟΑΣΑ για το ξεπέρασμα τεχνικών προβλημάτων.

 ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ


Τα ψέμματα τελείωσαν.
Αύριο είναι η πρώτη από τις ''μεγάλες '' μέρες που θα ακολουθήσουν.
Η πρώτη συνάντηση σηματοδοτεί και την αρχή μιας πορείας που το τέλος της βρίσκεται στα χέρια μας. Οι εργαζόμενοι σε όλες τις συζητήσεις εκφράζουν την ξεκάθαρη θέση τους,δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για απώλειες. Με την προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας, ΧΑΣΑΜΕ πάρα πολλά.
    Οι εκπρόσωποί μας πρέπει να είναι το ίδιο αποφασισμένοι όπως εμείς και έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα... Ας δώσουν  λοιπόν από αύριο κιόλας στην συνάντηση με την Εταιρεία να καταλάβει ότι  οι  εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όρια τους και να γνωρίζουν ότι για εμάς δεν υπάρχει αύριο με μειώσεις  οργανογραμμάτων ή μισθών .  
Προσοχή μεγάλη στον εσωτερικό κανονισμό για να μην έχουμε καινούργια σφαγή για τους νέους εργαζόμενους. Εμείς ευχόμαστε στους εκπροσώπους μας καλό κουράγιο και δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουν .

GUARDIAN. “Λίγοι άκουγαν μια νεαρή Ελληνίδα, πριν πεθάνει. Θα την ακούσουμε τώρα;”


Ένα εξαιρετικό άρθρο του Guardian για το ένα εκ των δυο κοριτσιών που χάθηκαν άδικα στο δυστύχημα των Μαλγάρων με το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.


Να θυμίσουμε ότι αυτό το τροχαίο δυστύχημα προκάλεσε τον θάνατο σε δύο φοιτήτριες και τον τραυματισμό άλλων 22 ατόμων, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έχουμε συνολικά 3 τροχαία σε 1 μηνα με 4 νεκρούς στα ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.


Συγκεκριμένα, στις 2 Ιανουαρίου,  Ι.Χ. συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός και τον τραυματισμό τεσσάρων, ενώ στις 9 Δεκεμβρίου λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, έξω από το Νοσοκομείο Αγρινίου είχε συγκρουστεί πάλι με Ι.Χ., με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου, του οδηγού του Ι.Χ.

Λίγοι άκουσαν μια νεαρή Ελληνίδα, πριν πεθάνει. Θα την ακούσουμε τώρα;

Alex Andreou
theguardian.com, 11 Ιανουαρίου 2014


H Ειρήνη Τριανταφύλλου, μία έξυπνη, νεαρή γυναίκα , που συμμετείχε στα κοινά σκοτώθηκε σε δυστύχημα. Πέντε χρόνια πριν, έγραψε τις ελπίδες και τα όνειρά της


Την Τετάρτη, ένα πούλμαν που μετέφερε μια ομάδα νεαρών φοιτητών, κατά μήκος ενός ελληνικού αυτοκινητόδρομου κοντά στα Μάλγαρα, συγκρούστηκε με ένα φορτηγό. Πολλοί τραυματίστηκαν, δύο νέες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους. Η Αγγελική Γρανίτσα, 21 ετών, και η Ειρήνη Τριανταφύλλου, 23 ετών. Όσο φωτεινότερο είναι το κερί, τόσο βαθύτερο φαίνεται το σκοτάδι που ακολουθεί, όταν σβήσει. 


Η Ειρήνη, έγραψε ένα δοκίμιο για την κατάσταση στην Ελλάδα, όταν ήταν 18 ετών, ακριβώς πριν χτυπήσει η κρίση, το οποίο δημοσιεύθηκε σε μια τοπική εφημερίδα. Μετέφρασα μια συντομευμένη εκδοχή του κομματιού της.


Λίγοι την άκουγαν ενώ ήταν ζωντανή. Θα την ακούσουμε τώρα;


"Τα όνειρά μου είναι η προϋπόθεση ή η βάση - αν θέλετε – της επανάστασής μου. Αφήστε με λοιπόν, να ονειρεύομαι.. Εξάλλου η πραγματικότητα που μου προτείνετε δεν είναι και τόσο δελεαστική.


Όλοι μας, αλλά κυρίως όλοι σας, παγιδευμένοι στις υπερβολικές απαιτήσεις των καιρών, στις υπέρμετρες φιλοδοξίες, στον υπερκαταναλωτισμό, έχουμε ξεχάσει την αξία και την δύναμη που κρύβει μέσα του το χάδι, ο ζεστός λόγος, η κουβεντούλα με το φίλο. Πότε επικοινωνήσατε τελευταία φορά με ένα φίλο σας; Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε χωρίς ενδοιασμούς για όσα σας απασχολούν;


Γίνατε εσωστρεφείς, θέλοντας να προφυλαχτείτε από τα προβλήματα τρίτων, γιατί είναι τόσα τα δικά σας, που δεν μπορείτε να σηκώστε κι άλλο βάρος. Γίνατε ένα μοναχικό άτομο που ψάχνετε φιλίες μέσω ηλεκτρονικών δρόμων. Η φιλία απόκτησε το δικό της e-mail στο ίντερνετ! 



Εργασία και εγκλεισμός στο σπίτι κατά τις εργάσιμες ημέρες και διασκέδαση με φορτσαρισμένη ιλαρότητα το Σαββατόβραδο, αυτό είναι το πρόγραμμά σας. Α, ξέχασα, θέλετε να βελτιώσετε την εξωτερική σας εμφάνιση και καταφεύγετε σε γυμναστήρια και ινστιτούτα αδυνατίσματος, αυτοαναιρώντας την προσπάθειά σας με υπερκατανάλωση φαγητού και οινοπνευματωδών ποτών. 


Δεν χαρακτηρίζεστε από συνέπεια και αλληλεγγύη απέναντι σε φίλους και συγγενείς. Παγιδεύεστε στον απομονωτισμό του προσωπικού σας συμφέροντος, ζώντας μόνοι ακόμα και μέσα στις συντροφιές. Έχετε περιορίσει τις πολιτικές και συνδικαλιστικές σας δραστηριότητες, στις αναγκαίες και ωφελιμιστικές.


Και μέσα σ' όλη αυτή τη σύγχυση, βρίσκετε χρόνο και διάθεση παίρνοντας και το κατάλληλο ύφος να μας κριτικάρετε, με την «αγωνία» και το «ενδιαφέρον» ζωγραφισμένο στο πρόσωπό σας.


Για σας είμαστε οι καλοπερασάκηδες, οι οκνηροί, οι χωρίς προβληματισμούς νέοι, το δυσοίωνο αύριο στα χέρια του οποίου δεν θέλετε να παραδώστε τον κόσμο (από πότε γίνεται παράδοση και παραλαβή του χάους;).


Μέσα σ' αυτό το κλίμα και τις λιβελογραφικές κορόνες σας, επιτρέψτε μου να ονειρεύομαι. 
Ονειρεύομαι μια γειτονιά, στενό δρομάκι και ζεστοί άνθρωποι. Χαμόγελα και πίκρες και χέρια που σ' αγκαλιάζουν και κάνουν περισσότερα τα πρώτα και λιγότερες τις δεύτερες.


Ονειρεύομαι να «μάθω γράμματα, να γίνω άνθρωπος» όπως λέει και η γιαγιά μου. Να μάθω γράμματα, για να ανοίξει το μυαλό μου και τα μάτια της ψυχής μου και μ' αυτά να αντικρίζω τον κόσμο και τον άνθρωπο. 


Ονειρεύομαι να ασκήσω το επάγγελμα που μ' αρέσει, χωρίς να χρειαστεί να «φιλήσω κατουρημένες ποδιές» ή να περάσω από γραφεία πολιτικών, πολιτευόμενων, γραμματέων και γραμματικών. 
Ονειρεύομαι να φτιάξω τη δική μου οικογένεια και να μεγαλώσω τα παιδιά μου με τις αρχές και τις αξίες που οι δικοί μου γονείς έδωσαν σε μένα, για να στηρίξω πάνω σ' αυτές την ψυχή μου, το μυαλό και τη ζωή μου. 


Ονειρεύομαι να έχω δίπλα μου ανθρώπους αληθινούς, που θα μ' αγαπάνε και θα τους αγαπώ ελεύθερα και κατ' επιλογήν μου. 


Ονειρεύομαι να μην ντρέπομαι ως πολίτης, να μη σκύβω το κεφάλι, αλλά να φιλοκαλώ μετ' ευτελείας και να ζω άνευ καχυποψίας. 

Ονειρεύομαι να χρησιμοποιώ τη γλώσσα για να λέω «τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη» και όχι να «κρύβω λόγια». 

Ονειρεύομαι μ' αυτές τις συντεταγμένες να δημιουργήσω το δικό μου κόσμο, τον μικρό και μέγα. 


Έχω κλείσει τα αυτιά μου στα κατηγορώ, στη δήθεν συμπάθεια, στη δήθεν επαναστατική διάθεση και ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια και δουλεύω - δουλεύω, για να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. 


Η επανάστασή μου έχει αρχίσει... 
Την ακούτε;;"



Η οικογένεια της Ειρήνης δώρισε τα όργανά της. "Πάρτε ό,τι όργανα νομίζετε... Με όλη μου την καρδιά...” , είπε η μητέρα της. Μια σειρά από εγχειρήσεις που αλλάζουν ζωές άρχισαν να κανονίζονται γρήγορα: δύο νέοι άνθρωποι που πάσχουν από κερατόκωνο, μια πάθηση που καταστρέφει σιγά-σιγά την όραση, θα λάβουν τους κερατοειδείς της Ειρήνης.


  Ίσως, όταν ανοίξουν τα μάτια τους, θα δουν τον κόσμο με τόση σαφήνεια και θάρρος, όπως έκανε και εκείνη. Ίσως, όταν και εμείς ανοίξουμε τα δικά μας, να τον δούμε έτσι επίσης.

http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jan/11/few-listened-young-greek-woman-died
Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news 

ΠΗΓΗ:lefteria-news.blogspot.gr