Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ἕλληνες, μὴν φοβᾶστε τίποτα!!!



Δὲν μπορεῖ ΚΑΝΕΙΣ νὰ μᾶς καταβάλλῃ καὶ νὰ μᾶς νικήσῃ. Θὰ ἔπρεπε νὰ τὸ ἔχουμε ἀντιληφθεῖ πρὸ καιροῦ. Τόση λύσσα… Τόση ἐπίθεσις… Τόση προσπάθεια χειραγωγήσεως… Γιατί; Μήπως γιατί κάποιοι παίζουν τὰ τελευταῖα τους χαρτιά; Μήπως βλέπουν κάτι ποὺ ἐμεῖς ἀκόμη ἀδυνατοῦμε νὰ πιστέψουμε; Ὅλα μαζί… Ὅλοι μαζί… Ὅλοι κατά μας…
Καὶ ξαφνικὰ ἀπὸ κάθε ἄκρη τοῦ πλανήτου ἐμφανίζονται «φιλέλληνες». Οἱ νέοι μας καθοδηγητές; Ὄχι… Τὰ νέα φερέφωνα… Τὰ φερέφωνα μίας παλαιᾶς τάξεως ποὺ μεταμορφώνεται σὲ νέα, ἀλλάζοντας προσωπεῖα. Γιατί ὅμως τώρα; Τώρα ποὺ ὑποτίθεται πὼς ὅλος ὁ πλανήτης τὰ ἔχει μαζί μας; Ποὺ εἴμαστε ἡ ἀρχή τοῦ τέλους τῆς κάθε οἰκονομικῆς ἰσορροπίας; Τί ἄλλαξε; Γίναμε ξαφνικὰ ἄνθρωποι ἀπὸ ῥουφῆκτρες; Τίποτα δὲν ἄλλαξε…
Ὑπάρχουν κανόνες στὰ παιχνίδια. Κάποιοι πρέπει νὰ παίζουν τοὺς καλούς καὶ κάποιοι τοὺς κακούς. Οἰ κακοί ἔπαιξαν τὸν ῥόλο τους. Τώρα ἀναλαμβάνουν οἱ ἄλλοι. Αὐτοὶ ποὺ θὰ μᾶς προσεταιριστοῦν γιὰ νὰ προσπαθήσουν ἐκ νέου νὰ μᾶς χειραγωγήσουν. Ἕλληνες, μὴν σᾶς καλοπιάνουν. Μὴν σᾶς πείσουν. Δὲν τοὺς χρειαζόμαστε. Μποροῦμε καὶ μόνοι μας. Ἕλληνες, μὴν φοβᾶστε τίποτα. Ἔχουμε κάτι μοναδικό ποὺ δὲν μποροῦν νὰ τὸ καταβάλλουν. Δὲν μποροῦν νὰ τὸ νικήσουν. Αὐτοὶ τὸ ξέρουν.
Ἐμεῖς πρέπει νὰ τὸ συνειδητοποιήσουμε. Αὐτὸ τρέμουν. Τὴν ἐπίγνωσι. Ἕλληνες. Κρατῆστε τὴν καρδιά σας γεμάτη Ἑλλάδα. Κρατῆστε τὴν καρδιά σας γεμάτη φῶς. Γεμάτη θάλασσα. Γεμάτη ἀέρα. Τίποτα καὶ κανεῖς δὲν μποροῦν νὰ μας νικήσουν. ΚΑΝΕΙΣ!!! Θὰ προσπαθήσουν τόσοι καὶ τόσοι νὰ μᾶς πείσουν γιὰ τὴν ἀδυναμία μας. Θὰ πασχίσουν νὰ μᾶς καταστήσουν ἀδυνάμους καὶ ἀνικάνους. Θὰ κάνουν τὰ πάντα γιὰ νὰ μὴν μπορέσουμε νὰ δοῦμε ποιοί εἴμαστε. Ἀλλὰ αὐτοί ξέρουν πὼς μόνον ἐμεῖς μποροῦμε νὰ τοὺς ἀνατρέψουμε καὶ νὰ τοὺς νικήσουμε. Ἀρκεῖ νὰ τὸ πιστέψουμε.
Καὶ τότε δὲν μπορεῖ κανεῖς νὰ μᾶς σταματήσῃ. Ἕλληνες. Μὴν φοβᾶστε τίποτα. Τώρα ξεκινᾶμε! Κι ἔχουμε δρόμο ἐμπρός μας μακρύ. Ἀλλά ὠραῖο δρόμο. Δρόμο μὲ ἀρώματα ἐλευθερίας.  
ΠΗΓΗ:/www.apocalypsejohn.com

H Siemens φώτισε πράσινο το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο



Με αφορμή τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το περίφημο άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο αναδείχθηκε σε ένα σύμβολο βιωσιμότητας, ορατό από χιλιόμετρα μακριά, χάρη στον εντυπωσιακό πράσινο φωτισμό του. Τριακόσιοι πρωτοποριακοί προβολείς LED υψηλής απόδοσης της Osram, θυγατρικής εταιρείας της Siemens, φώτισαν το σύμβολο της Διάσκεψης, το οποίο συγκαταλέγεται στα Επτά Θαύματα του Σύγχρονου Κόσμου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την Έναρξη Παραγωγής Πετρελαίου σε Πεδίο στο Ιράκ Ανακοίνωσε η Total



Η γαλλική πετρελαϊκή Total ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι ξεκίνησε η παραγωγή στο ιρακινό πετρελαϊκό πεδίο Halfaya, στο οποίο συμμετέχει ως μέρος κοινοπραξίας με επικεφαλής την κινεζική PetroChina (PTR), και συνεταίρους την Petronas Caligari και την ιρακινή κρατική South Oil Company. 
Η Total προβλέπει ότι η παραγωγή του πεδίου μπορεί, σε πρώτη φάση, να φτάσει κατά μέσο όρο τα 70.000 βαρέλια την ημέρα.
Η PetroChina, η οποία διαχειρίζεται το πεδίο Halfaya , κατέχει μερίδιο 37,5% της κοινοπραξίας, ενώ οι Total και Petronas Caligari κατέχουν 18,75% των μετοχών η καθεμία, με την South Oil Company να διατηρεί το υπόλοιπο 25%. 
Η έναρξη παραγωγής αποτελεί μέρος 20ετούς συμφωνίας της κοινοπραξίας με την Missan Oil Company για την εκμετάλλευση του εν λόγω πεδίου. 
ΠΗΓΗ:/www.energia.gr

Έκθεση για Μεγάλη Μεταφορά Αρμοδιοτήτων από τα Εθνικά Κράτη στην ΕΕ Από τους Τέσσερις Επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Θεσμών



Έκθεση με την οποία προτείνουν ευρεία μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις εθνικές κυβερνήσεις στα κοινοτικά όργανα κατήρτισαν ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, 28 Ιουνίου (εδώ το πλήρες κείμενο).
Σύμφωνα με τις προτάσεις της έκθεσης, η Κομισιόν θα μπορεί να επαναδιατυπώνει τους κρατικούς προϋπολογισμούς των χωρών της Ευρωζώνης που παραβιάζουν τους κανόνες για το χρέος και το έλλειμμα. Όπως τονίζεται στην 7σέλιδη έκθεση, «δεν πρόκειται για τελικό σχέδιο: Απλώς εντοπίζει τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και προτείνει μια μέθοδο εργασίας» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ


Δελτίο Τύπου - Συναντήσεις ΣΕΣ-ΓΣΕΕ με Μπαρόζο-Ρομπάι



Στη λανθασμένη και αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων, η οποία διευρύνει την ύφεση, την ανεργία και κατ΄επέκταση οδηγεί σε φτωχοποίηση, εστιάστηκε η συζήτηση της αντιπροσωπείας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στις Βρυξέλλες με τους Προέδρους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία μετείχε από πλευράς ΓΣΕΕ ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος.
Στις συναντήσεις κατά τις οποίες η πρώτη τοποθέτηση έγινε από ελληνικής πλευράς με δεδομένα τα προβλήματα στη χώρα, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ έθεσε το σύνολο των προβλημάτων και αιτημάτων των Ελλήνων εργαζομένων τονίζοντας ότι με την πολιτική που ακολουθείται δεν μπαίνει σε δοκιμασία μόνο η κοινωνική συνοχή και το ευρώ αλλά και η ύπαρξη της Ευρώπης. 
Η ΓΣΕΕ επανέλαβε στους Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπάι τις θέσεις της Συνομοσπονδίας για την έξοδο από την κρίση επισημαίνοντας την αναγκαιότητα έκδοσης ευρωομολόγου της προώθησης αναπτυξιακών πολιτικών, της αλλαγής του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και φυσικά αλλαγής της ασκούμενης αντεργατικής πολιτικής. Υποστηρίζοντας τις θέσεις της ΓΣΕΕ, η ΣΕΣ ανέπτυξε και το αίτημα διαμόρφωσης ενός Κοινωνικού Συμφώνου που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζόμενων και το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο. 
Οι δυο Ευρωπαίοι ηγέτες κατανόησαν τις θέσεις των συνδικάτων αλλά εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί για την ανταπόκριση που θα έχουν αυτά τα αιτήματά στη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών. 
Το μεσημέρι η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων θα παραχωρήσει στις Βρυξέλλες συνέντευξη Τύπου ενώ το απόγευμα η ΓΣΕΕ με την ΣΕΣ θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. 
ΠΗΓΗ www.gsee.gr

Ανακοίνωση Διοίκησης ΕΚΟ ΑΒΕΕ



Η Διοίκηση της Εταιρείας ΕΚΟ ΑΒΕΕ εκφράζει τη μεγάλη της θλίψη για την απώλεια του
συναδέλφου Χρήστου Ξηρομερίτη, σε ατύχημα που συνέβη, σήμερα το πρωί, κατά τη
διάρκεια της εργασίας του στην Εγκατάσταση Εμφιάλωσης Υγραερίου στο Καλοχώρι
Θεσσαλονίκης. Τα αίτια του τραγικού συμβάντος διερευνώνται.
Η Εταιρεία θα συμπαρασταθεί με κάθε δυνατό τρόπο στην οικογένεια του συναδέλφου.

Επενδυτικό Συμπόσιο στην Αθήνα την Παρασκευή 29 Ιουνίου με Χορηγό Επικοινωνίας το ΙΕΝΕ



Η εταιρεία Επικοινωνίας, Δημοσιότητας, Εξειδικευμένων Εκδόσεων και Συνεδρίων fmw financial media way, μετά το πολύ επιτυχές «1ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου» που συνδιοργάνωσε με το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) τον περασμένο Ιανουάριο στην Λευκωσία, προγραμματίζει τη διοργάνωση ενός ακόμα πολύ σημαντικού Συμποσίου στην Αθήνα, με το επίκαιρο θέμα: «ΩΡΑ για επενδύσεις στην Ελλάδα». Το ΙΕΝΕ συγκαταλέγεται στους χορηγούς επικοινωνίας της ενδιαφέρουσας αυτής εκδήλωσης της fmw.
Το Συμπόσιο «ΩΡΑ για Επενδύσεις στην Ελλάδα»που τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, είναι η πρώτη εκδήλωση για την Ελληνική οικονομία, η οποία διοργανώνεται μετά τις πρόσφατες εκλογές και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» στην Αθήνα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η βιοαιθανόλη "κερδίζει" Έλληνες και ξένους επενδυτές

Έντονο καταγράφεται το ενδιαφέρον Ελλήνων αλλά και ξένων επενδυτών για τον τομέα της βιοαιθανόλης στη χώρα μας, ενώ πλέον μετά και το σχηματισμό κυβέρνησης εξασφαλίσθηκε η απαραίτητη σταθερότητα προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να συνεχίσουν τις σχετικές διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.
«Η πολιτική σταθερότητα οδήγησε τους επενδυτές σε στροφή 180 μοιρών και λαμβάνουμε τηλεφωνήματα από μέρη της γης που δεν περιμέναμε ποτέ», είπε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πετρελαϊκής Πολιτικής, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του αρμόδιου υπουργείου, Αθανάσιος Ζαχαρόπουλος.
Οι δηλώσεις του έγιναν στο περιθώριο Διεθνούς Συνεδρίου που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη η Ανατολική ΑΕ, με θέμα «Το ευρωπαϊκό μοντέλο παραγωγής βιοαιθανόλης 1ης γενιάς από γλυκό σόργο σε αποκεντρωμένες μονάδες». 

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ


Θανατηφόρο ατύχημα στις εγκαταστάσεις Υγραερίου της ΕΚΟ στην Θεσσαλονίκη .Οι  πρώτες πληροφορίες λένε για ένα άτυχο συνάδελφο ετών 52 

ΠΑΝΕΛΛΗNΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ



                                   



Αθήνα 27-06-2012
                  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι

Έχει συμβεί σοβαρό εργατικό ατύχημα στην εγκατάσταση Υγραερίου της ΕΚΟ στη Θεσσαλονίκη, με συνάδελφο βαριά τραυματία.

Το προεδρείο και μέλη του ΔΣ από Θεσ/κη σπεύδουν επιτόπου.

Μόλις υπάρχουν νεότερα για την υγεία του συναδέλφου και τα αίτια του συμβάντος θα ακολουθήσει Ανακοίνωση.

Κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα



Επειδή οι νεοφώτιστοι του κυβερνητισμού φέρονται να βάζουν διάφορες κόκκινες γραμμές για μη παραχώρηση των δικτύων και λοιπά, σας μεταφέρω τι μου είπε παλιά επιχειρηματική καραβάνα: Δεν έχει σημασία αν πουλάνε, σημασία έχει ότι δεν θα βρεθεί αγοραστής. Γιατί; Διότι η σταθερή απόδοση είναι καθορισμένη στο 12%, δηλαδή καθαρά περίπου στο 8%. Αν χρειαστείς λεφτά για να επενδύσεις θα πληρώσεις μεγαλύτερο επιτόκιο. Άσε που, αν εμπιστεύεσαι την Ελλάδα, πας και παίρνεις ομόλογα του ελληνικού δημοσίου με τριπλάσια απόδοση… Γιατί να κλείσεις τα λεφτά σου στα δίκτυα; Τετράγωνη λογική που μου φαίνεται σωστή… 
ΠΗΓΗ:www.energypress.gr

Εκτεταμένες "ανακατατάξεις" σε ΔΕΚΟ, Οργανισμούς και τράπεζες Πηγή:www.capital.gr



Μέσα στον Ιούλιο θα αρχίσουν να «τρέχουν» οι πρώτες αλλαγές σε διοικήσεις Οργανισμών, ΔΕΚΟ και τραπεζών, οι οποίες μέχρι τον Σεπτέμβριο θα επεκταθούν σε μεγάλη κλίμακα.
Η «είδηση» αυτή κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα στο στενό περιβάλλον επιτελικών στελεχών του πρωθυπουργού.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες πάντως φαίνεται ότι οι όποιες «αλλαγές» γίνουν θα αποτελούν μέρος της συμφωνίας του κυβερνητικού συνασπισμού και όχι μονομερή απόφαση της ΝΔ
Πηγή:www.capital.gr

Πρόληψη των κινδύνων στην εργασία με τη συμμετοχή όλων - 6 Ιουλίου 2012 Φορέας : YΠOYPΓEIO ΕΡΓΑΣΙΑΣ KAI KOINΩNIKΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΓENIKH ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣYNΘHKΩN KAI YΓIEINHΣ THΣ EPΓAΣIAΣ Ευρωπαϊκή Εκστρατεία για την Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία 2012-2013



«Πρόληψη των κινδύνων στην εργασία με τη συμμετοχή όλων».
Παρασκευή 6η Ιουλίου 2012
στο χώρο ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο 984 
Πειραιώς 100, Αθήνα, ώρα 09:00. 
ΠΗΓΗ:www.elinyae.gr

Τη Βοήθεια της Κύπρου Ζητά ο Λίβανος για το Θέμα των Θαλάσσιων Συνόρων του με το Ισραήλ



Έκκληση προς την Κύπρο να βοηθήσει ώστε να διορθωθεί το τεχνικό, όπως το χαρακτήρισε, λάθος που προέκυψε με τα θαλάσσια σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ, απηύθυνε χθες ο Υπουργός Ενέργειας και Νερού του Λιβάνου Gebran Bassil σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια του «2nd Gulf Intelligence Levant Energy Forum»στη Λευκωσία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ



Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Οικονομικών Γ. Ζανιά, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Ι. Κουκιάδης.
Η παραίτησή του αναμένεται να γίνει δεκτή, ενώ πληροφορίες θέλουν και άλλες αλλαγές στα μέλη του ΔΣ που έχει ορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. 
ΠΗΓΗ:www.energia.gr

Το Ιράν ξαναχτυπά με σημαία...Τανζανίας



Η Τεχεράνη έχει δηλώσει επανειλημμένως πως δεν θα μείνει άπραγη μπροστά στις κινήσεις της διεθνούς κοινότητας και στην επιχείρηση αποκλεισμού της από την 1η Ιουλίου από την παγκόσμια αγορά ενέργειας.
Στο πλαίσιο αυτό η ιρανική κρατική εταιρεία NITC, ιδιοκτήτρια τάνκερ, μετονόμασε άμεσα δέκα τουλάχιστον από τα 39 συνολικά πλοία που διαθέτει και κάνοντας ένα βήμα παραπάνω «πέρασε» και σε σημαία Τανζανίας, προκειμένου για αρχή να μην διακοπούν οι συναλλαγές της με τις χώρες της Μέσης Ανατολής.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η NITC μετονόμασε πέντε μεγάλα δεξαμενόπλοια - το καθένα μεταφέρει περί τα 2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου- και πέντε Suezmaxes (πρόκειται για τα μεγαλύτερα σε μέγεθος τάνκερ που μπορούν να διασχίσουν το κανάλι του Σουέζ με πλήρες φορτίο) με 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου.
Η ιδιοκτησία πέρασε από την NITC σε νεοσύστατες εταιρείες οι οποίες λειτουργούν  με βάση την Τεχεράνη ενώ η ίδια φαίνεται πως διατηρεί παρόλ’ αυτά τον έλεγχο.
Σημειώνεται πως προηγουμένως τα πλοία ήταν καταχωρημένα με σημαία Μάλτας ή Κύπρου. 
ΠΗΓΗ:www.energypress.gr

Γερμανία, Πάρε την Κακή Απόφαση, Όχι την Καταστροφική!



Το μέλλον του ευρώ δεν εξαρτάται από την Ιταλία. Ούτε από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Κύπρο. Ούτε καν από την Ελλάδα . Το αν και το πώς θα επιζήσει το κοινό νόμισμα θα κριθεί στην Γερμανία και πουθενά αλλού: στην καρδιά της κρίσης βρίσκεται το Βερολίνο.
Το υπουργείο οικονομικών και η ομοσπονδιακή τράπεζα ασφαλώς έχουν επίγνωση του γεγονότος αυτού, αλλά το ζήτημα πολύ απέχει από το να συζητιέται δημοσίως με την απαιτούμενη ειλικρίνεια. Η Γερμανία είναι η μόνη που μπορεί να επωμισθεί το βάρος που χρειάζεται η διάσωση του ευρώ. Το ερώτημα είναι αν θα δεχθούν αυτό το βάρος οι Γερμανοί και για πόσο καιρό. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχέδια δράσης για βιώσιμη ενέργεια



Με αφορμή τη συμμετοχή του Ενεργειακού Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Εβδομάδας στις Βρυξέλλες, σχετικά με τη μεθοδολογία εκπόνησης Σχεδίων Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια  και τη συμμετοχή στο «Σύμφωνο το Δημάρχων» η οποία πραγματοποιήθηκε 15 – 22 Ιουνίου του 2012, το Ενεργειακό Κέντρο προσκαλεί όλους τους Δήμους  να συμμετάσχουν στην εκπόνηση Σχεδίων Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια και να υπογράψουν το Σύμφωνο των Δημάρχων.
Το Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης στα 18 χρόνια λειτουργίας του, έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα στους τομείς του Ενεργειακού Σχεδιασμού, έχει υλοποιήσει πλήθος προγραμμάτων και έχει συμμετάσχει ενεργά σε διάφορα εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα συνεργασίας. Παράλληλα δραστηριοποιείται στους τομείς της περιβαλλοντικής (ενεργειακής) εκπαίδευσης και στην ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών. Τον τελευταίο χρόνο, συμμετέχει στην υλοποίηση 3 ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ISLE PACT, MEDEEA, COVENANT CAPACITY) που στόχο έχουν την υποστήριξη των τοπικών αρχών για την κατάρτιση τοπικών Σχεδίων Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια και τη συμμετοχή τους στο Σύμφωνο των Δημάρχων....
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για το ΧΑΚ ισραηλινή ενεργειακή εταιρεία



 Σε μία πρωτοποριακή και ρηξικέλευθη πρωτοβουλία προχωρεί το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), καθώς δρομολογεί την εισαγωγή των μετοχών ισραηλινής ενεργειακής εταιρείας, η οποία έχει αιτηθεί για δύο από τα δεκατρία οικόπεδα της δεύτερης φάσης αδειοδότησης για έρευνα-εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η εισαγωγή της συγκεκριμένης ισραηλινής εταιρείας θεωρείται γεγονός μείζονος σημασίας για το ΧΑΚ, καθώς δημιουργεί έναν νέο κλάδο, αυτόν της ενέργειας, ενώ τα αντληθέντα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην Κίνα ψάχνει χρηματοδότηση η ΔΕΗ για το φωτοβολταικό της Μεγαλόπολης...



Χρηματοδότηση κατά 50% του φωτοβολταικού της πάρκου στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας ισχύος 50 MW μέσω της Κινεζικής Τράπεζας Επενδύσεων (CICC) επιδιώκει να πετύχει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
Το έργο ύψους 104 εκ. ευρώ έχει εξασφαλίσει το 50% της δανειοδότησής του από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), αλλά το χρηματοδοτικό σχήμα δεν έχει ακόμη κλείσει καθώς αναζητείται το άλλο… 50%. Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, δεδομένου και ότι για το έργο θα χρησιμοποιηθεί κινεζικός εξοπλισμός (πανέλα της Yingli), προσπαθεί να βάλει στο "παιχνίδι" τους Κινέζους. Παρόμοιες επαφές με κινεζικές τράπεζες είχαν γίνει και παλαιότερα χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθούν αφού αποδείχθηκε ότι τα γραφειοκρατικά εμπόδια είναι μεγάλα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η έδρα του μηχανισμού που παρέχει εξαγωγικές πιστώσεις για έργα που χρησιμοποιούν κινεζικό εξοπλισμό, βρίσκεται στην... Μογγολία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ