Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Μπορεί η Λατινική Αμερική να γίνει η Μέση Ανατολή του υδρογόνου;

 


Καθώς οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου σε όλο τον κόσμο σταθεροποιούν τις θέσεις τους στη βιομηχανία υδρογόνου, ο IEA έχει επισημάνει τη Λατινική Αμερική ως μια σαφή περιοχή ευκαιρίας για την παραγωγή όσων πολλοί αναμένουν να είναι η πηγή ενέργειας του μέλλοντος.  «Η Λατινική Αμερική θα μπορούσε να γίνει βασικός συντελεστής στην παγκόσμια ώθηση προς τα χαμηλά ; υδρογόνο άνθρακα », δήλωσε ο IEA σε έκθεση του 2020 .

Το καύσιμο υδρογόνου αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης..

Ο Δένδιας και οι υδρογονάνθρακες – Ένα ελαφρά τη καρδία εθνικό έγκλημα *

 


«Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου…» (Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών)

Για δεύτερη φορά μέσα σε 20 χρόνια επίκειται αποχώρηση εταιρειών που έχουν υπογράψει συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην χώρα. Αυτό σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, επειδή..

New Court Verdict Imperils Dakota Access Pipeline Again

 


The latest step in the Dakota Access Pipeline’s years-long saga saw on Friday a U.S. Court of Appeals for D.C. deny DAPL’s petition for a rehearing that would have ended the pipeline’s troublesome legal issues.

Energy Transfer Partners LP, the owner of the pipeline project, has struggled for years against Native American tribes..

Αντίο πετρέλαιο το… 2050

 



Μελέτη της Carbon Tracker που είδε το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή υποστηρίζει πως έως το 2050 οι ανανεώσιμες πηγές (όπως ο αέρας και ο ήλιος) θα καλύπτουν όλες τις ενεργειακές μας ανάγκες.

Μάλιστα, έως τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, θα έχει σταματήσει η χρήση των ορυκτών καυσίμων όπως ο άνθρακας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην..