Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Βενεζουέλα και Ιράν συγκαλούν σύνοδο κορυφής για τις τιμές του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το imerisia.gr
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε χθες ότι συμφώνησε με το Ιράν να συγκαλέσουν σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες των χωρών εντός και εκτός του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, για να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στην πετρελαιϊκή αγορά.

"Είπα στον πρόεδρο (Χασάν) Ροχανί, ας συγκαλέσουμε από κοινού μια σύνοδο κορυφής του OPEC με τους προέδρους, ηγέτες και κυβερνήσεις το πρώτο τέταρτο του 2017, για να εγκαταστήσουμε έναν..

Eurelectric: τι θα συμβεί αν η Ελλάδα λάβει ή δεν λάβει δωρεάν δικαιώματα εκπομπών CO2.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Όπως είδαμε προχθές, στις 30 Νοέμβρη η Κομισιόν παρουσίασε το "χειμερινό πακέτο" μέτρων για την ενέργεια. Την ίδια ημέρα ωστόσο παρουσίασε και η Eurelectric, η Ένωση των Ευρωπαϊκών βιομηχανιών ηλεκτρισμού, τις θέσεις της για τη μεταρρύθμιση του Συστήματος Εμπορίας Εκπομπών CO2 της ΕΕ (EU ETS) στην περίοδο μετά το 2020. Οι θέσεις παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, καθώς ανοίγουν το δρόμο για να δοθούν και στη χώρα μας δωρεάν δικαιώματα εκπομπών CO2.

Δωρεάν δικαιώματα που θα επιτρέψουν στη χώρα να είναι πιο ανταγωνιστική στην παραγωγή ηλεκτρισμού σε σχέση με τις γειτονικές χώρες που είτε έχουν ήδη δωρεάν δικαιώματα είτε δεν συμμετέχουν στο Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών CO2 της ΕΕ. Και δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνούμε αυτό που έγραψα στην τελευταία ανάρτηση για το 2015, πως ως χώρα είμαστε πολύ μπροστά σε σχέση μ' άλλες στην επίτευξη των στόχων της Κοινοτικής πολιτικής για μείωση των εκπομπών CO2 απ' την ηλεκτροπαραγωγή, τόσο μπροστά που ως χώρα ...αυτοκαταστρεφόμαστε!


Η θέση της Eurelectric συνοψίζεται στη..