Σάββατο 14 Μαΐου 2016

WWF: Νέα εφαρμογή για το πράσινο στις πόλεις


Μια εφαρμογή για κινητά που δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τον μεγαλύτερο συμμετοχικό χάρτη πρασίνου στις πόλεις μας ανακοίνωσε το WWF.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με το WWF GreenSpaces δίνεται πλέον στα χέρια των πολιτών ένα εργαλείο χαρτογράφησης των πράσινων χώρων αλλά και διεκδίκησης του πράσινου που αξίζουμε. Ταυτόχρονα, με κορύφωση την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η καμπάνια καλεί δήμους και συλλογικότητες σε ολόκληρη την Ελλάδα να διοργανώσουν αντίστοιχες δράσεις και να ενταχθούν στον «πράσινο χάρτη» των πόλεών μας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από τις 10 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου οι πολίτες της χώρας προσκαλούνται να..

Πλωτή εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου φέρνει ο νέος Πρόεδρος του ΟΛΕ!

Έρχεται!
Άδεια παροπλισμού στον Κόλπο της Ελευσίνας για την ημιβυθιζόμενη πλωτή εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου Eirik Raude, που ανήκει στην εταιρεία Ocean Rig, υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) Σταύρος Δρακονταειδής!

Δεν πρόλαβε να κλείσει δεκαήμερο από την τοποθέτησή του και λαμβάνει μια απόφαση – προάγγελο αλλαγής πολιτικής επί τα χείρω στο σοβαρό θέμα του παροπλισμού πλοίων και όχι μόνο. Υπενθυμίζεται πως ο προηγούμενος Πρόεδρος κ. Σπύρος Μιχαήλ δεν είχε εγκρίνει τον παροπλισμό της πλωτής εξέδρας.

Δεν προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι..

Νο comments...

                   

Οι αριθμοί της κρίσης..


Υπάρχουν αριθμοί πίσω από τους οποίους δύσκολα μπορείς να κρυφτείς, δεδομένα που ξεσκεπάζουν ψέματα και ψευδαισθήσεις. 
Διανύοντας τον όγδοο χρόνο ύφεσης, ύστερα από έξι πρωθυπουργούς, πέντε εκλογικές αναμετρήσεις, ένα δημοψήφισμα, τρία (...συν ένα «προληπτικό») μνημόνια και αμέτρητα σενάρια χρεοκοπίας - Grexit, ποια είναι η εικόνα που δίνουν οι αριθμοί;
"Υπάρχουν ψέματα, καταραμένα ψέματα και στατιστικές".  Η ρήση αυτή, που αποδίδεται στον..

Μετά το CO2, η "Δανία του Νότου" θα "σώσει" τον πλανήτη και απ' το μεθάνιο των αγελάδων;


Το μεθάνιο είναι 25 φορές πιο δραστικό απ' το CO2 στην παγίδευση της θερμότητας στην ατμόσφαιρα και το μεθάνιο που παράγουν οι αγελάδες αποτελεί πάνω απ' το 1/3 των ανθρωπογενών εκπομπών μεθανίου. Εάν όλη η παράνοια περί "κλιματικής αλλαγής" και μείωσης των ανθρωπογενών εκπομπών είχε βασιμότητα, θα έπρεπε να προτείνουν και μείωση στους πληθυσμούς των βοοειδών, βασικής τροφής σ' όλο τον πλανήτη. Όπως ωστόσο είχαμε δει στο τέλος Δεκεμβρίου, στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει καν πόσες είναι οι φυσικές εκπομπές μεθανίου ανά τον πλανήτη, πχ τους ωκεανούς ή την Αρκτική.

Η παραγωγή μεθανίου στην αγελάδα οφείλεται στα βακτήρια που ζουν στο πεπτικό της σύστημα αγελάδας κι εξαρτάται απ' το είδος της τροφής της. Ο περιορισμός των αερίων εκπομπών των αγελάδων έχει απασχολήσει πολλούς επιστήμονες από καιρό κι έχουν  προταθεί διάφοροι τρόποι, ένας εκ των οποίων φαίνεται στην εικόνα και είναι μάλλον σίγουρο πως οι αγελάδες δεν τρελαίνονται ιδιαίτερα με την εξάρτηση που τους φόρεσαν. Μια άλλη πρόταση, απ' το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας στις ΗΠΑ, λέει να προσθέτουμε στην τροφή χημικούς παράγοντες, όπως η 3-νιτροοξυπροπανόλη (3NOP). Και ερευνητές από Νέα Ζηλανδία προτείνουν ένα τύπο εμβολίου, αλλά τέτοιες προτάσεις είναι καταρχήν απαγορευτικές για τη βιολογική κτηνοτροφία.

Στην Ευρώπη πειραματίζονται με τη διατροφή των βοοειδών και μια τροφή, που στη Νορμανδία έχει βρεθεί να μειώνει την παραγωγή βακτηρίων και κατά συνέπεια μεθανίου, είναι ..

Στις 17 Μαΐου τα εγκαίνια του αγωγού TAP


Στις 17 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ στο ελληνικό έδαφος, παρουσία αντιπροσωπειών υψηλού επιπέδου από τις χώρες που εμπλέκονται στο έργο (Αλβανία και Ιταλία) και των λοιπών κρατών του Νοτίου Διαδρόμου (Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Τουρκία), όπως επίσης και της Βουλγαρίας λόγω της συμμετοχής της στον διασυνδετήριο αγωγό IGB.

Την επομένη, 18 Μαΐου 2016 θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη η δεύτερη συνάντηση της Επιτροπής Υλοποίησης Έργου (Project Implementation Committee) που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της Τριμερούς Συμφωνίας Ελλάδος, Αλβανίας και Ιταλίας για τον αγωγό TAP.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, η επιτυχής ολοκλήρωση όλων των εργασιών που σχετίζονται τόσο με διακρατικές συμφωνίες όσο και με πλήθος πολιτικών, οικονομικών και τεχνικών παραμέτρων, "αποτελεί..

Κουβέιτ: «Οι πετρελαιοεξαγωγικές χώρες πρέπει να παγώσουν την παραγωγή τους»

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Οι πετρελαιοεξαγωγικές χώρες πρέπει να παγώσουν την παραγωγή τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ Χάλεντ Τζαράλα, προσθέτοντας ότι η αγορά δεν μπορεί να υποστηρίξει μια αύξηση της παραγωγής από το Ιράν, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

"Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το πάγωμα της παραγωγής", μετέδωσε το KUNA επικαλούμενο δήλωση που έκανε ο Τζαράλα στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji από το Τόκιο, όπου αυτός και ο υπουργός Πετρελαίου Άνας αλ Σάλεχ μετείχαν σε επιχειρηματικό σεμινάριο του Κουβέιτ και της Ιαπωνίας.

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την πολιτική παραγωγής του Ιράν, ο Τζαράλα απάντησε ότι..

Προσπάθεια μείωσης των καρκίνων που σχετίζονται με την εργασία

Προσπάθεια μείωσης των καρκίνων που σχετίζονται με την εργασία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα την καθιέρωση νέων ορίων στην έκθεση των εργαζομένων σε 13 καρκινογόνους χημικούς παράγοντες, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των καρκίνων που έχουν σχέση με τον χώρο εργασίας.

Η υιοθέτηση αυτών των οριακών τιμών θα περιορίσει τον αριθμό των καρκίνων που έχουν σχέση με την εργασία, δήλωσε η Επιτροπή, η πρόταση της οποίας θα πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κράτη μέλη) και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με την υιοθέτηση αυτή "θα σωθούν περίπου 100.000 ζωές κατά τα 50 επόμενα χρόνια", δήλωσε η Επίτροπος για την Απασχόληση Μαριάν Τίσεν.

Ανάμεσα στους 13 καρκινογόνους παράγοντες είναι..

Η Αναγέννηση του Πρίνου Δημιουργεί Ελπίδες για την Αξιοποίηση του Πετρελαϊκού Δυναμικού της Χώρας

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Αναγέννηση του Πρίνου Δημιουργεί Ελπίδες για την Αξιοποίηση του Πετρελαϊκού Δυναμικού της Χώρας
Η πρόσφατη ανακοίνωση της Energean Oil & Gas, η οποία ως γνωστό είναι η παραχωρησιούχος εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα πετρέλαια στην περιοχή της Θάσου, ότι η παραγωγή από τα κοιτάσματα του Πρίνου και Βόρειου Πρίνου ξεπέρασαν τα 4,000 βαρέλια την ημέρα δημιουργεί νέα δεδομένα στην Ελληνική αγορά upstream και ενισχύει σημαντικά τις προοπτικές για την πετρελαϊκή αναγέννηση της ευρύτερης λεκάνης του Πρίνου ενώ συγχρόνως στέλνει ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για την αξιοποίηση του πετρελαϊκού δυναμικού της χώρας. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία η αύξηση της παραγωγής προέκυψε μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης ΡΑ-40 καθώς και τις παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε η γεωτρητική ομάδα της Energean σε υφιστάμενες γεωτρήσεις.

Σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στον Πρίνο είναι γνωστό ότι..

Αξιωματούχος BP: "Στην ώρα του" ο Νότιος Διάδρομος φυσικού αερίου


Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου πάει καλά σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό, είπε χθες αξιωματούχος της ΒΡ.

Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου (SGC) αποτελείται από μια αλυσίδα αγωγών που θα μεταφέρει για πρώτη φορά φυσικό αέριο από το πεδίο Shah Deniz στο Αζερμπαϊτζάν στις ευρωπαϊκές αγορές.

Περίπου 10 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) ετησίως από το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν θα πρέπει να φθάσουν στην Ευρώπη μέχρι το 2020 το αργότερο, μέσω του..