Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Αποκρατικοποιήσεις: ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ και "Ελ. Βενιζέλος" τα τρία "βαριά χαρτιά"

Από το capital.gr
Ψηλότερα από κάθε άλλη χρονιά στην ιστορία του ΤΑΙΠΕΔ έχει μπει για το νέο έτος ο πήχης των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις. Η διοίκηση του Ταμείου επιβεβαιώνει ότι για το 2020 ο προσδοκώμενος στόχος είναι η είσπραξη 2,44 δισ. ευρώ, ποσό που έχει ήδη εγγραφεί στον Προϋπολογισμό που κατάρτισε το υπουργείο Οικονομικών και ψηφίστηκε από τη Βουλή. Από τα 2,44 δισ., η μερίδα του λέοντος θα προέλθει από..

Ατμοσφαιρική ρύπανση: Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι ρυπαντές της Αθήνας

Από το mononews.gr
Η Αθήνα και το Μιλάνο είναι δύο πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου σχεδόν τα τρία τέταρτα (πάνω από το 70%) των επιβλαβών ρύπων οξειδίου του αζώτου προέρχονται από τα οχήματα και τις μεταφορές.

Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο (47%) σε 30 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ σε κάποιες όπως η Λισαβόνα είναι μόνο 20%. Αυτό προκύπτει από μελέτη του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εκτιμά ότι..

Πλησιάζει η ώρα οριοθέτησης της ΑΟΖ Ελλάδας-Λιβύης

Από το slpress.gr
Εάν την επόμενη χρονική περίοδο κινηθούμε σωστά, θα μπορέσουμε με νόμιμο τρόπο να ακυρώσουμε τον παράνομο χάρτη του Ερντογάν, που δείχνει ότι η Τουρκία έχει θαλάσσια σύνορα με την Λιβύη. Φαίνεται ότι σύντομα θα υπάρξει νέα κυβέρνηση στην Λιβύη και θα πρέπει άμεσα να προτείνουμε στον στρατηγό Χάφταρ την οριοθέτηση των ΑΟΖ των κρατών μας. Η Ελλάδα στην πράξη έχει ήδη οριοθετήσει την ΑΟΖ της με την Λιβύη από το 2011.

Εκείνη την χρονιά, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής. Γιάννης Μανιάτης έκανε ένα σημαντικό βήμα..

Το LNG Πρωτοστατεί στην Ανάπτυξη της Διεθνούς Αγοράς Αερίου - Κρίσιμος ο Ρόλος της Ευρώπης

Από το energia.gr
Μελετώντας τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου την δεκαετία που πέρασε, ίσως η πλέον σημαντική ήτο αυτή που αφορά στην εκπληκτική ανάπτυξη της αγοράς LNG. Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (βλέπε World Energy Outlook 2019), το 2018 οι ποσότητες LNG που εμπορεύτηκαν διεθνώς έφθασαν στα 352 bcm, καταγράφοντας μια αύξηση κατά 216 bcm, σε σύγκριση με το 2000,δηλ. 158%. Αυτό το νούμερο θα πρέπει να συγκριθεί με το αντίστοιχο..

Αποεπενδύσεων συνέχεια για την BP

Από το naftikachronika.gr
Η BP συνεχίζει το πρόγραμμα αποεπενδύσεων με στόχο έως τα τέλη του 2020 να αποκομίσει έσοδα που θα φτάσουν τα $10 δις.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε την πώληση των μεριδίων σε πετρελαϊκές μονάδες στη Βόρεια Θάλασσα στην Premier Oil. Η αγοραπωλησία αφορά..

Νέα τριήμερη απεργία ανακοίνωσε για την επόμενη εβδομάδα η EDF

Από το worldenergynews.gr
Νέα τριήμερη απεργία κήρυξη η EDF της Γαλλίας, αρχής γενομένης από την επόμενη Δευτέρα (13/1), σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Platts.

Ειδικότερα, είναι προγραμματισμένη για τις 21.00 της Δευτέρας μέχρι την ίδια ώρα της προσεχούς Πέμπτης.

Όσον αφορά την απεργία της τρέχουσας εβδομάδας, είχε ως αποτέλεσμα..

Προεδρική καταγγελία: "Οι εμπρηστές βάζουν φωτιές κι οι κλιματικοί απατεώνες τις φωτογραφίζουν για λεφτά"!


Από το greeklignite.blogspot.com
τα τέλη της δεκαετίας του '70, αρχές της δεκαετίας του '80 μεγάλες φωτιές κατέκαψαν επανειλημμένα τις πευκόφυτες πλαγιές βόρεια της Αθήνας και μέχρι τη Λαμία. Καθώς οι φωτιές ξεσπούσαν στις καυτές μέρες του καλοκαιριού και φούντωναν με το Αυγουστιάτικο μελτέμι, κάποια στιγμή μας είπαν είτε πως "φταίνε οι κουκουνάγες" (κουκουνάρες) είτε πως "τις φωτιές τις βάζουν οι νοσταλγοί της 4ης Αυγούστου". Βλέπετε εκείνα..