Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Φιλόδοξα ενεργειακά έργα ενισχύουν την γεωπολιτική θέση της Ρωσίας

Από το naftikachronika.gr
Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Novatek ανακοίνωσε ότι ενδεχομένως αναθεωρηθεί η πρόβλεψή του αναφορικά με την ετήσια παραγωγή του σε φυσικό αέριο μέχρι το 2030.

Οι αρχικές εκτιμήσεις της Novatek ήταν ότι μέχρι το 2030 θα παρήγαγε 55-57 εκατ. τόνους  LNG ετησίως, ενώ μετά το 2030 η παραγωγή..

Ήπειρος: Οι κάτοικοι ενάντια στην εξόρυξη, το Φεστιβάλ Δωδώνης και οι πολυεθνικές που «πουλάνε» πολιτισμό

Από το tetartopress.gr
Στο στόχαστρο των πετρελαϊκών εταιρειών, αλλά και της κυβέρνησης μέσω του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, ελέω των επενδυτικών ονειρώξεών του, μαζί με την Περιφέρεια και ορισμένους Δήμους, βρίσκεται η Ήπειρος, καθώς οι πρώτες έρευνες για υδρογονάνθρακες ξεκίνησαν από καιρό στην ευρύτερη περιοχή, μιας από τις πιο πλούσιες και παρθένες της χώρας, με τεράστια οικολογική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική αξία.

Χαρακτηριστικό είναι..

Προ των πυλών νέος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός στο Τέξας

Από το naftikachronika.gr
H Enterprise Products Partners ανακοίνωσε την Τρίτη 17 Ιουλίου τα πλάνα της για την ανάπτυξη ενός θαλάσσιου τερματικού σταθμού εξαγωγών αργού πετρελαίου στον κόλπο του Τέξας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο εν λόγω τερματικός θα έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτεί με πετρέλαιο VLCC πλοία δυνητικής χωρητικότητας 2 εκατ. βαρελιών. Με τον τρόπο αυτό η Enterprise ευελπιστεί ότι..

κ. Βερροιόπουλε, ακούτε στο ΥΠΕΝ τις καμπάνες, που χτυπά ο λειτουργός αγοράς ηλεκτρισμού της Αυστραλίας;


Από το greeklignite.blogspot.com
Η με διαφορά πιο δημοφιλής ανάρτηση σ' αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στην πλήρη αποτυχία των αιολικών στην Αυστραλία να υποκαταστήσουν το παλιό καλό λιγνιτικό εργοστάσιο Hazelwood, το οποίο έκλεισε το 2017 μετά από 53 χρόνια ζωής. 1.750 ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 3.891MW και γεωγραφικά διεσπαρμένες σε τεράστια έκταση και κυρίως στις Πολιτείες της Νότιας Αυστραλίας και της Βικτόρια, απέτυχαν παταγωδώς να δώσουν την αξιόπιστη και παραγόμενη ακριβώς τη στιγμή που τη ζητούσαν οι καταναλωτές ενέργεια των 8Χ200MW μονάδων του Hazelwood.

Η κατάσταση αυτή..