Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Η Iberdrola παραδίδει τις πρώτες δεξαμενές αποθήκευσης υδρογόνου σε μονάδα της Ισπανίας

 




Οι πρώτες πέντε από τις έντεκα συνολικά δεξαμενές αποθήκευσης ξεκίνησαν να καταφθάνουν σήμερα στο Πουερτολάνο της Ισπανίας στα πλαίσια ενός project πράσινου υδρογόνου ισχύος 80 MW που αναπτύσσει..

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κατασκεύασε Τρεις Πλήρως Προσβάσιμες Παιδικές Χαρές με Στοιχεία ΑΠΕ, για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες

 



Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ παρέδωσε σήμερα τρεις (3) πλήρως εξοπλισμένες παιδικές χαρές, στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Η μελέτη, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των Παιδικών Χαρών, έγιναν με βασικό μέλημα την προσβασιμότητα και την ασφαλή χρήση τους, κυρίως από παιδιά με ειδικές ανάγκες καθώς και την μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, με την αξιοποίηση..

Τι ισχύει για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης

 


Διευκρινίσεις σχετικά με τον χρόνο και τον τρόπο αναγνώρισης πλασματικών ετών ασφάλισης δίνονται με εγκύκλιο του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Πάνου Τσακλόγλου.

Mε την εγκύκλιο διαπιστώνεται ότι από 18.07.2018 δεν υφίσταται πλέον διαφοροποίηση μεταξύ των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ ως προς τον χρόνο υποβολής αιτήσεως αναγνώρισης πλασματικών ετών ασφάλισης και των συνεπειών αυτής και, έκτοτε, είναι δυνατή..

Ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι και μυοσκελετικές διαταραχές που σχετίζονται με την εργασία: διερεύνηση των δεσμών και των στρατηγικών πρόληψης

 




Μια νέα έκθεση διερευνά τις συνδέσεις μεταξύ ψυχοκοινωνικών παραγόντων και μυοσκελετικών διαταραχών (MSD) στον χώρο εργασίας, χρησιμοποιώντας δεδομένα από την τελευταία Έρευνα για τις Συνθήκες Εργασίας στην Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Έρευνα Επιχειρήσεων για Νέους και Αναδυόμενους Κινδύνους.

Διαπιστώνει ότι ορισμένοι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες — όπως ο χρόνος εργασίας, η ασφάλεια της..

Το σχέδιο της Shell για τερματισμό της διύλισης πετρελαίου στην Γερμανία - Η εναλλακτική δράση

 


Στα σχέδια της Shell συμπεριλαμβάνεται η μετατόπιση του διυλιστηρίου της, «Shell Rheinland» στo Wesseling της Γερμανίας από το αργό σε προϊόντα χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών άνθρακα από το 2025, σύμφωνα με το Reuters.

Η Shell έχει θέσει ως στόχο τις..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Έτοιμο για τη γεώτρηση της ExxonMobil στο “Γλαύκο” το γεωτρύπανο Stena Forth – Ανοιχτό το σενάριο για wildcat drilling



 

Στο λιμάνι της Λεμεσού είναι αγκυροβολημένο το γεωτρύπανο Stena Forth που ετοιμάζεται για την επιβεβαιωτική γεώτρηση στο κοίτασμα Γλαύκος, με την ExxonMobil να κάνει τις τελευταίες προετοιμασίες ενόψει της έναρξης της γεώτρησης στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ τις επόμενες μέρες.

Προπαρασκευαστικές-προκαταρκτικές εργασίες διενεργεί και το..

ΗΠΑ: Πώληση18 εκατ. βαρελιών πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα, στις 17 Δεκεμβρίου

 


Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι θα πουλήσει 18 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου από το στρατηγικό του απόθεμα πετρελαίου (SPR) στις 17 Δεκεμβρίου, ως μέρος ενός προηγούμενου σχεδίου προσπάθειας μείωσης των τιμών της βενζίνης.

Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε..

Η Μαλαισία και η κινεζική εταιρεία υπογράφουν συμφωνία για βιοντίζελ 2ης γενιάς και καύσιμο biojet



Η Μαλαισία και ο κρατικός όμιλος Shanxi Construction Investment Group της Κίνας υπέγραψαν τη Δευτέρα μνημόνιο κατανόησης (MoU) για συνεργασία στην παραγωγή βιοντίζελ δεύτερης γενιάς και καυσίμου βιοαεροσκάφους.

Η Shanxi Construction σχεδιάζει να επενδύσει σε..