Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Πώς αμείβεται η εορτή του Αγίου Πνεύματος

Από το kepea.gr
1. Η εορτή του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017) δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος Δευτέρα έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Στην περίπτωση που..

IEA: Η Νορβηγία είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής πετρελαίου και φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
Ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Δυτικής Ευρώπης, Νορβηγία, παραμένει ένας αξιόπιστος προμηθευτής πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα διαχειρίζεται βιώσιμα τους σημαντικούς πόρους και έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τονίζει σε έκθεση του που έδωσε σήμερα (30/5) στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του IEA Πολ Σίμονς σχολιάζοντας τους πόρους φυσικού αερίου και πετρελαίου της Νορβηγίας, αναφέρει ότι «ως ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ενέργειας στον κόσμο, η Νορβηγία διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην προώθηση της παγκόσμιας ενεργειακής ασφάλειας».

«Την ίδια στιγμή» προσθέτει..

No comments


ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Από το gsee.gr
Στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα, εκλήθη για να τοποθετηθεί ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Ο κύριος Παναγόπουλος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, έκανε εκτενή αναφορά σε όλα τα ελεγκτικά όργανα που έχουν ζητήσει την άμεση αναθεώρηση της ελληνικής νομοθεσίας προκειμένου να αποκατασταθούν οι παραβιάσεις των διεθνών κανόνων προστασίας της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας, ενώ τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα αλλαγής της οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ θα έχει σήμερα επαφές και με βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σας παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία του κυρίου Παναγόπουλου

Το κυπριακό πρότυπο μοντέλο για φυσικό αέριο

Από το energypress.gr
Ο αντίστοιχος στο νορβηγικό μοντέλο «Διαχειριστής Επενδύσεων της Κεντρικής Τράπεζας της Νορβηγίας» ο οποίος θα διαχειρίζεται το Επενδυτικό Ταμείο είναι ο υπό σύσταση μετά τη ψήφιση του Νομοσχεδίου Κυπριακός Οργανισμός Διαχείρισης Επενδύσεων (ΚΟΔΕ). Ο ΚΟΔΕ δεν θα είναι υπό την Κεντρική Τράπεζα, όπως στη Νορβηγία, το πρόβλημα όμως εντοπίζεται αλλού.

A. Ποιος θεσμός θα διορίζει το Συμβούλιο ώστε να διασφαλίζεται η ανεξαρτησία ΚΟΔΕ από κυβερνητικούς παρεμβατισμούς: Ο βασιλιάς της Νορβηγίας είναι υπεύθυνος να διορίσει το 8μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο της Νορβηγικής Κεντρικής Τράπεζας. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας είναι αυτό που..

Ο Putin ευχαρίστησε τη Σ. Αραβία για την κοινή προσπάθεια σταθεροποίησης της αγοράς πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε σήμερα τη Σαουδική Αραβία κατά τη συνάντησή του στη Μόσχα με τον πρίγκιπα και αναπληρωτή πρωθυπουργό του αραβικού βασιλείου Mohammad bin Salman Al Saud, για την κοινή προσπάθεια των δύο χωρών για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου.

«Οι συμφωνίες στον ενεργειακό τομέα έχουν μεγάλη σημασία για τις χώρες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Πρόσθεσε δε, ότι..

Ο πόλεμος της αντλίας και η κρίση ανατρέπουν τις ισορροπίες στον κλάδο των καυσίμων - Μεγαλώνουν κι άλλο οι... μεγάλοι

Από το energypress.gr
Στο πρώτο πεντάμηνο του έτους και παρά τα θετικά δείγματα των πωλήσεων τους δύο πρώτους μήνες, η αγορά των καυσίμων γύρισε ξανά στο κόκκινο. Η εξέλιξη αυτή εντείνει ακόμη περισσότερο τις πιέσεις αλλά και τον ανταγωνισμό στην αγορά, πυροδοτώντας νέες στρατηγικές κινήσεις,

Σε αυτό το περιβάλλον οι μεγάλοι του κλάδου συνεχώς αυξάνουν τα μερίδιά τους επιχειρώντας με νέες προσθήκες στα δίκτυά τους να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα τις πωλήσεις τους.

Υπενθυμίζετια ότι η κρίση είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο περίπου του 23,5% των πρατηρίων, καθώς από περίπου 8500 η αγορά συρρικνώθηκε κάτω από τα 6500 πρατήρια.

Πρωταγωνιστές στις κινήσεις για επέκταση του δικτύου πωλήσεων αναδεικνύονται οι..