Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Σε αμερικανικά και σκανδιναβικά συνταξιοδοτικά ταμεία το 2,5% της Motor Oil

Από το worldenergynews.gr
Τα συνταξιοδοτικά ταμεία των Αμερικανών όπως και των Σκανδιναβών, εμπιστεύονται μέρος των χρημάτων τους σε μια ελληνική εταιρεία και συγκεκριμένα στη Motor Oil. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέχουν περίπου το 2,5% του μετοχικού κεφαλαίου, όταν τα ελληνικά συνταξιοδοτικά ταμεία απλώνουν χέρι βοηθείας στον κρατικό προϋπολογισμό για να δώσουν συντάξεις καθώς τα αποθεματικά τους εξαϋλώθηκαν εξαιτίας του PSI.
Η εισηγμένη εταιρεία από το 2001 έχει..

Πετρέλαιο:Οι ΗΠΑ εναντίον του OPEC-Πού θα φτάσουν οι τιμές

Από το reporter.gr
Σε ένα περίπου μήνα ο OPEC καλείται εκ νέου να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της πετρελαϊκής βιομηχανίας, με το βασικό δίλημμα να παραμένει αν πρέπει να μειώσει την προσφορά και να αυξήσει τις τιμές, δίνοντας ένα τέλος στο πλεόνασμα που έχει επιβαρύνει την αγορά πετρελαίου τα τρία τελευταία χρόνια.

Δέκα από τις 21 χώρες που συμφώνησαν να προσφέρουν λιγότερο πετρέλαιο το μήνα Μάρτιο κινήθηκαν εντός των δεσμευτικών ορίων, την ώρα που ο OPEC προχώρησε σε μείωση της παραγωγής περισσότερο απ' όσο είχε ανακοινώσει τον ίδιο μήνα.
Στο σύνολό τους τα κράτη που συνεργάζονται με τον Οργανισμό προσπαθούν να περιορίσουν την παραγωγή τους κατά σχεδόν 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, με τα περισσότερα από αυτά να χρησιμοποιούν τα επίπεδα παραγωγής του Οκτωβρίου ως αφετηρία τους, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. Τις ανησυχίες της για την εν λόγω απόφαση είχε..